Toen wij onze roadtrip Cuba boekten zagen we het niet zitten om onze reis te eindigen met een all inclusive Varadero. Intussen ben ik ervan overtuigd dat dit niet zo’n slecht idee is. Waarom? Ik vertel het je!

Havana, CubaJe kunt rust inbouwen na een wat chaotische roadtrip

Cuba is geen heel simpel reisland. Wegen houden soms gewoon op, en verkeerborden zijn er zeker niet in overvloed. Natuurlijk, dat heeft wel wat. Maar toch lijkt het me wel fijn dat je na een paar weken rondreizen gewoon niets anders hoeft te zoeken dan het ontbijtbuffet en je strandbed.

Benieuwd naar onze roadtrip? Bekijk ’t filmpje autorijden op Cuba én roadtrip Cuba!

Je kunt bijkomen van je voedselvergiftiging

In Havana ging het nog prima met ons, maar in de valei van Vinales ging het al snel mis. Eerst werd Jan ziek en in het paradijselijke Maria la Gorda was ook ik onwijs ziek. Zonde, want het was juist daar onwijs mooi! Tijdens een all inclusive Varadero kan alles, maar hoeft niets. Ideaal om bij te komen van het ziek zijn.

Spaanse taalgids en aanwijsboekjeJe hebt geen uitdagingen meer in het Spaans

Spontaan besloten we onderweg ergens te stoppen om te eten bij een Paladar (Cubaans huiskamerrestaurant). Met onze Spaanse taalgids en ons aanwijsboekje Icoon was het nog een uitdaging om iets te bestellen. We wisten eigenlijk pas wát we eten als het op ons bord ligt. Van het meeste dan, soms bleef het onduidelijk. Zit je all inclusive, dan loop je gewoon weer een rondje langs het buffet.

Je hoeft niet meer op zoek naar eten

In Cuba is eten vinden soms best een uitdaging. Als je een winkel vindt, dan ligt er Maggi mix (?) en drank in de schappen. Voor eten moet je een restaurant hebben, maar ook dat is wel eens zoeken. In je all inclusive oord hoeft dat dus niet meer.

Cuban moneyJe houdt je niet meer bezig met CUC’s, CUP’s en vage tarieven

Het geldsysteem in Cuba is heel wonderlijk. Er zijn CUC’s om luxe producten mee te kopen. Dit is het geld wat toeristen gebruiken. Cubanen gebruiken zelf de CUP. We hebben wel eens betaald met CUC’s in een CUP-restaurant, maar de wisselkoers is dan heel slecht. Je lijkt altijd ter plekke afgezet te worden. Met zo’n all inclusive bandje heb je daar geen last meer van.

Je geniet van een paradijselijk oord

Google maar eens op all inclusive Varadero, en je vindt paradijselijke plaatjes. Echt, je hebt in Cuba genoeg plekken die een stuk minder mooi zijn. Je laatste indruk moet altijd de beste zijn toch?!

Maria la Gorda, CubaJe kunt leuke tours boeken vanuit je luie stoel

Ik heb geen all inclusive Varadero gedaan, maar heb van een aantal ‘ervaringsdeskundigen’ gehoord dat je er prima elke dag een toffe tour kunt boeken. Er gaat altijd wel een bootje het water op, en je kunt zo mee op (snorkel)tour. Klinkt perfect toch?! Ik vond snorkelen bij Maria la Gorda echt heel leuk, dat had ik best vaker willen doen! Bij een volgende reis let ik toch beter op hoe het zit met een all inclusive als afsluiter. Een beetje rust inbouwen aan ’t einde van de reis is juist zo fijn!

Meer over Cuba!

All inclusive Varadero, lijkt jou dat wat?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

15 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Als afsluiting lijkt het me inderdaad wel lekker. Waarschijnlijk zou ik het uiteindelijk niet doen door tijdgebrek en de vele andere dingen die ik zou willen zien. Ik zou nooit alle dagen in een all inclusive op Cuba doorbrengen. Ik ben eigenlijk pas 1x in een all inclusive hotel geweest en dat was voor mijn werk.

Gaby

Ik vond Varadero geen feest. Te toeristisch. Te nep. En vooral zo geen Cuba. Je gaat juist naar Cuba voor die charme toch? En inderdaad geen gemakkelijk land, maar dat is wat je wilt voelen, ruiken, beleven. Maar… Mijn kinderen vonden Varadero een feest. En dat snap ik. Precies de punten die jij beschrijft. En dus heb ik er zeker geen spijt van. We houden immers, ook tijdens onze rondreizen rekening met elkaar en elkaars ‘wensen’. Zie voor een uitgebreid verslag van onze reis of specifiek Varadero mijn blog.

Reizen & Reistips

Varadero was een ramp. Wij begonnen onze reis daar en keerden er uiteindelijk voor de laatste 2 dagen ook terug. En inderdaad ook in een all-in hotel. Maar ons hotel was compleet overstroomd met toeristen die met hun drank en al in het zwembad zaten, er zelfs ook aten en continu die muziek. Ditzelfde maakten we overigens ook al mee in Guardalavaca. Ik ben van mening, wanneer je naar Cuba gaat, je het echte Cuba ook moet doen. En voor mij hebben die all-in hotels helemaal niets met Cuba van doen gehad. Voedselvergiftiging hadden wij ook al opgelopen, vanaf dag… Lees verder »

Reismuts

Als afsluiting lijkt dit me prima. Of misschien zelfs om te beginnen als je uit een hectische werkperiode komt. Beetje ontspannen in een mooi oord zonder al te veel nadenken bevalt me altijd wel een paar dagen. Maar toch, all inclusive… ik zou misschien toch de verleiding niet kunnen weerstaan om dan toch tripjes te gaan maken.

Denise - Follow my footprints

Haha, grappige post. Ik heb ook rondgereisd in Cuba en ook in Varadero overnacht. Toevallig niet all inclusive en juist nog in het ‘Cubaanse gedeelte’ van Varadero, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen. Overigens heb ik toen vanuit Varadero wel echt een hele mooie trip naar Cayo Blanco gemaakt…

Ilona

Ik zit je bericht te lezen op het vliegveld tijdens een lange Zuid-Afrika rondreis en nu op weg naar huis 😉 Ik ben ook geen voorstander van all inclusive en heb zo ook een keertje voedselvergiftiging opgelopen MAAR wij hebben tijdens onze rondreis 1 nacht aan het begin en 1 nacht aan het einde bewust gekozen voor een paradijselijk relax hotel. Geen zorgen, wel fijn. Alleen dat stilzitten, dat lukte wel aan het begin van onze reis maar niet op het einde 😉 Ook dat is herkenbaar.

Maud

Tijdens onze reis in Marrakech verbleven wij (voor het eerst) all inclusive, ik weet nog steeds niet zo goed wat ik daar van vind… Maar ik kan me voorstellen dat het na zo’n (heftige) reis door Cuba heerlijk is!

Daphne | food & flip flops

Wij vonden Varadero vreselijk en had niks met Cuba te maken (sorry). Wij zijn hier een paar uur geweest voor het idee maar snel weer vertrokken.
Varadero zat vol toeristen die hier 10 dagen spenderen en dan zeggen dat ze in Cuba zijn geweest. We misten de sfeer, het authentieke en de locals op straat. Nee, ik zou dit nooit aanraden aan andere reizigers maar dat is weer het leuke van reizen, iedereen heeft een andere ervaring en daarom is een mening leuk maar zelf ontdekken is het aller beste.

15
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x