In het eerste kwartaal kregen we heel slecht nieuws. De overschaduwde alles, al zijn er ook mooie momenten om op terug te kijken. Ik neem je mee!

Marcella Betsie Schloss Schonbrunn Austria

Slecht nieuws?

In februari hadden we een weekend weg gepland samen met mijn moeder. Helaas kon ze niet mee omdat ze besmet werd met corona. We schrokken ons rot toen mijn moeder zaterdag met de ambulance werd opgehaald. Ze was verward en bleek last te hebben van het verlies van haar spraak. Een dag later praatte ze alweer volop, dus we waren niet voorbereid op de uitslag van de MRI scan: mogelijk een hersentumor.

Afspraken en onderzoeken volgden. Onder narcose werd weefsel weggehaald om te onderzoeken waar we nou mee te maken hebben. Intussen was haar spraak soms heel moeizaam, maar soms juist ook heel goed. Berichtjes via WhatsApp werden steeds moeizamer en de krant lezen werd lastig. Vorige week kregen we dan eindelijk de langverwachte uitslag en het is echt heel slecht nieuws. Met behandeling is slechts een relatief korte levensverlenging mogelijk…

Bizar nieuws waarvan we nog geen idee hebben hoe hiermee om te gaan. Het is zo allesomvattend. Wel staat vast dat we er een mooie tijd van willen maken en leuke dingen samen willen doen.

Waterstaete Ossenzijl
Nationaal Park Weerribben-Wieden Holland

Welke reisjes heb ik gemaakt?

Ondanks alles gaat ook het gewone leven door, hoe lastig dat ook is. Dit is een terugblik naar de afgelopen maanden, dus ik neem je mee in wat er nog meer speelde.

Ossenzijl

Dat bewuste weekend weg brachten we door in een huisje aan het water in Waterstaete Ossenzijl. In een superfijn (te groot) huis met z’n tweetjes en Bros. Bij dit huis huur je een boot, maar in februari kan dat nog niet (en is het huis dus een stuk goedkoper). Absoluut een plek om nog eens terug te komen. Kleinschalig, aan het water en met een grote veranda. Je bent zó in Giethoorn en Nationaal Park Weerribben Wieden. In het nationaal park liepen we een mooie route waar we optimaal van genoten!

Amsterdam

Een weekend later was ik samen met Jan op pad. Voor het eerst sinds 2 jaar zonder hond. We hadden concertkaartjes voor KT Tunstall in de Melkweg. We hadden net het slechte nieuws gehad en ik had het er onwijs moeilijk mee. Achteraf ben ik Jan heel dankbaar dat hij me mee naar Amsterdam nam, want even eruit zijn deed me heel goed. We sliepen bij Eden Hotel Amsterdam, gingen uit eten, genoten van het concert en bezochten het Tropenmuseum.

Schokland

Ook deden we nog een dagtrip naar Schokland. Dit voormalige eiland speelde een rol in de afleveringen van Hunted en dat maakte ons heel nieuwsgierig. En dus wandelden we er een mooie ronde, lunchten met zicht op het prachtige kerkje en namen een kijkje in de oude haven. Absoluut een leuke plek voor een dagje historie én natuur!

Kamperen Grand Ballon Vosges France

Wat zijn 5 meest gelezen artikelen van januari, februari en maart

Altijd leuk om te zien welke artikelen goed gelezen worden in de afgelopen maanden. Ik maakte een overzicht voor je!

5 – De mooiste camperreizen in Europa

Het camperseizoen gaat van start en dus werd er weer veel gelezen over de mooiste camperreizen in Europa. Er staan heel toffe trips in het artikel, dus geniet van alle inspiratie! Uiteraard blijf ik mooie camperreizen maken en dus zal ik dit artikel regelmatig van een update voorzien. Voor nóg meer fijne inspiratie!

Portofino Italy

4 – Rondreis Noord-Italië

Wat is Italië een geweldig land! Een paar jaar geleden huurden we een camper en genoten we volop van de Dolomieten, Venetië en Toscane. Via de kust en het geweldige kleurrijke Cinque Terre reisden we terug naar het noorden. Een rondreis Noord-Italië kan ik je ontzettend aanraden. Het is er prachtig!

3 – Sevilla versus Valencia

Natuurlijk moet je Sevilla én Valencia ontdekken. Beide zijn geweldige Spaanse steden met een heel eigen karakter. De ene wat toeristischer en de ander juist wat authentieker. Moet je toch echt kiezen, dan ontdek je in Sevilla versus Valencia welke stad jij absoluut wilt ontdekken.

Jan Gaustatoppen Norway
Marcella Austria

2 – Roadtrip Noorwegen

Vorig jaar genoten wij van een geweldige roadtrip Noorwegen! Met de camper reisden we vanuit Kristiansand naar kleurrijke steden en heel veel toffe natuur. Noorwegen staat garant voor een onvergetelijke reis. Ik schreef veel over onze avonturen in Noorwegen, dus erg fijn dat ik nu anderen kan inspireren voor een te gekke reis!

1 – Roadtrip Oostenrijk

Oneindige bergen, liefelijke weides en knusse stadjes, dat vind je tijdens een roadtrip Oostenrijk. Mijn artikel over onze reis wordt al maandenlang het meest gelezen en deze maand is dat weer het geval. Superleuk, dan gaan er vast veel mensen genieten van een onvergetelijke reis in dit prachtig mooie land!

