Ik vind het heerlijk om druk bezig te zijn om na een tijdje mezelf weer helemaal op te laden in de ruige natuur. Wandelen tussen spuitende geisers, knalblauwe meren, indrukwekkende oneindige canyons en torenhoge bergen. En het nodige wildlife zoals beren, kleurige vogels, pronghorns en natuurlijk alle schattige eekhoorns. Benieuwd naar mijn top 6 met mooiste natuur ter wereld?

Pool Yellowstone National Park

Yellowstone National Park, America

Tijdens onze roadtrip West-Amerika startte onze reis in Seattle. Wat een ontzettend leuke stad is dat! Na een paar dagen ontdekken en bijkomen van de jetlag reden we via vulkaan Mount st Helens en de stad Portland zo’n 1.200 kilometer naar Yellowstone National Park. Ik werd direct overweldigd met prachtige kalkformaties en tientallen bizons. Wat voelde het bijzonder toen we aan ’t einde dag met z’n tweetjes tussen pruttelende poelen met de mooiste kleuren en spuitende geisers liepen. Yellowstone is een grote vulkaan, wat zorgt voor een bizar mooi landschap. Twee volle dagen hebben we genoten van Yellowstone, en nog verliet ik het Nationale Park met pijn in mijn hart. Echt, als je van plan bent om van LA naar San Francisco te rijden, kijk nog even opnieuw naar je route. Een bezoek aan Yellowstone is echt onwijs de moeite waard! Vanuit Denver kan je Yellowstone bijvoorbeeld ook mee pakken. Onze route door West-Amerika kan ik je natuurlijk ook ontzettend aanraden. Ik zou minimaal drie dagen voor Yellowstone uittrekken. Het is er onwijs groot, en dan kan je nog net wat meer ontdekken van alle natuurpracht.

Wicklow Mountains, Ireland

Wicklow Mountains, Ireland

Tijdens onze mini roadtrip door Ierland wilden we wat meer zien dan alleen Cork en Dublin. Zo reden we een flink eind met onze knalrode Seat Mii en ontdekten we de ruige kust bij de Hook Peninsula. Maar wandelen in het Nationale Park Wicklow Mountains stond ook op onze wishlist. We zorgden dat we al vroeg bij Wicklow waren, en begonnen onze wandeltocht met 600 treden omhoog voor een geweldig uitzicht op Upper Lake. De witte route ‘Spinc and Glenealo Valley’ van 10 kilometer was adembenemend mooi, echt een onwijze aanrader. We kwamen bijna niemand tegen, maar eenmaal beneden troffen we hordes mensen tegen die alleen bij het Lower Lake bleven staan. Zo zonde, er zijn al prachtige wandelingen vanaf 3 kilometer. Het Nationaal Park Wicklow Mountains ligt dichtbij Dublin. Binnen een uur ben je vanuit de stad in dit geweldige natuurpark. Een uitstapje naar dit Nationale Park is dus prima te combineren met een stedentrip Dublin. Let er wel goed op dat je voldoende tijd hebt om Wicklow te ontdekken. Het gebied is te mooi om er maar vluchtig een kijkje te nemen.

The Catlins, New Zealand

National Park The Catlins, New Zealand

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat we onze te gekke roadtrip door Nieuw-Zeeland maakten. Waar blijft de tijd?! Na een stopover in Singapore landden we dan eindelijk in Auckland. We maakten een geweldige roadtrip vol hoogtepunten over het Noordereiland en toen was het Zuidereiland aan de beurt. Hier reden we van tropisch Abel Tasman naar regenachtig Milford Sound. Steeds weer werd ik verrast door de wonderschone natuur. Je verwacht het niet, maar Nieuw-Zeeland weet zichzelf toch elke keer weer te overtreffen.

