Personal

25 reisweetjes over mij

8 september 2017
Marcella, Horseshoe Falls

Ik las bij Kelly van Dutchie on the Road over haar 25 reisweetjes. Die wilde ik ook wel invullen! Wist je dat ik mijn eerste vlucht maakte op mijn 23e? En dat Thailand mijn eerste verre bestemming was? Zo zijn er nog veel meer leuke reisweetjes!

KLM

Eerste keren

1 – Ik maakt mijn eerste vliegreis in 2006, toen ik 23 was. Ik vloog samen met een vriendin naar Kopenhagen voor een weekendje weg.
2 – Vroeger ging ik met mijn ouders altijd op vakantie naar Duitsland. Ik ben er intussen zo vaak geweest dat ik het land eigenlijk liever oversla, maar toch kom ik er elk jaar terug.
3 – Het eerste land wat ik na Duitsland bezocht was Engeland. Ik ging met mijn klas van 4-Havo naar Londen. Het is intussen 17 jaar geleden dat ik in Londen was, dus ik wil graag nog eens terug!
4 – Mijn eerste bestemming buiten Europa was Thailand. Ik reisde er naartoe met 3 vriendinnen en ik had er de tijd van mijn leven.
5 – Mijn eerste keer in Amerika was in New York. Na een paar dagen in deze wereldstad reisden we door Florida, en we raakten verslaafd. Een jaar later reisden we een maand door West-Amerika. Wat een geweldig land!

Marcella, Mouraki Boulders, New Zealand

Statistieken

6 – Zweden wordt het 29e land waar ik geweest ben. Benieuwd welk land nummer 30 wordt 😉
7 – In veel landen ben ik maar 1x geweest: Nieuw-Zeeland, Cuba, Ierland, Noord-Ierland, Kroatië, Turkije, Oostenrijk, IJsland, Thailand, Marokko, Polen, Tsjechië, Zweden, Schotland en Noorwegen.
Ik ben 2x geweest in Denemarken en Griekenland (update oktober 2017).
Ik ben 3x geweest in Amerika, Canada, Italië, Engeland en Frankrijk.
In Spanje ben ik 4x geweest, en in België en Duitsland was ik ontelbaar vaak.
8 – Ik heb geen enkele stad buiten Nederland vaker dan 2x bezocht. Ik heb ook maar heel weinig steden 2x bezocht: Parijs, Barcelona, Antwerpen, Newcastle, Brussel en Berlijn. Buiten Europa ben ik 2x geweest in Singapore en Toronto. Ik heb overigens wel een wishlist met steden die ik vaker wil bezoeken.
9 – Ik heb 5 continenten bezocht: Europa, Azië, Afrika, Oceanië & Noord-Amerika. Vooral Zuid-Amerika bezoeken en meer ontdekken van Europa en Oceanië staat hoog op mijn wishlist.
10 – Ik heb intussen 54 vluchten gemaakt. De langste vlucht bracht ons – via een stopover Singapore – naar Auckland, Nieuw-Zeeland.

Bow Lake, Alberta, Canada

Blog

11 – Dit domein heb ik al 8 jaar. Ik wist lange tijd niet wat ik ermee moest, tot ik simpelweg begon te schrijven over onze reizen. Ik vind dat inmiddels ’t leukste wat er is!
12 – Bloggen is een hobby. In het dagelijks leven werk ik als communicatiespecialist. Bloggen doe ik in de avonduren en het weekend.
13 – Ik heb wel eens een leuke samenwerking, maar 99% van ons reisbudget betalen we volledig zelf. Zo kunnen we zelf bepalen waar onze verre reizen naartoe gaan, wel zo fijn! Wat ik dan wel eens vergoed krijg? Een reistas, een overnachting, diner of een huurauto.
14 – We hebben intussen al 27 filmpjes gemaakt van onze reizen! Zo reis je met ons mee naar onder andere Canada, Valencia, Møns Klint, Cuba en de Dolomieten. Ik heb een pagina’s met filmpjes waar je ze allemaal nog eens terug kunt kijken. Ook komen er altijd nieuwe filmpjes aan! Volg je mij al op YouTube?
15 – Instagram heeft ervoor gezorgd dat ik foto’s maken steeds leuker begon te vinden. Het daagt me uit om mooie composities te zoeken en originele hoeken te zoeken.

Maria la Gorda, Cuba

Favorieten

16 – Ik ben gek op zonsondergangen, en wil overal waar ik ben foto’s maken van de zonsondergang. Klinkt makkelijker dan het is. Probeer maar eens een zonsondergang te spotten in IJsland, terwijl het er 24 uur per dag licht is!
17 – Nieuw-Zeeland hoort absoluut bij mijn favoriete landen, maar ook Canada en Amerika scoren hoog. Wat ik ’t fijnste land in Europa vind? IJsland is helemaal geweldig, maar ook Spanje en Italië vind ik erg fijn. Ik heb ook een land waar ik niet naar terug hoef. Ik vond het een gave ervaring, maar het was 1 keer, maar nooit weer.
18 – Roadtrippen doen we erg graag. Lekker go with the flow en maar zien waar je stopt. Onderweg op de kaart mooie plekken uitzoeken of tóch rechtsaf slaan. Heerlijk! Zoek je inspiratie? Ik heb een pagina vol roadtrips!
19 – Wat mij betreft de leukste steden die ik bezocht heb: Edinburgh, Gent, Oslo & Chicago.
20 – Steeds vaker combineren we een stedentrip met de natuur. Wat een geweldige combinatie, even lekker bijkomen van alle prikkels in de stad.

