Reizen met een camper, wij zijn eraan verslingerd geraakt. Inmiddels zijn we 6 camperreizen verder en hebben we een mooie reisdroom: een eigen camper kopen. Ik neem je mee in onze zoektocht!

Camper Cruise Canada

Kamperen in Canada

Tijdens onze camperreis West-Canada ontdekten we hoe fijn het is om ter plekke te bedenken waar je wilt kamperen en middenin de natuur te verblijven. We kregen bij de huurcamper een boekje met campings zodat we konden zien waar we wilden kamperen en met welke faciliteiten. Vaak kozen we voor de simpelste campings omdat dit de mooiste plekken zijn met de meeste ruimte. Vaak was er alleen een wc (lees: gat in de grond), maar we hadden toch alles bij ons. Reserveren is er niet bij, dus ter plekke keken we of er plek was. Soms kregen we een kampeerplek toegewezen, maar ’t liefst zochten we zelf een fijne spot en deden we geld in een envelopje. Vrijheid blijheid!

Camper Wilsons Promontory Australia

Kamperen in IJsland, Australië, Oostenrijk, Nederland & Italië

Tijdens onze roadtrip Nieuw-Zeeland vonden we de huurprijs nog enorm hoog in verhouding tot een huurauto, maar voor onze roadtrip IJsland kozen we bewust voor een camper. In IJsland is eten en drinken erg duur, dus zelf koken bespaart je geld. Dat scheelt de kosten die je anders maakt in restaurants en dan is een camper huren ongeveer even duur als het huren van een auto plus accommodaties. En ja, middenin de natuur staan blijft heerlijk, dus ook voor onze roadtrip Australië, roadtrip Oostenrijk, roadtrip Nederland en roadtrip Italië maakten we de keuze om een camper te huren. We beginnen ons af te vragen of we het willen, een eigen camper kopen.

Lees ook: De mooiste camperreizen in Europa

Camper Iceland

Vrijheid in de natuur

Ik moet eerlijk zeggen dat die camperreis West-Canada de allergaafste campings had. De plekken waren ruim met een eigen picknickbank en vuurplaats. Ze waren afgezet met bomen zodat je niet meteen bij de buurman zit. In Oostenrijk, Nederland en Italië zagen we dit minder en stonden we vaker zij aan zij. Toch waren er pareltjes waar we optimaal genoten van the good life, dus we maken er een sport van om die vaker te vinden. Genieten van het buitenleven vinden we echt wel optimaal met een eigen huisje op wielen. Je ’tuin’ veranderd steeds als je de camper op een andere plek zet.

Camper Toscane Italy

Reizen met een hond

Ook reizen met een hond is perfect met een camper. We deden dat voor ’t eerst tijdens onze rondreis Nederland en dat beviel meteen goed. Bros moest even wennen aan dit onbekende voertuig, maar ze sliep heerlijk op haar eigen plekje en vond het erg leuk om steeds op een nieuwe plek op ontdekking te gaan. Ons jonge dier maakte kennis met koeien, paarden en salamanders en genoot van het strand. Omdat je met een hond op reis toch best wat spulletjes mee neemt is een camper fijn want dan heeft alles een eigen plek. Ook is het voor Bros prettig om te weten wat haar plek is.

Lees ook paklijst: reizen met een hond

Blijven reizen met een camper

Het buitenleven als verlengstuk van de camper, dat is ons ideaal. Omdat wij voornamelijk willen blijven reizen met een camper hebben we besloten om op zoek te gaan naar een eigen exemplaar. De aanschafkosten zijn best prijzig en daarnaast betaal je ook vaste lasten als verzekering en wegenbelasting, dus het advies is om jaarlijks zo’n 6 weken op pad te zijn omdat je anders beter kunt blijven huren. Wij gaan uit van 5-6 weken verlof verdeeld over 2-3 reizen. Daarnaast huur je een camper niet voor een weekend weg omdat dit te prijzig is, dus we verwachten met een eigen voertuig regelmatig op pad te gaan in de weekenden. Dit doen we overigens niet in de wintermaanden want dan missen we het buitenleven.

Camper Dolomites Italy

Serie over een eigen camper kopen

In deze serie over een camper kopen neem ik je mee in onze zoektocht naar een camper. Wat doen we om onze wensen scherp te krijgen en wat zoeken we? Lezen we boeken, bezoeken we beurzen? Ik ga het je vertellen! Over een tijdje hoop ik je dan via deze serie van een heleboel inspiratie te voorzien zodat ook jij weet hoe je je droom kunt waar maken!

Meer inspiratie:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

24 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ukkie

Vergeet ook de stalling niet. In de meeste gemeentes mogen campers niet oneindig op de openbare weg geparkeerd staan…

Wanda

Leuk dat je ons daar zo uitgebreid over gaat vertellen! Ik ben zelf niet zo’n campergek, natuurlijk zitten er voordelen aan, zeker als je langere tijd weg kunt gaan en als je ervan houdt om regelmatig te verkassen.

Janet

Heel tof om de beginselen van jullie nieuwe avontuur te lezen. Ik volg graag het hele proces en kan niet wachten om straks jullie avonturen met eigen camper te volgen. Heel veel succes met de zoektocht.

jenn

Wat heerlijk! Wij hebben het ook wel eens over het kopen van een camper, ik ben benieuwd naar de serie!

Leen

Wij vinden de totale vrijheid in de natuur ook leuk aan camperreizen. Alleen doen wij het met een iets kleiner exemplaar. ☺ Veel geluk met jullie zoektocht! Ben benieuwd naar de uiteindelijke aankoop.

Michal

Leuke plannen! Ik kan me wel voorstellen dat het met een hond een ideale manier van reizen is. Vliegen doe je dan toch minder…

Michelle

Wat een mooi doel! Ik ben benieuwd naar de rest van de serie en de camper die jullie uiteindelijk zullen kiezen 🙂

Cindy

Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie na zoveel mooie camperreizen nu zelf een camper willen aanschaffen. Veel succes en plezier met de aanschaf!

Maaike

Ja, dat is wel echt het voordeel van een eigen camper(bus), dat je ook makkelijker een weekendje weg kunt in Nederland! Het nadeel vind ik dan weer dat je beperkt bent tot Europa. Wij hebben met elkaar afgesproken dat we willen dat het niet ten koste gaat van het maken van verre reizen. De ultieme droom is natuurlijk wel om ons camperbusje voor dat soort reizen te verschepen. Maar dat kan ook vrij prijzig zijn: ik hoorde laatst 7000 euro voor het verschepen van de camper naar IJsland!?

Yvonne

Wat een goed plan! Fijn om straks altijd een camper tot jullie beschikking hebben. Ik kan me voorstellen dat het voor Bros heel fijn is om op die manier mee te reizen. Altijd lekker buiten en toch een eigen plek. Succes met de zoektocht. Campers zijn momenteel erg populair, dus vast niet makkelijk.

Linda

Wat een mooie droom en ik hoop dat het gaat lukken voor jullie om een eigen camper te kopen! Moet fantastisch zijn. Wij reisden in Australië met een camper en dat vonden wij ook echt super

Raïssa

Wat een toffe plannen. Ik ben erg benieuwd naar jullie zoektocht en uiteindelijke camper.

24
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x