Het nieuwe jaar starten in een ander land, dat hadden we nog nooit gedaan! Het beviel zo goed dat we er meteen een workation in Zeeland achteraan plakten. In de eerste 3 maanden wandelden we veel, bezochten Schiermonnikoog en rondden ons bouwproject af. Kijk je mee?

Bros februari 2022
Bros Schiermonnikoog februari 2022

Hoe is het met puppy Bros?

Welke puppy? Op 22 december is Bros 1 jaar geworden en op 13 februari woonde ze alweer een jaar bij ons. Bros is een kruising tussen een Bordercollie en een Australian Shepherd en een lekker actief, slim diertje. Omdat ze volwassen is hoeven we niet meer rekening te houden met de afstand die we met haar lopen. Dus gaan we er vaker op uit voor een langere tocht. Zo gaan we regelmatig wandelen in Drenthe, maar ook op Schiermonnikoog en in Zeeland liepen we mooie stukken.

Bros rent en springt graag en is dol op ballen en stokken apporteren. Het lijkt ons erg leuk om met Bros behendigheid te gaan doen. Samen leg je een parcours af waar ze bijvoorbeeld moet springen over een horde, moet lopen over een wipwap en door een tunnel rent. Lekker afwisselend en vol actie, dat past wel bij ons meisje. Ook schapen hoeden is iets wat we zouden kunnen doen met haar. We gaan ons verdiepen in de mogelijkheden!

Volg de avonturen van Bros op Instagram @Bros.borderaussie!

Lille France
Jan en Marcella Lille France

Flashback: welke reisjes heb ik gemaakt?

Op 31 december reisden we naar Lille in Frankrijk. Hier hadden we een appartement gehuurd waar ook Bros welkom is. Op oudejaarsavond bleven we voornamelijk in ons appartement en keken een kerstfilm. We waren moe van de lange rit en de besmettingen waren op dat moment hoog in Frankrijk. Wel schijnt er jaarlijks op het centrale plein een oud & nieuwfeest te zijn. Op 1 en 2 januari verkenden we het centrum en aten we onze lunch op een terrasje in de zon. Hoe fijn begin van het nieuwe jaar! Wij verkenden de stad met de puzzeltocht van Qula waarmee we op diverse plekken kwamen waar we een opdracht moesten doen. Lille zit vol knusse straatjes en prachtige gebouwen, de stad is echt een aanrader voor een stedentrip!

Lees ook: 8x bezienswaardigheden in Lille

Brugge Belgium

Brugge

Vanuit Lille reden we naar Brugge voor een stedentrip. In Brugge waren we jaren geleden geweest en genoten toen volop van de leuke stad. Superleuk om er weer terug te komen dus! We dwaalden door knusse straatjes, genoten van de mooiste pandjes en leuke doorkijkjes, lunchten op een terras en aten natuurlijk een Belgische wafel. De stad was veel minder druk dan tijdens ons vorige bezoek en dat beviel me erg goed, er hing een heel fijne sfeer!

Lees ook: Zien & doen stedentrip Brugge

Roompot Nieuwvliet Bad
Marcella en Bros Nieuwvliet Bad

Zeeland

Dit keer sliepen we niet in Brugge, maar reden we door naar Zeeland. Hier hadden we een fijn vakantiehuis bij Strand Resort Nieuwvliet-Bad. In de eerste week van januari werkten we halve dagen waarna we strandwandelingen maakten in Zeeuws-Vlaanderen. Een prima combi wat ons betreft! Voor ons was het de eerste keer dat we hier waren, tijdens eerdere trips bezochten we andere delen van Zeeland. Stadjes verkennen had helaas weinig zin tijdens de lockdown want de sfeer ontbrak volledig omdat alles dicht was. Wel namen we een kijkje in Knokke-Heist in België en dronken een drankje op een terras.

Schiermonnikoog februari 2022
Schiermonnikoog februari 2022

Schiermonnikoog

In februari namen we de boot voor een dagje Schiermonnikoog. Dit eiland ligt dichtbij Groningen en het leek ons fijn om los te komen van het vasteland en uit te waaien. En dat deden we! Vanaf de boot liepen we een tocht langs weilanden, namen een kijkje bij de Wassermannbunker, waaiden uit op het strand en liepen via de oude en nieuwe vuurtoren het centrum binnen. Een artikel over deze wandeling volgt! Na het avondeten liepen we naar de boot en werden we getrakteerd op de mooiste zonsondergang. Een perfecte afsluiting van een heerlijke dag!

