Omdat we al een aantal roadtrips gemaakt hadden, wilden we ook autorijden op Cuba. En dus boekten we een pakket met vliegtickets, accommodaties én een huurauto. We hadden al gehoord dat autorijden op Cuba best lastig is, dus toen we Havana verlieten begon het grote avontuur!

Havana, Cuba

Wachten op de huurauto

We konden onze huurauto vlakbij Hostal Valencia ophalen. Er bleek echter geen auto beschikbaar. De verhuurder verwachtte nog een aantal auto’s, en die moesten vervolgens nog gecheckt en schoon gemaakt worden. We moesten wachten of de volgende ochtend terug komen. Dat laatste sprak ons minder aan, omdat we de dag erna een eindje moesten rijden. En dus zat er maar één ding op. Na een snelle sandwich hoefden we gelukkig niet lang meer te wachten. Een uur later waren we de tijdelijke eigenaren van een Renault Fluence. Een grotere auto dan we geboekt hadden, dus eigenlijk nog best een mazzeltje ook!

Tip! Omdat het toerisme op Cuba flink toegenomen is, is het handig om vooraf een auto te reserveren om te voorkomen dat er ter plekke helaas geen auto meer beschikbaar is…

Gaten en paardenkarren ontwijken

Al na twee minuten reden we bijna frontaal op een hek wat midden op de weg stond. Er was een weg afgesloten en dat werd nogal abrupt aangekondigd. Door dit soort acties werden we vaker verbaasd. Toen er rond Havana een weg afgesloten was zorgde dit ervoor dat we een uur rond de stad aan het zoeken waren naar de juiste route. Of er stak opeens een paardenkar de weg over waardoor we op de rem moesten. We troffen zelfs een keer een man die opeens voor onze auto ging staan… De flinke gaten moesten we overigens ook continue ontwijken, al bleef onze autorit hobbelig. Hierdoor is de auto zelfs een paar keer uitgevallen.

Auto Cuba

Zoeken naar de weg

Wegen die opeens ophouden, dat is normaal in Cuba. En probeer dan maar eens de weg terug te vinden…! Als je een roadtrip op Cuba maakt, is een goede wegenkaart belangrijk. Wij lazen adviezen om de Nelles Map Cuba aan te schaffen. Deze kaart heeft de overzichtelijk schaal van 1:775,000. Hij bevat nationale parken en culturele bezienswaardigheden. Een GPS-apparaat op Cuba is verboden, maar wij hadden een offline GPS-app op onze iPhone mee. Dat was een aantal keer best handig!

Filmpje autorijden op Cuba!

Tsja, wat is nou duidelijker dan een filmpje over autorijden op Cuba? Jammer genoeg zie je er de vele paardenkarren niet op, maar is het landschap vooral heel uitgestrekt. Rij met ons mee op Cuba! Volg je mij al op Youtube?

Meer over Cuba!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

26 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Carolien | Dream the World

Leuk en heel herkenbaar. In Costa Rica ging het er hetzelfde aan toe. Hele mensenmassa’s en paardenkarren op de weg. Spannend, zeker in het donker!

Carolien | Dream the World

In CR heb je een 4Wd nodig anders kom je niet ver 😉 enne, in het donker rijden is daar ook veel te gevaarlijk. Een keer gedaan, toen wilden we ergens uit eten wat verder van ons hotel, nou dat deden we nooit meer!

Co

Leuk om te zien! Ik was blij dat wij onze auto een paar jaar geleden in Cienfuegos konden ophalen, daar was het lang zo druk niet als in Havana, haha!

Sandra

Haha, echt een ervaring is het om in zo’n land te rijden. Ik vond het al een heel ding om in Thailand op een scooter te rijden. Bizar verschil met hier in Nederland! Leuke video trouwens om op deze manier een indruk te krijgen.

Shirley

Leuk om te zien. Ik ben niet zo’n held op de weg, dus dit klinkt allemaal heel spannend, haha! Wel fijn als je dan met zijn tweeën bent.

Sabine

Leuke video! Best goede wegen lijkt het eigenlijk. Maarja ik ben dan ook Colombia gewend 😛

Yvonne

Leuk! Begrijp ik goed dat jullie de auto niet vooraf gereserveerd hadden? Of was er een vergissing gemaakt? Gelukkig uiteindelijk een grotere auto mee, da’s dan wel weer fijn! Cuba lijkt me echt super voor een roadtrip.

Karlijn

Herkenbaar, dat rijden in Cuba! Leuk filmpje ook 🙂 Wij hadden ons vertrek uit Havana perfect voorbereid, aangezien we hadden gehoord dat de stad verlaten het lastigste deel van onze roadtrip zou zijn. We waren nog geen drie minuten onderweg toen bleek dat de Malecon dicht was. Daar ging onze planning en startte onze dwaaltocht door de stad 😉 In elk geval een leuke uitdaging, haha!

Aniek

Vriendlief zegt al heeeeeel lang dat hij met mij naar Cuba wil en nu het vandaag toevallig op TV is ben ik maar weer eens op zoek gegaan naar reisinspiratie. Ik herinnerde me dat jij er net bent geweest. 🙂 Waar heb jij de reis geboekt? Dat scheelt je wel veel regelwerk als je niet alles zelf hoeft uit te zoeken en te boeken, dus ik ben benieuwd hoe je dat ervaren hebt.

Aniek

Ja klopt 🙂 Die keken we inderdaad ook. Goede tip, ga de organisatie meteen bekijken.

Laura

Zo… was weer even terug in de auto op Cuba. Fantastisch!
Kan me -naast veel gaten en paardenkarren- ook goed herinneren dat er honderden krabben over de weg liepen… ieieiekksss…

Maud - Maudgeniet.nl

Wow, ik kan gewoon niet geloven dat ik dit nog niet gelezen en gezien heb. Wat stom!

Wel een heel leuk, origineel én duidelijk artikel 🙂

Carina van hout

Oowwww Cuba wil er nog een keer naar toe
Maar dan liever geen slang in me nek als ik slaap
Ja echt gebeurd
er zijn geen giftige slangen maar dat wist ik op dat moment niet

26
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x