Dromen mag, en dus vragen wij ons tijdens reizen wel eens af of we ergens zouden kunnen wonen. Dat is niet altijd het geval, maar soms hebben we een stad waar we erg blij van worden. Dus dit zijn ze, de steden waar ik zou kunnen wonen.

Londen

Londen

In Londen was ik voor ’t eerst als tiener met mijn klas van 4 Havo. Het duurde 18 jaar voordat ik met Jan terug kwam in deze fijne stad. En ja, dat voelde meteen goed. Londen is enorm groot en heeft massa’s inwoners, maar toch voelt een gebied in de stad knus en overzichtelijk. Ook hoor je er Engels met allerlei dialecten want de stad is een heuse smeltkroes met mensen van alle culturen. Volgens mij is Londen zo’n woonplaats waar je je over blijft verwonderen, want er blijft altijd nog wat om te ontdekken. Wist je dat Londen alleen al 8 (grote) parken in het centrum heeft? Kijk, daar hou ik wel van en dus hoort deze stad in het lijstje met steden waar ik zou kunnen wonen!

Lees ook: Bezienswaardigheden in Londen & Fietsen in Londen

Sydney Harbour National Park Australia

Sydney

Op de een of andere manier leek deze stad mij altijd al leuk. Onze roadtrip Australië eindigde er sneller dan verwacht omdat wij in Sydney strandden vanwege corona. Onze vluchten werden geannuleerd en we voelden ons nogal kwetsbaar daar aan de andere kant van de wereld. Er was toen nog weinig bekend over de pandemie en de besmettingen en het aantal opnamen liep flink op. Ondanks alle stress voelden we ons toch goed in Sydney. We zaten in de wijk Mascot in een fijn appartement van Meriton Suites. We gingen op pad met onze camper en bezochten diverse parken in Sydney. Elk met een geweldig uitzicht op de iconische skyline. Echt een van de steden waar ik zou kunnen wonen. Zelfs de temperatuur is het hele jaar door aangenaam. Maar ja, Sydney is zó ver weg…

Lees ook: Video roadtrip Australië & Koala’s spotten op Raymond Island

Golden Gate Brigde in San Fransisco

San Francisco

Ik moet zeggen dat ik San Francisco niet heel goed heb leren kennen tijdens ons bezoek aan de stad. We waren een week eerder bestolen en dus leefden we de laatste dagen van onze roadtrip West-Amerika op een strikt dagbudget en dat was niet fijn. Toch voelde de stad best goed met een sfeervol heuvelachtig centrum, het havengebied met de pier en toffe bezienswaardigheden. Jan zegt al vele jaren dat hij in San Francisco wil wonen, maar ik werd jarenlang nog niet dolenthousiast van het klimaat en de dikke pakken mist. Nu heb ik ontdekt dat het in San Fran niet kouder wordt dan 13 graden en er een maximum is van 22 graden. In november is het daar met mijn verjaardag zelfs nog rond de 17 graden. Ik word positiever!

Lees ook: Fietsen door San Francisco & Alcatraz in San Francisco

Rome

Rome is een heus openluchtmuseum. Werkelijk óveral vind je mooie plekken die stuk voor stuk bijzonder zijn. Je raakt er niet snel uitgekeken. Hoewel de taal mij best lastig lijkt om te leren, is wonen in Italië volgens mij onwijs fijn. Ik denk ook wel eens aan Spanje, maar volgens mij is het ritme met de siësta lastiger op te pakken. Dat lijkt me makkelijker in een wereldstad als Rome. Een pre is voor mij het weer wat het hele jaar door best goed blijft. Twee maanden met 12 graden en dan meteen weer naar de 16 graden met uitschieters naar 30 graden. Prima te doen dus!

Lees ook: Bezienswaardigheden in Rome

Victoria Street Edinburgh Scotland

Edinburgh

Toen we jaren geleden voor ’t eerst in Edinburgh waren vonden we de stad meteen top. In januari waren we er opnieuw en voelde het onwijs goed om terug te zijn in Schotland. Edinburgh is een geweldig mooie historische stad waar veel te zien is. Ondanks het regenachtige weer vond ik de stad erg leuk en sfeervol. Hoewel ik ’t liefst alleen verhuis naar een land waar het weer beter is, moet ik zeggen dat Edinburgh mij heel misschien wel van mening zou kunnen laten veranderen.

Maar ach, voor nu blijft het vooral bij dromen over steden waar ik zou kunnen wonen en blijf ik gewoon lekker in Groningen!

Lees ook: City Guide Edinburgh & 3x Overnachten in Edinburgh

Dit vind je ook leuk om te lezen:

Wat zijn steden waar jij zou kunnen wonen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

16 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Co | Op reis met Co

Ik zou het echt heerlijk vinden om een tijdje in het buitenland te wonen en Sydney staat in dat geval ook hoog op mijn lijstje! Net als Lissabon en Interlaken 🙂

Marcha

Ik droom er ook wel eens van om – een poosje – in het buitenland te wonen. SF vond ik juist niet zo, Sydney lijkt me erg gaaf! En Edinbourgh wil ik altijd nog eens bezoeken, als corona weer weg is misschien!

Marcha

Ik denk dat ik dat nu (nog) niet weet, er is nog zoveel te zien! We zijn wel dol op Italië. Puur voor de natuur zou Zuid Afrika ook hoog op de lijst staan. Maar in de praktijk zou het ergens zijn, vooral waar een warm klimaat heerst en waar het leven uit de haast-stand kan gaan 🙂

Yvonne

Behalve Rome heb ik geen van deze steden bezocht. In een Italiaanse stad zou ik ook best willen wonen, het klimaat, de levensstijl en het temperament van de mensen spreekt me wel aan. In Rome lijkt het me echter TE toeristisch.. misschien in een buitenwijk. 🙂

Lizette

Fijn dat je zo’n goed gevoel bij Sydney hebt. Ik zou morgen naar Rome vertrekken. Wat mij betreft de allermooiste plek op aarde. Remco en ik hebben al eens naar appartementen gekeken, maar ja, we houden ook van andere bestemmingen dus een vakantiehuis is nu nog niets voor ons. Maar zodra ik in de buurt ben, moet ik steeds terug naar Rome. Hoewel ik Edinburgh mooi vond, zou ik nooit naar een plek kunnen verhuizen met zo’n klimaat.

Maaike

Aaah wat tof zeg. Echt een droom om tijdelijk in het buitenland te wonen. Rome lijkt me ook te gek voor een tijdje!

Maaike

Er zijn echt heel veel plekken waar ik een tijdje zou willen wonen. Italië, Colombia, Nicaragua, Frankrijk, Thailand, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika.. haha!

Ech Wel

Een fantastisch rijtje steden, maar voor ons zal het altijd Rotterdam blijven. Als we dan toch moesten werd het waarschijnlijk Edinburgh. We zijn er nog niet geweest maar uit wat ik er over heb gelezen komt deze stad het dichst in de buurt van Dublin/Ierland, en dat is het enige land waar Ech Nie ooit van zei het niet erg te vinden daar naar toe te verhuizen.(en dat is voor een zonaanbidster best bijzonder!)

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x