10 jaar reizen: Jan en ik hebben het deze maand gehaald. Samen bezochten we maar liefst 25 bestemmingen. Lees hoe onze reislust begon én wat onze favoriete reizen zijn!

Eerst een nieuw huis, dan op reis

Jan en ik zijn samen sinds 12 december 2008. Toen we elkaar leerden kennen was Jan net met vrienden naar Amerika geweest en ik kwam de week ervoor terug uit Thailand. Toch duurde het anderhalf jaar voordat we samen op reis gingen. Al na 4 maanden ging Jan bij mij wonen. Een paar maanden later kregen we de sleutels van ons eerste échte huis. Dat was een prachtig sfeervol huurhuis in Leeuwarden, een monument uit 1921 met grote tuin. We klusten maandenlang, ik fietste de 240 kilometer van de elfstedentocht en direct na onze verhuizing gingen we naar Lowlands. Ons eerste weekend weg was in december en we bezochten Antwerpen.

Brooklyn Brigde, New York

De eerste reis!

In april 2010 maakten we onze eerste échte reis samen: we combineerden een stedentrip New York met een roadtrip Florida. Mijn eerste reis over de oceaan en een mooie kennismaking met Amerika. Zagen we na een lange reisdag vanuit de taxi zomaar dé beroemde skyline opdoemen en even later stonden we met witte gezichtjes op Times Square. De jetlag en drukte van de stad waren even wennen, maar het was vooral ook heel bijzonder om die megaberoemde stad te ontdekken. Ik vond het supertof dat we besloten hadden om na 4 dagen in de Big Apple een roadtrip Florida te doen. Hierdoor had ik het idee dat ik het échte Amerika ontdekte, want dat is natuurlijk totaal anders dan zo’n wereldstad.

Reizen, reizen, reizen

Na deze reis was het hek van de dam… Hoe meer we reisden, hoe vaker we weer op pad wilden. Reizen is voor ons verslavend. We maakten de afgelopen 10 jaar heel wat mooie reizen samen en ik koester alle mooie ervaringen. Een kleine greep uit alle reisavonturen is lastig, want elk moment is op z’n eigen manier waardevol. Zowel een stedentrip als een verre reis of een roadtrip dichtbij huis. De meest bijzondere reizen waren die met Jan’s ouders in Amerika & Canada en met mijn moeder in Zweden. Mooi om onze reiservaringen te kunnen delen met onze ouders.

25 landen!

Jan en ik kwamen in 10 jaar in 25 landen die we nog niet eerder bezocht hadden. Maar we kwamen ook terug in landen waar we het fijn vinden. Zo kwamen we vaker in bijvoorbeeld Denemarken, België, Canada, Spanje, Italië, Amerika en Frankrijk.

  • Voordat ik Jan leerde kennen had ik 11 landen bezocht: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Griekenland, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Spanje, Turkije en Thailand. Intussen ben ik in 36 landen geweest.
  • Jan had 9 landen bezocht: Amerika, België, Duitsland, Engeland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland en Turkije. Nu staat de teller voor Jan op 34 landen.

De toppers van 10 jaar reizen

Zou het niet mooi zijn om na 10 jaar reizen een top 10 te kunnen maken? Ja, dat zeker. Ik denk er regelmatig over na wat er in mijn top zou moeten staan, maar het blijft lastig om te kiezen uit álle ervaringen. Het meest bijzondere vind ik dat een lang weekend in de Dolomieten een fijner gevoel kan geven dan twee weken rondreizen in Cuba. Alles heeft te maken met hoe je iets ervaart en wat je doet. Dus ja, ik heb lijstjes met toppers proberen te maken. In willekeurige volgorde!

Top roadtrips

Mooiste roadtrips in Europa

Leukste stedentrips

Wist je dat we video’s maken van onze reizen? Bekijk onze reisvideo’s!

Jan en Marcella, Chi Cheemaun ferry

En nu? Nog minstens 10 jaar reizen!

Wij zijn reisverslaafd, dus we blijven vooral lekker op reis gaan. We hebben nog zoveel landen die we willen ontdekken. En eerlijk is eerlijk: er komt altijd weer wat nieuws bij op mijn wishlist. Wat er nu erg hoog bovenaan staat? Een roadtrip Zuid-Afrika, reizen door Maleisië en Japan, stedentrips naar Lille, Boedapest, Talinn, Napels, Londen (yep: alweer) en Riga, op ontdekking in Patagonië, een roadtrip Italië en op reis door Costa Rica. Vanalles wat qua landschap, cultuur en natuur, maar dat is wat reizen juist zo leuk maakt!

Dit vind je vast ook leuk:

10 jaar reizen: welke bestemming vind jij ’t leukst?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

9 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Esther

Leuk! Samen op reis zijn is zo fijn. Mijn vriend en ik zijn 11,5 jaar samen en zijn nu op wereldreis. Ik vind het zo tof om te bedenken dat we samen zoveel herinneringen delen en daar nog ons hele leven over kunnen praten.

Esther

Poe! Er zijn zoveel mooie herinneringen, maar de mooiste is misschien wel de ballonvaart over Bagan in Myanmar. Dat was zo speciaal om samen mee te mogen maken!

Saskia

Wat een prachtige reizen, herinneringen foto’s <3
Die neemt niemand jullie meer af!

Kim

Wat leuk, gefeliciteerd met jullie reisjubileum! En wat mooi dat jullie elkaar hierin zo hebben gevonden. Liefs

Co | Op reis met Co

Wat hebben jullie veel toffe reizen gemaakt de afgelopen 10 jaar! Op naar de komende 10 jaar met natuurlijk een revanche voor Australië 🙂

9
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x