Na een stedentrip Sevilla doen we een mini roadtrip Andalusië. We bezoeken Ronda en genieten volop van de mooie natuur in natuurpark Sierra de Grazalema. En we zien een knalblauw meer!

Grazalema Spain
Grazalema Spain
Grazalema Spain
Sierra de Grazalema Spain
Sierra de Grazalema Spain
Siera de Grazalema Spain

Hiken in Sierra de Grazalema

Vanuit Hotel San Francisco (aanrader!) in Ronda (met een geweldige kloof!) rijden we na het ontbijt naar het stadje Grazalema in het natuurgebied Sierra de Grazalema. Het is nog fris in de vroege ochtend in februari. We besluiten een hike van ongeveer 5 kilometer te maken door het nabijgelegen natuurgebied. Verwacht een uitgestrekt gebied met paadjes vol stenen, af en toe een prachtig vergezicht en wandelen tussen de pijnbomen. Het deed me wel wat denken aan onze hike bij de Drei Zinnen, maar dan zonder de imposante rotsformatie. Na de hike was het lunchtijd, en omdat het intussen opgewarmd was zochten wij een fijn plekje op een terrasje. Heerlijk!

Sierra de Grazalema Spain
Sierra de Grazalema Spain
Sierra de Grazalema Spain
Sierra de Grazalema Spain
Sierra de Grazalema Spain

Een geweldige roadtrip door Sierra de Grazalema

Na de lunch reden we vanuit Grazalema naar het stadje Zahara de la Sierra. We hebben al heel wat roadtrips gemaakt en hadden verwacht dat dit een mooie route was door het glooiende landschap met de witte bergdorpen. Toch werden we echt overweldigd door de natuur in Sierra de Grazalema! Toen we een bergpas over reden zagen we tussen de ruige bergen een knalblauw meer door het gebied kronkelen. Wat een plaatje! Het knalblauwe meer is Embalse de Zahara-el Gastor en ligt naast het stadje Zahara de la Sierra. Ik bleef er maar foto’s van maken. Ik wil vaker op roadtrip door Spanje!

Sierra de Grazalema, Andalusia, Spain
Marcella, Sierra de Grazalema
Zahara de la Sierra
Zahara de la Sierra

Zahara de la Sierra

Vanuit het stadje Zahara de la Sierra heb je een geweldig uitzicht op dat blauwe meer vol aantrekkingskracht. Het ruige landschap, het knalblauwe water: echt te gek! Daar wilde ik graag mee op de foto! Ook het stadje Zahara de la Sierra is heel knus met sfeervolle straatjes en een gezellig plein. De zon schijnt, dus wij nemen een drankje op een terras. Het kost ons slechts een paar euro, maar de omgeving is onbetaalbaar. Wij moesten helaas terug naar Sevilla omdat we de volgende ochtend terug naar huis vlogen. Ik kom graag terug in deze regio om nog veel meer moois te ontdekken!

Lees ook: Mini roadtrip Andalusië – Sevilla, Ronda & Sierra de Grazalema

Video mini roadtrip Andalusië!

Onze roadtrip Andalusië in bewegend beeld, dat zie je hier! Vind je onze video Andalusië & Ronda leuk? Geef dan een duimpje omhoog en volg mij op YouTube! Daar vind je nog meer toffe reisfilmpjes!

Meer leuks in Spanje:

Wil jij Sierra de Grazalema ontdekken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

16 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Caro

Wauw, wat ziet het er mooi uit! Heel anders dan het Spanje dat ik tot nu toe ken… Snap goed dat het meer zo’n aantrekkingskracht heeft, het is ontzettend mooi!

Sylvie | getoutoftown.be

Ziet er super uit! Goed om te weten. Een rondreis door Andalusië staat nl nog op mijn lijstje.

Linda | travellersoftheworld

Wauw dit ziet er echt super mooi uit! Andalusië staat heel hoog op mijn bucketlist, als wij een keer willen roadtrippen in Europa zou het zomaar een keer daar kunnen zijn. Niet in de zomer overigens, dan is het er veel te heet.

Kim | Kim Around the World

Heel mooi! Ik was drie jaar geleden ook in Andalusië en ging van stad naar stad. Volgende keer wil ik me ook meer op de natuur en kleinere dorpjes focussen.
Maar mooie blog!

Simone

Prachtig! Ik eb vorig jaar een rondreis door Andalusië gemaakt, maar dit gebied heb ik jammer genoeg nog niet gezien!

Yanaika

Hoi Marcella,

mede dankzij jouw blog hebben wij onze oorspronkelijke reisplannen (4 dagen Sevilla) gewijzigd, waarbij we ook 2 dagen zullen roadtrippen! Vraagje, we willen graag hiken rond Grazalema, maar we hebben een zeer strakke tijdsplanning. De wandeling van 5 km die jij deed, lijkt ons daarom wel haalbaar. Heb je wat extra info over deze wandeling? Waar is het startpunt? Is dit een vooraf uitgestippelde wandeling? Heb je hiervoor een kaart nodig, of staan er wegwijzers? Alvast bedankt voor je enthousiaste blog, héél leuk om te lezen! (en doet altijd zin krijgen in zo snel mogelijk gaan reizen!)

Bjorn / Wildlifereizen

Wat een handig artikel, wij zijn van plan hier volgende maand naar toe te gaan. Nou zijn we vooral op zoek naar de Iberische steenbok. Ik lees dat ze hier geregeld gevonden worden, zijn jullie ze ook tegen gekomen?

Arnt

Prachtige foto’s, zijn jullie nog van plan er nog een keer terug heen te gaan?

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x