Dus toen we na het zuidelijkste puntje Slope Point een uitstapje maakten naar Nationaal Park The Catlins, hadden we eigenlijk niet zoveel verwacht. I was wrong! We hadden veels te weinig tijd genomen voor The Catlins, dus het werd een lange dag. Bij Purpoise Bay kan je Hectordolfijnen in het wild zien en bij Waipapa Point lag het strand vol zeeleeuwen. Vanaf Invercargill kan je 172 kilometer rijden naar de State Highway 1 bij Balclutha. Je rijdt dan door het prachtige Nationaal Park The Catlins. Wij reden weer terug naar Invercargill, maar ik adviseer jou om door te rijden naar Dunedin. Dan heb je meer tijd voor dit geweldige Nationaal Park!

Johnston Canyon, Banff National Park, Canada

Banff National Park, Canada

Vorig jaar reden we met een camper door West-Canada. Onze roadtrip begon en eindigde in Vancouver, maar we reden een flink eind om de wereldberoemde Rocky Mountains te ontdekken. Op de grens tussen British Colombia en Alberta vind je Banff National Park en Jasper National Park. Twee geweldige nationale parken met overweldigende natuur. Vooral Banff is ontzettend veelzijdig en blijft je verrassen. Zo vind je daar bijvoorbeeld de Johnston Canyon, maar ook Lake Louise en Moraine Lake. En over de knalblauwe meren Bow Lake en Peyto Lake kan je je ook oneindig blijven verwonderen. Ik wil graag nog eens terug naar Banff National Park om nóg meer van die gave natuur te ontdekken. In dat geval zou ik een retourtje Calgary boeken, vanaf daar ben je een stuk sneller in de Rockies.

Salzburgerland, Oostenrijk

Salburgerland, Austria

Een aantal jaar geleden combineerden we een stedentrip Praag met een roadtrip Oostenrijk. Het was ontzettend leuk om een roadtrip door Europa te maken, dat moeten we vaker doen. In Oostenrijk verkenden we de regio Salzburgerland. Na een stedentrip Salzburg doken we de natuur in. Bij het plaatsje Lofer liepen wij een prachtige tocht door de bergen. We kwamen koeien tegen met grote bellen en aten heerlijke strüdel in een Oostenrijks restaurant. Ook bezochten we een aantal kloven: de Seisenbergklamm, Vorderkaserklamm en de Sigmund Thun Klamm. Met een houten trap zigzag je letterlijk door de kloven heen. Onze roadtrip eindigde bij de Krimml Wasserfalle, de hoogste waterval van heel Europa. Ik wil zeker nog eens terug naar Oostenrijk, wat een geweldig mooie natuur!

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationale Parken in Nederland

Als afsluiter hoort ook Nederland bij de mooiste natuur. In Nederland vind je maar liefst 20 Nationale Parken met de mooiste natuur. Ik heb er zelf intussen 7 bezocht en ik heb over 6 Nationale Parken een artikel geschreven. Benieuwd naar deze blogs? Kijk dan even bij de tag Nationale Parken in Nederland. Ik ben vastbesloten om de overige 13 Nationale Parken ook te bezoeken. De Hoge Veluwe staat daarbij ’t hoogst op mijn wishlist, maar naar de Biesbosch ben ik ook erg benieuwd.

Wishlist!

Ik hou onwijs van de natuur, en dus is mijn wishlist met wat ik nog graag wil ontdekken best lang. Zo wil ik graag wandelen in de Dolomieten in Italië, maar ook de Franse Alpen lijken me geweldig. Ik ben steeds nieuwsgieriger geworden naar Plitvice in Kroatië en wandelen rond Lake Bled lijkt me ontzettend gaaf. Maar ik wil ook graag de natuur ontdekken van Schotland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en IJsland. En ook het ruige Patagonië en de geweldige natuur van Australië staan erg hoog op mijn wishlist.

