Tijd voor een nieuwe behind the scenes, zodat je kunt lezen hoe wij écht reizen. Tijdens onze reizen naar een mooie bestemming zit ik graag op mijn favoriete stoel in het vliegtuig, omdat ik me niet graag opgesloten voel. In deze behind the scenes vertel ik over mijn beste stoel in het vliegtuig.

GreenlandHoe mijn voorkeur is ontstaan

Tijdens mijn allereerste vlucht had ik last van zweethandjes en dichtgeklapte oren. Niet gek voor een eerste vlucht, ik vond het best spannend. De vluchten die volgden gingen met vriendinnen naar Rhodos en Thailand en ook dat ging goed. Met Jan stak ik voor het eerst de oceaan over om New York en Florida te ontdekken. Na twee heerlijke weken vlogen we terug met een overstap in Washington en ging er een man naast mij zitten in het halflege vliegtuig. Ik voelde me voor het eerst behoorlijk opgesloten met iemand naast me aan het gangpad. Hoe aardig de man ook was, ik kon mijn plek niet verlaten wanneer ik wilde. Dat voelde vervelend en voor mijn gevoel duurde die 8 uur vliegen daardoor ook extra lang.

Leeg vliegtuig

Aan het gangpad werd mijn beste stoel in het vliegtuig

Bij de vluchten die volgden wilde ik ’t liefst aan het gangpad zitten. Ik wil me niet meer zo opgesloten voelen én kunnen rondlopen wanneer ik daar zin in heb. Ik ben vrij lang (1,79 meter) en zit best opgepropt in een vliegtuigstoel. Even op staan om je benen te strekken is dan wel fijn. Op het hoekje van een rij heb je die vrijheid. Dit is best wel eens lastig, want Jan zit wél graag aan de raamkant. Vliegtuigen met 2 stoelen aan de raamkant zijn daarom mijn favoriet, dan zitten we beide op onze voorkeursstoel. Op vluchten naar Edinburgh, Toronto, Cuba en Noord-Ierland hadden we mazzel. Zo vaak zijn er niet vluchten met zo’n indeling, 3-3-3 is vrij standaard. Hoe we dat oplossen? Op korte vluchten zit ik wel eens in het midden van de rij, maar vooral voor langere vluchten is aan het gangpad mijn favoriete stoel in het vliegtuig.

Vlucht boven Verenigd KoningkrijkStoelkeuze én extra beenruimte

Als je een stoel in het vliegtuig wilt kiezen, dan moet je daar meestal voor betalen. Soms kan je je favoriete plek kiezen bij het online inchecken, soms betaal je een paar euro extra, maar vaak is het best prijzig. Wij kozen ervoor om bij onze vlucht naar Vancouver met Air Transat een upgrade te nemen met extra beenruimte én stoelkeuze. Omdat we een mooie aanbieding hadden en vroegboekkorting, kon dat prima uit. Ook op de terugvlucht vanuit Singapore kozen we bewust voor extra veel ruimte. Vooral op lange vluchten wel zo prettig, al kiezen we er ook regelmatig voor tijdens Europese vluchten. Dat ik dan ook mijn favoriete stoel in het vliegtuig heb, is natuurlijk extra fijn!

Dit vind je vast ook leuk!

Heb jij een favoriete stoel in het vliegtuig?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

27 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Emma

Toevallig voor mijn vlucht van volgende week Amsterdam- Mexico City een stoel uitgekozen tegen betaling. Normaal doe ik dat niet want zoals je al schreef kost dat soms best wat geld. In dit geval betaalde ik 25 euro voor enkele reis. Maar ik heb gemerkt op zo’n lange vlucht circa 12/13 uur is een stoel vooraf kiezen toch wel fijn. Ook ik heb gekozen voor een stoel met slechts één stoel naast mij. In de hoop dat in dit grote vliegtuig (grote Boeing van Lufthansa) er niemand naast mij wordt geplaatst. Wel heb ik gekozen voor een plekje aan het… Lees verder »

Rieneke | Backpackjunkies

Ik zit het liefst bij het raam, zodat ik lekker naar buiten kan kijken. Vooral ook bij het opstijgen en landen geeft me dat een beter gevoel. Als we een vlucht hebben die langer is dan drie uur kiezen we voor een upgrade. Dat is vooral fijn voor mijn man die erg lang is. Maar mijn eigen knieën zijn er ook blij mee!

