Tijdens ons verblijf in de Ardennen wilden we een leuke stad ontdekken. Een blik op de kaart leidde tot een stedentrip Namen of Namur in het Frans. Dat bleek een onwijs goeie keuze!

Marcella, Namur
Namur, Belgium
Namur, Belgium
Namur, Belgium

Namen (Frans: Namur; Waals: Nameur) is een stad in België, gelegen waar de rivier de Samber in de Maas vloeit. Het is de hoofdstad van het Waals Gewest (Wallonië) en de hoofdstad van de provincie Namen.

Stedentrip Namen: leuk centrum

Namen of Namur is een leuke, sfeervolle stad, en groter dan ik dacht. Er zijn diverse winkelstraatjes waar je lekker doorheen kunt slenteren. Je vindt er prachtige gebouwen vol authentieke details en leuke winkels. Ik wist weinig van Namen, maar het is echt een leuke stad. Het enige waar we moeite mee hadden, was het vinden van een lunchtentje voor een broodje. Veel restaurants serveren er (op zaterdag in de kerstvakantie) alleen diner of een flink uitgebreide (en dure) lunch. Uiteindelijk belanden we bij een bio-zaakje.

Namur, Belgium
Namur, Belgium
Marcella, Namur

De Citadel van Namen ligt op een 100 meter hoge heuvel boven de Waalse stad Namen. Hij ligt op een strategische plaats op de plek waar de rivier de Samber uitmondt in de Maas. Het is een van de grootste burchten van Europa.

Stedentrip Namen: de citadel

Na de lunch besloten we omhoog te lopen naar de citadel. Het stond niet goed aangegeven waar de toegangspoort was. Wij liepen maar gewoon omhoog, dat bleek gratis te zijn. Eenmaal boven kan je gigantisch veel zien en doen. Wij genoten eigenlijk vooral van het uitzicht over Namen vanuit diverse hoeken. Het geeft je een onwijs fotogeniek uitzicht, superleuk!

In de citadel van Namur

Op de website van Citadelle Namur zag ik dat je de ondergrondse gangen kunt ontdekken, met een treintje kunt rijden langs mooie uitzichtspunten en het leven van vroeger kunt ontdekken met een tentoonstelling. Je betaald hiervoor €12,- entree als volwassene (2024). Wil je zowel in het treintje, de ondergrondse rondleiding doen en het bezoekerscentrum bezichtigen, dan betaal je €18,- (2024).

Marcella, Namur
Namur, Belgium

Overnachten tijdens je stedentrip Namen

Lekker centraal in de stad vind je de mooie kamers van Le Chateau de Namur. Heb je liever een appartement, dan kan je slapen in het oude sfeervolle pand van La Belle Vigne, het hippe en compacte New York Loft of natuurlijk bij de sfeervolle Gites et Chambres d’hôtes Le Jardin Des Sectres. Op een paar kilometer buiten Namur vind je bij Étang des Tamaris een villa met een buitenzwembad. Ik weet waar ik de volgende keer wil slapen!

Namur, Belgium
Marcella, Namur

Enthousiast geworden over de Ardennen? Lees ook over het schilderachtige Durbuy en wandelen in de Ardennen bij de Ninglinspo!

Boek je activiteit!


Meer leuks in België:

Zou jij Namur willen bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Wat een prachtig uitzicht zeg!

Trees Rotteveel

Super mooie foto’s! Vooral met die rivier! Mooie stad.

Wanda

Leuk om al die bekende plekjes weer te zien! Wij hebben een paar jaar geleden ook de Citadel van Namen bezocht en zijn toen ook binnen geweest. Erg interessant om te zien maar inderdaad ook niet helemaal duidelijk van hoe en wat. Het uitzicht op de stad zelf is inderdaad prachtig. Sowieso heeft Namen een leuk centrum, waar bv op zaterdag een hele leuke markt is. Lunchen in België is inderdaad anders dan bij ons, althans, ook wij hebben altijd moeilijk om ergens gewoon een broodje te vinden. Dan moet je of inderdaad naar een bakkerijtje of naar een friettent… Lees verder »

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x