Noord-Amerika Outdoor Roadtrips

7x De mooiste natuur van Alberta

9 maart 2017
Marcella, Moraine Lake

In de provincie Alberta in West-Canada vind je prachtig mooie natuur. Je vindt hier de natuurparken Banff en Jasper die een hoop verrassingen voor je in petto hebben!

Peyto Lake, Banff, Canada

Peyto Lake

Dit prachtige meer heeft als bijnaam ‘het blauwe vosje’. Zie je het kopje? Het is echt één van de allermooiste plekken van Banff National Park in Alberta. Helaas was het er daardoor ook best druk. Er werd op het observatieplateau zelfs met ellebogen geduwd om maar een glimp op te vangen van het knalblauwe meer. Gelukkig was er een pad wat ons op een hoger observatiepunt bracht. Daar waren we maar met z’n vieren én het uitzicht was nog mooier. Op en top genieten! De blauwe kleur van Peyto Lake is onrealistisch mooi, de reflectie op de bergen is prachtig. Echt een picture perfect! Wij hiketen een eind bij Peyto Lake. Te gek!

Lees over het prachtige Peyto Lake!

Maligne Lake, Jasper National Park, CanadaSpirit Island

Dit pareltje vind je in Jasper National Park. Spirit Island ligt in Maligne Lake. Het is ooit door Kodak gebruikt in een campagne, waardoor het zo beroemd geworden is. Het eiland is hét icoon van West-Canada en wordt op vele folders en boeken gebruikt. Het is één van de beroemdste en meest gefotografeerde uitzicht op de Canadese Rockies. Het meer is omringd door de ‘fabulous ring of 3,360 meter mountains’. Je kunt ’t beste naar Spirit Island varen, maar je kunt er ook een kano huren of er naartoe hiken (flinke tocht!).

Benieuwd geworden naar Spirit Island?

Maligne Canyon, CanadaMaligne Canyon

Op de terugweg van Spirit Island pakten we Maligne Canyon mee. We hadden al van andere reizigers gehoord dat het er mooi, maar ook een beetje eng is. Je loopt er vlák langs de kloof, maar ondanks mijn hoogtevrees vond ik het prima te doen. En het is er zo mooi dat je deze wandeling ook gewoon echt niet moet laten. Anderhalf uur lang liepen we langs woest kolkend helderblauw water. De ruige kloof van kalksteen is een fascinerend uitzicht. De kloof is zo’n 60 meter diep en ongeveer 2 meter breed.

Lees over wandelen bij Maligne Canyon!

Bow Lake, Alberta, CanadaBow Lake

Dit pareltje kwamen we ‘zomaar’ tegen op onze rit naar Peyto Lake in Banff National Park. Kan je het je voorstellen, dat je in Nederland zoiets prachtig langs de snelweg ziet? We waren net op tijd bij Bow Lake, omdat het water rimpelloos was. Hallo reflectie! Ik kreeg geen genoeg van dit uitzicht. De bergen met sneeuw, de gletsjer, de wolken, het blauwe water. Wauww! Helaas moesten doorrijden omdat we bij Peyto Lake gingen hiken.

Meer zien van Bow Lake? Ik heb ook een kort filmpje!

Camper Icefields Parkway, CanadaIcefields Parkway

De mooiste weg ter wereld vind je in Alberta, Canada. De Icefields Parkway (Alberta Highway 93) is een weg die langs veel natuurschoon gaat in de Canadese Rocky Mountains. De Icefields Parkway is 230 kilometer lang en loopt van Jasper National Park naar Banff National Park. Langs deze weg vind je bijvoorbeeld Lake Louise, Bow Lake, Peyto Lake en de Athabasca Glacier. Toen wij er reden was het er wel érg druk vanwege een wieler wedstrijd. Evengoed was het er prachtig!

Lees over de geweldige Icefields Parkway!

