De jungfrauregio is één van de mooiste gebieden van Zwitserland. En je hebt er zicht op de jungfraujoch, de top van Europa. Logisch dus dat wij er in de buurt een prachtige wandeling maakten!

Wengen Switzerland
Wengen Switzerland

Met de trein van Lauterbrunnen naar Wengen

Het treintje van de Wengernalpbahn bracht ons vanuit Lauterbrunnen naar Wengen. De trein rijdt over een tandradsysteem wat is geopend in 1893. De oorspronkelijke hellingshoek van 25% is in 1910 aangepast naar 18% omdat het te pittig was voor de trein. Het eindstation van deze lijn is Kleine Scheidegg. Hier kan je overstappen op de trein van de Jungfraubahn die naar de Jungfraujoch gaat. Dit is het hoogste treinstation van Europa en je vindt er het hoogste onderzoekscentrum van Europa én de grootste gletsjer van Eurazië. Goede redenen om zeker eens terug te komen in de jungfrauregio!

Lees ook: Flamsbana – De mooiste treinreis ter wereld

Auto vrij

Wengen ligt op 1.274 meter hoogte en heeft 1.400 inwoners. In het hoogseizoen in de winter komen er veel toeristen en vind je tussen de 5.000 en 10.000 mensen in het dorp. Wij waren er in juni (2019) en toen was het rustig in Wengen en dus konden we op ons gemak rondstruinen in de leuke winkels. Ook een supermarkt en horeca vind je er genoeg voor of na je wandeling. Wengen is een autovrij dorp, dus iedereen komt er met de trein.

Lees ook: Wat te doen in Lauterbrunnen en Interlaken

Wengen Switzerland
Wandelen bij Wengen
Wengen Switzerland
Wengen Switzerland
Wengen Switzerland
Wengen Switzerland
Marcella Wengen Switzerland

Kilometers: 6,6
Tijdsduur: 2:34 uur
Geklommen: 360 meter
Daling: 224 meter
Start- en eindpunt: Wengen (en je auto parkeer je bij het station in Lauterbrunnen)

Zicht op de Jungfraujoch!

Na het bekijken van wat winkels besloten wij drinken te halen bij de supermarkt (30+ graden) en te starten met onze wandeling. Na een rondje dorp begonnen we direct met flink wat hoogtemeters. Al snel kregen we een prachtig uitzicht op het dorp, het dal en de bergen om ons heen. Met elke klim omhoog werd het uitzicht mooier. Zó mooi dat ik tijdens een stop voor het bankje ga zitten zodat ik onder de takken van de bomen door kan kijken en een nóg mooier uitzicht heb. De bergen, het dal, de kabelbaan die in de verte omhoog gaat, het puntje van het hoogste onderzoekscentrum van Europa: ik vind alles intrigerend. Ik had er úrenlang kunnen blijven staren. Gelukkig maken we een klein stukje hoger nog een stop en laten de drone dit geweldige landschap vastleggen.

Lees ook: Schynige Platte – Een gaaf bergpanorama, mooie wandelingen & praktische informatie

Wengen Switzerland Wengen Switzerland Wengen Switzerland En weer terug naar Lauterbrunnen

Aan alle moois komt een eind en dus lopen we naar beneden, terug naar Wengen. Onderweg passeren we een groep koeien met vrolijk klingelende bellen. Blijft leuk. Lang wachten op de trein is niet nodig want er komt er regelmatig eentje. Vanuit de trein geniet ik volop van het fascinerende landschap en ik spot nog een paar watervallen. Ooit komen we hier zéker terug! Lauterbrunnen is wel een leuk dorpje, al heeft Wengen wel meer sfeer en is lekker autovrij. Maar zoek je een goede uitvalsbasis om de Jungfrauregio te ontdekken, dan zit je zéker goed in Lauterbrunnen! In de buurt van dit stadje vind je maar liefst 72 (!) watervallen!

Meer Zwitserland:

Wil jij wandelen bij de jungfrauregio?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Jungfraujoch Switzerland
Jungfraujoch Switzerland
Jungfraujoch Switzerland

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

16 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ukkie

Hellingshoeken met die getallen. Ik mag toch hopen dat het promillen ipv procenten zijn….

Manon Ruitenberg

Wat geweldig om hier te wandelen. Wat een hoeveelheid aan watervallen ook!! Leuk ik ben dol op watervallen.

Amy

Wat een prachtige natuur zeg, ongelooflijk. Het lijkt me waanzinnig om daar te wandelen, dat is toch heerlijk rustgevend?

Yvonne

Wauw, fantastisch mooie berglandschappen. En wat een super helder weer hadden jullie, dat is helemaal boffen.. altijd maar afwachten in de bergen natuurlijk.

Jenny

Wat een mooie wandeling! Deze is niet te ver en voor iedereen goed te doen. Jullie werden echt beloond met prachtige uitzichten zeg.

Anne - Ditisanne.nl

Supertof, wat een mooie plaatjes! Ik wil eigenlijk al jaren weer eens in de zomer naar de Alpen (vooral naar Oostenrijk), maar om een of andere reden komt er elke keer weer een andere bestemming tussendoor… Maar dit ziet er wel weer heel mooi uit!

Linda

Wauw geweldig! Wat een uitzichten en wat een geweldige foto’s. Deze wandeling komt zeker op het lijstje mochten wij ooit richting Zwitserland gaan.

Tjapke | Tjapke Op Reis

Oh, ik krijg al helemaal zin om te vertrekken. Wij gaan normaal gezien (als deze coronasituatie het toelaat) deze zomer naar Lauterbrunnen. Ik kijk er echt zo naar uit!

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x