Tijd voor een nieuwe behind the scenes, zodat je kunt lezen hoe wij écht reizen. Dit keer vertel ik je dat wij een reis nooit volledig voorbereiden. We houden graag wat aan het toeval over!

Capitool reisgidsenIk lees een reisboek nooit volledig

Natuurlijk, een leesboek lees ik volledig uit. Ik lees vaak thrillers, dus dé ontknoping wil ik zeker lezen! Andere boeken lees ik zelden volledig. Vroeger had ik al moeite met het uitlezen van een studieboek. Ik verlies me altijd in de details van alles wat ik lees. Zo gaat dat ook met reisboeken. Ik ben nog bezig met een gave bestemming terwijl ik alweer over een andere lees. Mijn hoofd raakt vol, er is zoveel leuks. De hoofdlijnen pak ik er natuurlijk uit, maar volledig lees ik een reisboek nooit. Terwijl we ze voor onze bestemmingen wél altijd kopen. We nemen altijd één of meerdere reisboeken mee op reis, zodat we op onze bestemming ook nog kunnen lezen over de leukste plekken.

Rotorua, New Zealand

Informatie op blogs, Instagram en FB orden ik nooit goed

Dagelijks zie ik de mooiste bestemmingen. Op Instagram, TwitterFacebook en blogs zie of lees ik over paradijselijke stranden, geweldige natuurgebieden en de leukste steden. Ik like en reageer wat af, maar ik onthoud natuurlijk nooit volledig welke gave hotspots er te vinden zijn in een land wat we op korte termijn nog niet gaan bezoeken. Fijne blogs vol inspiratie sla ik op in Pocket (handig!), en ook op Instagram sla ik wel eens wat op. Goede tips slaan we op in een Google Maps lijstje, handig voor onderweg.  Als we een reis voorbereiden vraag ik online concreet om tips zodat ik linkjes krijg naar relevante artikelen. Ideaal! Maar een reis tot in de puntjes voorbereiden? Dat doen we nooit.

Spirit Island Maligne Lake Canada

Alle accommodaties boeken…

Op onze eerste reis in New York en Florida hadden we alle accommodaties vastgelegd, en dus zaten we ook vast aan een bepaalde route en bezienswaardigheden. Het zorgde ervoor dat we in Orlando niets te doen hadden omdat we er niet voor dé parken waren. Wel hadden we een aantal overnachtingen gepland. Ook in Oost-Canada hadden we onze reis volledig geboekt, maar die route bleek wel wat teveel ‘stad’ te hebben. We hadden er echt veel meer uit kunnen halen. In Cuba vonden we het dan wel weer prima dat onze reis volledig vast lag. Er zat genoeg variatie in onze route. Voor kortere trips leggen we ook alles vast. In een weekje weg tussendoor op zoek moeten naar accommodaties, dat vinden we niet ideaal.

Camper, Canada

…vs go with the flow

Tijdens onze reis door West-Amerika hadden we de eerste overnachtingen in Seattle en de laatste nachten in San Francisco vastgelegd. Het zorgde voor wat speling zodat we onder andere een nachtje extra Las Vega konden boeken en naar Monument Valley zijn gereden. Tijdens onze reizen en West-Canada en IJsland reisden we met een camper en bepaalden we elke dag waar we wilden kamperen. In Canada was er niet altijd plek, in IJsland was er altijd ruimte vrij. Ultieme vrijheid en een heerlijk go with the flow gevoel! Op deze manier gaan we zéker vaker reizen!

Cabo da Roca PortugalSpontaan op leuke plekken komen

Of we nou accommodaties vastgelegd hebben of niet, we vinden het heerlijk om onderweg zomaar ergens af te slaan. Vaak kom je zo op de mooiste plekken. Liefde voor roadtrips! Ook is het leuk om op zoek te gaan op Instagram of Pinterest en spontaan te beslissen om naar een gave hotspot te rijden. Zo belandden wij bijvoorbeeld bij Cabo da Roca in Portugal. Hoewel onze voorbereidingen soms wel wat beter zouden kunnen, bevalt deze manier van reizen eigenlijk ook uitstekend. We zien genoeg moois en het is heerlijk om je te laten verrassen. Thuis zitten we in een (planmatig) vast ritme en dit op reis loslaten is zo fijn!

Plan jij alles voordat je op reis gaat?