Waar vind jij de mooiste natuur?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

24 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Tjapke | Tjapke Op Reis

Wat een tof artikel Marcella! Veel van de bestemmingen op jouw wishlist staan ook heel hoog om mijn verlanglijstje! De Dolomieten kan ik je zeker en vast aanraden! Ze zijn echt prachtig, wij deden er de wandeling rond de Drei Zinnen (Tre Cime) en het is echt de moeite waard!! 🙂

lottevdw

Jouw blog doet me wegdromen Marcella! Natuurlijk kan ik jou het nationaal park Plitvice meren ontzettend aanraden! Ik vond het zo heerlijk om er rond te lopen. Kroatië en Slovenië waren voor mij echt de ontdekkingen van vorig jaar, zo dichtbij en zo’n natuurpracht.

Sandra

Wauw! Wat heb je al veel moois mogen zien zeg… Ik ben het stuk voor stuk met je eens! Mijn mooiste natuur weet je al 😉

antonette

Helemaal met je eens wat Yellowstone betreft. Ik denk dat mijn favoriete plekken Alaska, Patagonië, Fiordland NP in NZ, de Hoge Veluwe, Yellowstone en IJsland zouden zijn … alhoewel ik daar misschien ook nog even een nachtje over moet slapen

Rowan

Wauw, wat een mooie plekjes! Ik zou het liefst meteen in het vliegtuig stappen! 😉 Banff, Yellowstone en Ierland staan zeker nog op mijn bucketlist. Op dit moment is Yosemite in Amerika bij mij favoriet. Wat een prachtige natuur daar, had gewoon bijna een potje zitten huilen toen we Yosemite binnen reden: ZO mooi!

Marijke

Wat een super mooie blog! Wij willen zo graag naar Nieuw-Zeeland, dus hopelijk kunnen we snel ook in onze winter verlof nemen!!

Marcella

Ik hoop dat ’t lukt om verlof te krijgen. Nieuw-Zeeland is echt te gek. Een onwijze aanrader, en nóg meer voor outdoor fans zoals jullie!

Stéphanie

Om bij weg te dromen.. Stuk voor stuk schitterende natuur! Wicklow in Ierland vond ik zelf ook prachtig en Frankrijk uiteraard is en blijft mijn grote liefde 😉 Ons wensenlijstje is ongeveer hetzelfde, al staat daar bij mij ook Nieuw Zeeland op. Mijn mooiste natuur is ongetwijfeld West Canada, de prachtige natuur welke ik dit jaar zo graag weer wilde bezoeken. Ivm nieuwe baan moet ik deze droom waarschijnlijk laten gaan. Gelukkig heb ik al leuke alternatieven in gedachten, veel mooie Europese bestemmingen 🙂

Taina

Wauw, wat een pareltjes. Ik hou ook ontzettend van natuurgebieden. Het liefst een ruig, bergachtig landschap. Ierland, Canada en Nieuw-Zeeland zijn de landen die ik super graag wil ooit eens wil bezoeken. Maar voor nu, droom ik even lekker weg bij jou foto’s.

Ps. Had het volgens mij nog niet gezegd, maar wat is je site mooi geworden!

Wanda

Wow, wat een leuk artikel! Het zet me direct aan het denken waar ik de natuur het mooist vond en waar ik zeker nog wel een keer naar terug zou willen! Dit jaar willen we in juni naar Zweden, dus waarschijnlijk kan ik je daar later dit jaar meer over vertellen!

ivonne

Allemaal zulke mooie plekjes die ik allemaal heel graag wil zien. Ik wil dit jaar heel graag naar IJsland en ben al verliefd op de natuur daar alleen van de foto’s al! Ik vond de natuur op Vancouver Island geweldig.

Sabine

Hahaha ik wil dit allemaal wel zien 😛 Zó mooi! IK houd echt enorm van natuurparken, bergen, meren… Oostenrijk, Noorwegen en Griekenland vind ik het mooiste van Europa denk ik. Ik zou nog wel eens de westkust van Canada willen zien. En er staan nog wel wat nationaal parken in Colombia op het lijstje. Ook heel mooi!

Jacomijn - Safe and Healthy Travel

Heerlijk hoor! De natuur kan zo overweldigend zijn, zo uber machtig en daarnaast ook zo lieflijk!! Daar raak je toch nooit op uitgekeken?

24
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x