Moraine Lake, CanadaMoraine Lake

Na dagen vol regen wilden we Banff niet verlaten voordat we Moraine Lake hadden gezien. Toen het ’s avonds droog werd, grepen we meteen onze kans. Bij Moraine Lake loop je een heus paradijs binnen, het is net een levend schilderij. The valley of the ten peaks is oprecht één van de mooiste plekken die ik gezien heb. Omdat we er ’s avonds laat waren, hadden we al dit moois bijna voor ons alleen. Bijzonder!

Sla ook Lake Louise niet over. Lees mijn battle Lake Louise vs Moraine Lake!

Johnston Canyon, Banff National Park, CanadaJohnston Canyon

Een erg toeristische plek in Banff National Park, maar zeker niet eentje om over te slaan! Wij kregen de tip om door de Johnston Canyon te lopen op een regenachtige dag. Dat bleek een goeie tip! Je wordt alsnog nat, maar een stuk minder nat door de beschutting van de canyon. Daarnaast heb je fijne afleiding door alle moois om je heen. Het water is er lichtblauw, de rotsen heel kleurrijk. Je bent in 6 kilometer (retour) bij de Lower- en Upper Falls. Als je 3 kilometer verder loopt, dan kan je ook de Ink Pots bewonderen. Voor ons werd dat helaas een beetje té nat.

Wil je ook door Canada reizen? Bij Askja Reizen vind je toffe rondreizen! 

Meer West-Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga echter geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen niks anders dan mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply Anita te Gussinklo 9 maart 2017 at 09:09

  Wat grappig, er draait nu een film in de bioscoop die Alberta heet en daar ook deels is opgenomen.
  Vanmiddag ga ik er met mijn zus heen.

  • Reply Marcella 10 maart 2017 at 10:11

   Wat grappig Anita! Ik weet zo even niet welke film dit is, maar ik ga er sowieso nog even naar kijken. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt!

   • Reply Anita te Gussinklo 10 maart 2017 at 23:59

    Iemand van KLM vond de manier waarop Barcelona in beeld werd gebracht interessant en vroeg zich af of zoiets ook mogelijk was met als achtergrond de Canadese staat Alberta.
    De KLM vliegt op Alberta en zit de ene helft van het jaar aardig vol, maar de andere helft niet. Je kunt dan een commercial maken, maar een speelfilm beklijft beter en gaat langer mee. Als mensen zien hoe mooi Alberta is, misschien dat het ze dan op het idee brengt om daar heen te gaan. In ruil voor het mooi in beeld brengen ervan, zou KLM voor de vliegtickets zorgen.

    En dat is goed overgebracht in de film. Wat een mooie natuur daar, de bossen, de bergen en het landschap
    Prachtige foto’s trouwens van je, vooral dat vosje.

    Alberta heeft ook een eigen Facebook pagina.
    Daar kun je evt ook de trailer bekijken.
    Mijn zus en ik vonden de film heel leuk, maar we hebben dan ook een “oogje” op de hoofdrolspeler Daniel Boissevain

    • Reply Marcella 11 maart 2017 at 17:52

     Leuk idee Anita! Ik ga sowieso even op zoek naar de trailer van de film, je hebt me nieuwsgierig genaakt! Alberta is echt supermooi, kom het vooral eens in real life bewonderen!

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 9 maart 2017 at 09:17

  Prachtig, wat een natuur! Vooral Peyto Lake vind ik er fantastisch uitzien! 😀

  • Reply Marcella 10 maart 2017 at 10:13

   West-Canada is echt een en al mooie natuur! Ik zie jullie er ook nog wel eens rondreizen. Mocht je bij Peyto Lake komen, dan ken je de truc om de drukte te ontwijken 😉

 • Reply Stéphanie 9 maart 2017 at 18:38

  Prachtig! Peyto en Bow Lake vond ik magisch mooi. Ik kan Lake Minnewanka, Consolation Lakes en Valley of the Five Lakes toevoegen aan dit lijstje, ook schitterende natuurplekken 🙂

  • Reply Marcella 10 maart 2017 at 16:28

   Jouw aanraders, daar ben ik helaas niet geweest. Ik moet ooit eens terug hé 😉 Denk dat ik dan op Calgary vlieg, dan zijn we veel sneller in Jasper National Park. Vooral daar heb ik nog veels te weinig gezien!

