Heb jij wel eens gehoord van de bergrivier Ninglinspo in België? Ik vond het meer een naam voor een dorp in Azië, maar je vindt deze natuurpracht bij onze zuiderburen. Tijdens het wandelen in de Ardennen liepen wij langs deze prachtige rivier én bezochten een gaaf uitzichtpunt!

Ninglinspo Belgium
Ninglinspo Belgium
Ninglinspo Belgium
Wandelen in de Ardennen

De Ninglinspo is de enige bergrivier van België. De Ninglinspo is een zijriviertje van de Amblève nabij het Luikse plaatsje Nonceveux bij Remouchamps in de gemeente Aywaille en vormt de benedenloop van de Hornay die nabij het plaatsje Vertbuisson in de gemeente Theux ontspringt. Bron: Wikipedia

Facts wandelen in de Ardennen – Ninglinspo

  • Kilometers: 6,56 (de blauwe route)
  • Duur: 2:16 uur
  • Hoogtemeters: 255
  • Parkeerplaats: Auberge du Ninglinspo, Sedoz 5,
    4920 Sougné-Remouchamps (Aywaille)

Wandelen in de Ardennen: Ninglinspo

Onze uitvalsbasis in de Ardennen was dit keer Center Parcs Les Ardennes in het plaatsje Vielsalm. Omdat we de vorige keer in de Ardennen niet gewandeld hadden, wilde ik nu graag mooie natuur ontdekken. In de buurt van Aywaille en Remouchamps vind je de enige bergrivier van België: de Ninglinspo. Parkeren doe je bij het plaatsje Sedoz. Je kunt er genieten van watervalletjes, avontuurlijke paden en bos. Er is een gele route van 2,5 kilometer en een blauwe route van 6 kilometer. Ik vond de blauwe route veels te kort, totdat we flink wat hoogtemeters begonnen te maken…

Marcella Ninglinspo Belgium
Ninglinspo Belgium
Ninglinspo Belgium
Ninglinspo Belgium
Ninglinspo Belgium
Ninglinspo Belgium

Ninglinspo: heel veel bruggetjes

Vanaf de parkeerplaats bij Sedoz volg je voor de tocht van 6 kilometer de blauwe pijlen, de route staat erg goed aangegeven. Je loopt de eerste 3,5 kilometer langs de Ninglinspo. In de praktijk betekent dat je heel veel bruggetjes over steekt. Elke keer loop je een eindje langs de rivier, klauter je over je wat stenen (soms met behulp van een touw) en steek je het water weer over. Een stukje verderop steek je weer over en kom je weer terug aan de andere kant van de rivier. Ongemerkt klim je zo heel wat meters. Om je heen staan veel bomen, glinstert het water van de Ninglinspo je tegemoet en spot je flink veel watervalletjes. Wandelen in de Ardennen is prachtig!

Marcella Ninglinspo Belgium

Uitkijkpunt Drouet

Na 3,5 kilometer kom je op een breed bospad en loop je een stukje omhoog. Na ongeveer 5 kilometer kom je op uitzichtpunt Drouet waar je een prachtig uitzicht hebt op de valei. Begin april hadden de bomen nog geen blad en was het uitzicht een beetje grauw, dat moet vast geweldig groen zijn in de zomer! Het laatste stukje loop je terug over een bospad en een klein stukje door het dorp langs de weg. De 6,5 kilometer bleek voor ons echt meer dan voldoende: we hadden de volgende dag flink spierpijn van al het klauteren. Maar het was de geweldige ervaring meer dan waard!

Ninglinspo Belgium
Jan en Marcella Ninglinspo Belgium
Ninglinspo Belgium

Slapen in de Ardennen

Wil je slapen in de buurt van de start van deze wandeling, dan is de omgeving Aywaille of Harzé een prima uitvalsbasis. Je kunt slapen bij het prachtige Château de Harzé of Petit Château de Harzé. Of huur je eigen kasteel met veeeel slaapkamers, dus al je vrienden kunnen mee! Je kunt ook je eigen huisje huren met alle voorzieningen bij Le Chalet of slaap bij B&B Chez Madame Irma. Mijn persoonlijke favoriet is de prachtige Le Tinan Tiny House!

Meer leuks in België:

Wil jij wandelen in de Ardennen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Ninglinspo Ardennes Belgium
Ninglinspoo Ardennes Belgium

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

12 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Dio

Jaaa! De Ardennen zijn zo mooi! Ik kwam er vroeger heel vaak toen ik nog in Zuid-Limburg woonde.

Maaike

Oh heerlijk! Ik ben elk jaar in de Ardennen te vinden, waarbij ik altijd veel wandel. Zo fijn!

Manon Ruitenberg

Mooie route, ik heb hem zelf ook een keer gelopen. Wat blijft de ardennen mooi!

Aniek

Oh, heerlijke plek om te wandelen! En ook leuk om zoveel bruggen over te steken. Kan je mooi uitkijken over het water.

Steffie

Wat ben je heerlijk reislustig; doen nu het nog kan.

Ik ben blij met deze Ardennen info, al zou ik het vanwege knieblessure niet helemaal meer kunnen doen.
Ardennen in de buurt v.d. Amblève stond nog op mijn lijstje.

Groet,
Steffie

Michel

Wauw wauw wauw, op jouw advies deze wandeling gemaakt: echt onwijs mooi! Constant over het riviertje dan weer heen en dan weer terug. Geweldig!!

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x