Personal

Dingen die je wel wilt, maar nooit doet #2

28 juli 2017
Marcella, Chicago

Twee jaar geleden maakte ik een fijn lijstje met dingen die je wel wilt, maar nooit doet. Ik vind het hoog tijd voor een update!

Eerst een terugblik

Eigenlijk zijn alle dromen uit het eerste artikel niet gerealiseerd. Ik wilde na onze maand in Amerika en maand in Nieuw-Zeeland graag een paar maanden op reis. Australië stond bovenaan het lijstje, maar ook Patagonië en Mexico wilde ik graag bezoeken. Hier zijn we nog niet geweest. Wel hebben we intussen gave landen bezocht (West-Canada, IJsland) en onze grenzen verbreed (Cuba, Amerika & Canada met Jan’s ouders). Toch zijn we juist kortere reizen gaan maken, zowel vorig jaar als dit jaar zijn we 2x twee weken op reis (naast wat lange weekenden). De wens om een langere reis te maken is er nog steeds, al is een half jaar wat mij betreft wel de max. Ook zou ik nog steeds graag een tijdje in het buitenland willen wonen. Misschien wel als digital nomad, want ik blijf nieuwsgierig naar het werk als zzp’er. Misschien kan ik dan ook ooit een boek schrijven. Of een totaal ander beroep kiezen. Ik neem je mee naar mijn vernieuwde droomlijstje met dingen die je wel wilt, maar nooit doet!

Lees ook mijn eerste artikel met dingen die je wel wilt, maar nooit doet!

Marcella, DolomietenActief

 • Vorig jaar vlogen we naar Venetië, maar we hebben niets van de stad gezien. We reden naar de Dolomieten waar we een lang weekend wandelingen maakten. Ik vond het heerlijk! Vooral van de Drie Zinnen genoot ik optimaal. Ik nam me voor om elk jaar een wandeltrip te maken en ik zette Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk hoog op de wishlist. Dit jaar wandelden we veel in IJsland en ook in Zweden gaan we wandelen, maar een échte wandeltrip hebben we niet gepland. Volgend jaar zeker doen dus!
 • Het lijkt me ook erg leuk om eens langere wandelingen te maken, misschien wel van berghut naar berghut. Een beetje uitdaging, dat kan geen kwaad. Het geeft ons een mooi doel om naartoe te werken!
 • Jan liep vroeger samen met zijn vader het Pieterpad, en heeft mij hier ook nieuwsgierig naar gemaakt. Het lijkt me gaaf om gewoon eens te beginnen met de eerste etappes in het noorden. Mooie uitdaging én tof om zo Nederland beter te leren kennen!
 • Ik fietste ooit de 240 kilometer van de Elfstedentocht (in 1 dag). Een flinke uitdaging, maar wel een gave. Ik zou wel weer eens zo’n immense uitdaging willen aan gaan. Misschien toch eens mee doen met Cycle for Plan?

shutterstock_AustraliaTravel

 • In het eerste artikel stond al de wens om door Australië te reizen. Die wens is er nog steeds! ’t Liefst maandenlang, maar 6-7 weken lijkt iets realistischer qua budget en het opnemen van verlof. We willen proberen om deze droom eind volgend jaar werkelijkheid te laten worden! Hopelijk lukt dat! Bron foto: Shutterstock
 • Vorig jaar maakte ik een heus Wishlist ABC vol bestemmingen die ik nog graag wil bezoeken. Een aantal landen staan al heel lang op onze wishlist, maar het komt er steeds niet van om er naartoe te reizen. Welke landen/gebieden dit zijn? Australië, Portugal, Slovenië, Patagonië, Mexico, Noorwegen, Zwitserland, Alaska & Indonesië. Ook Zweden stond op dit lijstje, maar hier gaan we volgende maand naartoe!
 • In het buitenland wonen, dat staat ook nog op ons lijstje. Wanneer en hoe, daar hebben we zeker geen concreet idee van. Maar hij hoort er zeker bij in het rijtje dingen die je wel wilt, maar nooit doet!
 • Als we een reis maken willen we zoveel mogelijk zien en doen. Ontdekken, dat zit in onze aard. Toch lijkt het me heerlijk om gewoon alle tijd van de wereld te hebben om een bepaald gebied te ontdekken. Mijn droom? Met een camper op ontdekking op een Spaans eiland en gewoon maar zien waar we zin in hebben. Lijkt me heerlijk!
 • Ik ben geen mens van de herfst en winter. Toen we in Nieuw-Zeeland een stukje winter misten vond ik dat heerlijk. Mag van mij wel vaker!

Marcella, Sierra de GrazalemaOntwikkeling

 • Ik zou graag een nieuwe taal willen leren. Toen we onze roadtrip Cuba boekten hadden we ons voorgenomen om Spaans te leren. Het kwam er niet van, en dat vind ik nog steeds jammer. Ik heb geen talenknobbel, maar iets nieuws leren is altijd goed voor je ontwikkeling.
 • Mijn systeemcamera heb ik al een twee jaar, en regelmatig heb ik geroepen dat ik beter wil leren fotograferen. Ik ben er alleen nog steeds niet mee aan de slag gegaan. Echt eens doen dus!
 • Ook wil ik beter leren filmen! Ken je onze filmpjes al? Wij maken van de meeste trips en reizen een filmpje, zo leuk!
 • Een boek schrijven, dat staat nog steeds op mijn lijstje. Voor ooit.
 • Ik neem me al jarenlang voor om meer te leren over SEO, maar steeds blijft het erbij. Jammer, want het lijkt me juist zo leuk! Overigens wil ik zeker niet alleen meer van SEO leren om mijn blog te verbeteren, het is ook echt een interesse.
 • Ik werk als communicatiespecialist, maar ik word steeds meer nieuwsgierig naar marketing. Ik wil er graag eens wat meer over leren met een leuke cursus.
 • Tot slot ben ik nog steeds benieuwd of zzp’er zijn wat voor mij is. Ik kan het me blijven afvragen, of ik het moet het echt een serieus gaan onderzoeken. Wat het ook wordt, ik hou je zeker op de hoogte!

