Nieuwe landen ontdekken, dat is leuk! Toch staat er ook wat Europese landen op mijn lijstje die ik graag vaker wil bezoeken. Ik deel mijn top 5!

Marcella, AustriaKrimml Wasserfalle in Salzburgerland, OostenrijkOostenrijk

Een aantal jaar geleden combineerden we een stedentrip Praag met een roadtrip Oostenrijk. Het was mijn eerste keer Oostenrijk en ik was meteen fan. Na een stedentrip Salzburg maakten we een kort uitstapje naar Berchtesgaden en toen was de natuur in Oostenrijk aan de beurt. We gingen hiken bij Lofer (en deden een enge afdaling), liepen door geweldige kloven en klammen en klauterden naar boven bij de Krimml wasserfalle voor het mooiste uitzicht. Ik kreeg geen genoeg van de eeuwige bergtoppen, genoot van de kleurige bergweides en liet me verrassen door de prachtige natuur. De knusse dorpen zijn en mooie bonus. Ik zei al na 1 dag dat ik meer van Oostenrijk wilde zien, maar ik ben er nog niet terug gekomen. Echt eens doen dus!

Op mijn Oostenrijk wishlist:

Wandelen en genieten van ’t uitzicht bij Hohe Tauern & Hoher Dachstein, slapen in een almhütte, wandelen van hut naar hut, het felblauwe Achenmeer ontdekken (lijkt wel op Peyto Lake!) en vele andere meren, stedentrips Wenen en Innsbruck, de ijsgrotten van Werfen bewonderen, naar de gletsjer Kitzsteinhorn. Meer tips zijn natuurlijk altijd welkom!

Oslo, Norway
Oslo, Norway
Harbour Oslo

Noorwegen

Een paar jaar geleden deden we een stedentrip Oslo, weer eens wat anders. Het werd een fijn weekend, want Oslo is zeker een te gekke stad! Alleen al het slenteren door knusse kleurige straatjes is leuk, maar ga ook naar Akershus festning, neem een kijkje nemen in de haven bij het Oslo fjord en ga naar museumeiland Bygdøy. Ook bekeken we het blote beelden park Vigeland en wandelden in de natuur. Van die natuur willen we erg veel meer zien. Rijden over kronkelende wegen door de fjorden en over iconische bruggen, genieten van prachtige vergezichten, hiken naar dé uitstekende rots bij Preikestolen. We willen het allemaal zien! Liefst in een wekenlange roadtrip, maar misschien moeten we gewoon maar vaker op pad om dit fantastische land te ontdekken. Lijkt me heerlijk!

Op mijn Noorwegen wishlist:

Wandelen bij de Preikestolen, een wekenlange roadtrip langs fjorden, de ruige kustlijn en de bergen, stedentrips naar Bergen en Trømso, naar de Noordkaap!

Edinburgh, Scotland
Edinburgh, Scotland

Ook in Frankrijk wil ik veel meer zien! Volgende maand gaan we op ontdekking in Zuid-Frankrijk, onwijs veel zin in!

Schotland

Ook Schotland hoort thuis in mijn top 5 met Europese landen die ik vaker wil bezoeken. Na een stedentrip Edinburgh is er voor ons nog zoveeeel moois te ontdekken! Een lange roadtrip Schotland van meerdere weken zie ik iets minder zitten vanwege het klimaat, dus ik denk dat het fijner is om een aantal lange weekenden te plannen. Kunnen we des te langer genieten van Schotland. Ik zou graag willen beginnen met Isle of Skye. In een lang weekend kunnen we op dit prachtige eiland een hoop moois zien! Voor volgend jaar wil ik graag een wandeltrip plannen!

Op mijn Schotland wishlist:

Het monster van Loch Ness ontdekken, naar de hoogste berg: Ben Nevis, wandelen op Isle of Skye en in Cairngorms Nationaal Park, Nationaal park Loch Lomond en de Trossachs, stedentrip Glasgow, naar de Steall Waterfall.

Drei Zinnen, Südtirol
Colosseum, Rome

Italië

Sardinië was mijn eerste kennismaking met Italië. Het werd een tof, maar veels te korte roadtrip op dit mooie eiland. Een paar jaar later volgde een stedentrip Rome en een roadtrip Dolomieten. Heel verschillende prachtige bestemmingen in Italië, maar er is nog zoveel meer moois te ontdekken! Mijn lijstje is lang, van mooie steden tot prachtige natuur. Van een stedentrip Florence tot een roadtrip Sicilië. Of een combinatie stedentrip Napels met een roadtrip naar de Vesuvius. Lijkt me allemaal leuk én mijn wishlist is nog zoveel langer! De constante factor is het mooie weer en heerlijke eten. Italië is en blijft een fijn land!