Diana

Zelf heb ik altijd de stoel bij het raam omdat ik altijd zo kan genieten van het uitzicht. En vind in het midden mezelf zo opgesloten. En aan het pad heb ik een keer meegemaakt dat ze met dat karretje tegen mijn elleboog aanreden. Echt en dat deed zo zeer.

Sabine

Ik vind vliegen eigenlijk een beetje eng en ik wil uit mijn stoel kunnen, dus ook voor mij een stoel aan het gangpad. Aan het raam wil ik nooit zitten en in het midden tussen 2 andere mensen liever ook niet, dus gangpad, het liefst een beetje achterin het vliegtuig 🙂

Simone | Paper Travels

Ja hoor we delen dezelfde voorkeur voor stoel. Ik ben ook lang (1.80) en word best een beetje gek als ik een middenstoel heb. Voor een korte vlucht van een uurtje trek ik dat nog wel maar op een lange vlucht in het midden zit? Echt een nachtmerrie. Als het even kan boek ik ook altijd de comfort stoelen met meer beenruimte en dan aan het gangpad. Gelukkig vind Tom het nooit een probleem om in het midden te zitten dus dat scheelt wel.

Kim

Ik vind het altijd het leukst om aan het raam te zitten, maar ik ben dan ook niet zo lang. Mijn vriend wel, maar hij vindt het dan weer geen probleem om in het midden te zitten. Een rij van twee is wel ideaal! Je weet nooit wie er naast je komt zitten.

Sanne Grieten

Leuk om dit artikel te lezen, Marcella! Ik heb ook wel degelijk mijn voorkeur als het aankomt op een stoel kiezen. Mijn favoriete plekje? Het meest van voor, in Economy class (zodat ik er snel uit kan haha!) én aan een raampje. Als ik op een lange vlucht zit, doe ik wat rare dingen om in slaap te kunnen vallen en mijn beste houding is dan ook dat mijn hoofd steunt op de zijkant van het vliegtuig. Oh ja en altijd, maar dan ook altijd langs de rechterkant van het vliegtuig (:

Sanne

Heel herkenbaar! Ik kies ook graag de stoel bij het gangpad uit. Kan je toch iets beter je benen strekken, makkelijker naar de wc en het voelt inderdaad iets minder opgesloten. Thijs wil altijd graag bij het raam, dus we hebben het mooi verdeeld. 🙂

Jessica

Voor korte vluchten zit ik het liefst bij het raam (genieten van het uitzicht), maar bij langere vluchten zit ik liever steeds vaker aan het gangpad. Kun je wat gemakkelijker je benen strekken en je hoeft mensen niet constant lastig te vallen als je naar het toilet moet (redelijk vaak als je zo’n kleine blaas hebt als ik haha ;p). Overigens boek ik best vaak een stoel op een rij waar al één stoel op is geboekt als ik alleen reis, de kans is dan namelijk vrij groot dat er niet iemand tussen je in komt zitten en op die… Lees verder »

Helena

Nee, ik heb een favoriete stoel. Meestal ga ik zitten, plak bij een lange vlucht het stickertje (wake me up for food hahaha), doe mijn slaapmasker op en ga slapen.

Gabriëlle

Wat??? Ik ben echt gek op de raam stoel, aan het gangpad vind ik het altijd vervelend dat iedereen tegen je aanstoot 😛

Janneke

Haha, wat een leuk artikel! Ik ben zelf echt een raamzitter (is dat een woord?). Hoef niet zo vaak te plassen, en ga maar een paar keer omhoog om – als ik dan toch ga plassen – tanden te poetsen etc. en even de benen te strekken. Qua rij heb ik geen voorkeur, maar zit wel het liefst ver achterin het vliegtuig. Iets met dat je daar meer kans hebt op overleven als ‘ie in het ergste geval zou neerstorten. PS: op de een of andere manier dacht ik altijd dat je een stuk kleiner was dan 1.79 meter.

Maud

Wat een leuk en origineel artikel om te lezen! Mij maakt het eigenlijk nooit zoveel uit waar ik zit.. Wanneer je met twee kleine kindjes gaat vliegen, is het sowieso al niet comfortabel. Hihi.

27
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x