Reizen buiten de schoolvakanties maakt het betaalbaar om met een camper door Canada te reizen, maar ook in Normandië liggen de prijzen in september een stuk lager. In Cuba ontwijken wij de Nederlandse winter én het orkaanseizoen in de Carïben. Wij willen niet anders dan buiten de schoolvakanties reizen. Toch zitten er ook nadelen aan. Ik vertel ze je!

Niemand houdt zich nog bezig met op vakantie gaan

Overal worden reislustige evenementen georganiseerd, dus het oriënteren op bestemmingen is in volle gang. De eerste boekingen voor de zomervakantie zijn al gedaan. Ook in de voorjaarsvakantie gaan er best veel collega’s een paar dagen weg. Maar het échte op vakantie gaan, dat is toch iets voor de zomer. Toch vieren wij in februari onze zomervakantie in Cuba. Toen we twee jaar geleden naar Nieuw-Zeeland reisden, schrok een aantal mensen dat het in januari al bijna zover was. Zij dachten dat we in de zomer op reis gingen. De standaard dus. Nu ik vertelde dat wij de komende weken op reis gaan naar Cuba, was dat ook voor velen een verrassing. ‘Nu al?’ hoorde ik vaak. Toch hebben wij 7 maanden geleden al geboekt. Juist ja, in een schoolvakantie.

Alle projecten zijn opgestart, dus je werk afronden is pittig

Als je vrij hebt in de zomervakantie, is dat met velen tegelijkertijd. Diverse projecten liggen daardoor even stil. Voor mij is dat het moment om wat achterstallige klussen op te pakken en mijn mailbox op te ruimen. Als je in februari op reis gaat ligt dat anders. Na de drukke decembermaand zijn de meeste projecten nu in volle gang. Dat betekent dus dat er tussenuit gaan niet altijd even handig is. Het zorgt ervoor dat ik de afgelopen weken onwijs hard heb gewerkt aan projecten, en best wat overuren heb gemaakt. Intussen heb ik mijn bijdrage aan lopende projecten afgerond. Projecten die ik wil opstarten blijven even liggen tot ik weer terug ben uit Cuba.

Abel Tasman, New Zealand

Er is nog geen zomerkleding te koop

Op een regenachtige zondag is niets fijner dan het inpakken van zomerkleding. Toch is het een andere collectie dan je draagt bij temperaturen van -6. En dus moest ik sommige kleding weer even passen om te kunnen beoordelen wat ik mee neem. Mocht ik nu een korte broek willen kopen, dan heb ik pech. Zomerkleding is nu gewoon niet verkrijgbaar in de winkels.

Nog niet alle faciliteiten zijn beschikbaar

Soms ben je zo vroeg in het seizoen, dat sommige faciliteiten nog niet beschikbaar zijn. Zo was er in Valencia een flinke verbouwing van L’Oceanogràfic en waren in Glacier National Park de meeste wegen afgesloten vanwege sneeuwval. In Canada waren we wat dat betreft voor de hoger gelegen gebieden nét wat te vroeg begin juni. Toch vond ik de eeuwige sneeuw op de onwijs hoge bergtoppen dan weer een bijkomend voordeel!

Bow Lake, Alberta, Canada

Toch zijn er meer voordelen!

Uiteraard is de insteek van dit artikel cynisch. Er zijn gewoon veel meer voordelen dan nadelen om te reizen buiten de schoolvakanties. Uiteraard profiteren wij hier optimaal van. Voor ons zijn de prijs én de minder grote groepen toeristen grote voordelen. Mocht je toch aan de schoolvakanties vast zitten, dan blijkt vroeg boeken nog wel eens rendabel. Of goed uitzoeken welke mogelijkheden er zijn qua vluchten en accommodaties.

Heb jij je (zomer)vakantie al geboekt?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Bloglovin – TwitterInstagram

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

29 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Chantal

Leuke insteek! Ik baal nameljk altijd dat ik gebonden ben aan de schoolvakanties.

Annemiek

Pff vooral die zomerkleding!! Ik ga in april naar Bali, maar leuke bikini’s vinden is lastig…! Gelukkig zijn er voordelen in overvloed, haha 🙂

Jenny - ikreis.net

Of je koopt een bikini op Bali 🙂

Ik vergeet altijd om te shoppen in het voorjaar als de nieuwe collectie binnen is.