Op mijn Italië wishlist:

Genieten van Chinque Terre, vanuit Napels op pad om Amalfi, Vesuvius en Pompeï verkennen, rondreizen op Sicilië, roadtrippen door Puglia en slapen in een trulli, stedentrips maken naar Venetië, Florence, Pisa, Bologna, Verona & Milaan, wandelen rond het Gardameer, een roadtrip door Toscane, terug naar de Dolomieten om er nog veel meer moois te ontdekken.

Plaza de Espana, Spain
Sierra de Grazalema, Andalusia, Spain

Spanje

Een heerlijke stedentrip maak je in Spanje! Wij waren al in Barcelona, Valencia en Sevilla en genoten volop. Omdat we genoeg tijd hadden in Sevilla besloten we een mini roadtrip Andalusië te maken. Ik vond de enorme kloof in het stadje Ronda echt heel tof, maar ik was écht onder de indruk van Sierra de Grazalema. Wat een natuurpracht! Ik wil heel erg graag meer zien van Spanje en de prachtige natuur! Op dit moment staan de Spaanse eilanden erg hoog op mijn wishlist. Vooral naar Mallorca en Tenerife ben ik heel benieuwd! Maar de kustlijn van het vasteland wil ik ook nog graag ontdekken met een fijne roadtrip!

Op mijn Spanje wishlist

Wandelen in Nationaal Park Monfragüe, het Alhambra bij Granada bewonderen, vulkaan El Teide beklimmen (Tenerife), wandelen in Nationaal Park Timanfaya of Montañas del Fuego (Lanzarote), eilandhoppen op Mallorca, Ibiza & Palma, stedentrips naar Madrid, Bilbao, Malaga & Alicante, een roadtrip van minstens twee weken door Andalusië.

Het is dat we net in IJsland, Portugal, Griekenland en Denemarken geweest zijn, maar ook in die landen kom ik graag nog eens terug! Ook wil ik nog een heleboel onbekende landen in Europa ontdekken.

Welke Europese landen wil jij vaker bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

22 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Aniek

Italië, helemaal mee eens! Vooral omdat het noorden en zuiden zo verschillend zijn. Ik ben vooral benieuwd naar Noorwegen!

Maud - Maudgeniet.nl

Huuuhh? Mis ik nou Griekenland op dit lijstje? Hihi. Dat Oostenrijk en Noorwegen er op staat, verbaast me niks! Daar kun je prachtig wandelen/hiken, echt iets voor jou!

Wanda

Nou, absoluut Oostenrijk natuurlijk! Ondanks dat we er al meerdere keren zijn gewest, hebben we nog behoorlijk wat dingen op ons lijstje staan! Ook Frankrijk willen we nog meer van ontdekken en dat zelfde geldt voor Spanje en Italië.

Kim

Ik ben al heel vaak in Londen geweest, maar de rest van Engeland blijft een beetje achter. Ik zou daar graag wat meer van willen zien. Griekenland, Italië en Spanje staan ook vrij hoog. Maar dan zijn er ook nog teveel landen waar ik nog nooit geweest ben, maar waar ik wel graag naartoe wil.

Amanda

Karinthië in Oostenrijk vind jij ook zeker mooi!

Jenny

Mooie aanvullingen! Zo heb ik ook van (bijna) ieder land nog wat op mijn whishlist staan.

Ik ben vooral benieuwd naar Noorwegen. Ik was er in de winter. Meer dan een week zonder daglicht… Ik heb daardoor zeker dingen van het landschap gemist.

Sabine

Dit lijstje had zo van mij kunnen zijn 😛 Ohja ook nog met Griekenland, Noorwegen en Engeland erbij 😀 Oostenrijk kun je niet vaak genoeg bezoeken, net als Griekenland en Spanje. Heerlijk!

Denise

Ik heb Spanje en Italië al oneindig vaak bezocht, maar ook was ik al heel vaak in Frankrijk, Portugal, Griekenland en Turkije. In Schotland ben ik nog niet geweest van je lijstje.

Sheila

Ja, ik vind Oostenrijk ook schitterend. Daar wil ik later zeker weer eens vaker reizen. Maar nu reis ik liever nog buiten Europa. Ik kan me voorstellen dat we weer meer dingen in Europa doen als we vanaf volgend jaar meer gebonden zijn aan school. Ik wil dan ook graag naar Schotland. Lijkt me prachtig.

Lizzie | Globalizious

Jaaa!! Er staan n paar landen op die ook zeker op mijn ‘vaker te bezoeken-lijst’ staan, tegenwoordig wil men maar vaak ver en lang weg. Maar naar deze landen is het zo leuk een wat korter tripje te maken.

Henk

Maar waar kun je ook heel goed fietsen op vakantie?

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x