Tijd voor een nieuwe behind the scenes, zodat je kunt lezen hoe wij écht reizen. Dit keer vertel ik je waarom wij graag Westerse bestemmingen bezoeken én of dit volgens mij zou kunnen veranderen…

ChicagoAmerika, Canada & Nieuw-Zeeland…

Wij hebben al heel wat mooie reizen gemaakt. Zo genoten we van een roadtrip door Nieuw-Zeeland, reisden we drie keer door Canada en Amerika (op de foto zie je de skyline van Chicago), maakten een roadtrip in IJsland en verkenden de regio Dalarna in Zweden. Daarnaast maakten we veel korte (steden)trips in Europa. Ons reislijstje is een mooie opsomming van prachtige westerse bestemmingen. Toch was mijn eerste reis buiten Europa in Thailand, hebben we een weekendje Marrakech gedaan en maakten we een roadtrip op Cuba. Ik krijg altijd verbaasde reacties als ik mijn tips over Marrakech deel: ‘Ben je daar geweest dan?’. Wij worden niet geassocieerd met Afrika en Azië.

Toch startte ik met reizen in Azië

Toen ik die reis door Thailand maakte genoot ik volop. Het was mijn eerste keer buiten Europa en ik vond het prima dat we met een groep het hele land rond gereden werden in een bus. Vlak na mijn reis door Thailand leerde ik Jan kennen, hij had net zijn eerste verre reis gemaakt naar Los Angeles en San Francisco. Hoewel ik grote plannen had om Maleisië, Vietnam en Indonesië te ontdekken, kozen we samen voor een ticket naar westerse bestemmingen. Het werd New York en een roadtrip Florida, een jaar later volgde onze roadtrip West-Amerika en weer een jaar later maakten we de roadtrip Oost-Canada. We vinden het geweldig om op eigen houtje met de huurauto de andere kant van de oceaan te ontdekken. Amerikaanse en Canadese steden zijn gaaf, maar de natuur is absoluut fascinerend. Daar worden we echt onwijs blij van! Jan is fan van Amerika en Canada, het liefst gaat hij er elk jaar op ontdekking. Toch wilde ik na 2x Amerika en 1x Canada een stukje van de andere kant van de wereld zien. Het werd een roadtrip Nieuw-Zeeland.

Ook interessant: waarom wij altijd het eigen risico van onze huurauto afkopen

Marrakech

2x De cultuurschok

Mijn 30e verjaardag vierden we in Marrakech. Dat was even wennen. Overal zagen we brommertjes en ezels met karren. Mensen krioelden door de souks, continu werden we aangesproken omdat ze iets aan ons wilden verkopen. Het mystieke duizend-en-een-nacht sfeertje vol kruidige geuren herkende ik niet zo goed. Misschien is een weekend Marrakech voor ons te kort om te wennen. Of we hadden juist de stad uit moeten gaan om het Atlas gebergte te ontdekken.

Ook in Cuba kregen we een heuse cultuurschok. We moesten flink wennen aan het gebrek aan winkels, hygiëne en Cubanen zijn niet altijd behulpzaam. Ook werden we al snel ziek wat de reis zeker niet prettiger maakte. Toch redden we ons snel en reden met onze huurauto het eiland over. We snorkelden met visjes en genoten van geweldige zonsondergangen, doken in historische stadjes en maakten een geweldige hike. Toen we eindigden met een volle dag in Havana merkten we dat we stad inmiddels wél leuk vonden. Wat hadden we tijdens onze reis veel geleerd!

Havana, Cuba

Westerse bestemmingen & smaken veranderen

Ik denk dat naarmate je meer reist, je smaak verandert en je interesse krijgt voor andere bestemmingen. Tien jaar geleden had ik nooit verwacht dat we ooit naar Cuba zouden reizen. Natuurlijk, op onze wishlist staan absoluut nog een aantal westerse bestemmingen die we graag willen bezoeken. Australië, Noorwegen, Finland, Schotland en Zwitserland staan bijvoorbeeld op die lijst. En beide willen we terug naar Amerika om Alaska te ontdekken en rond te reizen met een camper door het oosten. Maar toch staan Azië en Afrika ook op onze wishlist. Hoe meer landen we bezoeken, hoe nieuwsgieriger we worden naar Zuid-Afrika, Mexico, Japan, Maleisië, China en Argentinië. Ik denk dat we eerst voor de westerse bestemmingen gaan, omdat daar onze absolute voorkeur ligt. Maar toch, onze smaakt verandert. Ik ben heel benieuwd hoe ik over 10 jaar terug kijk naar dit artikel én welke landen we dan inmiddels bezocht hebben!

Dit vind je vast ook leuk!

