Wandelen bij Kandersteg, dat stond al meteen op ons lijstje toen we geweldige foto’s zagen van dit gebied. Gelukkig was de kabelbaan prima betaalbaar en dus maakten we een ritje omhoog naar de geweldige knalblauwe Oeschinensee!

Kandersteg Switzerland Kandersteg Marcella Kandersteg SwitzerlandKandersteg Switzerland Kandersteg SwitzerlandWandelen bij Kandersteg

Kandersteg ligt in het Berner Oberland op 1.200 meter hoogte en heeft een fantastisch uitzicht op het Blümlisalpmassief. Sinds 2007 maakt een deel van de gemeente Kandersteg deel uit van het UNESCO wereldnatuurerfgoed Jungfrau-Aletsch, als uitbreiding op het sinds 2001 bestaande gebied rond de Jungfrau, Aletschhorn en Bietschhorn. Bron: Wikipedia

Met de kabelbaan omhoog

Na de wandeling van de Mettlenalp naar Napf en de wandeling bij de Thunersee wilden we wandelen bij Kandersteg. Omdat ik hoogtevrees heb vond ik het even spannend, maar de kabelbaan Kandersteg-Oeschschinensee bracht ons lekker vlot naar boven. Wel ben ik met mijn rug naar de diepte gaan zitten omdat ik dat fijner vind. Eenmaal boven genoten we van het uitzicht op het plaatsje Kandersteg en de bergen om ons heen. Je kunt vanaf de bergbaan allerlei wandelingen maken, zoals rondom het meer of de hoge bergtoppen in trekken. Ons plan voor wandelen bij Kandersteg: via de Oeschinensee terug naar beneden lopen.

Kilometers: 7,1
Tijdsduur: 2:31 uur
Geklommen: 61 meter
Daling: 486 meter
Start- en eindpunt: Kandersteg, kabelbaan Kandersteg-Oeschschinensee

Kandersteg Switzerland Kandersteg Switzerland Marcella Oeschinensee SwitzerlandKandersteg SwitzerlandKandersteg Switzerland

De Oeschinensee ligt op een hoogte van 1.578 m en wordt omzoomd door de Bluemlisalp (3.663 m), Oeschinenhorn (3.486 m), Fründenhorn (3.369 m) en Doldenhorn (3.643 m). Deze bergen zorgen voor de toevoer van water via regen- en smeltwater. Het meer is onder normale omstandigheden ongeveer 60 meter diep maar na de dooiperiode in het voorjaar kan de waterspiegel nog eens 15 meter extra stijgen. De Oeschinensee is één van de grotere Alpenmeren van Zwitserland. Bron: Wikipedia

Bij de Oeschinensee

Vanaf het bergstation ben je in ongeveer 20 minuten bij een uitzichtpunt voor een eerste blik op de Oeschinensee. Het helderblauwe water deed me denken aan Lake Louise in Canada. Wat een plaatje met alle bergtoppen er om heen! Als je een stukje verder loopt kom je bij een restaurant met uitzicht op het helblauwe meer. Wij dronken en aten wat op het terras met ’t geweldige uitzicht. Langs het water en tussen de bomen zagen we overal mensen, vaak bij een vuurtje waar ze eten op bereidden. Even verderop lag een stel koeien op het strand. Ja, serieus: de koeien zoeken op warme dagen verkoeling bij het water. Best een gek gezicht. We zagen eerder ook al schapen op het strand in IJsland.

Oeschinensee Switzerland
Kandersteg Switzerland
Kandersteg Switzerland
Kandersteg Switzerland
Kandersteg Switzerland
Kandersteg Switzerland

Afdalen naar Kandersteg

Na onze lunch maakten we een extra stop om te spelen met onze drone (video volgt!). Daarna daalden we langzaam maar zeker af naar Kandersteg. Deze daling is vrij geleidelijk en daardoor erg goed te doen. Je hebt nog fijn de tijd om te genieten van alle bergmassieven om je heen. Vanuit Kandersteg zijn er volop mogelijkheden om te wandelen, ik denk dat we er zeker terug komen als we weer door Zwitserland gaan reizen. Ja, dat we terug gaan naar dit prachtige land staat vast!

Meer Zwitserland:

Wil jij wandelen bij Kandersteg?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

Kandersteg Oeschinensee Switzerland

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Janet

Wat mooi zeg.. die bergen en dat meer zien er prachtig uit! Ik heb dit op mijn lijstje gezet, wie weet kan ik deze plek in december afstrepen! Ik heb er zin in!

Danny

Oh Zwitserland, wat ben je mooi. Prachtige wandeling heb je gemaakt. Zit er aan te denken om volgend jaar weer die kant uit te gaan aangezien een vriend van ons in Lausanne woont. Deze gaat ook op het lijstje. Ben wel benieuwd…. hoeveel kost een trip met de kabelbaan? Bij De Aletschgletsjer moesten we een keer nieuwe schoenen kopen, daar kost zo’n ritje behoorlijk wat geld.

4
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x