De wandeling door de Rosengartenschlucht leidt je tussen rotswanden over wild kolkend water. Het pad is afwisselend en de natuur is er prachtig. Een dikke aanrader!

Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria

De Rosengartenschlucht ligt verborgen in Imst

Voor ik begin te vertellen over deze te gekke natuur is het wel handig om te weten wat een schlucht is. Dit is een kloof die door de jaren heen is uitgesleten door water, ijs en wind. Eerder bezochten wij kloven in Salzburgerland, ook nu was ik op zoek naar deze pareltjes. Tijdens het voorbereiden van onze roadtrip Duitsland & Oostenrijk las ik in een blog over de Rosengartenschlucht. Dit lag prima op onze route vanaf Innsbruck naar de Silvretta Hochalpenstrasse en dus maakten wij een te gekke wandeling door deze kloof.

Parkeren deden we in het stadje Imst waar in eerste instantie geen speciale natuur lijkt te zijn. Tot je bij het bordje van de Rosengartenschlucht bent en het avontuur begint!

Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria

Ruige rotsen en veel water

De Rosengartenschlucht is met zijn 1,5 kilometer niet lang, maar tijdens die afstand overbrug je maar liefst 200 hoogtemeters. Er is maar 1 pad, dus in de meeste gevallen is er eenrichtingsverkeer. Tenzij iemand de kloof vanaf bovenaf in gaat, dat kan natuurlijk ook. De wandeling start langs een liefelijk kabbelend beekje. Op een prima pad loop je naar de eerste trappen en bruggen die je de eerste hoogtemeters laten maken. Met dat hoogteverschil neemt de waterkracht toe en ook de rotsen zien er ruiger uit. Je bent nu écht in de kloof!

Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria

Omhoog door de Rosengartenschlucht

Het pad leidt je regelmatig via bruggen over woest kolkend water. Soms is het klaterende geluid oorverdovend. Ook zijn delen van het pad nat waardoor de klim omhoog wat glibberig wordt. Echt nat wordt je zelf trouwens niet, hooguit vang je wat spetters op. Zorg wel voor goede schoenen met profiel, want ik kan uit ervaring zeggen dat met gympen over de glibberige rotsen lopen niet ideaal is. De afwisseling tijdens de wandeling is leuk: een keurig pad, over stenen lopen, een trap, een stukje door een rotswand… En ook de hoogtemeters houden van afwisseling, alhoewel we voornamelijk stijgen.

Lees ook: Wandelen door de Aareschlucht in Zwitserland

Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria

Naar Hoch Imst of terug over de weg

En dan zien we de bron van al dat watergeweld. Vanaf een houten brug hebben we prachtig zicht op de woeste waterval. Meteen wordt ook duidelijk dat het pad ons weg leidt van de kloof. We komen steeds hoger tot er opeens een prachtig doorkijkje is en we de kerktoren van Hoch Imst in de verte zien. We hebben de keuze om naar Hoch Imst te wandelen, de Blaue Grotte te bezoeken of om terug naar Imst te lopen via de weg. Wij kiezen ’t laatste. Jammer, want ik ben juist heel benieuwd geworden naar de grot. Op een mooie dag zou het water blauw moeten oplichten als de zon naar binnen schijnt.

Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria

Tips voor je bezoek aan de Rosengartensclucht

  • De Rosengartenschlucht ligt op 62 kilometer vanaf Innsbruck. Je kunt ‘m bijvoorbeeld meepakken op je route richting Vorarlberg.
  • Je auto kan je parkeren bij de Johanneskerk in het centrum van Imst. Wij betaalden €1,50 voor een paar uur parkeren.
  • Wil je niet door de kloof omhoog lopen, parkeer je auto dan in Hoch Imst. Vanaf daar daal je af door de kloof naar Imst.
  • Van begin mei tot het begin van de winter is de Rosengartenschlucht dagelijks kosteloos te bezoeken.
  • Draag goede schoenen als je de kloof in gaat. Ik droeg mijn gympen en dat vond ik niet fijn. Ik glibberde namelijk over de rotsen heen en dat loopt vervelend.

Lees ook: wandelen door de Rappenlochschlucht & Alplochschlucht

Rosengartenschlucht Tirol Austria
Rosengartenschlucht Tirol Austria

Meer moois in Oostenrijk

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

22 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Ook wij zijn fans van het wandelen in zo’n kloof, deze hebben we nog niet gedaan. Dus hou ik zeker in gedachten voor een volgende bezoek.

Lizette

Ik hou ook zo van dit soort plekken. Zo’n kloof ademt meteen avontuur uit! Het doet me ook denken aan Slovenië. Met een afstand vann1,5 km is het ook leuk voor kinderen denk ik.

Linda | One Day Trip

Ziet er mooi uit! Heb hem op het lijstje gezet voor als we weer mogen 🙂

Jacoba

Oh wat gaaf! Hier hou ik echt van, het ziet eruit als een lekkere avontuurlijke wandeling met al die paadjes langs de rotsen en trappen. Dank voor de tip, deze gaat zeker op mijn lijstje voor Oostenrijk 🙂

Kelly

Wat een prachtige kloof zeg! Oostenrijk trekt steeds meer, maar momenteel vind ik alles interessant 😉 Als we maar op reis kunnen, haha. Fijn om te weten dat wandelschoenen aanbevolen zijn. Ik heb ook snel de neiging om met sneakers te gaan wandelen.

Yvonne

Die kloven in Oostenrijk zijn echt mooi hè?! Van deze had ik nog nooit gehoord trouwens, maar ziet er tof uit. Ik bewaar ‘m, voor als we eens een andere regio in Oostenrijk bezoeken.

Aniek

Wat een gave trip! Zeker omdat je zo dicht bij de waterval komt. Deze wandeling wil ik ook wel een keer maken!

Linda

Dit klinkt als een hele mooie wandeling! Goed om van te voren te weten dat je goede schoenen nodig hebt. Deze komt op ons lijstje 🙂

Kirsten

Wat ziet dit er prachtig uit! 200m klimmen op een afstand van 1,5 km is niet niks. 😉 Supertof! En bijzonder ook dat je eerst eigenlijk geen spectaculaire natuur ziet en dan ineens dit.

Marije

Hoi Marcella, wij zijn net terug van onze vakantie in Zuid Duitsland en Oostenrijk, waarvoor ik een paar locaties van jouw artikelen als inspiratie heb gebruikt. Ik kan je vertellen dat het niet erg is dat je de blauwe grotten niet hebt gezien 😉 de rosengartslucht was wel prachtig! Ook de Alpsee in Zuid Duitsland was een topper, wij hadden prachtig weer en hebben zelfs twee dagen achterelkaar een duik hierin genomen, een hoogtepunt van onze vakantie! Bedankt voor de inspiratie en een fijne vakantie gewenst! Groetjes Marije

Diana

Ik hou echt van wandelingen die door een kloof gaan. In Zwitserland twee keer gedaan en zo van genoten 🙂 nu staan er ook in Oostenrijk nog een paar in mijn lijstje

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x