Topes de Collantes is een enorm natuurgebied vlakbij Trinidad. Je vindt er grotten, rivieren, watervallen, valleien, natuurlijke zwembaden met kristalhelder water en bergen. Daar wilden we natuurlijk ook graag wandelen tijdens onze roadtrip Cuba!

Topes de Collantes
Topes de Collantes
Topes de Collantes

Bouwval Cuba

Het ongerepte landschap van de Sierra del Escambray komt goed tijdens zijn recht tijdens een wandeling vanuit Topes de Collantes. Je vindt er pijnbomen, eucalyptus, varens en tropische planten. Er worden twee routes aangeraden. De wandeling van gemiddelde moeilijkheidsgraad loopt door tropisch bos naar de Salto del Caburni. De andere route is langer, maar gemakkelijker en minder vermoeiend. Deze tocht brengt je naar de grot van Batata.

Uitzicht over Topes de Collantes

We rijden eerst naar een uitzichtpunt waar we een geweldig uitzicht hebben op het heuvelachtige landschap en de kust. Mooi! Vervolgens hobbelen we omhoog over een slechte weg, autorijden op Cuba is een heuse belevenis! We parkeren onze auto bij een flink vervallen hotel, en lopen het eerste steile stuk naar beneden. Zoals overal komen we een kassa tegen waar we het bedrag van 9 CUC per persoon mogen betalen.

Marcella Topes de Collantes Cuba
Marcella, Topes de Collantes
Marcella, Topes de Collantes
Topes de Collantes Cuba

Waterval Salto del Caburni bij Topes de Collantes

Na dat dubieuze toegangspoortje begint onze wandeling door Topes de Collantes dan écht. We lopen een flink stuk naar beneden en passeren een prachtige rotsformatie. Uiteraard doen we er een fotoshoot mee. We klauteren verder naar beneden en worden continue ingehaald door snelle Cubanen. Onze conditie is kennelijk een stuk slechter, en we zijn beide ook nog niet hersteld van het ziek worden in Vinales. Beneden vinden we een waterval die we ietwat bescheiden vinden. We drinken en eten wat en genieten van alle moois om ons heen. Eigenlijk stellen we uit wat we al weten: die fikse afdaling van zo’n 350 meter moeten we ook weer omhoog doen. En tsja, dat ging zeker niet makkelijk. Na heel wat stops zijn we dan eindelijk weer boven. Maar hoe zwaar ook, het was de klim zeker waard. Salto del Caburni is mooi en de wandeling door het bos is prachtig. Zeker doen dus!

Lees meer over Cuba!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest


Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

22 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
anto

Mooi hoor! Ik had al vaker gehoord dat je op Cuba heel goed kunt hiken … maar had me dit er niet echt bij voorgesteld!

Anne - Ditisanne.nl

Leuk! We zijn heel erg aan het dubben over de zomervakantie volgend jaar, twijfelen tussen Cuba, Peru, Canada en Amerika… Mocht het Cuba worden, dan ga ik even brainstormen in je artikelen! 🙂

Anne - Ditisanne.nl

Haha ja, het is behoorlijk verschillend inderdaad! Maar de kinderen van mijn vriend gaan ook mee, en zij zagen een combi Cuba-Miami al zitten… 🙂 Zelf ga ik liever voor Peru omdat het zo bijzonder is. Amerika en Canada is inderdaad wat vertrouwder qua cultuur, maar wel veel te zien. En zit nu ook nog een beetje naar Zuid-Afrika te kijken, dat staat bij mij enorm hoog op de verlanglijst. Zaterdag gaan we naar het Verre Reizen Event in Den Haag dus hopelijk doen we daar wat mooie inspiratie op om de knoop door te kunnen hakken! Ga jij er… Lees verder »

Co

Leuk om te lezen, zo herkenbaar! Ik vond dat een van de mooiste plekken op Cuba, heb er zelfs 2 hikes gedaan (deze ook :))

ivonne

Leuk dat je op Cuba ook zo kunt wandelen! Zoals je weet is het één van mijn favoriete manieren om een land te verkennen!

Angela

Heerlijk wandelen in de natuur, dat doe ik het liefst. Zo te zien is Cuba ondanks de weinige variatie toch wel een goede optie!
Ik stond een beetje negatief tegenover Cuba (vooroordelen, I know) maar ik lees en hoor steeds meer positieve verhalen.. misschien moet ik me toch eens gaan verdiepen in hoeverre die vooroordelen van mij al dan niet kloppen.. 😉

Stéphanie

Mooi gebied om te wandelen, dat had ik niet verwacht. Vooral die rotswanden. Niet volledig hersteld zijn van ziekte maar toch willen wandelen valt niet mee. Toen ik in Ontario nog zwak op mijn benen stond begon ik al te wandelen, want je wilt toch zoveel mogelijk zien al je er bent. Alles is dan zoveel zwaarder maar gelukkig maakt de mooie natuur een hoop goed.

Jessica

Wat leuk om te zien dat jullie weer een heel ander deel van dit natuurgebied hebben ontdekt! Wat was het daar mooi hè? 🙂

Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken

Wat leuk om te lezen! Wij verbleven een paar nachten in zo’n vergaan hotel midden in t natuurpark. Vanaf daar hebben we meerdere hikes gedaan, oa naar Batata. Mooi daar he 🙂

Aniek

Wat heb je al veel blogs over Cuba geschreven zeg! Ik denk bij Cuba meteen aan een roadtrip, maar zo te zien ga ik mijn wandelschoenen ook inpakken. Staat nog steeds hoog op mijn wensenlijstje voor komend jaar.

Marleen

Kun je met het openbaar vervoer bij het park “topes de collentes” komen of moet je een toertje boeken?

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x