Personal

25 reisweetjes over mij

8 september 2017
Marcella, Horseshoe Falls

Ik las bij Kelly van Dutchie on the Road over haar 25 reisweetjes. Die wilde ik ook wel invullen! Wist je dat ik mijn eerste vlucht maakte op mijn 23e? En dat Thailand mijn eerste verre bestemming was? Zo zijn er nog veel meer leuke reisweetjes!

KLM

Eerste keren

1 – Ik maakt mijn eerste vliegreis in 2006, toen ik 23 was. Ik vloog samen met een vriendin naar Kopenhagen voor een weekendje weg.
2 – Vroeger ging ik met mijn ouders altijd op vakantie naar Duitsland. Ik ben er intussen zo vaak geweest dat ik het land eigenlijk liever oversla, maar toch kom ik er elk jaar terug.
3 – Het eerste land wat ik na Duitsland bezocht was Engeland. Ik ging met mijn klas van 4-Havo naar Londen. Het is intussen 17 jaar geleden dat ik in Londen was, dus ik wil graag nog eens terug!
4 – Mijn eerste bestemming buiten Europa was Thailand. Ik reisde er naartoe met 3 vriendinnen en ik had er de tijd van mijn leven.
5 – Mijn eerste keer in Amerika was in New York. Na een paar dagen in deze wereldstad reisden we door Florida, en we raakten verslaafd. Een jaar later reisden we een maand door West-Amerika. Wat een geweldig land!

Marcella, Mouraki Boulders, New Zealand

Statistieken

6 – Zweden wordt het 29e land waar ik geweest ben. Benieuwd welk land nummer 30 wordt 😉
7 – In veel landen ben ik maar 1x geweest: Nieuw-Zeeland, Cuba, Ierland, Noord-Ierland, Kroatië, Turkije, Oostenrijk, IJsland, Thailand, Marokko, Polen, Tsjechië, Zweden, Schotland en Noorwegen.
Ik ben 2x geweest in Denemarken en Griekenland (update oktober 2017).
Ik ben 3x geweest in Amerika, Canada, Italië, Engeland en Frankrijk.
In Spanje ben ik 4x geweest, en in België en Duitsland was ik ontelbaar vaak.
8 – Ik heb geen enkele stad buiten Nederland vaker dan 2x bezocht. Ik heb ook maar heel weinig steden 2x bezocht: Parijs, Barcelona, Antwerpen, Newcastle, Brussel en Berlijn. Buiten Europa ben ik 2x geweest in Singapore en Toronto. Ik heb overigens wel een wishlist met steden die ik vaker wil bezoeken.
9 – Ik heb 5 continenten bezocht: Europa, Azië, Afrika, Oceanië & Noord-Amerika. Vooral Zuid-Amerika bezoeken en meer ontdekken van Europa en Oceanië staat hoog op mijn wishlist.
10 – Ik heb intussen 54 vluchten gemaakt. De langste vlucht bracht ons – via een stopover Singapore – naar Auckland, Nieuw-Zeeland.

Bow Lake, Alberta, Canada

Blog

11 – Dit domein heb ik al 8 jaar. Ik wist lange tijd niet wat ik ermee moest, tot ik simpelweg begon te schrijven over onze reizen. Ik vind dat inmiddels ’t leukste wat er is!
12 – Bloggen is een hobby. In het dagelijks leven werk ik als communicatiespecialist. Bloggen doe ik in de avonduren en het weekend.
13 – Ik heb wel eens een leuke samenwerking, maar 99% van ons reisbudget betalen we volledig zelf. Zo kunnen we zelf bepalen waar onze verre reizen naartoe gaan, wel zo fijn! Wat ik dan wel eens vergoed krijg? Een reistas, een overnachting, diner of een huurauto.
14 – We hebben intussen al 27 filmpjes gemaakt van onze reizen! Zo reis je met ons mee naar onder andere Canada, Valencia, Møns Klint, Cuba en de Dolomieten. Ik heb een pagina’s met filmpjes waar je ze allemaal nog eens terug kunt kijken. Ook komen er altijd nieuwe filmpjes aan! Volg je mij al op YouTube?
15 – Instagram heeft ervoor gezorgd dat ik foto’s maken steeds leuker begon te vinden. Het daagt me uit om mooie composities te zoeken en originele hoeken te zoeken.

Maria la Gorda, Cuba

Favorieten

16 – Ik ben gek op zonsondergangen, en wil overal waar ik ben foto’s maken van de zonsondergang. Klinkt makkelijker dan het is. Probeer maar eens een zonsondergang te spotten in IJsland, terwijl het er 24 uur per dag licht is!
17 – Nieuw-Zeeland hoort absoluut bij mijn favoriete landen, maar ook Canada en Amerika scoren hoog. Wat ik ’t fijnste land in Europa vind? IJsland is helemaal geweldig, maar ook Spanje en Italië vind ik erg fijn. Ik heb ook een land waar ik niet naar terug hoef. Ik vond het een gave ervaring, maar het was 1 keer, maar nooit weer.
18 – Roadtrippen doen we erg graag. Lekker go with the flow en maar zien waar je stopt. Onderweg op de kaart mooie plekken uitzoeken of tóch rechtsaf slaan. Heerlijk! Zoek je inspiratie? Ik heb een pagina vol roadtrips!
19 – Wat mij betreft de leukste steden die ik bezocht heb: Edinburgh, Gent, Oslo & Chicago.
20 – Steeds vaker combineren we een stedentrip met de natuur. Wat een geweldige combinatie, even lekker bijkomen van alle prikkels in de stad.

