Outdoor

Sierra de Grazalema – Een prachtig natuurgebied in Andalusië

15 juni 2018

Omdat we nieuwsgierig zijn naar de natuur in Spanje maken we van een stedentrip Sevilla een mini roadtrip Andalusië. We bezoeken Ronda en genieten volop van de mooie natuur in natuurpark Sierra de Grazalema. En we zien een knalblauw meer!

Grazalema Spain Grazalema SpainGrazalema Spain Sierra de Grazalema SpainSierra de Grazalema SpainSiera de Grazalema Spain

Hiken vanuit Grazalema

Vanuit Hotel San Francisco (aanrader!) in Ronda (met een geweldige kloof!) rijden we na het ontbijt naar het stadje Grazalema in het natuurgebied Sierra de Grazalema. Het is nog fris in de vroege ochtend in februari. We besluiten een hike van ongeveer 5 kilometer te maken door het nabijgelegen natuurgebied. Verwacht een uitgestrekt gebied met paadjes vol stenen, af en toe een prachtig vergezicht en wandelen tussen de pijnbomen. Het deed me wel wat denken aan onze hike bij de Drei Zinnen, maar dan zonder de imposante rotsformatie. Na de hike was het lunchtijd, en omdat het intussen opgewarmd was zochten wij een fijn plekje op een terrasje. Heerlijk!

Sierra de Grazalema Spain Sierra de Grazalema SpainSierra de Grazalema Spain Sierra de Grazalema SpainSierra de Grazalema Spain

Een geweldige roadtrip!

Na de lunch reden we vanuit Grazalema naar het stadje Zahara de la Sierra. We hebben al heel wat roadtrips gemaakt en hadden verwacht dat dit een mooie route was door het glooiende landschap met de witte bergdorpen. Toch werden we echt overweldigd door de natuur in Sierra de Grazalema! Toen we een bergpas over reden zagen we tussen de ruige bergen een knalblauw meer door het gebied kronkelen. Wat een plaatje! Het knalblauwe meer is Embalse de Zahara-el Gastor en ligt naast het stadje Zahara de la Sierra. Ik bleef er maar foto’s van maken. Ik wil echt vaker op roadtrip door Spanje!

Sierra de Grazalema, Andalusia, SpainMarcella, Sierra de GrazalemaZahara de la SierraZahara de la Sierra

Zahara de la Sierra

Vanuit het stadje Zahara de la Sierra heb je een geweldig uitzicht op dat blauwe meer vol aantrekkingskracht. Het ruige landschap, het knalblauwe water: echt te gek! Daar wilde ik graag mee op de foto! Ook het stadje Zahara de la Sierra is heel knus met sfeervolle straatjes en een gezellig plein. De zon schijnt, dus wij nemen een drankje op een terras. Het kost ons slechts een paar euro, maar de omgeving is onbetaalbaar. Wij moesten helaas terug naar het noorden omdat we de volgende ochtend terug naar huis vlogen. Ik kom graag terug in deze regio om nog veel meer moois te ontdekken!

Lees ook: Mini roadtrip Andalusië – Sevilla, Ronda & Sierra de Grazalema

Video!

Onze roadtrip Andalusië in bewegend beeld, dat zie je hier! Vind je onze video Andalusië & Ronda leuk? Geef dan een duimpje omhoog en volg mij op YouTube! Daar vind je nog meer toffe reisfilmpjes!

Wil jij Sierra de Grazalema ontdekken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Caro 15 juni 2018 at 22:54

  Wauw, wat ziet het er mooi uit! Heel anders dan het Spanje dat ik tot nu toe ken… Snap goed dat het meer zo’n aantrekkingskracht heeft, het is ontzettend mooi!

  • Reply Marcella 16 juni 2018 at 12:39

   Mooi hé! We zijn slechts 2 dagen op pad geweest, maar hebben wel erg veel moois gezien. Dat meer is natuurlijk echt schitterend! We gaan zeker nog eens terug om meer te zien van Andalusië!

 • Reply Sylvie | getoutoftown.be 16 juni 2018 at 22:37

  Ziet er super uit! Goed om te weten. Een rondreis door Andalusië staat nl nog op mijn lijstje.

  • Reply Marcella 18 juni 2018 at 18:05

   Andalusië is zo mooi Sylvie, zeker een aanrader voor een rondreis!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 17 juni 2018 at 10:55

  Wauw dit ziet er echt super mooi uit! Andalusië staat heel hoog op mijn bucketlist, als wij een keer willen roadtrippen in Europa zou het zomaar een keer daar kunnen zijn. Niet in de zomer overigens, dan is het er veel te heet.

  • Reply Marcella 19 juni 2018 at 19:29

   Nee joh, in de zomer moet je sowieso niet in Spanje zijn. Het voor- of najaar is veel fijner! Ook wel lekker dat het dan beter weer is dan thuis 😉 Wij willen zeker nog eens langer op reis in Andalusië!

 • Reply Kim | Kim Around the World 19 juni 2018 at 12:20

  Heel mooi! Ik was drie jaar geleden ook in Andalusië en ging van stad naar stad. Volgende keer wil ik me ook meer op de natuur en kleinere dorpjes focussen.
  Maar mooie blog!

  • Reply Marcella 19 juni 2018 at 19:30

   De steden in Andalusië zijn vast ook allemaal ontzettend leuk. Toch vond ik de witte dorpen ook erg fascinerend. Daar wil ik zeker meer van zien in combinatie met mooie natuurgebieden als deze!

 • Reply Simone 25 juni 2018 at 07:19

  Prachtig! Ik eb vorig jaar een rondreis door Andalusië gemaakt, maar dit gebied heb ik jammer genoeg nog niet gezien!

  • Reply Marcella 26 juni 2018 at 19:57

   Wat heerlijk dat je een rondreis door Andalusië hebt gemaakt. Wij hebben maar 2 dagen rond gereden, dus we komen graag nog eens terug om veel meer van de regio te ontdekken!

  Leave a Reply