E-reader met Nutz

Welke boeken las ik?

Ik las de eerste 9 boeken van 2023. Benieuwd naar meer boeken die ik las? Lees dan ook mijn lijstje in mijn flashback kwartaal 3.

1Zomer in de kleine bakkerij – Jenny Colgan > Ik eindigde 2022 met een luchtige boekenreeks waar ik 2023 meteen ook weer mee startte. Het gaat over Polly die neergestreken is in het havenstadje Mount Polbearne. Hier blaast ze de bakkerij nieuw leven in, maar dat wordt haar niet door iedereen in dank af genomen…
2Winter in de kleine bakkerij – Jenny Colgan > Het verhaal gaat door over Polly en Huckle en hun papegaaiduiker. Ook in dit boek word je door het verhaal heen gezogen over het leven in het havenstadje. Klinkt kneuterig, maar het is heerlijke ontspanning!
3Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij – Jenny Colgan > Het laatste deel van de serie is meteen het afscheid van Polly. Jammer dat de avonturen van dit kleurrijke stel nu echt voorbij zijn. Ik hoop stiekem nog op een vijfde deel!
4Verborgen – Karin Slaughter > Het 8e deel van de serie over Will Trent. Ook dit verhaal is weer onwijs spannend, Wills verleden komt wel heel dichtbij een nieuwe zaak… Intussen loopt de band tussen de hoofdpersonen als een rode draad door het verhaal. Prachtig neergezet weer!
5Wild – Cheryl Strayed > Na het overlijden van haar moeder heeft Sheryl het er onwijs moeilijk mee. Ze besluit impulsief om de 1.600 kilometer van de Wild Pacific Trail te lopen. Ze heeft niets te verliezen en leert ontzettend veel van deze tocht. Een prachtig boek!
6Wat de fak – Maryam Hassouni > Actrice Maryam schrijft over haar verlangen om te acteren wat haar onmogelijk wordt gemaakt. Steeds weer wordt ze gevraagd voor cliché-personages en na alle fiasco’s die ze heeft meegemaakt schrijft ze over haar ervaringen.
7Wie (niet) reist is gek – Ap Dijksterhuis > Jaren geleden was ik bij een presentatie van deze auteur en nu las ik eindelijk zijn boek. Ap is psycholoog en weet als geen ander te duiden wat het effect van reizen is. In zijn boek maakt hij gebruik van inspirerende reisverhalen wat een heerlijk beeldend verhaal oplevert.
8Confettiregen – Splinter Chabot > Een ontdekkingstocht naar hoe je jezelf kunt zijn, dat is deze debuutroman van Splinter. Het gaat over de kleine Wobie die opgroeide in een warm gezin waar alles kon. Hoe ouder hij wordt, hoe meer hij ontdekt dat anderen het raar vinden dat hij graag prinsessenjurken draagt. Hij wordt gedwongen om een manier te vinden om te gaan met zijn verlangens en wat de maatschappij van hem verwacht. Een ontroerend boek, prachtig om te lezen!
9Laatste weduwe – Karin Slaughter > Deel 9 met Will Trent is ook weer spannend. Ik verbaas me erover dat elk afzonderlijk deel op z’n eigen manier weer totaal verrassend kan zijn. In dit boek lijkt het einde der tijden voorbij en zijn zowel Sara als Will in gevaar. Prachtig om te lezen weer, wat kan die Karin fantaseren én schrijven!

Camper kopen

Waar kijk uit naar uit?

Wij starten het lange paasweekend met een eerste trip met onze camper. We gaan weer eens op pad op Texel om lekker uit te waaien aan het strand en zeehondjes te spotten. Voeg daar wat lammetjes en hyacintenvelden aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een top weekend. Even de zinnen verzetten, precies waar ik nu veel behoefte aan heb.

Een campertrip is vlot gepland en ideeën hebben we genoeg. Toch zijn we natuurlijk juist ook voorzichtig met plannen maken omdat we niet weten hoe de komende tijd eruit gaat zien. Zodra het kan dompelen we ons onder in de natuur. Opladen is nu meer dan welkom en dat kan niet beter dan in de natuur!

Weetje: vorig jaar maakten we de eerste trip met Pasen met onze eigen camper!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Jeetje, Marcella. Wat een heftig nieuws 😞 Hopelijk kunnen jullie nog zoveel mogelijk momenten samen doorbrengen.

Wanda

Wat heftig nieuws joh…. en vooral ook zo totaal onverwachts. Heel veel sterkte en hopelijk is jullie nog een lange tijd gegund om mooie herinneringen samen te maken. Wat het Paasweekend betreft, de vooruitzichten lijken goed, dus dat wordt vast genieten op Texel. Heel veel plezier en hopelijk kun je op die manier de accu weer een beetje opladen.

Denise

Wat een afschuwelijk nieuws voor jullie Marcella! Ik krijg er meteen kippenvel van en snap helemaal dat dit nieuws je compleet van slag brengt. Ik wil jullie allemaal heel veel sterkte wensen de komende tijd.

Evey

Wat afschuwelijk nieuws Marcella. Ik wens jullie veel sterkte toe de komende tijd!

4
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x