Tijdens mijn laatste update uit Australië vertelde ik dat onze vluchten geannuleerd waren en dat we gestrand waren in Sydney. Omdat we intussen alweer een tijdje terug uit Down Under zijn, is het hoog tijd voor een nieuwe update over onze bizarre reis.

Geannuleerde vluchten & Sydney

Tijdens onze reis veranderde er in korte tijd enorm veel. Er waren nog steeds heel weinig besmettingen, maar opeens wel enorm veel maatregelen. Ook leek er nog veel te veranderen (winkels en restaurants dicht, campings die gaan sluiten en winkels met een beperkte voorraad) waardoor we zeer beperkt werden. Wat was het schrikken toen we zagen dat we niet meer via de Emiraten konden vliegen. Van de één op de andere dag was het luchtruim gesloten en werden onze tickets geannuleerd. Hoewel Australië een geweldig land is, voelt het toch wel erg naar om ineens zonder vlucht te zitten op 17.000 kilometer vanaf huis. Wat als onze familie ziek wordt of wij? En dus nestelden we ons in Sydney, in een appartement vlakbij de luchthaven. Als er dan weer een vlucht te boeken was, dan konden we snel op de luchthaven zijn.

Een nieuwe vlucht

Gelukkig hadden we op de eerste ochtend in Sydney geluk en konden we een vlucht naar Nederland boeken. Voor een week later en veels te veel geld (de vluchten voor de komende dagen waren onbetaalbaar), maar we boekten omdat het een kans was om terug uit Down Under te komen. Dat was trouwens ook wat de Nederlandse ambassade ons aanraadde en later ook Bijzondere Bijstand Buitenland: boek een commerciële vlucht. Van BBB hadden we trouwens wel sneller dan pas na 8 dagen nieuws verwacht. Er was ons beloofd om binnen 3 dagen duidelijkheid te geven over repatriëring en dat dit dag na dag niet gebeurde zorgde voor veel onzekerheid en verwarring. Extra vervelend in zo’n nare situatie.

Marcella Great Ocean Road AustraliaInstagram vs Reality

Op Instagram plaatste ik tijdens de reis een aantal foto’s en ook Stories vulde ik dagelijks met mooie beelden. Het leek er daardoor op alsof we ‘gewoon op reis’ waren, maar de werkelijkheid was heel anders. Foto’s van afgekloven nagels, tobbende gezichten en betraande ogen vind ik niet passend op Instagram. De werkelijkheid is dat we na de eerste 2 reisweken alleen maar bezig waren met de invloed van het virus op onze reis. We liepen rond met buikpijn en een nare druk op onze borst. We voelden ons steeds minder comfortabel bij alle maatregelen, waren bang om ziek te worden of het land niet meer uit te kunnen. Veel stress dus. En aangezien ik zelf en nogal wat familieleden in risicogroepen zitten geeft dat een heel naar gevoel. Daarnaast waren we in de laatste week alleen maar bezig met checken of er niet weer wat wijzigde aan onze terugvlucht. En natuurlijk probeerden we mensen te vermijden en beter te blijven omdat we anders dat vliegtuig niet in konden. Het fijne was dat we veel contact hadden met een leuk gestrand stel uit Berlijn. Medest(r)anders, dat schept toch een band.

Grampians AustraliaEn dan ben je weer terug uit Down Under

Gelukkig ging alles goed met onze 3 vluchten en waren we na ruim 34 uur reizen weer terug uit Down Under. Een slordig rekensommetje gaf aan dat we op dat moment al zo’n 44 uur wakker waren. De eerste dagen thuis waren we nog veel bezig met onze vlucht en of er niet weer wat wijzigde. Een typisch geval van after-stress. We hadden het geluk dat het snel mooi weer werd, dat was fijn na de zon in Sydney. Maar het maakte niet dat ik me fijn voelde. Normaal gesproken als je pech op reis hebt kom je thuis in je vertrouwde omgeving. Nu was werkelijk alles anders, moesten we thuiswerken en zagen we niemand… Een lastige omgeving om het gemis van wat onze droomreis moest worden te verwerken. We hadden er al zo lang naartoe geleefd…

Natuurlijk is het fijn dat we veilig en gezond thuis zijn, maar liever hadden we teruggekeerd vol verhalen over onze avonturen. Omdat reizen een belangrijk onderdeel van ons leven is. Nu voelt het alsof de fun ver weggestopt is. Toch ga ik mijn weekoverzichten wel afmaken én natuurlijk artikelen over onze avonturen maken, dus je kunt de komende maanden lezen over onze reis. Dan kan ik zo toch een beetje nagenieten van wat wél leuk was!

Lees ook:

Kijk jij uit naar mijn artikelen over onze reis in Australië?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gelmer

Heel jammer dat jullie reis zo vervelend moest eindigen, maar fijn dat jullie weer in Nederland zijn. Inderdaad nu maar focussen op wat wel leuk was en ooit deze droomreis nog eens over doen!

Dominique | dominiquetravels.com

Vervelend dat het allemaal zo gelopen is, zeker omdat jullie er zo naar uit keken! Dit had echt niemand verwacht! Ik ben toch benieuwd naar je verhalen en ik hoop dat je er met een goed gevoel naar terug kan kijken.

Saskia

Allemaal vervelend gelopen inderdaad maar fijn dat jullie weer thuis zijn<3

Melanka

Jammer dat je je ‘verplicht’ voelt op Instagram alleen mooie foto’s en positieve verhalen te plaatsen. Ik mis dat wel in je blogs – ze zijn veelal jubelende verslagen hoe mooi, leuk etc het ergens is. Het zou voor mij meer authenticiteit geven om ook de negatieve ervaringen te belichten. Of meer persoonlijke verhalen, over ontmoetingen bijvoorbeeld. Een wat minder afstandelijke stijl. Tip/mening van een mede-communicatie adviseur 🙂 Wat ik zelf wat storend/verwarrend vind, is te weten dat je in Australie bent. En dan op mijn tijdlijn verslagen van hele andere reizen te zien voorbij komen. Maar dat geldt voor… Lees verder »

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x