Hoewel we onze droomreis nog gaan maken, denk ik toch alweer na over nieuwe bestemmingen. Ik ben altijd bezig met een volgende reis. Ik vertel je waarom.

Beren spotten in Finland

Reizen is verslavend

Het gave park met de lijnen in Kopenhagen, de boottocht door Milford Sound, op ontdekking door Yellowstone National Park, hiken bij Jungfraujoch, de prachtige Gorges du Verdon ontdekken en 9 beren ontmoeten in Fins Lapland. Dit is nog maar een klein deel van de gave momenten die wij meemaken tijdens onze reizen. Momenten die mij heel dierbaar zijn, mij blij maken en ervoor zorgen dat ik mezelf weer oplaad. En juist daardoor vind ik reizen verslavend. Je zou kunnen zeggen dat ik altijd weer op zoek ben naar een ‘nieuwe ervaring’. Ja, ik ben absoluut reisverslaafd!

The Catlins, New ZealandMijn wishlist is langggg

Hoewel ik al 34 landen bezocht heb, is er ook nog zóveeeel te ontdekken. Mensen zeggen wel eens dat ik ‘de hele wereld’ al ontdekt heb, maar met 34 van de 196 landen ter wereld heb ik nog maar 17% van de wereld gezien. Nu moet ik zeggen dat ik Midden-Afrika en een deel van Azië niet hoef te ontdekken, maar misschien denk ik daar over aan aantal jaar wel heel anders over. Er is nog veel te ontdekken! gemaakt. Hoewel ik inmiddels al een aantal landen, regio’s en steden heb bezocht is er ook nog een heleboel te ontdekken. En niet alleen ‘nieuwe en onbekende landen’, maar ik wil ook graag meer ontdekken in landen die ik al eens bezocht heb. Zo wil ik terug naar onder andere Noorwegen, Italië, Portugal en Schotland om delen van het land te ontdekken waar ik nog niet geweest ben.

Isla Holbox Mexico Marcella

Ik ontdek steeds nieuwe bestemmingen

Ik lees graag blogs van andere reizigers en ik doe veel met Instagram en Pinterest. Onwijs leuk om ‘mee te reizen’ met bloggers en de interactie is tof. Maar jee, mijn wishlist wordt er wél steeds langer door. Ik zie bijna dagelijks wel een plek waar ik ook graag naartoe wil. Ik ontdek landen die ik nooit overwogen heb als reisbestemming en plekken waar ik nog nooit van gehoord heb. Vaak maakt me dit nieuwsgierig, daar wil ik ook naar toe! Maar wil ik ál die gave plekken ontdekken, dan kan ik beter een wereldreis van een paar jaar gaan plannen 🙂 Voor nu sla ik de leukste tips op in Pocket zodat ik altijd fijne inspiratie bij me heb.

Gorge du Verdon France

Ik hou niet van regen en donkere dagen

Hoewel ik in de herfst geboren ben is het zeker niet mijn favoriete seizoen. Ja, het is gezellig in huis met kaarsjes, een grote mok thee, een kat op schoot en een warm dekentje. Maar dat is het ook wel als de dagen íets meer licht hebben. Wat mij betreft kan het prima elke avond om 19 uur donker zijn in het najaar. Aan regen heb ik een absolute hekel. En dus fantaseer ik graag over tropische eilanden die ik nog wil bezoeken, maar ook landen waar het nu lekker warm is. Escapes om een stukje druilerige herfst te missen zoals onze roadtrip Mexico zijn favoriet, al vond ik Nieuw-Zeeland en Cuba in onze winter ook heel fijn. Dus we skippen straks ook een stukje Nederlandse winter met onze reis naar Australië. Zin in!

Road America

Het is altijd fijn om een vooruitzicht te hebben

Omdat we onze verre reizen vaak máánden vantevoren boeken hebben we tijdenlang een fijn vooruitzicht. Dat kan wel wat té lang duren want onze reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië boekten we zo’n 9 maanden vantevoren. Iets met goede ticketprijzen en sparen voor ons reisbudget, maar je bent dan wel heulll lang aan het aftellen. Maar hee, je hebt wel wat moois in het vooruitzicht. Al begint het nu ook wel te kriebelen, want waar gaan we naartoe reizen ná Australië? Wat wordt onze volgende reis? Een belachelijk idee, want we moeten onze droomreis nog gaan maken. Maar het reisvirus is heftig en het kriebelt altijd om weer op ontdekking te gaan! Ik geef er maar gewoon aan toe 🙂

Dit vind je vast ook leuk:

Denk jij ook altijd na over je volgende reis?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

12 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jacoba

Zo herkenbaar! Ik kan er eigenlijk niet tegen als ik terugkom van een reis en niks nieuws heb gepland 😉 Nu is het wel een beetje gek, want ik heb dit jaar zoveel mooie plekken bezocht dat ik het heel lastig vindt om een volgende bestemming te kiezen voor een grote reis. Er is nog zoveel dat ik wil zien!

Manon Ruitenberg

Wat een heerlijke vooruitzichten tot ook reizen. Niet alleen het reizen is geweldig, ook de voorbereiding en de nasleep! Heerlijk. Wij gaan in december een weekje naar Landal.. ik kijk er nu al naar uit!

Danny

Je hebt helemaal gelijk! Er gaat niet boven een mooi vooruitzicht, ergens waar je naartoe kunt leven. En zo’n lange wishlist… dat probleem ken ik ook. Voor het komende jaar staat nog niets vast, maar er zijn wel al behoorlijk wat plannen. En wanneer de prijzen gunstig zijn, zullen we toeslaan 🙂

Linda

Heel herkenbaar dit! Ik wil eigenlijk ook altijd een nieuwe reis gepland hebben staan en ben in mijn hoofd altijd bezig met een volgende bestemming. Onze volgende bestemming is Londen en daarna ga ik met een vriendin naar de Algarve. Ik denk ook al na over de zomer, maar best kans dat we thuis blijven want we hopen rond die tijd een huis te kunnen kopen. Je kan helaas niet alles

Kelly

Ik boek eigenlijk altijd vrij laat en dat heeft weer als voordeel dat je vakantie snel in zicht is, haha. Dat heeft ook voordelen 😉 Eigenlijk zou ik wel eerder moeten boeken ivm voordelige vliegtickets, maar ik kan altijd zo moeilijk keuzes maken. Toch ben ik altijd wel aan het zoeken naar leuke bestemmingen voor een volgende vakantie.

Diana

Whooo wat herkenbaar sommige dingen, vooral dat altijd vooruit kijken en dat je lijstje maar niet korter maar alsmaar langer en langer. Ook dat men zegt dat ik al zoveel heb gezien terwijl het bij mij nog minder dan 17% is 🙂 nog veel te ontdekken dan. Ik kijk nu alweer uit naar 2020 waar ik nu al 4 reizen in de planning heb staan.

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x