Bizon Yellowstone National ParkWishlist

21 – Ik ben gek dieren! Ik heb al best wat wildlife gespot tijdens onze reizen, maar op safari gaan staat nog echt torenhoog op mijn wishlist. Leeuwen, tijgers, giraffen, nijlpaarden: ze lijken me geweldig!
22 – Hoe meer ik reis, hoe langer mijn wishlist wordt. Ik heb vorig jaar een heus Wishlist ABC gemaakt met voor elke letter een stad, gebied/park en land die ik graag wil bezoeken. We hebben al wat gave bestemmingen afgestreept, maar er komt regelmatig ook wat bij. Ach, wij vermaken ons prima 😉
23 – Wat bovenaan mijn wishlist staat qua onbekende landen: Australië, Portugal, Mexico, Slovenië, Argentinië & Japan.
24 – Op mijn steden wishlist: Riga, Napels, Lissabon, Stockholm & Wenen.
25 – Waar ik al wel geweest ben, maar waar ik nog veel meer wil zien: NoorwegenFrankrijkSchotland & Spanje.

Dit vind je vast ook leuk!

Wat vind jij ’t leukste reisweetje?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 8 september 2017 at 11:17

  Wat een leuke lijst! Ik ben verliefd op Wenen geworden, die raad ik echt aan. Had nooit verwacht dat het zo mooi was daar!

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:49

   Oh leuk, nu ben ik erg benieuwd naar Wenen! Komt erbij op mijn wishlist! 😉

 • Reply Co 8 september 2017 at 11:25

  Leuke blog en een handig overzicht 😉 Zo te zien stop je voorlopig nog niet met reizen, groot gelijk, er is nog zoveel moois te ontdekken!

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:50

   Ja joh, de wereld is zo grooot en mijn wishlist zo lang. Ik vermaak me nog wel even met reizen! 🙂

 • Reply Lizette 8 september 2017 at 14:18

  Leuk om te lezen! En ik zie ook wel de nodige overeenkomsten, bijvoorbeeld het combineren van steden met natuur en je liefde voor dieren. Qua bestemmingen lopen we erg uit een, maar dat vind ik juist ook zo leuk aan jouw blog. Ik lees vaak over bestemmingen die ik zelf niet zo snel zou kiezen.

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:54

   Ik herken de overeenkomsten ook bij jou, maar inderdaad zijn er ook verschillen. Maar je hebt veel bestemmingen gezien die nog op mijn wishlist staan, dus ik kom qua bestemmingen nog wel dichterbij 😉 Ik vind steden combineren met de natuur echt heel tof. Jij hebt Sofia gecombineerd met een te gek gebied. Daar wil ik ook nog graag naartoe!

 • Reply Karlijn 8 september 2017 at 14:34

  Heel leuk om te lezen! Ik ben ook heel benieuwd wat jullie 30e land wordt. Ik hoop dat Australië er volgend jaar in elk geval in zit voor jullie!

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:55

   Ik heb werkelijk nog geen idee wat mijn 30e land wordt 🙂 Misschien Portugal, als we in de lente de zon opzoeken. Later in het jaar hoop ik dan naar Australië te reizen. Duimen maar!

 • Reply Ilona 8 september 2017 at 17:05

  Wow bijna 30 landen, heel speciaal 😊 Zo gaan de reiservaringen langzaam optellen tot een respectabel nummer. En gek genoeg raken we nooit uitgereisd, er zijn altijd wel weer nieuwe plekjes. Leuk ook om deze persoonlijke feiten te lezen!

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:56

   Echt veel hé, bijna 30 landen! Het wordt inderdaad een respectabel aantal reizen 😉 En de wishlist raakt nog niet op. We blijven lekker reizen, ’t leukste wat er is!

 • Reply Anne - Ditisanne.nl 8 september 2017 at 17:19

  Leuke lijst! Ik moet mijn landen ook eens gaan tellen, geen idee hoever ik al ben! Safari is écht een aanrader, ik heb net vandaag een blog geschreven over onze safari in het Krugerpark en heb nu alweer verschrikkelijk heimwee! 🙂

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:57

   Ik ben benieuwd hoeveel landen jij bezocht hebt Anne! Ik kom je verslag over de safari lezen, erg benieuwd naar! Ik hoop het over een tijdje zelf ook te doen. Lijkt me zo tof!

 • Reply Saskia 10 september 2017 at 09:48

  Wat een super leuke lijst heb je gemaakt. Met plezier heb ik hem gelezen. Sommige dingen wist ik wel, andere nog niet 🙂
  Ik ken je dus zeker een beetje beter, leuk!

