Een roadtrip midden Zwitserland van een week voelde als een reis van weken. We genoten van het mooie landschap en de gemoedelijke sfeer en vertrokken met heimwee. Onze reis legden we vast in een video, zodat we volop kunnen nagenieten. Kijk je mee?

Kandersteg Switzerland Cows Switzerland

Facts roadtrip midden Zwitserland

Periode: 19 juni t/m 26 juni (2019)
Retourvlucht: Schiphol – Basel
Gereden kilometers: 856 met een huurauto van Sunny Cars
Accommodaties: 1 nacht bij Genussgasthaus Tiefmatt onder Basel, 5 nachten bij een tof appartement in Adelboden en 1 nacht bij Hyve Hotel Basel
Handige reisgidsen: Capitool Zwitserland & Wegenkaart Zwitserland

Nieuwsgierig? Lees mijn artikelen over Zwitserland!

Brienzersee Switzerland

Dol op de bergen

Een week in de bergen voelde als veel langer. De bergpieken met hun eeuwige sneeuw waar ik tijden naar kan blijven kijken, het intrigerende golvende landschap, de frisse lucht, de koeien met hun klingelende bellen en de slingerende bergpassen die van dal naar dal leiden. De Dolomieten waren echt al te lang geleden, het deed me realiseren dat ik de bergen veel vaker moet opzoeken. Ik ben er dol op! Zwitserland is echt een land waar ik verliefd op geworden ben. Ik kom er graag (vaker) terug om er nog veel meer moois te ontdekken!

Wengen Switzerland
Wanderweg Switzerland

Roadtrip midden Zwitserland

We vlogen naar Basel en reden met een huurauto van Sunny Cars door de bergen. Na een eerste nachtje vlakbij Basel bij Genussgasthaus Tiefmatt trokken we de bergen in. We liepen van de Mettlenalp naar Napf en genoten van ’t mooie uitzicht. Vervolgens zochten we ons appartement op vlakbij het stadje Adelboden. Tussen de glooiende weilanden hadden we een eigen keuken en woonkamer met zithoek, prima slaapkamer en twee fijne terrasjes. Een goeie uitvalsbasis! We gingen wandelen bij de Thunersee, namen een kijkje in het stadje Thun, bezochten Interlaken en genoten van het uitzicht op de Brienzersee vanaf de Axalp. Ook wandelden we bij Kandersteg en de Oeschinensee en genoten van het uitzicht tijdens onze wandeling in de Jungfrauregio. Onze roadtrip midden Zwitserland eindigde met een kort bezoek aan de leuke stad Bern en een stedentrip Basel. Je ziet het in onze video!

Lees ook: 4x Favoriete wandelingen in Zwitserland

Volg mij op YouTube!

Vind je de video van onze roadtrip midden Zwitserland leuk? Geef dan een duimpje omhoog en volg mij op YouTube! Daar vind je nog meer toffe reisvideo’s!

Meer Zwitserland:

Wat vind je van onze roadtrip midden Zwitserland?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cindy | Backpackfever

Zwitserland is prachtig! Ik heb er helaas nog te weinig van gezien, maar zou ook graag terug gaan om mooie wandelingen door de bergen te maken. Welke wandeling is jouw favoriet?

Cindy | Backpackfever

Ziet er super gelikt uit Marcella! Erg mooi gedaan met die drone beelden over de hellingen 🙂

Janet

Heerlijk filmpje, het ziet er prachtig uit! Ik heb zo’n zin om zelf naar Zwitserland te gaan… nog een paar weekjes. Ook fijn dat je de overnachtingen erbij zet, daar ga ik me even in verdiepen!

Jenny

Wat mooi! Ik ben als kind ooit in deze regio geweest, maar ik kan me niet herinneren dat het zo mooi was. Ik houd wel van de ruige bergen.

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x