Nadat we genoten van de prachtige bezienswaardigheden bij Mývatn reden we door naar de Godafoss. Ondanks dat we al vele watervallen hadden gezien, werden we verrast. Benieuwd naar deze natuurpracht? Bekijk alle foto’s!

Godafoss Iceland Godafoss IcelandGodafoss Iceland

De Goðafoss is een van de grotere watervallen van IJsland. Hij is gesitueerd in het Mývatn district in centraal-noord IJsland aan het begin (of eind) van de Sprengisandur route die dwars door het binnenland voert. Het water van de Skjálfandafljót rivier valt over een breedte van 30 meter 12 meter naar beneden, en de Goðafoss wordt door rotsen in een paar stukken verdeeld. Een aantal kilometers stroomopwaarts ligt de Aldeyarfoss. Bron: Wikipedia

Eerst naar het uitkijkplatform

Vanaf het prachtige geothermische gebied bij Mývatn ben je in drie kwartier bij de Godafoss. Hier kan je aan twee kanten parkeren: aan de kant van de souvenir winkel waar je een uitkijkplatform vindt, of aan de andere kant waar je dichtbij de waterval kunt komen. Wij parkeerden bij de souvenirwinkel en liepen eerst naar het uitkijkplatform waar ik poseerde met mijn gloednieuwe IJsland muts (hij is gaaf hé!). Wij hadden al veel watervallen in IJsland gezien, maar we bleven ons verrassen. Ook de Godafoss is weer een pareltje! Na het platform klauterden we over een paadje naar beneden zodat we vlakbij de rivier naar de waterval konden kijken. Wauw!

Godafoss Iceland Godafoss IcelandGodafoss IcelandGodafoss Iceland Godafoss Iceland

Over de brug naar de overkant

Na het uitkijkplatform en de plek vlakbij het water liepen we langs de kolkende rivier van de waterval af, naar de brug die ons naar de overkant brengt. Tijdens deze wandeling zie je steeds minder van de waterval, maar je blijft je verbazen over de waterkracht die de Godafoss veroorzaakt. Het water is erg blauw terwijl de zon niet eens schijnt. Wat ontzettend bijzonder! Er is zelfs een klein watervalletje ontstaan in de rivier.

Godafoss Iceland Godafoss Iceland Godafoss Iceland Godafoss Iceland Godafoss Iceland

Dichtbij de Godafoss

Aan de andere kant van de rivier kan je heel dichtbij de Godafoss komen. Wel moet je dan over glibberige stapstenen je weg vinden. Ik ben een eindje richting de waterval gelopen, maar ben afgehaakt op een plek waar ik een mooi uitzicht had op het watergeweld. Jan is nóg dichterbij de waterval gekomen waar hij een aantal foto’s maakte van de Godafoss. Ik genoot intussen vanaf mijn uitzichtspunt, me verwonderend over al de ruigheid van de natuur. Godafoss is een beetje te vergelijken met de Gullfoss, al was het in Noord-IJsland een stuk rustiger dan bij de toeristische waterval langs de Golden Circle. Een roadtrip door het noorden kan ik je dus alleen maar aanraden!

Benieuwd naar IJsland? Bekijk onze video van IJsland!

Godafoss Iceland Godafoss Iceland Godafoss Iceland

Meer IJsland!

Wil jij Godafoss bewonderen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

Godafoss Iceland

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

22 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
chucky1012

Wauw…
Schitterend 👌
Prachtige foto’s.
Fijn dat er zoveel moois op de wereld te zien is.

Fijne dag 😉

Kelly

Heel mooi! Noord IJsland heb ik helaas niet bezocht, maar ik wil zeker een keer terug om het noorden te zien. Deze waterval wil ik dan ook zeker zien. IJsland is toch wel echt het land van de watervallen.

Saskia

Prachtige foto’s zeg! Watervallen vind ik altijd wel heel erg tof, wil er ooit eentje in het echt zien.

Elisa

Schitterend! Op de eerste foto’s doet hij mij sterk denken aan de horseshoe falls bij Niagara trouwens. Vind watervallen altijd zo indrukwekkend om te zien, al die kracht!

Gabriëlle

Watervallen en IJsland zijn geweldige combinatie, stuk voor stuk zijn en erg mooi. Deze heb ik helaas nog niet bezocht want wij zijn alleen in het zuiden en westen geweest.

Danique

Indrukwekkend en die blauwe kleur van het water is echt prachtig! Ik zou graag nog een keer naar IJsland toe willen gaan.

Jessica

Die muts is inderdaad leuk zeg! Wat een prachtige waterval, al is het nog wel lastig kiezen hoor in IJsland. Ik heb al zo veel mooie watervallen in IJsland voorbij zien komen <3

Sanne

Mooie waterval he! Gaaf om te zien hoe hij eruit ziet zonder al die sneeuw. In IJsland zijn er veel watervallen, maar het gaat niet vervelen vind je niet. Ze blijven mooi!

Sabine

Super mooi! Vond het ook een geel bijzondere waterval.

Eva

Deze gaan ook op mijn, nu al veel te lange, wishlist voor IJsland! Het ziet er allemaal zo prachtig uit, wow!

Christiane

Ik ga deze zomer naar Ijsland eerst en vooral proficiat met jou mooie foto’s heb al heel veel inspiratie opgedaan hoe ik ook zal proberen om zo’n foto’s te maken. Ik heb ook al veel gereisd maar deze stond nog altijd op mijn verlanglijstje ik ben ondertussen al 74 jaar dus mag ik het niet lang meer uitstellen daarom dat ik deze zomer er naartoe ga, alvast ook bedankt voor de vele uitleg bij de nogmaals hele mooie foto’s.

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x