‘Ga je nou alweer op vakantie?’ is een vraag die ik veel hoor. Tsja, vakantiedagen heeft iedereen en die van mij zet ik nou eenmaal ’t liefst voor een reis in. Snap jij direct waar een groot deel van mijn loon naartoe gaat.

Ik heb zo’n 5,5 week aan vakantiedagen. Dat komt met mijn 34 uur per week neer op ongeveer 22 vakantiedagen per jaar. Ik stop mijn 34 uur in 4 dagen waardoor ik op vrijdag vrij ben. En die vrijdag geeft direct een goede mogelijkheid om een weekendje weg te gaan. Toch gingen we ook twee keer een maand op reis. Ik vertel je hoe we dat deden.

Uitzicht over Seattle, Amerika
Uitzicht over Seattle, Amerika, 2011

Een maand Amerika

In 2011 maakten we een roadtrip van een maand door het westen van Amerika. Ik had een tijdelijke baan waarvan het werk opraakte, dus de kans was groot dat ik geen verlenging kreeg. Toch besloten we een ticket te boeken voor onze reis door Amerika. We zouden starten in Seattle en zo’n 5 weken later eindigen in San Francisco. Een prachtig vooruitzicht, maar ik moest het nog maar regelen met mijn toekomstige werkgever.

In mei werd ik aangenomen bij mijn huidige werkgever en die reis in september bleek geen enkel probleem. Ik kreeg 3 weken aan verlof en ik nam 2 weken onbetaald verlof. En die 2 weken onbetaald verlof waren zeker niet onvoordelig. Zo konden we dus 5 weken op reis. Oh, en in juni gingen we nog een lang weekend naar Sardinië. Dat kon handig met de de extra vrije dag van Pinksteren.

Lees meer over onze roadtrip door Amerika!

 
Marcella Nieuw-Zeeland

Een maand Nieuw-Zeeland

Toen we besloten om begin 2014 door Nieuw-Zeeland te reizen, moesten we best veel regelen. Voordat we de tickets boekten maakten we afspraken met onze werkgevers over onze vakantiedagen. Vanwege mijn tijdelijke contract tot mei 2014, had ik in 2014 recht op bijna 2 weken verlof. Om aan 5 weken met vakantiedagen te komen, moest ik dus 3 weken meenemen uit 2013. Dat betekende dat ik flink zuinig moest doen. Een dinsdag in de sauna betekende een vrijdag werken. En zo compenseerde ik veel dagen. Toch zijn we in die overige 2,5 week wel weg geweest. We maakten een rondreis door Praag & Oostenrijk en we deden een stedentrip naar Rome.

Voordat we naar Nieuw-Zeeland reisden kreeg ik te horen dat ik een vast contract kreeg. Een mooie start van onze droomreis! Ik kreeg opeens 3,5 week aan vakantiedagen extra en dus zit ik nu nog steeds ruim in mijn verlof. We zijn intussen nog wel een weekend naar Monschau en Berlijn geweest, maar alleen voor Berlijn nam ik een vakantiedag op. Na de week naar Normandië in september kan ik nog bijna 2 weken verlof opnemen. Maar dat komt vast nog wel eens van pas voor een volgende toffe trip!

Lees meer over onze roadtrip door Nieuw-Zeeland!

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

19 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Leuk om te lezen hoe bewust je met je vakantiedagen om gaat! Ik heb er standaard 20, + 1 oude lullen dag (toch handig…) en dan kan ik daarnaast nog max. 10 dagen per jaar opbouwen door elke dag om 8 ipv half 9 te beginnen. Op die manier heb ik er meestal iets van 30 waarvan vervolgens 2 verplicht worden ingeroosterd, ik er 12 kwijt ben aan 3 weken vakantie in juni, 6 aan 2 weken vakantie in september zodat ik nog zo’n 10 over heb… Meestal heb ik aan het eind van het jaar nog 2 tot 3… Lees verder »

Ruurdje

Met goed plannen kom je inderdaad wel ver!