 • Reply Lotte - scratchingmymap 10 maart 2017 at 07:01

  Echt prachtige foto’s! Mijn tante en haar familie gaan waarschijnlijk in september die kant op. Wat een natuurpracht!

  • Reply Marcella 10 maart 2017 at 16:29

   Het is echt prachtig in West-Canada Lotte! Niet alleen in Alberta, maar ook in British Colombia. Het lijstje van die prachtige provincie volgt nog!

 • Reply Saskia 10 maart 2017 at 21:40

  Die eerste foto. Ik heb er met mijn adem in naar zitten kijken.. Prachtig. De natuur kan echt zo ontzettend mooi zijn, om te genieten!

  • Reply Marcella 11 maart 2017 at 17:53

   De natuur kan inderdaad prachtig zijn Saskia! Ik ben er dol op, en ben er steeds meer nieuwsgierig naar geworden. Ik kijk dan ook uit naar onze reis door IJsland!

 • Reply Elisa | Lies rond de wereld 10 maart 2017 at 23:14

  Wat een prachtplekjes! Je hebt het ook wel erg mooi vast weten te leggen, fijn om even bij weg te dromen 🙂

  • Reply Marcella 11 maart 2017 at 17:54

   Mooi compliment Elisa, thanks! Ik zie jou ook nog wel eens door West-Canada reizen. Zo gaaf daar!

 • Reply Martin - Indenvreemde.nl 12 maart 2017 at 21:17

  Schitterende natuur! Mooie foto’s! Het lijke me dat als je daar doorheen reist, je echt in een andere wereld bent…zo mooi!

  • Reply Marcella 12 maart 2017 at 21:33

   Dankjewel voor je compliment Martin! Alberta is echt prachtig, heel West-Canada eigenlijk. Een reis door dit gebied kan ik je onwijs aanbevelen, vooral met een camper is het erg tof!

 • Reply Sanne 13 maart 2017 at 17:42

  Peyto Lake is mijn favoriet! Althans als ik de foto’s zie. Wat heeft het water een prachtige kleur! Leuke anekdote over het vosje. 🙂

  • Reply Marcella 15 maart 2017 at 15:18

   Mijn favoriet is Moraine Lake. Nog wat ruiger en we waren er met z’n tweetjes. Maakt het extra speciaal!

 • Reply Caro 13 maart 2017 at 20:05

  Ohh ik ga deze snel naar thuis sturen! Ik heb er echt zin in om er deze zomer heen te gaan en hoop dat alles doorgaat zodat ik al deze mooie dingen zelf kan gaan zien. Ik kan me niet voorstellen dat je iets als Bow Lake inderdaad langs de snelweg ziet liggen… Het is er allemaal zo mooi!

  • Reply Marcella 15 maart 2017 at 15:19

   Wat gaaf dat je door Canada gaat reizen lady! Goed vooruitzicht! Ik heb ook nog een lijstje met de mooiste plekken in British Colombia, maar daar kom ik in een volgend artikel mee. Stay tuned!

 • Reply Yvonne 14 maart 2017 at 12:55

  Wow! Dat Peyto Lake ziet er echt heel mooi uit zeg. Een vosje zie ik er niet in, maar dat ligt vast aan mijn inlevingsvermogen. In China had ik ook altijd moeite om de 7 dragons (enz.) ergens in te zien. 🙂 Je hebt me de afgelopen tijd echt enthousiast gemaakt over Canada Marcella!

  • Reply Marcella 15 maart 2017 at 15:20

   Leuk dat je enthousiast bent geworden over Canada Yvonne! Vooral het westen is ook echt prachtig. En rondreizen is een camper is superfijn. Zeker eens die kant op gaan!

 • Reply Sanne 14 maart 2017 at 22:36

  Bij het zien van de kop van dit artikel dacht ik, ik mag dit niet lezen, want dan wil ik gelijk die kant uit. Maar dat dus. Het is er echt fantastisch en wil graag die kant uit.