Bezoek jij graag westerse bestemmingen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

27 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Daphne

Ik heb stiekem ook een voorkeur voor westerse bestemmingen hoor 😉 Hoewel ik heerlijk heb genoten in Thailand, vind ik Australie nog fijner. Alles is zo lekker goed geregeld. Denk dat ik daarom eerder zou kiezen voor westerse bestemmingen. En Afrika! Maar ook in Afrika (waar ik dan ben geweest) zijn de zaken prima geregeld als je reist zoals ik. Dus jij zou je ook echt zeker vermaken in Afrika 😉

Stéphanie

Ik heb precies hetzelfde, ik bezoek vooral westerse bestemmingen, omdat deze landen mij het meest aanspreken. Toch ging ik ook naar Tunesië, dat vond ik maar niets. Marrakech was voor mij ook een cultuurschok, maar ik vond het ontzettend gaaf. Ik zou graag naar Japan willen, en landen als Argentinië en Oost Europese landen staan ook op mijn verlanglijstje. Ik merk ook dat ik mij beetje bij beetje openstel voor iets anders, toch blijven westerse bestemmingen en noordelijk gelegen landen lonken, waarbij Canada, Noorwegen en Frankrijk absoluut favoriet zijn. Maar in Azië zal je mij niet snel vinden 😉

Eva

Leuk om te lezen, al heb ik nog niet echt kunnen lezen waaróm jullie voorkeur dan naar Westerse bestemmingen uitgaat. Juist daar was ik wel benieuwd naar 🙂

Sanne

Ja, dat heb ik ook! Het is immers de titel van het stukje.

Nynke B

Ik heb me dat inderdaad wel eens af zitten vragen. Ik vind het juist heerlijk om me onder te dompelen in vreemde culturen, maar smaken verschillen.

Diana

Mijn voorkeur gaat overal naar uit. Vind echt van Afrika tot Amerika interessant. Zelf probeer ik per jaar het te combineren. Dat lukt tot nu toe aardig. Vind het wel leuk om te lezen dat je smaak kan veranderen kwa reizen. Ook misschien stiekem beetje door Jan 😉

Shamira | Wander Rebel

Ik vind beiden wel wat hebben, maar in de praktijk kies ik ook wel vaker voor de westerse culturen. Gewoon omdat het allemaal beter geregeld is en het daarom makkelijker reizen is. Neemt niet weg dat ik juist die ervaring van veel reizen wil gebruiken om steeds verder in een hele andere cultuur te duiken. Die verschillen fascineren me wel en dat wil ik toch wel ervaren 🙂

Sabine

Leuk om te lezen! Ik vind het allebei leuk, woon natuurlijk ook niet in een westers land dus westerse landen zijn juist leuk voor mij. Maar ook landen met een totaal andere cultuur vind ik geweldig. Heb dus eigenlijk niet echt een voorkeur, hangt van ons reis/vakantie-doel, tijd en budget af.

Narelle | wegvanhetnoorden.nl

Ik ben heel benieuwd wat jullie eerstvolgende niet-Westerse bestemming is! 😉

Eva

Ik dacht altijd dat Europa echt mijn ding was, maar sinds ik naar Thailand & China ben geweest, wil ik zo snel mogelijk weer terug!

Yvonne

Leuk om te lezen hoe jij hierover denkt. En goed dat je heel duidelijk bepaalde bestemmingen wel en niet kiest! Het is tenslotte JULLIE vakantie, zonde als het dan niet naar je zin is. In ons eigen geval reizen we juist graag naar onbekende culturen en zien we graag hoe anderen verschillend van onszelf leven. De chaos in Marrakesh, die vonden we heerlijk, hebben dus geen seconde nodig gehad om te wennen, haha.. kijk nu alweer uit naar onze volgende trip naar Marokko.

anto

Argentinië is heel westers hoor 😉 en Japan denk ik ook wel. Maar dat terzijde, ik herken het wel. Maar dat heeft bij mij voornamelijk met de natuur te maken en minder met de cultuur. Vind Canada en Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld prachtig, maar Nepal dan ook weer 🙂

Jessica

Je hebt helemaal gelijk, smaken kunnen door de jaren heen veranderen. Ik had bijvoorbeeld aan het begin van mijn reizen nooit gedacht dat ik naar een “duur” en westers land zoals Amerika zou gaan en het daar ook nog eens naar m’n zin zou kunnen hebben, maar de roadtrip die ik daar met mijn zusje maakte was een van onze tofste reizen. En natuurlijk word je ook door andere reizigers enthousiast gemaakt over bestemmingen waar je eerder misschien nog helemaal niet over hebt nagedacht. Ik probeer het vaak te combineren door een paar bestemmingen buiten Europa en een paar westerse/Europese… Lees verder »

Britte

Zeker waar! Je leert ook veel over jezelf tijdens het reizen en je gaat andere dingen leuk vinden. En die wishlist wordt bij mij ook alleen maar langer in plaats van korter naarmate ik meer ga reizen, haha 🙂

27
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x