Dit vind je vast ook leuk!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

22 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Ik ben best wwl een planner en vind het ook leuk om daar voorpret van te hebben. Maar ik lees niet de hele reisgids uit, die dingen zijn vaak veel te dik, haha. Leuk om te lezen hoe jullie het aanpakken. Vertrekken zonder accommodaties vast te leggen ben ik nog niet klaar voor 😉

Judith

Ik ben dus echt helemaal het tegenovergestelde! Ik lees wel die reisgids helemaal en uit en hou een excel-bestand bij met de route, de dingen die er te doen zijn, hoteltips en hotspots die ik op social media tegen ben gekomen en blogs die ik nog wil lezen. Ik boek ook altijd alle accommodaties al van te voren en dat bevalt me tot nu toe prima. Omdat ik weet wat ik wil zien en doen op een bestemming weet ik ook hoeveel tijd me dat ongeveer ga kosten. Ik kan hier ook wel in doorslaan hoor. Zo weet ik nu… Lees verder »

Maya

Van in 1999 met enkel een ticket naar Australie vertrokken en amper een idee van wat ik daar kon verwachten en wilde zien en doen, naar 2018 waarin ik elk hotel en binnenlandse vlucht heb vastgelegd voor 4 weken Colombia.. De omslag is gekomen bij de 1e reis met onze zoon toen ik het niet zag zitten om na een lange dag nog accommodatie te moeten zoeken. Toen heb ik ontdekt dat ik de voorpret van alles uitstippelen ook erg leuk vind (overigens lees ik geen hele reisgidsen en moet er wel ruimte blijven om iets te wijzigen). Mijn man… Lees verder »

Elisa

Leuk om te lezen! Bij ons ligt het aan waar we naartoe gaan en hoe lang. Afrika leggen we wel vast, omdat daar de parken e.d. snel vol zitten. In Japan kunnen ze het niet waarderen als je zomaar op de stoel staat, dus die was ook vooraf geboekt. Florida hebben we enkel de eerste en laatste dagen gepland.

Aniek

Ik leg vooraf altijd ook veel dingen vast (zeker als ik niet zo lang op reis ga), maar ik zorg dat er nog ruimte genoeg is voor speling. Mocht ik bijzondere dingen tegen komen, of het weer totaal anders is dan verwacht. Aan de andere kant kan je als je voor de reis je huiswerk goed doet, je ook wel mooie plekken ontdekken.

Lizzie | Globalizious

Haha ik herken mezelf helemaal in jouw blog! Ik lees ook niet alles uit gidsen, wel n hoop online, maar daar vergeet ik vaak veel weer van haha. Daarom blijft t onderweg nog weer een verrassing en dat vind ik altijd weer leuk!

Kelly

Ik ben een echte planner, haha. Toen ik naar Thailand ging, had ik mezelf voorgenomen om slechts de eerste week vast te leggen en de overige twee weken niet. Uiteindelijk heb ik toch eerste twee weken vastgelegd. Ik kon het niet laten, haha. Als ik een langere periode zou reizen, zou ik het overigens wel meer loslaten. Zou een goede oefening voor mij zijn 😉 Overigens bouw ik wel wat ruimte in voor plaatselijk initiatief. Ik kijk van te voren wel wat ik zou willen doen, maar wanneer…dat zie ik daar wel.

Sanne

Nee meestal begin ik pas aan de reisgids in het vliegtuig. Maar ik laat me ook vaak terplekke sturen en het weer leidend zijn.

Sabine

Ik plan zeker niet alles. Hangt ook van de reis af. Voor een stedentrip boek ik vooraf het hotel en begin ik meestal pas in het vliegtuig of zelfs pas na aankomst de reisgids te lezen haha 🙂 Maar bijvoorbeeld 5 dagen IJsland hebben we wel helemaal gepland omdat we zo weinig tijd hadden. Een maand backpacken betekent vluchten en eerste overnachting boeken en verder helemaal niks. Hangt er dus echt vanaf 😀

Linda | travellersoftheworld

Wij plannen ook niet alles. Meestal boeken wij de eerste nachten bij een langere trip, verder niks. Wij maken globaal een route, zodat we een idee hebben wat we willen, maar ter plekke kan dit compleet veranderen. In China moesten wij alle treinen vastleggen door het hoogseizoen en dat vond ik toch jammer, ondanks dat hadden wij het heel goed ingeschat en vond ik ons tempo etc. toen perfect. Ik bedenk het toch liever ter plekke

Kim | Kim Around the World

Weet je wat ik altijd doe als ik op mijn telefoon een interessant artikel lees? Of nou ja, altijd… ik maak er een screenshot van! Dan weet ik altijd weer waar ik iets terug kan vinden en kan ik het eventueel ordenen in nieuwe mapjes in de fotogallerij op mijn telefoon. Want die screenshotgallerij wordt anders wel heel chaotisch. En je hebt geen internet nodig om het artikel nog eens te lezen of terug te zoeken!

En op FB sla ik interessante artikelen en links ook op, gewoon in FB zelf en ook weer geordend in mapjes. Kan allemaal.

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x