Wat zijn voor jou de dingen die je wel wilt, maar nooit doet?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

25 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sanne

Ja toch ook die lange verre reis. Maar voor ik 30 ben, dus nog iets meer dan 2 jaar 😉

saskia

oh, als ik aan deze lijst moet gaan beginnen; onbegonnen werk. 😀

Sabine

Leuk artikel! Van de camera heb ik ook, ik wil daar ook heel graag meer over leren. Hoewel ik al ben geëmigreerd zou ik graag nog eens willen emigreren. Ook als zelfstandige werken staat hoog op de lijst. Een eigen bedrijf beginnen oid en overal kunnen werken, die vrijheid hebben.

Elisa

Herkenbaar lijstje! Emigreren ben ik ooit heel dichtbij gekomen (curacao) en toen leerde ik Liam kennen en besloot ik te blijven 😀 Is nog steeds wel een droom, maar met 3 katten zie ik het niet snel gebeuren. Geldt ook voor de lange reis. Ik wil wel, maar ga er niet mijn baan voor opzeggen.

Martin

Leuke lijst. Het is natuurlijk heel mindful om te zeggen ‘live your dream’, maar het leven is niet altijd je droom en soms maak je keuzes waardoor de dingen die je denkt echt te willen niet gebeuren, maar wil je ze dan wel echt? Hmmm, iets om over na te denken…

Aniek

Ik zou voor de fietstocht gaan! Ik fietste de winterversie van de Elfstedentocht en nog een paar langere tochten, maar een fietsvakantie met kortere etappes is net zo leuk 🙂 Zit nu in Bormio, an de voet van de Stelvio. Kan je ook heerlijk fietsen én hiken. En ja, zzp’er zijn… ik twijfel ook!

Jessica

Leuk om zo’n lijst samen te stellen! Veel dingen zijn inderdaad van die dingen die best mogelijk zijn, maar je moet er wel tijd voor vrijmaken. Ik maak meestal aan het begin van het jaar zo’n doelenlijst – zowel persoonlijk als op zakelijk gebied – en die hangt op een plek waar ik het dan regelmatig tegenkom. 🙂 Supergaaf trouwens dat je de Elfstedentocht hebt gefietst, dat staat bijvoorbeeld nou op mijn lijstje! (het liefst schaatsend, maar ja wanneer dat er ooit nog van gaat komen… ;p)

Yvonne

Ik wist niet dat je de wens hebt om een lange reis te maken.. maar kan het alleen maar aanraden. Is toch wel 1 van de meest memorabele dingen die wij samen hebben meegemaakt. 🙂 Gelukkig heb je verder ook nog een leuke wensenlijst… zonder dromen en wensen is er niet veel meer aan, toch?! Leuk inderdaad dat jullie met je schoonouders op reis gingen, dat lijkt me heel bijzonder! Mooie herinneringen…

Diana

Zeker mee doen aan Cycle for Plan – is de beste ervaring/avontuur wat ik ooit heb ondernomen. Zo mooi om de mensen op een actieve manier te kunnen helpen.

Wel tof dat je die dingen allemaal opschrijft.

Edith

Wat leuk om een lijstje te maken van dingen die je eigenlijk nog eens wil doen, zo word je je er in ieder geval bewust van en dat is alweer een stap dichter bij daadwerkelijk uitvoeren! De berghuttentocht heb ik ook nog op mijn lijstje staan, hoewel ik eigenlijk niet zo warm loop voor Europa (erg hè) en ook niet zo’n actieve hiker ben. Toch lijkt het me ergens heel romantisch, haha! Dingen die ik wel wil maar nooit doe? De Transmongolië Express. Een winterse trip naar Lapland. Geregeld hardlopen – of überhaupt naar de sportschool 😉

Helena

De wereld rond met de trein! Dat lijkt me zo gaaf. Maar heb de tijd er niet voor nu.

Lotte

Heel fijne insteek voor een artikel. Ik heb twee van mijn (reis)dromen waar gemaakt door afgelopen winter drie maanden te gaan reizen én de Transmongolië Express te doen. Ook de drang om bij te leren herken ik zeker. Het ding met zo’n grote dromen is vaak dat we er geen prioriteit van maken en uiteraard zijn ze niet allemaal even gemakkelijk te realiseren (werken als zzp’er, wonen in het buitenland etc). Maar misschien moet je je dit jaar eens inschrijven voor een cursus fotografie ofzo? 🙂

Ik heb één droom net waargemaakt, namelijk naar Zuid-Amerika. En dan meteen een lange reis, dus dat is ook fijn. Nu wil ik alleen wel meer zien, haha! Een andere droom is emigreren naar Spanje, daar heb ik echt mijn hart aan verloren. En verder heb ik nog zoveel steden die ik wil zien.. Ik blijf er trouwens bij dat jullie eens naar de Picos de Europa in Spanje moeten. Misschien niet in de zomer, want dat is heet, maar het najaar ofzo? Ik heb Australië ook nog op mijn lijstje en ik wil graag naar Rusland.

25
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x