België

Namur en het mooie uitzicht vanaf de Citadel

19 maart 2017
Marcella, Namur

Tijdens ons verblijf in de Ardennen wilden we een leuke stad ontdekken. Een blik op de kaart bracht ons in Namur. En dat bleek een onwijs goeie keuze!

Marcella, Namur
Namur, Belgium
Namur, Belgium
Namur, Belgium

Namen (Frans: Namur; Waals: Nameur) is een stad in België, gelegen waar de rivier de Samber in de Maas vloeit. Het is de hoofdstad van het Waals Gewest (Wallonië) en de hoofdstad van de provincie Namen.

Leuk centrum

Namen of Namur is een leuke, sfeervolle stad, en groter dan ik dacht. Je hebt er diverse winkelstraatjes waar je lekker doorheen kunt slenteren. Je vindt er prachtige gebouwen vol authentieke details. Ik wist weinig van Namen, maar het is echt een leuke stad. Het enige waar we moeite mee hadden, was het vinden van een lunchtentje voor een broodje. Veel restaurants serveren er alleen diner of een flink uitgebreide (en dure) lunch. Uiteindelijk belanden we (veels te laat) bij een bio-zaakje en hadden al snel weer honger. Een beetje jammer!

Namur, Belgium
Namur, Belgium
Marcella, Namur

De Citadel van Namen ligt op een 100 meter hoge heuvel boven de Waalse stad Namen. Hij ligt op een strategische plaats op de plek waar de rivier de Samber uitmondt in de Maas. Het is een van de grootste burchten van Europa.

De citadel

Na de lunch besloten we omhoog te lopen naar de citadel. Het stond niet goed aangegeven waar de toegangspoort was, en of we moesten betalen wisten we dus ook niet. Wij liepen maar gewoon omhoog, dat bleek gratis te zijn. Eenmaal boven kan je gigantisch veel zien en doen. Wij genoten eigenlijk vooral van het uitzicht over Namur, vanuit diverse hoeken. Het geeft je een onwijs fotogeniek uitzicht, superleuk!

In de citadel

Op de website van Citadelle Namur zag ik dat je de ondergrondse gangen kunt ontdekken, met een treintje kunt rijden langs mooie uitzichtspunten en het leven van vroeger kunt ontdekken met een tentoonstelling. Je betaald hiervoor €11,- entree als volwassene. Ook is er nog een attractiepark, met je toegangstickets voor de citadel krijg je hiervoor korting.

Marcella, Namur
Namur, Belgium

Overnachten in Namur

Lekker centraal in de stad vind je de mooie kamers van Le Chateau de Namur. Heb je liever een appartement, dan kan je slapen in het oude sfeervolle pand van La Belle Vigne, het hippe en compacte New York Loft of natuurlijk bij de sfeervolle Gites et Chambres d’hôtes Le Jardin Des Sectres. Op een paar kilometer buiten Namur vind je bij Étang des Tamaris een villa met een buitenzwembad. Ik weet waar ik de volgende keer wil slapen!

Namur, Belgium
Marcella, Namur

Enthousiast geworden over de Ardennen? Lees ook over het schilderachtige Durbuy!

Ik heb meer artikelen over de leukste todo’s in België voor je!

Zou jij Namur willen bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Wat een prachtig uitzicht zeg!

Trees Rotteveel

Super mooie foto’s! Vooral met die rivier! Mooie stad.

Wanda

Leuk om al die bekende plekjes weer te zien! Wij hebben een paar jaar geleden ook de Citadel van Namen bezocht en zijn toen ook binnen geweest. Erg interessant om te zien maar inderdaad ook niet helemaal duidelijk van hoe en wat. Het uitzicht op de stad zelf is inderdaad prachtig. Sowieso heeft Namen een leuk centrum, waar bv op zaterdag een hele leuke markt is. Lunchen in België is inderdaad anders dan bij ons, althans, ook wij hebben altijd moeilijk om ergens gewoon een broodje te vinden. Dan moet je of inderdaad naar een bakkerijtje of naar een friettent… Lees verder »

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x