  • Reply Marcella 14 september 2017 at 10:19

   Leuk dat je mij beter hebt leren kennen Saskia!

 • Reply Kelly 10 september 2017 at 15:18

  Wat een leuke lijst en leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die pas op ‘latere’ leeftijd ging vliegen, haha. Ik hoop echt dat jullie volgend jaar naar Australië gaan.

  • Reply Marcella 14 september 2017 at 10:34

   Nee joh, ik was tot mijn 20e bijna alleen maar in Duitsland te vinden. Pas toen ik met mijn man ging reizen bezocht ik meer bestemmingen. Dat is pas vanaf 2010!

 • Reply Wanda 11 september 2017 at 14:46

  Wow, 30 landen bijna! Je hebt vast wel al wat ideeën voor deze jubileum! Duitsland kwam ik als kind ook altijd, daarna jaren niet meer geweest maar sinds enige tijd herontdekken we het en vermaken we er ons prima.

  • Reply Marcella 14 september 2017 at 10:39

   Jazeker! Hopelijk lukt het om volgend jaar een mooie reisdroom werkelijkheid te maken! Anders hebben we genoeg alternatieven hoor. Mijn wishlist is nog lang!
   Ik ben al vaak in Duitsland geweest, en vermijd het land liever. Maar toch vind ik het altijd fijn om er weer naartoe te gaan. Ik wil er de komende jaren vooral graag natuur ontdekken!

 • Reply Shirley 12 september 2017 at 14:49

  Leuk dat je ondanks dat je redelijk ‘laat’ je eerste vlucht maakte nu al zoveel hebt kunnen zien.

  • Reply Marcella 14 september 2017 at 10:40

   Dat is grappig genoeg best vlot gegaan. Elk jaar wat mooie reizen, en je hebt zo een toffe collectie reiservaringen! 🙂

 • Reply Eva 14 september 2017 at 08:11

  Ik hou van dergelijke lijstjes. Oh, en Napels is zeer de moeite waard!

  • Reply Marcella 14 september 2017 at 10:40

   Napels staat hoog op mijn wishlist! Samen met Pompeï natuurlijk!

 • Reply Gaby 14 september 2017 at 15:23

  Wat leuk om jou zo beter te leren kennen! Ja safari is super! Zowel in Zuid-Afrika als dit jaar in Sri Lanka vonden we het een van de hoogtepunten. Australië, Portugal, Wenen en Stockholm kan ik allemaal van jouw wishlist bevestigen als fantastische bestemmingen!

  • Reply Marcella 15 september 2017 at 21:28

   Dat is een mooie top 5 voor mij om nog te bezoeken. Leuk dat je zo enthousiast bent over safari Gaby! Heb je veel prachtige dieren gespot?

   • Reply Gaby 17 september 2017 at 13:48

    Ja heel veel! In totaal de Big Five (4 in ZA en luipaard dit jaar in SL) en eigenlijk al het andere wat je verwacht en hoopt te zien!

    • Reply Marcella 19 september 2017 at 21:34

     Dat klinkt onwijs goed! Krijg ook zin in safari! 🙂

 • Reply Judith 14 september 2017 at 20:32

  Wat een leuke lijst! Leuk om de persoon achter het blog een beetje beter te leren kennen.

  • Reply Marcella 15 september 2017 at 21:28

   Dankjewel Judith! Ga jij de 25 weetjes ook invullen?

 • Reply Frédéric 15 september 2017 at 16:41

  Oh super leuke lijst! Ik denk om hem ook eens in te vullen!

  • Reply Marcella 15 september 2017 at 21:29

   Leuk Frédéric, moet je doen! Ik kom ‘m graag bij je lezen, geef je mij een seintje?

 • Reply Maud 15 september 2017 at 21:36

  Ik vind het altijd leuk om tags te lezen bij bloggers, maar deze vind ik heel persoonlijk.. En daarom juist nog leuker om te lezen! Leuke feitjes allemaal.. En wat heb je al veel bestemmingen/landen bezocht!

  • Reply Marcella 16 september 2017 at 12:35

   Persoonlijke artikelen zijn zeker leuk! Je leert iemand net weer wat beter kennen. Leuk ook om zelf in te vullen. Ga jij de reisweetjes-tag ook invullen Maud?

 • Reply Gabriëlle ~ GlobeGirl 16 september 2017 at 09:43

  Leuk om je op deze manier beter te leren kennen! Ik ben in veel steden meerdere keren geweest, zo ben ik ondertussen al 9keer in London geweest 😳

  • Reply Marcella 16 september 2017 at 12:45

   Jeetje, 9 keer in Londen! Dat is vaak! Ik heb veel eerste keren, en ik ben een paar keer 2x in een stad geweest. Ik ga eens kijken welke stad de eer krijgt om er al 3x geweest te zijn 😉

 • Reply 10 reisweetjes over mij - Wanda's Wereld 19 september 2017 at 20:16

  […] reizen en bij anderen lezen over reizen heeft een enorme aantrekkingskracht op mij. Dus toen ik bij Marcella het artikel 25 reisweetjes las, wist ik direct dat ik dit ook met jullie wilde delen! Niet direct […]

 • Leave a Reply