Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een reis boekt, maar goed verzekerd op reis gaan is heel belangrijk. Zo hadden wij al eens te maken met ziekte thuis en dan wil je gewoon dat alles goed geregeld is!

Great Ocean Road, Loch Ard Gorge, Australia

Waar moet je aan denken als je een reisverzekering afsluit?

Een reisverzekering is niet verplicht, maar wél handig. Goed verzekerd op reis gaan is prettig omdat je nooit vantevoren weet wat er gebeurt. Jan’s vader kreeg tijdens onze reis door Nieuw-Zeeland een hersenbloeding en tijdens onze roadtrip Australië kwam de wereld tot stilstand vanwege de pandemie en kwamen we vast te zitten in Sydney. Maar ook het het verliezen of het beschadigen van je bezittingen is vervelend, dus het is fijn wanneer je daar iets voor geregeld hebt. Reden genoeg om zo’n verzekering af te sluiten. Zoek goed uit wat je nodig hebt, de dekking van een reisverzekering kan per verzekeraar verschillen. Ik vertel je waar je aan moet denken bij het afsluiten van een reisverzekering.

Bedenk wat je wel en niet wilt verzekeren

Wie denkt dat een reisverzekering een standaard verzekering is, heeft het mis. Je kunt kiezen voor de standaard dekking. Ontstaat er tijdens jouw vakantie schade aan je spullen of je verblijf? Dan valt dit binnen de standaard dekking van een reisverzekering. Dit geldt ook voor de kosten die je maakt als je je reis niet kunt voortzetten.

Wel of geen aanvullende dekkingen?

Je kunt genoegen nemen met de standaard dekking van een reisverzekering, maar dit geldt niet voor iedereen. Logisch, want er zijn behoorlijk wat zaken die niet binnen de standaard dekking van deze verzekering vallen. Zoek daarom goed uit wat er wel en niet gedekt wordt. Wil je bepaalde zaken verzekeren die niet binnen de standaard dekking van de reisverzekering vallen? Sluit hier dan een extra module voor af. Je kunt onder meer modules afsluiten voor de volgende zaken:

  • Wintersport
  • Annulering
  • Bagage
  • Vervoer en verblijf
  • Medische kosten
  • Personenschade
Sella Pass Dolomites Italy

Goed verzekerd op reis: kortlopend of doorlopend?

Weet je hoe jouw reisverzekering eruit moet zien? Dan ben je er nog niet. Je moet namelijk ook kiezen tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering. De kortlopende variant heeft een vaste begin- en einddatum. Dit is handig als je bijvoorbeeld maar één keer per jaar op vakantie gaat. Ga je vaker op reis? Dan kies je voor een doorlopende reisverzekering. Weekendjes weg en korte tripjes vallen ook binnen de dekking van een doorlopende reisverzekering. Je kunt na het lezen over ons reisjaar 2021 vast wel raden wat voor type reisverzekering wij hebben! Wij vinden het fijn om spontaan plannen te maken en zijn dus altijd goed verzekerd op reis!

Oulanka National Park Finland


Vergelijk verzekeraars met elkaar

Wil je een reisverzekering afsluiten, dan kan je kiezen uit een groot aantal verzekeraars. Omdat veel mensen geen tijd en moeite willen steken in het vergelijken van verzekeraars, sluiten zij soms lukraak een reisverzekering af. Dit is niet verstandig. Je betaalt in dat geval misschien onnodig veel voor deze verzekering. Bovendien ben je misschien niet op de juiste manier verzekerd. Daarom loont het altijd om een vergelijking te maken. Dit geldt overigens voor een reis- en annuleringsverzekering. Ook voor de annuleringsverzekering kun je bij verschillende verzekeraars terecht. Staar je overigens nooit blind op de prijs. Een reisverzekering met een lage premie is leuk, maar uiteindelijk is het belangrijker dat je goed verzekerd op reis kunt gaan.

Meer reistips

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Janet

Ik heb een doorlopende reisverzekering en heb me wereldwijd overal voor verzekerd, behalve wintersport. Ik moet zeggen dat ik weinig research heb gedaan, ik heb niet echt verschillende verzekeringen met elkaar vergeleken. Dat is misschien nog eens goed om te doen.

Linda

Ik heb een doorlopende reisverzekering die ik regelmatig aanpas. Zo staat nu wereldwijd niet aan, omdat we toch in Europa blijven voorlopig. Ik heb hem meerdere keren nodig gehad, zoals toen mijn opa overleed tijdens onze wereldreis en toen mijn camera werd gestolen in Italië. Een reisverzekering vind ik dan ook wel een must! Maar, annulering erbij is vaak heel nutteloos, want dat vergoed echt nauwelijks iets. Toen mijn opa overleed kon ik geen aanspraak maken op mijn annuleringsverzekering, vanuit de standaard reisverzekering kregen wij de tickets naar Nederland en naar Australië terug vergoed. Maar de accommodaties die wij moesten… Lees verder »

Aniek

Fijn artikel! Toen ik naar Krigizië ging, heb ik meteen een goede reisverzekering afgesloten. Zodat ik ook verzekerd was als ik met een helicopter opgehaald moest worden uit een afgelegen gebied, met een gebroken been, bijvoorbeeld. En ik heb meteen gezorgd dat wintersport en extreme sporten gedekt zijn. Wielrennen of wandelen in gebieden waar je geen wandelpaden hebt (of buiten de wandelpaden om) is vaak ook niet verzekerd namelijk. Nu zit ik in ieder geval veilig 🙂

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x