Europa Video

VIDEO – Chios in een heerlijk lang weekend

9 februari 2018
Marcella Windmill Greece

In de herfst bezochten wij het Griekse eiland Chios. In een lang weekend reisden we het hele eiland rond en genoten volop van het zonnige weer. Benieuwd naar dit eiland? Bekijk onze video mét dronebeelden!

Volg mij op YouTube!

Vind je onze video (met dronebeelden!) leuk? Geef dan een duimpje omhoog en volg mij op YouTube! Daar vind je nog meer toffe reisfilmpjes én er komt regelmatig een nieuwe video bij!

  Chios GreeceMesta Chios Greece

Facts

Periode – 28 september t/m 3 oktober 2017
Vluchten – 4: van Schiphol naar Athene en van Athene naar Chios & retour
Temperatuur – tussen de 18 en 20 graden, heerlijk begin oktober!
Nieuwsgierig? Lees mijn artikelen!

In oktober in korte broek & t-shirt

Wij startten de herfst met een lang weekend op het Griekse eiland Chios, een vrij groot eiland vlakbij de Turkse kust. Mijn tweede keer in Griekenland, het eerste bezoek van Jan. Het eiland staat bekend om haar mastiekproductie. Hiervan wordt kauwgom, drank en beautyproducten gemaakt. Wij overnachtten in het zuiden in het plaatsje Emporios en bezochten vanuit daar The Chios Mastic Museum en de mastiekdorpen Mestá, Olympi & Pyrgí. We genoten van prachtige stranden met helderblauw water. Samen verkenden we de hoofdstad, fietsten door de wijk Kampos en zagen de zon ondergaan vanaf het terras van een tof restaurant. De volgende dagen reden we het noorden en westen van het eiland over, deden een gave hike bij Volissos en genoten volop van het geweldige eten. Wat een heerlijke trip voor de herfst!

Meer lezen:

Wil jij Chios ontdekken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Jessica 9 februari 2018 at 17:09

  Wat gaaf dat jullie ook de drone mee hadden genomen. Hoe was het om hem steeds mee op pad te nemen? Heerlijk trouwens dat je in oktober nog in je korte broek kon rondlopen!

  • Reply Marcella 12 februari 2018 at 10:56

   Hoe vind je de dronebeelden in onze video? We konden de drone prima meenemen omdat we met een auto reisden. Gingen we de stad in, dan namen we ‘m niet mee omdat je er dan wel mee rond sjouwt. Vaak waaide het te hard op Chios en konden we de drone helaas niet gebruiken. Ja, ik hou wel van langer genieten van de zon!

 • Reply Jenny 9 februari 2018 at 20:45

  Wat een leuk filmpje!

  Ik was eind oktober in Griekenland, en zelfs toen was het blote-benen-weer.

  • Reply Marcella 12 februari 2018 at 10:59

   Thanks Jenny!
   ’s Ochtends en ’s avonds werd het wel vrij snel fris op Chios. Ik had regelmatig mijn trui en jas aan. Maar dan had ik wél blote benen, superfijn natuurlijk!

 • Reply Babs 10 februari 2018 at 09:49

  Wat mooi om Chios zo te zien (op video) . toevallig heb ik 2 dagen geleden ook over Chios geschreven, mooi eiland en toen een heerlijke vakantie gehad. Wij mochten toendertijd niet in de buurt van de mastiek bomen komen, heel bijzonder, maar er zal in die jaren veel veranderd zijn denk ik. Oooh, en al die katten, zo lief!

  • Reply Marcella 12 februari 2018 at 11:01

   Wat leuk dat jij 2 dagen geleden ook net over Chios hebt geschreven! Ik kom jouw artikel zeker even bekijken, ik ben nieuwsgierig! Jammer dat je niet bij de mastiekbomen in de buurt mocht komen, ik vond dat juist heel bijzonder. Wij waren er in de oogsttijd, dus ze waren hard aan het werk. Heel interessant om te zien!

 • Reply Diana 10 februari 2018 at 11:50

  Wat een mooie beelden. Nu wil ik ook een drone. Stond eigenlijk al op de planning. Maar wat is Griekenland toch mooi hè. Vind trouwens ook leuk dat we jou steeds vaker zien in de video’s. Tof!

  • Reply Marcella 12 februari 2018 at 11:05

   Thanks Diana! Je mag niet overal vliegen met een drone (dus hij kan niet mee naar Lissabon) en op Chios waaide het vaak te hard. Dat is wel jammer! Griekenland is zeker mooi, Jan en ik komen er absoluut terug! Gaan we lekker andere eilanden ontdekken!

