In deze behind the scenes lees je over wat wij opmerkten als bijzonder op reis. Zo vinden wij het gek dat in tropisch Mexico wollen kersttruien verkocht worden, maar ook Cubanen met wapperenden bankbiljetten langs de weg bleven raar.

Kerst in MexicoKerst in zomers Mexico

Dat de kerstman in Rovaniemi woont, dat weten we allemaal. Tijdens onze reis door Fins Lapland heb ik hem een hand gegeven: een heel leuke ervaring. Wij associëren Kerst met sneeuw en kou en ik zou het erg raar (maar toch ook bijzonder!) vinden om ooit Kerst te vieren op het strand in bikini. Daarom snapte ik niet zo goed waarom er in Mexico overal wollen kersttruien en kerstbomen met nepsneeuw verkocht werden. Dit lijkt op geen enkele manier te matchen met een continue temperatuur van 30 graden…

Autorijden Cuba

Cubanen langs de weg

Cuba is met geen enkel ander land te vergelijken. Het duurde even voordat ik mijn cultuurschok had verwerkt en ik in de ban van het land kwam. Maar iets waar ik niet aan kon wennen was het feit dat niemand iets te doen leek te hebben in het land. Natuurlijk zijn wij vaak té druk, maar tientallen Cubanen die dag in dag uit langs de weg staan is wel het andere uiterste. Vaak kwamen wapperden ze met stapels bankbiljetten, als vergoeding voor het meereizen. Wij hebben er ons er niet aan gewaagd (iets met een taalprobleem), dus bleven we ons verbazen.

Bekijk ook: Video autorijden op Cuba

De peacewalls in Belfast

De Peace walls van Belfast maakten indruk. De eerste stukken beton verschenen in 1969, na gewelddadige rellen tussen katholieken en protestanten. Intussen staan er zo’n veertig stukken muur met een totale lengte van meer dan 21 kilometer. Op de muur zie je kleurrijke graffiti en gave kunst, maar toch blijven ze een grauwe historie van de IRA vertegenwoordigen. In 2023 moeten alle muren zijn verdwenen.

Copenhagen mermaid

De zeemeermin van Kopenhagen

In Kopenhagen is dé bezienswaardigheid het minuscule beeldje van de zeemeermin. Een heuse reisdeceptie, want er is weinig aan dit kleine beeldje, het uitzicht is niet mooi en er staan veels te veel toeristen te dringen bij dit beeldje in de haven. Kopenhagen heeft zoveel meer moois te bieden, zoals de gave foodhallen, het park met de zwart/witte lijnen en alle highlights die je ziet tijdens een fietstour in Kopenhagen.

Meer behind the scenes:

Wat vind jij bijzonder op reis?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Fabiën

Het beeldje van de zeemeermin is inderdaad een beetje een anti-climax en toch staat het helemaal vol met toeristen! Maar ik vind het verhaal wel prachtig 🙂

Amy

Mooi he, die cultuurverschillen als je reist. Het lijkt mij ook heel gek om kerst te vieren in een warme omgeving! Hoewel onze winter dit jaar dicht bij kwam, haha! 😉 Het beeldje in Kopenhagen is inderdaad heel klein. Zo gek als je daar voor het eerst langs loopt, omdat de verwachting zo anders is!

4
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x