De Carrick-a-Rede Rope Bridge komt voor op diverse lijstje met de engste touwbruggen, dus wilden wij er tijdens onze roadtrip Noord-Ierland ook een kijkje nemen. Ik twijfelde, misschien durfde ik er ook wel overheen te lopen?

Carrick-a-rede, Northern IrelandCarrick-a-rede, Northern Ireland Carrick-a-rede, Northern Ireland

Al vanaf zo’n drie eeuwen geleden hebben zalmvissers bruggen aangelegd op deze plek. De huidige brug, getest tot 10 ton, is in 2000 gebouwd met de hulp van lokale klimmers en abseilers. Hij overspant 20 meter en hangt 30 meter boven de rotsen. Hoewel nog nooit iemand van de brug is gevallen, is het al herhaaldelijk voorgekomen dat bezoekers de terugweg niet durfden af te leggen en per boot van het eiland moesten worden gehaald.

Tegenwoordig is de brug voornamelijk een toeristenattractie met circa 150.000 bezoekers per jaar. In het zalmseizoen (juni tot september) maken ook zalmvissers nog gebruik van de brug, hoewel de zalmvisserij marginaal is geworden (300 vissen per seizoen). Uiterlijk begin november wordt de brug weggehaald en, afhankelijk van de weersomstandigheden, rond maart weer opgehangen. Bron: Wikipedia

Carrick-a-rede, Northern IrelandNorthern Ireland, coast

De beroemde Carrick-a-Rede

Toen we de zon zagen ondergaan bij de Giant’s Causeway wisten we dat we Carrick-a-Rede moesten uitstellen tot de volgende dag. En dus reden we de volgende dag al vroeg vanuit ons schattige huisje naar dé brug. Achteraf een ideaal tijdstip, omdat er grote groepen mensen achter ons aan kwamen. Vanaf de toegangspoort loop je via een prachtig pad langs de kust naar Carrick-a-Rede. Je hebt een prachtig uitzicht op Carrick Island en Rathlin Island. Opeens sta je dan bij dé brug… Zou ik het durven?

De brug verbindt het vasteland met het eilandje Carrick Island. Het gebied kent veel natuur en er is een uitzicht naar Rathlin Island en Schotland.

Jan, Carrick-a-rede, Northern Ireland Carrick-a-rede, Northern IrelandCarrick-a-rede, Northern IrelandOver de brug

Als je eenmaal bij de toegang voor dé brug bent gekomen, word je opgevangen door personeel. Ze vragen je of iedereen de brug over gaat, en nemen je toegangskaartje in. Ze begeleiden je een steile trap af zodat je bij de touwbrug komt, en geven je tips als je wat angstig bent (zoals ik). En tsja, dan moet je gaan. Jan is over de brug gegaan, maar ik ben weer terug gegaan. Ik heb last van hoogtevrees, en deze brug is dan best wel eng. Daarnaast had ik het idee dat ik de overkant wel zou redden, maar tsja, je moet ook terug. Op Wikipedia las ik dat er regelmatig mensen met een boot van Carrick Island gehaald moeten worden. Lijkt me nou ook geen pretje. Op Carrick Island is trouwens weinig te zien. Jan liep een klein stukje door, en kon al snel niet verder. Zoveel heb ik dus ook niet gemist.

Wil je mensen over de brug zien lopen? Kijk naar ons filmpje van Noord-Ierland!

Carrick-a-rede, Northern IrelandCarrick-a-Rede Rope Bridge

119a Whitepark Road, Ballintoy, County Antrim, BT54 6LS
Website National Trust
Kijk voor de actuele openingstijden op de website
Toegangsprijs is 7 pond voor een volwassene, 3,50 pond voor een kind
(volgens mij hoef je niet te betalen als je de brug niet over wilt gaan)

Meer over Noord-Ierland!

 

Zou jij over Carrick-a-Rede durven lopen?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

13 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sabine

Oe spannend! Heel mooi gelegen maar ik denk dat ik zelf ook niet verder kom dan een paar stappen haha.

Stéphanie

Wel stoer dat je het in ieder geval hebt geprobeerd, toch? Tenminste, de intentie was er. Deze brug is wel echt iets voor mij. De ligging aan de rotsachtige kust spreekt mij enorm aan en het lijkt mij een fijne omgeving om te wandelen. Jammer dat ik deze zomer niet naar noord Ierland ga, ik ga namelijk wel weer een paar dagen richting Dublin, waar we voornamelijk de natuur willen induiken.

Gabriëlle ~ GlobeGirl

Ik heb absoluut geen hoogtevrees maar de brug vond ik toch best eng. En waren allemaal andere toeristen die gingen rennen dus de brug ging super erg wiebelen. Ook waaide het erg hard! Ik snap heel goed dat je niet gegaan bent en je hebt inderdaad niets gemist 😉

Trees Rotteveel

Ik ben er twee keer geweest. De eerste keer durfde ik er niet overheen te gaan ook. De tweede keer wel, maar zo snel hihi dat ik niet om me heen gekeken heb. Ik heb dus niet van de omgeving kunnen genieten. Goede reden om nog een derde keer te gaan en dan wat rustiger over die brug te lopen haha als ik dat durf!

Shirley

Wauw, mooi! Ik weet niet of ik uiteindelijk zou durven. Ik denk het wel maar soms kan ik dan ter plekke toch verstijven van angst en besluiten niet te gaan.

Maud - Maudgeniet.nl

Wat een leuk artikel, Marcella! Ik zou in eerste instantie heeel graag de brug over willen. Gewoon al om te kunnen zeggen dat ik dat gedaan heb, haha! Maar ik denk dat als ik er eenmaal zou staan, dat ik (ook) zou afhaken.. Lijkt me best eng!

13
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x