Lees ook: 7x doen op Schiermonnikoog

Verbouwing zolder 2021-2022
Bros en Maeve februari 2022
iPhone 13 pro
Bros sneeuw maart 2022

Flashback naar favoriete momenten

 • We ruilden onze dieselauto in voor een elektrische auto. Toen wisten we nog niets over de tarieven van nu, maar het is uiteraard een fijne bijkomstigheid. Ons bereik is ongeveer 200 kilometer, dus de wat langere ritten plannen we van laadpaal naar laadpaal. Prima te doen!
 • Voor de nieuwe auto kochten we dit keer een autobench voor Bros. In de oude auto hadden we een hoes en rek, maar vaak lazen we dat een bench fijner is voor dieren met wagenziekte. Ondanks dat Bros nog wel wat last heeft van wagenziekte bevalt de bench ons prima!
 • Met de buren deden we weer een spellenavond. Ticket to Ride is een onwijs leuk spel! Wij hebben de Europa-variant, maar er zijn nog meer leuke!
 • Een paar keer spraken we af met Bros’ grote vriendin Maeve. Wat kunnen die twee fijn rennen en spelen!
 • Onze woonkamer is weer klusspullen-vrij nu de verbouwing op zolder rond is! Alleen de afwerking blijft er nog even bij. Na heel veel weekenden vol klussen is de puf er wat uit… Wordt vervolgd!
 • Mijn abonnement was al een tijdje afgelopen, maar nu koos ik eindelijk voor de iPhone 13 pro. Wát een enorm fijne camera, ik ben fan!
 • Vrij spontaan mocht ik mee met het afscheidsfeestje van Jan’s oude werk. We deden een Wie is de mol?-spel wat echt onwijs leuk was. Ook hebben we gezellig samen gegeten. Echt leuk dat ik mee gevraagd werd!
 • In het weekend zijn we regelmatig gaan wandelen in Drenthe. Artikelen over wandelen bij het Nije Hemelriekje, Dwingelerveld en Drents-Friese Wold volgen nog. Over wandelen over bij het Mensingebos kan je al lezen!
 • Onze tuin is 1,5 jaar geleden opgeknapt, maar de tegels zaten intussen helemaal onder de groene aanslag. Jan maakte ze weer blinkend schoon! Intussen maakte ik onze borders op orde door te snoeien en onkruid te verwijderen. Lekker effectief!
 • Ik ging wandelen met een vriendin en Bros bij Natuurgebied De Onlanden. Naar deze natuur rij je zo toe vanuit het centrum van Groningen. Een aanrader!
 • Van de eerste lentedagen genoot ik volop door met een boek de zon op te zoeken. Zo fijn! Gelukkig ziet het er naar uit dat na alle regendagen de zon terug komt!
 • De laatste dag van maart eindigde met sneeuw! Hoewel sneeuw een prachtig laagje geeft ben ik echt wel heel erg toe aan de lente intussen. Maar daar ben ik vast niet alleen in, gelukkig komt er beter weer aan!
Brugge Belgium

Wat zijn 5 meest gelezen artikelen van januari, februari, en maart?

5 – Brugge versus Gent

Ik vertelde het al: we waren terug in Brugge! Hoe leuk om te zien dat Brugge vs Gent zo goed gelezen wordt! Ik updatete het artikel nog niet, dus dat ga ik alsnog doen. Ik heb een hele rits mooie foto’s gemaakt die ik ook graag wil delen! Zien & doen stedentrip Brugge is al wel helemaal actueel!

Grossglocker Hochalpenstrasse Austria

4 – Roadtrip van 1 week in Europa

Je hoeft niet lang en ver weg voor een fijne roadtrip. Wij maakten diverse keren een roadtrip van 1 week in Europa en dus deelde ik onze ervaringen. Van een reis met veel historie in Normandië naar de mooiste natuur in de bergen van Zwitserland en Oostenrijk, de eindeloze bomen en rendieren in Fins Lapland en de prachtige kust van Zuid-Frankrijk. Voor ieder wat wils!