 • Reply Wanda 10 februari 2018 at 15:46

  Ik had tot jouw artikelen hierover nog nooit van Chios gehoord. Het is absoluut een plek voor ons, dus ik hou het zeker in gedachten! Leuke film trouwens ook! Vooral die drone beelden zijn spectaculair om te zien!

  • Reply Marcella 12 februari 2018 at 11:07

   Ik had wel eens van Chios gehoord, maar had er totaal geen beeld bij. Nu weet ik dat het een heerlijk eiland is. In het naseizoen ook heerlijk rustig, ik hou daar wel van. Ik denk dat Chios zeker een fijne plek voor jullie is Wanda!

 • Reply Sabine 11 februari 2018 at 00:42

  Wat prachtig die video! Echt mijn gevoel van Griekenland, zo mooi! Ben nog nooit op Chios geweest maar staat absoluut op de lijst!

  • Reply Marcella 12 februari 2018 at 11:19

   Thanks Sabine! Chios is zeker tof en absoluut een bezoek waard! Wij willen over een tijdje zeker terug naar Griekenland. Welk eiland of deel van het vasteland kan jij mij aanraden?

   • Reply Sabine 13 februari 2018 at 15:12

    Het eiland Skopelos, het schiereiland Pilion is echt een pareltje en de binnenlanden met Meteora (echt een wereldwonder dat)!

    • Reply Marcella 13 februari 2018 at 16:59

     Meteora ken ik van de foto’s, dat ziet er onwijs gaaf uit! #wishlist

 • Reply Daphne 13 februari 2018 at 12:23

  Wat leuk dat jullie de drone mee hadden op reis. Begin je er al een beetje handigheid in te krijgen? Lijkt me wel even wennen! Chios ziet er heerlijk uit. Lekker zon in oktober, altijd goed ook 🙂

  • Reply Marcella 13 februari 2018 at 16:58

   Jan filmt meestal met de drone, dus ik moet nog oefenen 😉 Jan is er wel heel handig mee, maar hij heeft ook al een boom geraakt 😉 Het is zeker even wennen! Zon in oktober is zeker fijn! Wij gaan vanaf zaterdag naar Lissabon, even de winter ontvluchten!

 • Reply Denise 16 februari 2018 at 23:09

  Ja, dát is nou zo leuk hè, dat je in een lang weekend zoveel kunt zien en doen en even in zo’n andere wereld kunt zijn. Ik maak ook vaak korte trips omdat het nou eenmaal vaak niet anders kan, maar het voelt altijd alsof ik langer weg ben. (Wel wil ik altijd nog langer blijven, maar dat ter zijde. ;-))
  Het leuke aan Chios lijkt me dat het weer heel anders is dan veel andere Griekse eilanden. Niet het typische blauw/wit wat je op sommige andere eilanden ziet.

  • Reply Marcella 28 februari 2018 at 10:06

   Ik wil ook altijd langer blijven, dat is heel herkenbaar 😉 Maar het is inderdaad heerlijk om er even helemaal uit te zijn in een lang weekend. Dat kan dus ook prima bij de Griekse eilanden! Ik ken alleen Rhodos (10 jaar geleden) en Chios, dus ik kan de vergelijking niet zo goed maken. Ook was het op Chios al wel duidelijk naseizoen. Misschien zag het er daarom ook al wat anders uit?

 • Reply Maud 25 februari 2018 at 12:41

  Wat heerlijk om dit prachtige eiland opnieuw te ‘beleven’ in jullie video. Vooral de dronebeelden van Anavatos vind ik geweldig!!!

  • Reply Marcella 28 februari 2018 at 10:06

   Ik dacht wel dat je onze video van Chios tof zou vinden Maud! 🙂 Jij bent destijds ook bij Anavatos geweest toch?

 • Reply Linda | travellersoftheworld 4 maart 2018 at 15:16

  Mooie beelden zeg! Leuk om te zien. Chios ziet er heel leuk uit 🙂 Leuk ook wat drone beelden tussendoor. sinds kort hebben wij ook een drone, ik ben echt benieuwd hoe wij het gaan vinden om hem elke keer mee te nemen etc. Ook al is die van ons echt heel klein

  • Reply Marcella 6 maart 2018 at 17:12

   Thanks Linda! Wij nemen onze drone niet altijd mee. In sommige landen mag je ‘m niet gebruiken en dan kan je ‘m sowieso beter thuis laten. In Lissabon hadden we ‘m ook niet mee omdat je er nergens in de stad mee kon vliegen. Jammer, maar dan kan ie beter thuis blijven.

  Leave a Reply