Tijdens onze roadtrip Oostenrijk deden we een uitstapje naar Berchtesgaden. Dé plek met het beruchte huis van Hitler en een geweldig uitzicht. Benieuwd wat ik ervan vond?

Doen bij Berchtesgaden

Berchtesgaden is een oud stadje in het zuidoosten van Beieren in het dal van de Berchtesgadener Ache. Het gebied waar Berchtesgaden in ligt wordt aan drie kanten begrensd door Oostenrijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het een belangrijke plaats in Duitsland, want vlakbij Berchtesgaden woonden Hitler en andere hoge nazi’s.

Berchtesgaden, Germany
Berchtesgaden, Germany

Doen bij Berchtesgaden: uitzicht en een berucht huis

Ik had nooit gehoord van Berchtesgaden en het beruchte huis, maar toen Jan me er over vertelde werd ik best nieuwsgierig. Omdat het op grote hoogte ligt is het uitzicht op de bergen geweldig. Tijdens onze stedentrip Praag & roadtrip Oostenrijk konden wij een bezoek aan Berchtesgaden makkelijk opnemen in onze route. Vanuit Salzburg reden we naar het stadje en vanaf het Dokumentation Obersalzberg pakten we de bus omhoog naar het Kehlsteinhaus. Benieuwd naar dat geweldige uitzicht, en het beruchte huis.

TIP: je kunt ook een tour naar Berchtesgaden vanuit Salzburg boeken

Berchtesgaden, Germany
Berchtesgaden, Germany

Nogal veel haarspeldbochten

Na een busrit over wegen vol haarspeldbochten stap je uit op 1.834 meter hoogte. Een gouden lift brengt je nog 124 meter hoger, bij het Kehlsteinhaus. Dit is nu een restaurant, dus veel historie kan je hier niet verwachten. Dat doen ze overigens expres om geen aanhangers van de beruchte eigenaar te trekken. Hij had overigens zelf last van hoogtevrees, dus hij heeft zijn huis bijna nooit bezocht…

Kehlsteinhaus, ook wel genoemd Adelaarsnest, is gebouwd op de top van de Kehlstein, nabij de Obersalzberg bij Berchtesgaden in Zuid-Duitsland. Het werd ontworpen en gebouwd onder regie van Martin Bormann en werd Hitler op zijn vijftigste verjaardag in 1939 cadeau gedaan door de NSDAP. Bron: Wikipedia

Berchtesgaden, Germany

Wat een uitzicht!

Berchtesgaden trekt jaarlijks zeker een half miljoen bezoekers. En dat terwijl er weinig historie te vinden is en het Kehlsteinhaus weinig voorstelt. Het is de bezoekers vooral om het geweldige uitzicht te doen. Daar ben ik het absoluut mee eens want het is onwijs mooi. Op de top sta je op zo’n 2.000 meter hoogte en kan je ver kijken naar het prachtige berglandschap. Een absolute aanrader dus! Toch zou ik er vooral naartoe gaan als Berchtesgaden logisch op je route ligt. Neem dan ruim de tijd om te genieten van het geweldige uitzicht én om de omgeving te ontdekken. Want ook de Königssee en de Almbachklamm en Wimbachklamm moeten erg mooi zijn!

Vlakbij Berchtesgaden vind je de mooie regio Salzburgerland.

Wie, wat, waar?

Salzbergstraße 45, 83471 Berchtesgaden
Website Kehlsteinhaus

Bezienswaardigheden in Salzburg Oostenrijk

Overnachten bij Berchtesgaden

Wij verbleven bij Motel One in Salzburg, een prima uitvalsbasis om Berchtesgaden te ontdekken. In een dik half uur rij je naar de plek waar je op de bus kunt stappen. Over het algemeen is verblijven in Oostenrijk ook goedkoper omdat het aanbod er wat groter is. Wil je toch graag in Berchtesgaden verblijven, dan is Alpenhotel Denninglehen een goeie optie. Maar ook Alpenhotel Kronprinz en Alpenhotel Weiherbach geven je een geweldig gaaf uitzicht op de bergen. Wil je een fijn appartement, dan zit je goed bij Ferienwohnungen Vogelrast.

Meer leuks in Duitsland!

Zou jij Berchtesgaden willen bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

23 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Ik moet bekennen dat ik er ook nog nooit van heb gehoord, maar het ziet er prachtig uit!

Marjolein

Dit staat al een tijdje op mijn wishlist als WOII liefhebber. Maar lees nu dat het qua oorlog dus mee valt. Jammer! Dan maar een keer voor het uitzicht. 🙂

Nanny t hart

Er is vanaf de plek waar de bussen starten een uitgebreid documentatiecentrum.

Sanne

Leuk, niet gangbaar uitstapje zo in de buurt!

Emma

Ik wilde er altijd wel graag heen maar ik vraag me af of er binnen ook iets te zien valt. Is het helemaal een restaurant geworden of is er nog iets van oud interieur zichtbaar?

Sabine

Mooi! Ik ben er jaren geleden ook geweest. Vond het absoluut de moeite en de bochten waard haha 😀 Het uitzicht is spectaculair. Maar idd voor mensen die veel geschiedenis zoeken over die periode is dit niet dé plek.

Danique

Ik ben hier zo’n elf jaar geleden geweest op vakantie met mijn ouders. Ik kan me er helaas niet heel veel van herinneren, behalve die VRESELIJKE busrit haha! Wat was dat eng!

Yvonne

Ik had hier ook nog nooit van gehoord, tot een paar maanden geleden, toen ik het op een andere website tegen kwam. Lijkt me heel indrukwekkend om daar rond te lopen. En inderdaad dat fantastische uitzicht!!

Anne - Ditisanne.nl

Mooi! Ik zou er sowieso graag eens heen willen, ook vanwege de mooie omgeving. Ik ken het Adelaarsnest vanuit de serie Band of Brothers, en zij schieten ook prachtige beelden van de omgeving.

Mooie foto’s hoor!

Wanda

Ja, ik zou het absoluut eens willen zien. Net wat je zelf ook zegt, historie met een geweldige uitzicht waarvan de geschiedenis dan veel verloren is gegaan maar het is gewoon een plek met een speciale betekenis. Dus ja, ooit een keertje hoop ik wel zelf boven op die berg te staan en te genieten van het prachtige uitzicht.

Marcel

Afgelopen weekend waren wij in Berchtesgaden, maar we zijn niet naar het beruchte huis geweest. We hebben heerlijke wandelingen gemaakt, wat een prachtig gebied. Een volgende keer wil ik zeker het huis bezoeken, al is het alleen maar om van het uitzicht te genieten.

anto

Hmmm vind het toch best raar dat er van die blauwe parasollen staan. Maar goed haha, inderdaad beter wellicht dan dat er allemaal verkeerde types naartoe komen die kwaad willen …

23
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x