Boeken & Tijdschriften

Top 10 boeken – gelezen in 2017

22 december 2017
E-reader met Nutz

In 2017 las ik weer eens lekker veel. Ik kocht een e-reader en vlieg sindsdien een stuk sneller door boeken heen. Ik las tot nu toe maar liefst 24 boeken, en ik heb een aantal absolute favorieten. In dit artikel deel ik mijn top 10 boeken van 2017!

Slaap Lars KeplerSlaap – Lars Kepler

Ik ben niet begonnen bij deel 1 van de hele serie van Lars Kepler. Dat is wel een aanrader als je begint met deze serie, omdat je er dan langzaam in rol met het leren kennen van alle personages. Ik startte met Slaap (nummer 4 uit de serie), die ik kreeg van de goede sint.

Seriemoordenaar Jurek Walter slijt zijn dagen in een psychiatrische inrichting, waar hij al jaren in volledig isolement leeft. Maar als op een koude winteravond een van zijn laatste slachtoffers levend wordt gevonden, verandert de situatie volledig. Waar heeft deze doodgewaande jonge man de afgelopen dertien jaar doorgebracht? De onverwachte getuigenis van de man zorgt ervoor dat de zaak opnieuw geopend wordt. De tijd dringt, levens kunnen worden gered. Maar iemand moet het vertrouwen van de seriemoordenaar zien te winnen.

Dit boek hield me in zijn greep. Het verhaal is spannend, intrigerend en voorzien van verrassende twists. Echt een aanrader!

Meer over Slaap van Lars Kepler

Stalker – Lars Kepler

Na het boek Slaap kocht ik Stalker zodat ik verder kon lezen over Joona Linna.

Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer. Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van het vierde slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen.

Ook dit boek is heel erg spannend en onwijs goed geschreven. Ik vind het onwijs knap dat je zelfs aan het einde van het boek nog flink verrast kunt worden. Echt, wat een geweldige serie boeken van Lars Kepler! Deze boeken staan echt hoog in mijn top 10 boeken!

Meer over Stalker van Lars Kepler

Miss yellow hair, hello! – Iris Hannema

Na de rauwe thrillers van Lars Kepler vond ik het tijd voor wat luchtigers. Al een tijdje was ik benieuwd naar Miss yellow hair, hello! en nu kon ik ‘m lezen op mijn kersverse e-reader van Kobo. Het boek is hilarisch, grappig en soms ook ontroerend. Iris schrijft op een originele manier over de reizen die ze heeft gemaakt. Het zijn de rauwe, geestige en absurde avonturen. Allesbehalve verhalen waarbij je verlekkerd kunt wegdromen naar exotische vakantiebestemmingen. Want ziek word je toch wel, kamperen doe je in Togo óp de auto, aan corrupte politie in Colombia ontkom je niet en wat doe je als er een dronken Iraniër ongevraagd in je bed opduikt? Echt een tof boek!

Meer over Miss yellow hair, hello!

Reizen Waes 2Reizen Waes 2 – Tom Waes

Ik las nog een reisboek, dit keer Reizen Waes 2 van Tom Waes. Deel 1 was niet beschikbaar op mijn Kobo abonnement van Bol.com, dus ik besloot maar gewoon deel 2 te lezen. En dat kan prima, want beide delen gaan over verschillende bestemmingen. Deel 2 vertelt de achtergrondverhalen over de bestemmingen die Tom in de tweede serie bezocht. Wij hebben de meeste afleveringen gezien, dus er was veel herkenbaar.

In dit boek vertelt Tom honderduit over absurde gewoonten en situaties, over armoede, conflicten en corruptie, over natuurpracht en menselijke schoonheid, over riskante én hilarische trips. In Reizen Waes 2 vind je de volgende bestemmingen: Bangladesh, Sierra Leone, Haïti, Tuvalu, Venezuela, Georgië, China en de noordelijke staten van de VS.

Meer over Reizen Waes 2

Judaskus – Linda Jansma

Weer eens wat anders tussendoor. Het leuke van zo’n abonnement bij Bol.com vind ik dat je heel makkelijk een boek leest die je anders niet zo snel zal lezen.

