Na lang zoeken en twijfelen tussen bestemmingen boekte ik tickets naar Belfast. En toen twijfelde ik alweer. Wilde ik niet liever naar een warmere bestemming? Nu kan ik voluit zeggen dat de herfst in Noord-Ierland helemaal perfect was. Het geeft het ruige landschap net even een extra randje schoonheid. Heerlijk voor een ontspannen lang (verjaardags)weekend!

Giant's Causeway, Northern IrelandAutumn Nortern Ireland

  • Herfstkleuren. We zagen ze niet overal, maar als ze er waren, dan zagen we volop kleurenpracht. Herfst in Noord-Ierland is moooooi! En dus zetten wij de auto regelmatig langs de weg en om de nodige plaatjes te schieten!
  • Noord-Ierland is nooit echt warm. Als je er in de zomer naartoe gaat, dan heb je de kans dat het er kouder is dan in Nederland. Dat kan teleurstellend zijn. In november is het er zo’n beetje even warm koud. Prima!
  • Regen is in de herfst minder erg dan in de zomer.
  • Met een trui, winterjas, sjaal en muts kom je een heel eind.
  • En anders heb je een goed excuus om je op te warmen in een knus café of een fijne pub. Met lekker eten en drinken uiteraard!
  • Het is niet vroeg licht, dus uitslapen mag.
  • Om 17 uur is het donker en heb je een goed excuus om lekker de warmte op te zoeken. Met een flinke kop thee erbij.
  • En een boek! Beide lazen we in een weekend een boek uit. Best wel een zeldzaamheid voor ons… Ik las Ik reis alleen van Samuel Bjørk, echt een aanrader!
  • Boek een huisje met een open haard. Extra fijn!
  • We kwamen maar weinig toeristen tegen. Lekker rustig!

Kinbane HeadAutumn Nortern Ireland

Meer over Noord-Ierland!

Herfst in Noord-Ierland, lijkt jou dat wat?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Coast Northern Ireland

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

40 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maud

Die herfstkleuren zijn inderdaad prachtig! Toen wij in Belfast waren (in september) was het daar zo” 17 graden, terwijl het in Nederland 25 graden was! Wat een verschil he!

Eva

Wat ontzetten gaaf zeg! Ierland lijkt me echt prachtig maar ben er jammer genoeg nog nooit geweest. Tijdens de herfst lijkt het me wel heel bijzonder, vooral vanwege alle mooie kleuren.

Elisa | lies rond de wereld

Mooi Marcella! Wij zijn net terug uit Ierland en qua temperatuur vond ik het eigenlijk perfect. Heerlijk om te wandelen 🙂

Karlijn

Ziet er prachtig uit! Ik ben gek op herfstkleuren, dus Noord-Ierland in de herfst lijkt me wel wat 🙂

Babs

Ik wil nog zo graag naar Ierland! Mijn moeder is daar geboren, in het zuiden, in Cork.
Ik ben een keer in Glengariff geweest, volgens mij was ik toen 13 jaar. Mijn zoon van 22 moet Ierland gewoon een keer zien.. en het weer…tja… mijn zus ging een keer en dat was echt mazzel. Het was er lekker weer!
Maar het landschap is zo mooi, weer of geen weer!

Stéphanie

Mooie plaatjes Marcella! Noord Ierland spreekt mij zeker aan. Dublin, Wicklow en omstreken vond ik al prachtig maar Noord Ierland ziet er minstens even mooi uit. Eigenlijk best vreemd dat dit stukje Ierland minder vaak door reizigers wordt gekozen. Ik ben benieuwd wat Noord Ierland nog meer te bieden heeft!

Sabine

Echt heel tof! Mooie foto’s ook! Lijkt me ook echt een heel mooie bestemming in de herfst met die mooie kleuren!

Narelle | wegvanhetnoorden.nl

Leuk geschreven 😀 Die herfstkleuren zien er prachtig uit, Noord-Ierland is toegevoegd aan mijn lijst!

P.s. Ik krijg spontaan zin om met een kop thee een boek uit te lezen haha (komt misschien ook door het weer) 😉

Annemarie

Mooie foto’s, met die herfstkleuren. En ja, ik zou in de herfst wel naar Noord-Ierland willen. Of in een ander jaargetijde, ook goed. 😉 Ierland staat al een tijdje op mijn lijstje…

Sara

Lijkt me super! Heb altijd al eens naar Ierland willen gaan. Ik hou enorm van de herfst !

-xo Sara

ivonne

Lekkere post, je foto’s zijn mooi. Ik wil nog graag een keer die kant op maar zie op tegen het eventuele slechte weer. Misschien een super last minute 😉 Prachtige ruige bestemming!

Yvonne

Echt mooi Marcella. Ik vind die foto van die weg die zo tussen de bomen door duikt zo gaaf! En inderdaad, je ervaart zo wel echt de herfst en de landschappen, maar volgens mij hadden jullie nog best mazzel qua weer! Fijn dat het zo goed bevallen is.

Denise - Follow my footprints

Ja, mooi, ik zag de foto’s al op instagram. De natuur lijkt me werkelijk schitterend daar. Het land past niet echt bij mijn blog, maar het trekt me toch wel…

Angela

Herfst in Ierland lijkt me geweldig! Tot nu toe steeds in de periode maart/augustus geweest, maar ik wil het zeker nog eens gaan meemaken! 🙂

Jenny - ikreis.net

Prachtig! Ierland en Noord-Ierland staan beide op mijn wishlist. Ik vind het zo jammer dat de herfst (=bomen met gekleurde blaadjes) zo ongeveer voorbij is.

Ik heb weinig met grauwe nattigheid.

Jessica

Mij lijkt het inderdaad prachtig om hier een keer heen te gaan, maar het weer houdt me op de een of andere manier toch een beetje tegen… Maar die herfstkleurtjes maken het inderdaad wel nog mooier! Dat boek klinkt trouwens wel leuk, ik heb hem op mijn leeslijst gezet 🙂

Jessica

Haha ja een beetje wel… Maar wat je zegt: als je een dikke jas (en een muts) meeneemt moet het eigenlijk wel goedkomen! Hoe heet het vervolg? Gek genoeg heb ik ook nog geen wishlist voor Sinterklaas en kerst haha… Ik ben een gelukkig mens ;p Al wil ik wel voor volgend jaar een drone gaan kopen, maar om dat nou als cadeau te vragen.. :’)

Kelly | Dutchie on the Road

De herfst is altijd fijn en herfst in Ierland lijkt me helemaal fijn 🙂 . Ierland staat ook mijn wishlist. De natuur lijkt me prachtig daar.

Sanne

Het boek van Samuel Bjork is echt fantastisch. Heb je deel 2 ook al gelezen?

Wanda

Mijn zoon wil nog graag een keer samen met mij naar Ierland, aan de foto’s te zien een prima bestemming om samen op pad te gaan!

40
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x