3 – Großglockner Hochalpenstraße – De mooiste bergpas van Oostenrijk

Via de Grossglocker Hochalpenstrasse reden wij van Oostenrijk naar Italië. Een betere route hadden we niet kunnen nemen: wat is het prachtig! Over slingerende bergpassen rij je langs de allermooiste natuur naar gave uitzichtpunten met als absoluut hoogtepunt de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe. Felblauwe meren omringd door rotsachtige bergen, de grootste gletsjer van Oostenrijk en een heleboel marmotten. Deze plek wil je bewonderen!

Plaza de la Virgen, Valencia

2 – Sevilla versus Valencia

Een stedentrip Spanje is altijd een goed idee! In Sevilla versus Valencia vergeleek ik beide steden met elkaar. Eigenlijk moet je de steden natuurlijk gewoon beide ontdekken, maar als je een keuze moet maken help ik je met mijn artikel. Wanneer ga jij op reis?

1- Roadtrip Oostenrijk met een camper

Tot slot een artikel die maand na maand het meest gelezen wordt: roadtrip Oostenrijk met een camper. Ook zonder camper geeft onze route langs de leukste plekken in Tirol en Vorarlberg je fijne inspiratie voor jouw reis. Zo bewonderden wij een prachtige stad en knusse dorpen, genoten van de mooiste uitzichten vanaf hoge bergen en reden zelfs met een kart van een berghelling naar beneden.

Mensingebos Roden

Hoe actief was ik?

Steeds vaker lopen we een aardig eindje met Bros. Het is echt heel erg fijn dat we nu met haar tochten van 10 kilometer kunnen maken. Omdat we eind mei door Noorwegen reizen is het een goede training om vaak een langere tocht te doen. Zo zijn we goed getraind om lekker veel te wandelen in Noorwegen!

Met zwemmen ben ik helaas gestopt. Ik deed het vaak voor het werk, maar omdat Jan en ik weer om en om op kantoor werken is dat niet meer te combineren. Op een thuiswerkdag laat ik Bros uit in de ochtend en dat kost in combinatie met werken én zwemmen teveel tijd. ’s Avonds is het zwembad te vol en kan ik er pas laat terecht. Wel ben ik weer gaan fietsen en dat wil ik na alle herfstbuien ook weer minimaal 2x per week gaan doen.

Werkkamer zolder 2022

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Onze zolder bestond uit een open ruimte waar we best veel spullen in opslag hadden, dus daar zagen we mogelijkheden om een tweede werkkamer te maken. En dus ruimden we veel op en gaven spullen weg die we niet meer nodig hadden. Jan had in december al een vliering en wand gemaakt op zolder, nu isoleerde hij de boel. Ook zorgde hij ervoor dat de elektra aangesloten werd, maakte hij een koof, verfde hij en legde een vloer. Vanaf februari werkt hij op zolder in zijn splinternieuwe werkkamer. Ik heb de werkkamer waar we eerst samen zaten nu voor mezelf. Die kamer is nog erg rommelig en moet ook nog opgeknapt worden, maar we zijn nu even klusmoe. We pakken dit later weer op!

Welke boeken las ik?

