Noorwegen

Fotoblog Oslo #1: Akershus festning en de gekleurde huizen

2 oktober 2015

Eind september hadden we onze eerste kennismaking met Noorwegen. We maakten een stedentrip naar de leuke, veelzijdige stad Oslo. Omdat we onwijs veel gezien en gedaan hebben, maar ik een uitgebreid verslag. Benieuwd naar onze eerste dag in Oslo?

De wekker om 4 uur

Op vrijdag gaat de wekker om 4 uur… Het voelt alsof het nog nacht is, en eigenlijk is dat ook zo. Om 5 uur gaan we de deur uit, want het is vanuit Groningen zo’n 2 uur rijden naar Schiphol. We zijn mooi op tijd voor de checks en we kunnen prachtige foto maken van de zonsopkomst!

We vliegen om 9:20 en zijn anderhalf uur later al in Oslo. Daar reizen we in een half uur met de trein naar de stad. Je kunt voor dit ritje kiezen uit twee verschillende treinen, de goedkopere NSB-trein is zeker een prima aanrader.

Oslo, Norway

Oslo, Norway

Oslo, Norway

Oslo, Norway

Akershus en het Slottspark

We checken in bij Best Western Karl Johann Hotell, wat erg centraal in het centrum ligt. We lopen de straat uit naar het Slottspark waar het koninklijk paleis te vinden is. Vervolgens lopen we door naar de haven. Vooral dit deel van Oslo doet me erg denken aan Vancouver. Het uitzicht op de fjorden geeft me dit gevoel.

Het grote verschil met Vancouver is de vesting Akershus. Dit kasteel is eind 13e eeuw gebouwd om Oslo te beschermen. Vanaf het terrein van Akershus heb je een mooi uitzicht over de haven en de stad. Alleen dat is al de moeite waard om er een kijkje te nemen, en dan is er ook nog een museum wat je kunt bezichtigen.

Oslo, Norway

Peleton, Oslo, Norway

Kennismaken met Marlou

(hei)Marlou volg ik al jarenlang op Twitter en Instagram. Zo wist ik dat ze een tijdje in Oslo heeft gewoond, ze is pas verhuisd naar Utrecht. Toen bleek dat we tegelijkertijd in Oslo waren, besloten we af te spreken. En dus spraken we af bij ‘de tijger’ voor het station. Marlou bracht ons bij Peleton Kafe, wat onwijs leuk in fietssfeer is ingericht. Vervolgens liepen we richting de straatjes met de leuke gekleurde huizen, Telthusbakken en Damstretet. En ze nam ons mee langs de rivier Akersleva. Overladen met tips namen we afscheid van elkaar.

Oslo, Norway

Oslo, Norway

Oslo, Norway

Eten in de leuke wijk Grünerløkka

We nemen de metro naar de hippe wijk Grünerløkka wat vol staat met leuke restaurants. We hebben niet veel zin om lang te zoeken, en eten een heerlijke pizza (ik) en hamburger. Het is even schrikken van de prijs, maar dat hoort nou eenmaal bij Noorwegen. We gaan terug naar ons hotel waar ik om 21 uur in slaap val. Het was een lánge dag, maar een toffe eerste kennismaking met Oslo!

Oslo, Norway

Oslo, Norway

Meer over Oslo!

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

24 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Simone

Dat ziet er niet verkeerd uit! Mijn vriend en ik willen ook nog heel graag een keer naar Noorwegen. Dat kasteel ziet er gaaf uit en die huisjes, super leuk! Tof dat je er zo snel bent! Wat leuk dat je daar Marlou tegen kwam en samen een tijdje hebt doorgebracht. Echt toevallig! 🙂 Ik ben benieuwd naar wat je nog meer ontdekt daar!

Kim

Ziet er leuk uit allemaal. Ik ben nog nooit in Scandinavië geweest, maar het lijkt me wel heel erg mooi.

Bianca

Ziet er veelbelovend uit! Ik wil Noord Europa leren kennen en denk aan steden als Helsinki, Kopenhagen of Oslo!

Een heel leuk verslag Marcella! Het lijkt erop dat je je geamuseerd hebt ginder! 🙂

maudgeniet

Wauwiie! Dat ziet er gaaf uit!

Sigrid | My Travel Secret

Ziet er leuk uit zeg! Ik wil heeeel graag met de trein van Oslo naar Bergen, maar het budget houdt me nog tegen. Hoe vond jij de prijs verhouding?

Liliane

Ik houd zo van die kleurige huisjes! Dat zouden ze hier ook moeten doen 😉

Caro Cools

Ziet er mooi uit! Ook nog zulk lekker weer haha. Wil al heel lang naar Oslo, maar steeds lijkt er wat tussen te komen… leuk om je verslag te lezen, ben benieuwd naar dag twee!

Mellisa - Grenzeloosreizen

Die huisjes zien er schattig en kleurrijk uit 🙂 Ben benieuwd inderdaad wat je precies van Oslo vindt!

Marijke

Leuk dat je er toevallig samen met Marlou was! Dat fietscafé lijkt me superleuk! Hebben jullie betaalbare overnachting kunnen vinden?

Sabine

Leuk overzicht! Ik heb ooit een grote reis door Noorwegen (en Zweden) gemaakt en vind het echt één van de mooiste landen! Ben overigens nooit in Oslo geweest 🙂

Mieke

Wat ziet dat er gaaf uit! Hele mooie foto’s weer. Het fietscafé ziet er erg leuk uit.
Hier in Middelburg hebben we sinds een tijdje ook iets dergelijks. Erg leuk!

exploristanl

Oooh wat leuk! Ik ben ook wel benieuwd wat je dan betaald hebt voor die pizza. Oslo ziet er heerlijk ontspannen uit 🙂

Wanda

Ik heb eigenlijk nooit zo over Oslo nagedacht als mogelijke stedentrip, wel Noorwegen op zich, maar moet zeggen dat dit me toch ook wel aantrekt hoor!

iliveformydreams.com

Wat een super leuk verslag met mooie foto’s! Als stedentrip is dit echt wel een wil-ik-doen..

Abigail

Heel erg leuk om je foto’s te zien en je blog over Oslo te lezen! Erg herkenbaar. Mijn vriend heeft er 16 jaar gewoond en voordat hij vorig jaar naar NL verhuisde, ben ik ruim twee jaar lang bijna maandelijks afgereisd naar Oslo voor lange weekendjes (we zijn nu 3,5 jaar samen). Ik heb het altijd een heerlijke stad gevonden, in alle seizoenen, en heb ook het geluk gehad om wat meer van Noorwegen te zien – hoewel nog niet het hoge noorden. Mij vriend en ik gaan nog geregeld terug en hebben allebei steeds heimwee naar Oslo. De kans… Lees verder »

Abigail

Hij woonde overigens een paar straten van het Vigeland / Frogner Park! 🙂

24
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x