Regelmatig krijg ik 1 tot 2 weken voor een reis de vraag of alles al ingepakt is voor onze reis. Nou nee, onze tas pakken we in op ’t laatste moment. Benieuwd waarom?

Road America

De eindsprint

Omdat wij reizen buiten het hoofdseizoen is het afronden van ons werk altijd een heuse eindsprint. Net als alle projecten weer op stoom zijn gaan wij een paar weken op reis. Uit die drukte stappen en ons werk loslaten vinden wij beide altijd toch wel een ding. We voelen ons verantwoordelijk, willen ons werk keurig afronden en liefst zo min mogelijk overdragen aan collega’s. Dat betekent drukke, lange werkdagen… Nu ook voor onze roadtrip Finland. In die laatste werkweken/dagen is er dus weinig tijd om onze tas al in te pakken. En ben ik eindelijk thuis, dan schrijf ik graag een aantal blogs vooruit zodat jullie je ook vermaken terwijl ik weg ben.

Mede vanwege de drukte bereid ik een reis nooit volledig voor. Al vind ik het grote voordeel dat we daardoor áltijd verrast worden!

Puma kofferIk heb alles nog nodig

Tsja, en dan een praktisch detail: ik heb veel spullen gewoon nog thuis nodig. Ik kan mijn tandenborstel, shampoo, favoriete broek, shirts en sokken nog niet ‘missen’. Laat staan mijn portemonnee, e-reader en kabels om alle apparatuur op te laden. Die heb ik gewoon nodig op mijn laatste (werk)dagen, en dus blijf mijn reistas nog leeg.

Waar laat ik het?

Ik heb best een ruim huis, maar ik weet niet waar ik alle reisspullen moet laten. Ik vind een overzichtelijk stapeltje wel prettig zodat ik kan zien wat er al klaar ligt. Maar waar laat ik dat? Op mijn kledingkast ligt het in de weg, in de kast kan ik geen stapeltje maken, in de slaapkamer is geen plek en ik vind onze ‘werkkamer’ niet handig. In ons oude huis in Leeuwarden hadden we een 2-persoons logeerbed waar ik wel eens wat klaar legde. Nu is er niet zo’n ‘handige plek’ en dus komt het er niet van.

Marcella, ChicagoWat ik wel voorbereid

Ik denk vast na welke kleding ik mee wil nemen en ik zorg ervoor dat dit gewassen wordt of schoon in de kast ligt. De dag voor vertrek je lievelingsbroek nog moeten wassen, dat werkt natuurlijk niet. De dagen voor vertrek trek ik mijn lievelingskleding dus niet meer aan. Ook zorg ik ervoor dat onder andere mijn powerbank, camera en drone opgeladen zijn. Belangrijke documenten print ik uit. En ik leg mijn mini shampoo, douchegel, zonnebrand, scheermesjes en tandpasta klaar. Ook zorg ik ervoor dat er altijd handige ‘basics’ in huis zijn zoals tussendoortjes, pakjes zakdoeken en kauwgom voor in het vliegtuig. En natuurlijk regel ik oppas voor Twix en Nutz, voldoende kattenvoer en kattengrid.

Marcella, DolomietenWanneer ga ik mijn tas pakken?

Regelmatig pakken we onze tas op de dag van vertrek. Als we in de loop van de ochtend of middag weg gaan tenminste. Gaan we ’s ochtends vroeg weg, dan zorgen we dat we de avond vantevoren onze tas pakken. Klinkt misschien spannend en heel lastminute, maar dat is het niet als je vaak reist. Wij gaan per jaar minstens 5x een weekendje weg of op reis, dus we weten wel wat we mee willen hebben. Ook hebben we op zolder een kast met onze reisspullen zoals de packing cubes, dus veel ligt al bij al elkaar. Jan heeft een handig lijstje waarop hij kan checken wat hij mee moet nemen, ik loop liever in mijn hoofd alles door. Kleding voor een aantal dagen en situaties. Vanuit bed naar ‘klaar voor vertrek’ heb ik alles doorlopen wat ik verder nodig heb en ligt alles klaar. En vergeet ik iets, dan koop ik het wel op onze reisbestemming!

Als je op reis gaat naar Cuba kan je ’t beste wel alles meenemen vanaf huis. Daarom maakte ik een het artikel Paklijst – Wat neem je mee naar naar Cuba?

Dit vind je vast ook leuk:

Wanneer pak jij je reistas in?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

10 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Amy

Heel herkenbaar dit! Ik pak ook altijd alles last-minute in. Vanwege drukte, maar ook omdat ik niet al 2 weken van tevoren mijn fijnste kleren niet meer draag. Wel heb ik een standaard lijstje dat ik erbij pak, dat scheelt enorm qua tijd 🙂

Jenny

Ik ben een meester in last minute inpakken. Vroeger deed ik het standaard een paar uur voor vertrek. Nu de dreumes ook mee ‘moet’ plan ik wat beter.

Linda

Herkenbaar! Ik pak mijn tas altijd hooguit 1 avond van te voren in. De meeste spullen heb ik gewoon nog nodig en ik vind het echt onzin om zo vroeg in te pakken. Alleen voor de wereldreis begon ik iets eerder, maar alsnog slechts twee dagen van te voren. Dan kon ik evt. nog iets halen als ik iets belangrijks miste, maar ja, in het buitenland zijn ook winkels.

ivonne

Ik herken veel dingen die je schrijft. Tegenwoordig hebben we iets meer tijd om alles voor te bereiden maar zelfs nu ik vanuit huis werk is het nog veel last minute werk. Ik heb één kamer waar ik vast wat dingen neerleg die ik niet meer nodig heb maar wel meeneem op vakantie en we hebben een checklist per “type”reis. Tijdens de reis laten we ons ook leiden door wat we ter plekke ontdekken, wel zo leuk!
Ik wens jullie weer veel plezier.

Kelly

Ik pak ook vrij last minute. Meestal daags van te voren…tijd genoeg 😉 De standaard reisartikelen bewaar ik in mijn backpack want dan hoef ik ook niet te zoeken. Ik houd wel rekening met kleding de week voordat ik op reis ga. Inpakken heb ik zo gedaan 🙂

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x