Barbara en Marcus van Brederoo wonen met hun twee dochters in een dorpje in Friesland, waar Marcus een huisartsenpraktijk heeft. Wanneer Barbara wordt lastiggevallen door een onbekende man, die het niet alleen op haar, maar ook op haar kinderen heeft voorzien, gaat ze de confrontatie aan. Maar dan lijkt het erop dat Marcus er meer vanaf weet…

Ik vond dit boek best spannend. Er zijn diverse verhaalhalen door elkaar heen verweven en dat maakt toch dat je steeds nieuwsgieriger wordt hoe het nou zit. Prima vermaak!

Meer over Judaskus

Mijn leven in de wildernisMijn leven in de wildernis – Miriam Lancewood

Van de Achterhoek naar Nieuw-Zeeland. Maar dan de meest ongerepte gebieden van het land, plekken waar niemand komt. Miriam vertelt over haar keuze om samen met haar man in de wildernis te gaan leven. Het is interessant om te lezen hoe ze alles achter zich laten en langzaam wennen aan hun nieuwe leven. In het begin is ze nog heel onrustig, maar langzaam went ze aan het leven in de wildernis. Floortje Dessing bezocht dit stel voor haar serie ‘Floortje naar het einde van de wereld’. Heel leuk om nu het boek te lezen van Miriam!

Meer over  Mijn leven in de wildernis

Het meisje op de weg Michael BergHet meisje op de weg – Michael Berg

Weer zo’n boek wat ik ontdekte dankzij mijn Kobo Plus abonnement!

Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido afgelegen in Zuidwest Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.

Wat een spannend boek! Voor je het weet ben je verstrikt in een netwerk vol vragen. Hoe zit dat nou? Ik bleef het me afvragen. Dus dat zorgt ervoor dat je door het boek heen vliegt. Leuke aanrader!

Meer over Het meisje op de weg

Wat je niet zietWat jij niet ziet – Sarah Pinborough

Dit boek werd mij getipt door een vriendin, dus dat maakt mij nieuwsgierig!

Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat…

Dit is een spannend boek, maar ook ietwat zweverig. Er wordt toegewerkt naar een bijzonder verrassende climax. Alleen al daarom is het boek zeker de moeite waard, al moet je wel tegen dat zweverige kunnen.

Meer over Wat jij niet ziet

E-reader met NutzSpringvloed – Börjlind

Over dit boek was Jan enthousiast, dus ik ben ‘m ook gaan lezen.

Op het strand van Nordkoster wordt bij vollemaan een gruwelijke moord gepleegd op een jonge vrouw. Rechercheur Tom Stilton heeft amper aanknopingspunten. Niet alleen is de identiteit van het slachtoffer onbekend, ook lijkt er geen motief te zijn en is er geen spoor van de dader. Uiteindelijk blijft de zaak onopgelost. Stilton is er zo door aangedaan dat hij volledig instort.

Het begin van dit boek is de gruwelijke moord die jaren geleden is gepleegd op het eiland Nordkoster. Studente aan de politieacademie Olivia Rönning stort zich in haar zomervakantie op dit oude onderzoek. Er lopen wat verhaallijnen door elkaar heen in dit boek, wat soms wat rommelig is. Al is het samenkomen van al die verhalen wel geweldig goed gedaan!

Meer over Springvloed van Börjlind

Jager Lars Kepler

Jager – Lars Kepler

Tot slot het nieuwste boek van Lars Kepler die dit jaar uit kwam. Ik vond ‘m onlangs op mijn e-reader met Kobo Plus abonnement dus ik startte meteen met lezen. Ook dit boek is weer een pareltje in de reeks van Lars Kepler!

Na twee jaar te hebben doorgebracht in een van de best beveiligde gevangenissen van Zweden, wordt Joona Linna benaderd voor een geheime opdracht. Saga Bauer heeft hem nodig voor een onderzoek waarin de politie volledig vastloopt. Een mysterieuze moordenaar lijkt willekeurig slachtoffers te maken; het enige wat hen verbindt is het kinderliedje dat ze horen voor de moordenaar toeslaat.

Echt, wat een boek weer. En eigenlijk weer heel anders dan Slaap en Stalker dit ik eerder dit jaar las. De boeken van Lars Kepler zijn absoluut mijn grootste aanraders zijn in mijn top 10 boeken van 2017!