  • Reply Marcella 15 maart 2017 at 15:20

   Haha, dus nu wil je graag meteen naar Canada 😉 Echt een onwijze aanrader hoor, zeker doen!

 • Reply Jenny - IkReis 15 maart 2017 at 21:17

  Wat een prachtige natuurgebieden weer! Ik houd van dat blauwe water tussen de bergen en rotsen.

  • Reply Marcella 17 maart 2017 at 11:50

   Schitterend hé Jenny! Ik hou er ook ontzettend van. Dat contrast is geweldig!

 • Reply Esther 16 maart 2017 at 12:46

  Wat een prachtige plekken in Alberta! Zo te zien kan je veel kanten op. Die wandeling langs de Johnston Canyon lijkt mij heel mooi. Dat prachtig blauwe water waar je langsloopt. Het wordt hoog tijd ook eens naar Banff en Jasper te gaan!

  • Reply Marcella 17 maart 2017 at 11:52

   De wandeling bij Johnston Canyon is zeker mooi, maar niet mijn favoriet. Ik vind een wat ruigere en stillere wandeling specialer. Maar met kinderen (en in ons geval regen) is Johnston Canyon wel perfect!

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 16 maart 2017 at 20:13

  Peyto Lake lijkt net een schilderij! Zo ontzettend mooi. Canada lijkt me ideaal voor een roadtrip. Ik ben dol op natuur.

  • Reply Marcella 17 maart 2017 at 11:55

   Vooral het westen van Canada vind jij vast geweldig. De ene berg is er nog hoger dan de andere, en het water is vaak knalblauw of groenblauw van kleur. Echt geweldig!

 • Reply Gabriëlle ~ GlobeGirl 17 maart 2017 at 22:58

  Wauw wauw wauw, Canada staat al zo lang op mijn wishlist. Ik ga over een paar weken met mijn broer naar het Banff film festival. Nu snap ik waar de naam vandaan komt. Op het festival worden de mooiste outdoor sport video’s gedraaid 😀

  • Reply Marcella 18 maart 2017 at 19:38

   Dat klinkt als een tof film festival, leuk! Ik snap dat Canada hoog op je wishlist staat. Vooral het westen is helemaal te gek!

 • Reply Jessica 17 maart 2017 at 23:15

  Oh wat een heerlijke natuur en wat een prachtige meren hebben ze daar toch in Canada! Als ik ooit een keer richting Canada ga wil ik ook lekker in deze regio rondtrekken met een camper! 😀

  • Reply Marcella 18 maart 2017 at 19:38

   Sowieso met een camper rondreizen Jessica, is helemaal te gaaf! Ik vind Canada ook echt wel jouw ding!

 • Reply Diana 18 maart 2017 at 08:16

  Dat water bij het blauwe vosje. Bleef maar in mijn hoofd hangen. Prachtig hoe blauw het is. Een hele mooie route trip moet dit zijn geweest.

 • Reply Carolien 18 maart 2017 at 11:31

  Wat een prachtige natuur!! Echt iets voor mij. Alwin is hier al geweest en hij wil liever ergens waar het warm is dus Canada valt nu vaak af, maar ooit ga ik er ook naartoe! En ik zie het vosje wel 😊

  • Reply Marcella 18 maart 2017 at 19:40

   Ja, ik vind Canada echt iets voor jou Carolien! Echt warm heb ik het niet gehad eind mei tot half juni, maar het was ook wel goed te doen. En al die mooie natuur maakt veel goed natuurlijk!

 • Reply Nathalie 22 maart 2017 at 09:46

  Ook voor mij een reis waar ik niet over uitgeschreven raak. Ik ka niet wachten om terug te gaan en jouw foto’s maken de heimwee alleen maar groter 🙂

  • Reply Marcella 23 maart 2017 at 16:34

   Ik wil ook ooit terug, ik vond het zó onwijs fijn om met een camper door West-Canada te reizen! Binnenkort zal ik mijn favorieten van British Colombia delen 🙂

  Leave a Reply