Wij maakten een aantal jaar geleden een stedentrip naar Barcelona en genoten een lang weekend van deze fijne stad. Ik vertel je wat mijn hoogtepunten zijn zodat je zelf ook een citytrip naar Barcelona van kunt maken!

Barcelona Spain
shutterstock_Parc Guëll

Doen in Barcelona – Park Guëll

Park Güell is een stadspark van 15 ha in het stadsdeel Gràcia. Het meest kenmerkend aan het park is de golvende, bonte bank vol kleurrijke mozaïeken en de ‘Hans en Grietje’ huisjes op het plein bij de ingang. In 1900 kreeg Antoni Gaudí van Eusebi Güell de opdracht voor het aanleggen van een luxe woonpark op een braakliggend stuk land. Gaudí creëerde een prachtig park met harmonieus in het landschap geïntegreerde wandelpaden en de wereldberoemde golvende en kleurrijke mozaïeken banken. De woonwijk werd geen succes: er zijn maar twee huizen gebouwd. Gaudí heeft 14 jaar gewerkt aan het park en sinds 1984 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het stadspark werd na de dood van Eusebi Güell in 1922 geschonken aan de gemeenteraad van Barcelona.

Het grootste deel van Park Guëll is gratis te bezoeken. Voor het deel met de gekleurde bankjes en de salamander betaal je een toegangsprijs van €10,- (2019). 

Barcelona

Doen in Barcelona – Parc de Montjuïc

Wist je dat de berg Montjuïc 213 meter hoog is en dat je vanaf het park op de berg een geweldig zicht hebt op Barcelona? Plaça d’Espanya vormt met de hoge torens en fontein de toegangspoort naar de berg en je kunt er met de metro naartoe. Boven kom je bij Palau Nacional waar je Museu d’Art de Catalunya kunt bezoeken. Een stukje verderop vind je het Olympisch Stadion wat vernieuwd is voor de Olympische Spelen van 1992. Je kunt met een kabelbaan vanuit de haven naar het kasteel van Montjuïc. Hallo gaaf uitzicht!

Vlakbij Barcelona vind je Girona, wat ook een onwijze aanrader is! Lees ook stedentrip Girona: 6 tips!

Doen in Barcelona – Casa Milà

Formeel is Casa Milà een flatgebouw, maar als je er eenmaal geweest bent kijk je toch anders naar het fenomeen ‘flat’. Kenmerkend zijn de organische en natuurlijke vormen die Gaudí gebruikte in zijn ontwerp: dit wordt het Catalaans Modernisme genoemd. Je vindt Casa Milà in de wijk L’Eixample, dit pareltje is ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí tussen 1906 en 1912. De bijnaam is ‘La Pedrera’, wat Catalaans is voor ‘De Steengroeve’. Dit slaat op het ruige uiterlijk van het complex en had oorspronkelijk een negatieve betekenis, omdat Casa Milà nogal afweek van de normen van de architectuur die er destijds waren. En ja, ook nu is het een wonderlijke creatie en absoluut leuk om te bewonderen!

Je betaalt €22,- toegang voor Casa Milà (2019) en krijgt daar een audiotour vol leuke weetjes bij. 

Doen in Barcelona – Fietstour

In Barcelona ben ik voor de eerste keer gaan fietsen tijdens een stedentrip. Een vriendin van ons werkte toen bij een organisatie die fietstours aanbiedt en ze nam ons mee de stad in. Fietsen in een stad met een tour is leuk omdat je zo een goed beeld krijgt van alle bezienswaardigheden. Na een aantal keer fietsen tijdens onze stedentrips kan ik je dan ook aanraden om vooral op de eerste dag te gaan fietsen. Zo leer je de stad kennen en ontdek je van welke plekken je graag meer wilt zien.

shutterstock_Sagrada Familia BarcelonaDoen in Barcelona – Sagrada Familia

Dé kathedraal die nooit af is: de Sagrada Familia. Deze imposante kerk middenin het centrum van Barcelona is (alweer) van de hand van architect Antoni Gaudí. De bouw is begonnen op 19 maart 1882, een jaar later kreeg architect Gaudí de taak om de werkzaamheden voort te zetten. Nadat Gaudi een grote anonieme donatie kreeg, wisselde hij het oorspronkelijke neogotische ontwerp in voor een modern en innovatief tempelontwerp. Gaudi heeft tot aan zijn dood in 1926 aan de tempel gewerkt, de huidige officiële opleveringsdatum is in 2026: 100 jaar na de dood van Gaudí. Na voltooiing is de Sagrada Família het grootste kerkgebouw ter wereld. Nu al is het ontzettend indrukwekkend om het gebouw te bewonderen. Ik heb ‘m zelf alleen van buiten bekeken, dus ik wil graag nog eens een kijkje nemen in de kerk! Bron foto’s: eigen beheer en Shutterstock

Als volwassene betaal je €17,- om een kijkje te nemen in de Sagrada Familia (2019). Om lange wachtrijen te vermijden schijnt het slim te zijn om je kaartje tijdig online te kopen!

Meer Spanje!

Wanneer ga jij naar Barcelona?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen alleen mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

12 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Amy

Ik ben jaren geleden eens naar Barcelona geweest met familie, maar kan me er toch niet heel veel meer van herinneren. Als ik jouw artikel zo lees, denk ik dat ik toch eens terug moet gaan. Er is in de tussentijd zoveel veranderd lijkt me, ik ben benieuwd hoe ik het er nu als volwassene zou ervaren.

Yvonne

Barcelona is echt één van mijn lievelings steden.. hoewel ik er al lang niet geweest ben. Maar Gaudi blijft super!

Manon Ruitenberg

Ik vond Barcelona een bijzondere stad! Ik zou er graag nog een keer naar toe willen. Destijds ben ik niet in de Sagrada Familia geweest, ivm te lange wachtrij….. dus toch maar een keer in de herkansing.

Denise

Ik heb in Barcelona gewoond, dus ik ken de stad goed. Vorig jaar was ik er met de kinderen en dat was ook heel erg leuk.
De onderste foto is trouwens niet de Sagrada Familia maar de kathedraal! Dat zou ik dus even aanpassen als ik jou was… 😉

Kelly

Ik moet echt een keertje terug naar Barcelona. Veel te lang geleden. Parc Guell vond ik echt heel erg tof en wij zijn toen ook met de trein naar Port Aventura gegaan. Zeker een aanrader als je een liefhebber van pretparken bent.

Brigith

Geweldige stad Barcelona. Krijg gelijk zin om daar weer eens naar toe te gaan. Casa Milà heb ik niet gezien en klinkt wel erg interessant!

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x