Kim

Bij de webwinkel Annadiva hebben ze nu al volop bikini’s

Mady

Buiten schoolvakanties vind ik ook zalig. Maar…. sommige uitstappen, enz. zijn niet altijd beschikbaar. Dus goed plannen wat je wilt, alvorens te boeken.
Kleding: internet biedt toch wel mogelijkheden 🙂

Edith | [travel.create.repeat]

Hihi, ik heb altijd problemen om zonnebrand te vinden buiten ‘het seizoen’ om! Die blik in de ogen van de Etos-dame als ik weer eens in februari om zonnebrandcrème kom vragen… En nee, ik hoef geen dikke onsmeerbare sunblock voor de wintersport, dank u 😉

Mellisa - Grenzeloosreizen

Kan niet wachten om eens buiten de zomervakantie weg te gaan! Mijn tickets zijn altijd best prijzig, al is 800 euro naar Cuba in Augustus niet heel slecht! Dit zal voorlopig m’n laatste echte vakantie in de zomervakantie zijn 🙂

Co

Ik ben zo jaloers! Ik wil zo graag eens buiten de zomervakantie (en kerstvakantie) weg, maar dat kan helaas niet vanwege mijn werk. Ooit toch maar eens op zoek naar een baan waar ik én veel vakantiedagen heb én niet gebonden ben aan seizoenen 😉

Anne - Ditisanne.nl

Ik ga meestal eind juni op vakantie en dan in september nog een weekje. Veel van bovenstaande argumenten gaan in dat geval niet zo op, zomerkleding is gewoon te koop en de meeste bestemmingen gooien hun bezienswaardigheden al in mei open.

Maar als je echt in februari of maart gaat is het inderdaad anders. Fijne reis alvast!

Sabine

Eigenlijk heb je best gelijk dat er ook nadelen aan zitten! Al zie ik wel meer de voordelen… Toen ik met mijn ouders op vakantie ging waren er ook veel leuke dingen gesloten die tijdens de weekenden en hoogseizoen-maanden wel open zijn. Dat is vooral jammer. Nu zijn we in New York buiten het seizoen en dat is echt heerlijk!! Het is gewoon rustig hier hahaha

Jenny - ikreis.net

Voordat ik in het onderwijs werkte ging ik altijd buiten de zomervakantie op pad. Heerlijk! Op m’n werk was het lekker rustig in de zomermaanden (weinig vergaderingen), dus had ik de tijd om door te werken. En de ruimte. De zon scheen en ik had een blij gevoel. Dat anderen niet echt bezig waren met mijn vakantie interesseerde me nooit. Kleren? Ach, iets van vorig jaar. En nu? Hoge prijzen omdat veel mensen vrij hebben tijdens de schoolvakanties. Overal is het druk. Je zit vast aan seizoenen, dus sommige bestemmingen moeten wachten tot na mijn pensioen. Weinig flexibiliteit. Ik vind… Lees verder »

Narelle | wegvanhetnoorden.nl

Wij vinden het heerlijk om buiten de schoolvakanties te gaan (nu het nog kan!). En eigenlijk vind ik het wel fijn dat niemand nog met vakanties bezig is, behalve wij 😀 Zomerkleding is inderdaad wel een dingetje, maar shoppen op vakantie is ook best leuk 😉

shere

wij gaan graag in februari op zoek naar de zon!! de Nederlandse winter is het te lang en te donker voor mij 😉

Kim

Ik zit nergens aan vast, maar toch probeer ik de grote vakantie toch altijd rond de zomer te plannen. Meestal is dat augustus/september. Voor dit jaar zijn er wel al plannen, maar er is nog niet geboekt.

Linda

Ik ga het onderwijs in, dus ben altijd gebonden aan schoolvakanties.. Goed zoeken en het is redelijk betaalbaar, maar overal zo druk en heet. Zou echt heel graag buiten het seizoen weg willen gaan :p Gelukkig is de voorjaarsvakantie goedkoop, omdat niemand in februari weg gaat.

Ik vertrek zondag voor een krappe week naar Boedapest en in de zomer ga ik zes weken naar Maleisië

Nanda

Haha, ik moest lachen. Ik heb trouwens ook gezegd ‘nu al’? maar dat was meer omdat je voor mijn gevoel in april of mei zou gaan. Waarom geen idee… 🙂 Zuid-Afrika is echt een perfecte bestemming als je buiten de schoolvakanties weg wilt/kunt/moet gaan. Daar zijn juist de zomermaanden niet de beste maanden om te gaan. Voor de rest maakt het niet zo heel veel uit denk ik. Canada heeft gewoon een kort seizoen. Op de Peloponessos in juni kun je ook een kanon afschieten. Je komt er bijna nergens andere toeristen tegen. Ik vind dat wel fijn. Maar dat… Lees verder »

Wanda

Grappig, ik zat ook direct aan zomerkleding te denken… wij gaan dan altijd in juni en natuurlijk is er dan wel genoeg te koop maar ik kan me in jullie situatie voorstellen dat het weleens moeilijk is. Zelf vind ik het heerlijk om buiten de schoolvakanties weg te kunnen gaan, is in ieder geval de reden dat we vaker dan 1x per jaar weg kunnen gaan.

Yvon

Hier geen keus, werk in het onderwijs dus ben wel gebonden aan de vakanties….

Lizette

Haha, leuk bericht! Inderdaad, soms verbazende reacties “ga je nu al?” in maart, terwijl ik na twee maanden thuis te zijn denk “nu pas”. En zomerkleding is wel een dingetje. Daarom sla ik tijdens de uitverkoop altijd nog extra in. Helaas zijn we met het werk van Remco deels gebonden aan de zomervakantie. Dan is het altijd de uitdaging een bestemming te vinden zonder hordes zomervakantie- toeristen.

29
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x