1Noorderlicht van Mariska Overman – Een bijzonder verhaal over 4 jongeren met verschillende nationaliteiten. Ze hebben een cruise op een zeilschip geboekt omdat ze samen een moord willen beramen. Eén van de aanwezigen moet dood en dat ontvouwd zich in bizarre verhoudingen.
2Schaduwdag van Noortje Brink – Na 15 jaar komt Naomi terug in Zeeland, ze wordt door vriend verrast met een weekendje weg. Iets waar ze ontzettend tegenop ziet omdat ze de stad met een goede reden halsoverkop ontvlucht is. Of kan ze er nu toch veilig rond lopen?
3De jacht van Will Dean – Tuva werkt als journalist voor de plaatselijke krant in een klein Zweeds plaatsje. Omdat ze altijd op zoek is naar verhalen gaat ze zelf op zoek naar de waarheid rond de moorden die gepleegd zijn in het ondringbare bos wat haar zo benauwd. Lukt het haar om veilig te blijven?
4Wie naar de sterren grijpt van Kristin Hannah – Vorig jaar ontdekte ik de boeken van Kristin Hannah, ook deze is weer een absoluut pareltje. Kate en Tully zijn heel verschillend qua persoonlijkheid, maar sluiten al jong een pact en worden hartsvriendinnen. Het verhaal voert je mee in het leven van beide dames: de ene wordt wereldberoemd, de ander vindt haar geluk in het stichten van haar gezin. Na een bittere ruzie verliezen de dames elkaar uit het oog, tot er een heftige gebeurtenis is…
5Echo van Thomas Olde Heuvelt – Een bizar boek wat absoluut intrigerend is. Deze huiveringwekkende thriller gaat over de obsessie, bezetenheid en de onverwoestbare kracht van de natuur.
6Verder dan de sterren van Kristin Hannah – Onverwachts ontdekte ik dat er een vervolg was over Kate en Tully! In dit boek staan Tully, haar moeder en peetdochter Mara centraal. Het eerste deel is een stuk mooier, maar ook deze is weer heerlijk geschreven en heb je zó uit. Genieten!
7Zwart zout van Will Dean – Dit is het tweede boek in de serie rondom Tuva. Dit keer wordt het stadje opgeschrikt door verschillende moorden bij de bekende dorpfabriek. Tuva heeft twee weken om zich in de moord te verdiepen voordat ze start met haar nieuwe baan in het zuiden. Lukt het haar om uit de handen te blijven van de moordenaar?
8De tijd van loslaten van Kristin Hannah – Weer eentje van Kristin Hannah! Dit verhaal gaat over Mikaela die door een ongeluk in coma raakt. Omdat haar man radeloos is gaat hij op zoek naar manieren om haar uit het coma te halen. Dan ontdekt hij dat haar ex hier vermoedelijk bij zou kunnen helpen, maar hij is een wel heel bekend persoon…
9Davidsster van Kristin Ohlsson – Helaas mijn eerste boek over rechercheurs Alex Recht en Frederika Bergman, maar dit is al het vijfde deel… Dit boek gaat over de moord op een kleuterjuf en 2 tieners die wellicht toch met elkaar verband lijkt te houden. Goed geschreven!

Oslo, Norway

Waar kijk uit naar uit?

Jaren geleden deden wij een stedentrip Oslo, maar meer hebben we nog niet gezien van dit land. We kijken er dan ook ontzettend naar uit om Noorwegen te ontdekken. We nemen de bot vanuit Eemshaven (Groningen) naar Kristiansand en gaan vanaf daar rond trekken. Zonder veel plannen, alleen de stad Bergen en de wandeling bij de Preikestolen staan tot nu toe op ons lijstje. Komt goed, we vermaken ons wel!

April luidden we in met een weekend in de buurt van Deventer. Fijn om er weer even op uit te zijn! Een andere omgeving doet ons altijd goed en dat zullen we binnenkort nog veel vaker gaan doen. Dat maakt vast nieuwsgierig, maar meer vertel ik nu nog niet. Wordt vervolgd!

Lees ook: 365 dagen van 2021 in een lijstje & Flashback Q3: Rondreizen door Italië was helemaal geweldig!

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Raïssa

Wat een leuke dingen heb je de afgelopen maanden gedaan. Lille en Brugge staan hier ook nog op het lijstje. Qua weer ben ik het helemaal met je eens: laat de zon maar komen!

Aniek

Heerlijk om het nieuwe jaar in Lille te beginnen! Dat is echt een leuke stad. Brugge heb ik alleen kort bezocht, dus daar moet ik weer eens terug. Als ik ook weer een Brugse Zot mag drinken, liefst 😉

Michal

Wat een fijn begin van het jaar zo van Lille, via Brugge, naar Zeeland. En Schier is ook altijd goed. Fijn dat Bros nu zo groot is dat jullie langere wandelingen kunnen maken. Heerlijk om te doen! Enne… 9 boeken in 1 kwartaal? Ik streef naar 12 per jaar (en haalde dat vorig jaar maar net).

Saskia

Wat een leuke dingen afgelopen maand, leuk overzichtje!

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x