Onze roadtrip Oostenrijk eindigden we met een bezoek aan de imposante Krimml waterval. Het werd een dag vol natuurschoon waar we optimaal van genoten!

Uitzicht vanaf Krimml Wasserfalle in Salzburgerland, Oostenrijk

Uitzicht op de Krimml Wasserfalle

Onze reis eindigde in het kleine plaatsje Krimml, bekend van de hoge Krimml waterval. Met een totale hoogte van 350 meter is het de hoogste waterval van Europa. Vanuit onze hotelkamer hadden we al zicht op de waterval. We konden dan ook niet wachten om er een kijkje te nemen en omhoog te klimmen. De regen hield ons twee dagen lang tegen om dat te doen. We hadden gezien dat het op onze een na laatste dag beter weer werd, dus we bewaarden de waterval voor ’t laatst, een gepaste afsluiting van een heerlijke week Oostenrijk.

Van warm naar koud

In Salzburg was het onwijs warm met 39 graden en op de foto bij de kloven draag ik nog een korte broek. We troffen het erg met het weer, het was elke dag flink zonnig. Tot we onze laatste 3 dagen bij de Krimml waterval hadden. Hier kwam de temperatuur niet boven de 5 (!) graden uit. Nogal een overgang! Gelukkig hadden we ook warme kleren mee, dus konden we ook die nog dragen.

Marcella bij Krimml Wasserfalle in Salzburgerland, Oostenrijk
Krimml Wasserfalle in Salzburgerland, Oostenrijk

Krimml Wasserfalle in Salzburgerland, Oostenrijk

Een flinke klim

Goed ingepakt liepen we het pad omhoog bij de Krimml waterval. De stijging van 400 hoogtemeters zorgde ervoor dat we het al snel bloedheet kregen. We besloten dan ook om alle uitzichtpunten over te slaan en eerst op het hoogste punt te komen. Alhoewel een nog veel hoger punt ook mogelijk was, maar dat was een klim van zeker twee uur voor ervaren wandelaars.

Een prachtig uitzicht

Na de klim kwamen wij op de 1460 meter die ons een prachtig uitzicht gaf over de waterval, het stadje Krimml en de wijde omgeving. Een uitzicht waar we maar geen genoeg van kregen. Wat indrukwekkend! Wat een onwijze kracht van het water stroomde daar onder ons door! We maakten de nodige foto’s, en dat was maar goed ook, want de lucht trok opeens dicht met wolken. Hadden we eerder nog dat weidse uitzicht, nu zagen we nog maar weinig. En het werd ontzettend koud. We besloten om naar beneden te gaan en dronken thee en aten soep om weer wat op te warmen in een typisch nostalgisch Oostenrijks restaurant.

Omhoog klimmen voor de mooiste ervaring

Toen we van het naar beneden lopen weer wat opgewarmd waren, trok de lucht ook weer wat open. Zo konden we onderweg naar beneden op de vele uitzichtpunten ook genieten van de prachtige waterval en ’t mooie uitzicht. Daar beneden kwamen we overigens veel meer mensen tegen dan op 1.460 meter hoogte. Het is dan wel even een klim, maar zeker de moeite waard. Je krijgt er het mooiste uitzicht voor terug. Een prachtige ervaring!

Meer Oostenrijk!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram

Krimmler Wasserfalle Austria

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Laura - what about her

Wauw! Wat ziet dat er prachtig uit. Ik wil nu ook lekker de auto pakken en door Europa crossen, zoveel moois te zien! Maar nee hoor, ik moet natuurlijk weer richting oorlogsgebied. Zucht.

Wanda

Wat is het een prachtig land he? Je brengt me zo al helemaal in de vakantiestemming voor ons weekje! De Krimmler hebben wij 2 keer gezien waarbij we de eerste keer helemaal naar boven zijn gelopen, en ja, het was een fikse beklimming maar het was voor mij ook een hele overwinning nadat ik 25 kilo was afgevallen en het dus gewoon mogelijk was om zoiets te doen zonder aan het infuus te moeten…

Roxanne

Hey daar ben ik ook geweest in 2002! 😀 Dat was echt heel erg mooi!

iliveformydreams

Oh wauw. Meer heb ik gewoon niet te zeggen…

5
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x