Ben jij ook van plan om de komende zomer eindelijk weer op reis te gaan? Wat voor vakantie je ook in gedachten hebt, er is één ding waar je in elk geval nu al over na kunt denken: op de juiste manier inpakken! In dit artikel vind je de belangrijkste verzorgingsproducten op een rij. 

Marcella Wengen Switzerland

Zonnebrandcrème 

Het allerbelangrijkste wanneer je naar een zonnig land gaat: zonnebrandcrème. Zeker wanneer je naar een zeer warm land gaat, moet je je huid direct goed beschermen. De kans op verbranding door de zon is dan heel groot. In Nieuw-Zeeland verbaasde ik me erover dat de fel zon en loodrecht naar beneden scheen en dus was mijn neus binnen no time knalrood. Ik vertrok met een winters wit huidje, dus het ging daardoor echt megasnel. Zodra je het vliegtuig uitstapt, moet je al zonnebrandcréme smeren. Zo voorkom je niet alleen een rode huid, maar ook huidveroudering en huidkanker op de lange termijn. Kies voor een goed merk, zoals Vichy, met minstens 30 SPF.

Aftersun 

Naast zonnebrandcrème is het ook verstandig om aftersun mee te nemen. Ook als je niet verbrand bent is het goed om je huid te herstellen met een goeie crème. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet de allerbeste ben in het smeren met aftersun, maar als ik het smeer voelt het als een fijne verademing voor mijn huid. En op een goed verzorgde huid komt dat mooie kleurtje alleen maar beter uit!

Marcella Silvretta Hochalpenstrasse Austria

Lippenbalsem 

Een item waar ik echt niet zonder de deur uit ga: lippenbalsem. Ik heb zo vaak een laagje gesmeerd dat mijn lippen eraan gewend zijn. Ben je in een warm land, dan kunnen je lippen door de droge lucht en de zon enorm snel uitdrogen en beschadigd raken. Daarom is het goed om ook de lippen wat extra aandacht te geven met een lippenbalsem met SPF. Ik heb er eentje die ik het hele jaar door gebruik, het is m’n favoriet geworden!

Dag- en nachtcrème 

Tijdens onze eerste reizen leek het me handig om tijdens de reis verzorgingsproducten te kopen. Dat doe ik liever niet meer omdat je in een Amerikaanse mall nou eenmaal lastiger kunt inschatten of een crème goed is voor je huid. Zo heb ik eens een crème gekocht die mijn huid nogal deed glimmen. Geen succes op de reisfoto’s 😉

Juist door de vliegreis en extra zon is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Het is daarom verstandig om hier wat extra aandacht aan te geven. Neem daarom in elk geval je eigen dag- en nachtcrème mee. Zo verzorg je jouw huid het beste en blijft je huid stralend en gezond. Levert het je wél mooie reisfoto’s op!

Marcella Raymond Island Australia

Mini’s

Soms moet je even mazzel hebben, maar veel merken en typen verzorgingsproducten zijn verkrijgbaar in mini-formaat. En is het hier niet, dan is een kijkje over de grens een aanrader. Ik heb me in een Duitse supermarkt verbaasd over het totaal andere aanbod dan in de Nederlandse drogist. En dus heb ik meteen een aantal favorieten in het klein ingeslagen. Ideaal voor mijn setje handige verzorgingsproducten op reis!

Handige lijsten voor op reis:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvonne

Zonnebrandcrème vind ik zelf ook het belangrijkste. Hoeft niet eens persé van een bepaald merk van mij, ben met de kinderen vooral fan van een hoge factor en zo’n rol-ding, omdat het makkelijk aan te brengen is.

Janet

Die mini’s zijn inderdaad de uitvinding van de eeuw. Zo fijn dat je die lekker mee kunt nemen in je handbagage. Verder vind ik zonnebrandcrème echt onmisbaar, vroeger gebruikte ik het vaak niet, maar tegenwoordig gaat het altijd mee.

4
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x