Meer over Jager van Lars Kepler

Wat is jouw aanrader uit jouw top 10 boeken van 2017?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

26 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gabriëlle

Leuke lijst! Ik heb Storytel en sindsdien “lees” ik ook veel meer 😉 De boeken van Tom Waes staan ook nog op mijn lijstje.

Diana

Eigenlijk heb ik geen een boek gelezen, oeps. Ik moet echt in die moot zitten. Kijk nu liever series. Zelf lijkt mij “meisje op de weg” mooi! Zelf lees ik veel waargebeurde verhalen, als ik lees!

Carolien

Ik heb dit jaar de hele serie Q van Jussi Adler- Olsen gelezen en ook Verborgen van Karin Slaughter. Het boek Slaap van Lars Kepler hebben we ook ergens, die heb ik cadeau gedaan aan Alwin, zelf nog niet gelezen. Die serie kan ik dus ook nog gaan lezen. Ook ligt er nog een boek van Samuel Bjork op mijn nachtkastje waar ik aan kan beginnen. We hebben zóveel boeken! En ook nog een e-reader. Ik lees iedere avond een hoofdstuk voor ik ga slapen. Ik lees eigenlijk weinig reisboeken, maar las laatst wel een interview over het boek in… Lees verder »

Het meisje op de weg heb ik inderdaad ook gelezen. Maar de rest ken ik niet! Altijd fijn, die tips. Ik merk wel dat ik het dit jaar slecht heb bijgehouden zeg :’) Gelukkig heb ik nog een lijstje van de zomervakantie ergens, dus dan kan ik hopelijk toch nog eens tellen hoeveel boeken ik gelezen heb.

Manouk

Ik heb een account op Boekmeter, daar ben ik normaal vrij goed mee, maar dit jaar dus niet echt. Gelukkig heb ik een goed geheugen en in Zuid-Amerika wel alles bijgehouden. Mijn aanrader.. Ik ben sowieso erg fan van Karin Slaughter. Ook lees ik graag Jussi Adler-Olsen met Serie Q. En afgelopen jaar.. Hm, ik heb voor het eerst wat Tess Gerritsen gelezen en dat vond ik echt tof ook, dus die staan nog op mijn wishlist. En qua ander thema vond ik My not so perfect life van Sophie Kinsella erg leuk 🙂

Martin

Wat lees je leuke boeken! Ik heb het lang tegengehouden, maar sinds ik een e-reader heb ben ik helemaal om…zeker in combinatie met een Kobo plus abonnement! Mijn aanrader is de serie De Noordzeemoorden van Isa Maron.super spannend!

Jenny

Handig, zo abonnement van Bol.com!

Een paar weken geleden was ik echt weer even jb de lees-mood, nu lijkt het weer weg. Toch maar weer oppakken in de kerstvakantie….

Maud

Leuk om te lezen! Ik moet veel meer lezen, maarht komt er steeds niet van. Balen! Ik ben nieuwsgierig naar Judaskus!

Jessica

Wat een fijne lijst! Ik ben nu weer even thuis, dus weer wat meer tijd (en ruimte) om boeken te lezen 🙂 Iris Hannema is een van m’n favoriete schrijvers, al zie ik de naam Lars Kepler ook steeds vaker voorbijkomen dus die ga ik zeker onthouden!

Kelly

Wat een mooie lijst! Ik heb echt bar weinig gelezen afgelopen jaar…geen tijd. Miss Yellowhair heb ik overigens wel gelezen. Zo’n abonnement is misschien toch wel handig. Ik moet mezelf er echt toe zetten om te lezen, terwijl ik vroeger echt boeken verslond.

Saskia

Ik heb de eerste 2 van Lars gelezen een hele tijd terug. De laatste wil ik nog steeds aan mijn verzameling toevoegen. ga nu beginnen in de nieuwe van Läckberg, ben benieuwd!

Britte

Fijn, zo’n lijstje! Ik wil meer gaan lezen in 2018, het is zo’n rustgevende bezigheid! De serie van Lars Kepler spreken me wel aan, maar ook Leven in de wildernis staat op m’n lijstje! Thanks voor de inspiratie 🙂

Yvonne

Wow, 10 boeken lezen in een jaar, haha.. dat klinkt als een zalige luxe. 😉 Ik lees eigenlijk echt nooit meer, terwijl ik vroeger boeken verslond! Misschien moet ik er weer eens tijd voor maken, inspiratie genoeg nu in elk geval.

26
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x