Sandra

Leuk om te lezen! Ik heb helaas heeeel weinig vakantiedagen, 20 om precies te zijn…. Ik kan jammer genoeg niet vroeger beginnen of tot laat werken, dat wordt niet gewaardeerd zeg maar… Wel heb ik nu met mijn werkgever afgesproken dat ik af en toe wat overuren draai waar ik weer tijd voor terug krijg. Zo scharrel ik meestal nog een weekje bij elkaar, maar ik ben best wel eens jaloers op mensen die 35 vakantiedagen hebben… Maar hé, creatief zijn helpt ook!

Yvon

Leuk, zo puzzelen! Fijn ook dat je lekker veel vrije dagen hebt en er extra kunt sparen door eerder te beginnen. Ik heb de nationale vakanties; 1 week in oktober en een week tijdens het Chinees Nieuwjaar. Aan de laatste krijg ik 5 dagen vastgeplakt, wat zorgt voor twee weken vrij. In de zomer heb ik ook twee weken vrij. Vorig jaar mocht ik 3 weken wegblijven in de zomer en dit jaar kreeg ik 2 weken in maart / april, maar dat was omdat ik terug moest naar Nederland. In juni kreeg ik een paar dagen om naar Thailand… Lees verder »

Willemvk

Op zo’n manier kun je idd ‘gemakkelijk’ vaak even op vakantie.

exploristanl

Ik vind dit dus altijd heerlijke posts 🙂 ook omdat ik zelf geen vakantiedagen ken, vind ik het altijd leuk om te zien hoe mensen daarmee knutselen.

Saskia

Hier ook altijd gegoochel met vrije dagen. Heb wel het geluk dat ik kan bijkopen, waar ik graag gebruik van maak.

iliveformydreams.com

Wat heerlijk zeg, zoveel vakantie 🙂

Stephanie | Expeditie Aardbol

Ik ben ZZP’er en mag al mijn uren zelf indelen, dus ook mijn vakanties. Mijn vriend moet wel puzzelen met z’n vakanties en die doet dat net zoals jij doet. Wel fijn hoor, als je zoveel weg kunt!

Robert | Traveljunks

Bekend “probleem” voor me. Ik heb mooi 30 dagen, maar probeer toch een feestdag (werk in Duitsland) en een dag op overuren in de reistijd te krijgen. Alle beetjes helpen 🙂

Robert | Traveljunks

Deels. Ik stop op weg naar mijn werk bij een douanekantoor, wat men mij op mijn overuren telt. Ik kan mijn gemaakte overuren inleveren voor tijd, waarvan soms afvloeien door eerder naar huis gaan of met complete dagen. Ben blij dat dat kan, want daardoor zit ik wat ruimer in m’n dagen.

Eva Hopstaken

Als freelance reisredacteur heb ik geen vakantiedagen of kan ik eigenlijk altijd vakantie inplannen. Het is maar hoe je het bekijkt…..

Mariel

Zodra je kinderen hebt wordt het allemaal nog lastiger qua dagen (de extra kosten nog even daar gelaten). Dan moet je ineens ook rekening gaan houden met hun vakanties, zwemlessen, sportclubjes, feestjes etc. Ik wil zo veel meer dan nu lukt. Daarnaast ook nog eens een man die 50+ uur maakt per week…

Yvonne

Ja inderdaad, die vraag “gaan jullie nou alweer weg?” ken ik inmiddels in veel varianten. Wij zijn gewoon slim, al zo lang ik graag reis doe ik mijn best om zoveel mogelijk uit onze vrije dagen te halen en met een beetje gepuzzel is er veel mogelijk. 🙂

Chantal

Ik krijg tegenwoordig al te horen, werk jij tussen je vakantie door? Ik heb een stortvloed aan vrije dagen. Sowieso 25 dagen op basis van 36 uur. Daarnaast werk ik 40 uur waarvan ik er maar 36 uitbetaald krijg, dus dat zijn 24 adv dagen per jaar.

19
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x