Bizon Yellowstone National ParkWishlist

21 – Ik ben gek dieren! Ik heb al best wat wildlife gespot tijdens onze reizen, maar op safari gaan staat nog echt torenhoog op mijn wishlist. Leeuwen, tijgers, giraffen, nijlpaarden: ze lijken me geweldig!
22 – Hoe meer ik reis, hoe langer mijn wishlist wordt. Ik heb vorig jaar een heus Wishlist ABC gemaakt met voor elke letter een stad, gebied/park en land die ik graag wil bezoeken. We hebben al wat gave bestemmingen afgestreept, maar er komt regelmatig ook wat bij. Ach, wij vermaken ons prima 😉
23 – Wat bovenaan mijn wishlist staat qua onbekende landen: Australië, Portugal, Mexico, Slovenië, Argentinië & Japan.
24 – Op mijn steden wishlist: Riga, Napels, Lissabon, Stockholm & Wenen.
25 – Waar ik al wel geweest ben, maar waar ik nog veel meer wil zien: NoorwegenFrankrijkSchotland & Spanje.

Dit vind je vast ook leuk!

Wat vind jij ’t leukste reisweetje?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

35 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat een leuke lijst! Ik ben verliefd op Wenen geworden, die raad ik echt aan. Had nooit verwacht dat het zo mooi was daar!

Co

Leuke blog en een handig overzicht 😉 Zo te zien stop je voorlopig nog niet met reizen, groot gelijk, er is nog zoveel moois te ontdekken!

Lizette

Leuk om te lezen! En ik zie ook wel de nodige overeenkomsten, bijvoorbeeld het combineren van steden met natuur en je liefde voor dieren. Qua bestemmingen lopen we erg uit een, maar dat vind ik juist ook zo leuk aan jouw blog. Ik lees vaak over bestemmingen die ik zelf niet zo snel zou kiezen.

Karlijn

Heel leuk om te lezen! Ik ben ook heel benieuwd wat jullie 30e land wordt. Ik hoop dat Australië er volgend jaar in elk geval in zit voor jullie!

Ilona

Wow bijna 30 landen, heel speciaal 😊 Zo gaan de reiservaringen langzaam optellen tot een respectabel nummer. En gek genoeg raken we nooit uitgereisd, er zijn altijd wel weer nieuwe plekjes. Leuk ook om deze persoonlijke feiten te lezen!

Anne - Ditisanne.nl

Leuke lijst! Ik moet mijn landen ook eens gaan tellen, geen idee hoever ik al ben! Safari is écht een aanrader, ik heb net vandaag een blog geschreven over onze safari in het Krugerpark en heb nu alweer verschrikkelijk heimwee! 🙂

Saskia

Wat een super leuke lijst heb je gemaakt. Met plezier heb ik hem gelezen. Sommige dingen wist ik wel, andere nog niet 🙂
Ik ken je dus zeker een beetje beter, leuk!

Kelly

Wat een leuke lijst en leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die pas op ‘latere’ leeftijd ging vliegen, haha. Ik hoop echt dat jullie volgend jaar naar Australië gaan.

Wanda

Wow, 30 landen bijna! Je hebt vast wel al wat ideeën voor deze jubileum! Duitsland kwam ik als kind ook altijd, daarna jaren niet meer geweest maar sinds enige tijd herontdekken we het en vermaken we er ons prima.

Shirley

Leuk dat je ondanks dat je redelijk ‘laat’ je eerste vlucht maakte nu al zoveel hebt kunnen zien.

Eva

Ik hou van dergelijke lijstjes. Oh, en Napels is zeer de moeite waard!

Gaby

Wat leuk om jou zo beter te leren kennen! Ja safari is super! Zowel in Zuid-Afrika als dit jaar in Sri Lanka vonden we het een van de hoogtepunten. Australië, Portugal, Wenen en Stockholm kan ik allemaal van jouw wishlist bevestigen als fantastische bestemmingen!

Gaby

Ja heel veel! In totaal de Big Five (4 in ZA en luipaard dit jaar in SL) en eigenlijk al het andere wat je verwacht en hoopt te zien!

Judith

Wat een leuke lijst! Leuk om de persoon achter het blog een beetje beter te leren kennen.

Frédéric

Oh super leuke lijst! Ik denk om hem ook eens in te vullen!

Maud

Ik vind het altijd leuk om tags te lezen bij bloggers, maar deze vind ik heel persoonlijk.. En daarom juist nog leuker om te lezen! Leuke feitjes allemaal.. En wat heb je al veel bestemmingen/landen bezocht!

Gabriëlle ~ GlobeGirl

Leuk om je op deze manier beter te leren kennen! Ik ben in veel steden meerdere keren geweest, zo ben ik ondertussen al 9keer in London geweest 😳

[…] reizen en bij anderen lezen over reizen heeft een enorme aantrekkingskracht op mij. Dus toen ik bij Marcella het artikel 25 reisweetjes las, wist ik direct dat ik dit ook met jullie wilde delen! Niet direct […]

35
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x