Midden-Amerika Stedentrips

Sfeervol Trinidad in Cuba

16 februari 2017
Trinidad

Trinidad is een fijne stad, kleurrijke en sfeervolle stad. Een stad die historie ademt, en waar je lekker kunt slenteren door de knusse straatjes. Ik vertel je er meer over!

Trinidad, CubaTrinidad, Cuba

De stad Trinidad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Trinidad werd gesticht in 1514 door Diego Velazquez de Cuellar, eerst nog met de naam Villa de la Santisima Trinidad. Het provinciestadje, iets ten noorden van de baai van Ancon aan de Cubaanse zuidkust (provincie Sancti Spíritus), heeft de authenticiteit van de Spaanse 16e eeuw bewaard. Het pittoreske centrum met de kerk van Sint Franciscus, rond de Plaza Mayor, het Palacio Cantero en het Palacio Brunet zijn de hoogtepunten. Bron: Wikipedia

Gezellig toeristisch

Hoewel Trinidad een authentieke stad is en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, vond ik het stadje voor Cubaanse begrippen vrij modern én voorzien van een hoop faciliteiten. Na ons vertrek uit Havana reden wij via de valei van Viñales naar het uiterste westen naar Maria la Gorda voor Nationaal Park Guanahacabibes. In dit hele gebied konden we maar lastig een restaurant vinden, en voor de lunch was dit al helemaal moeilijk. Trinidad vonden we daardoor een verademing met alle faciliteiten. Dat daar toeristen bij horen namen we maar voor lief. Echt toeristisch druk troffen wij het op Cuba niet.

Trinidad, CubaTrinidad, CubaOver de kinderkopjes

Cuba kent slechte wegen, maar binnen de steden is dat vaak juist prima geregeld. Trinidad is een uitzondering, want hier rij je over de kinderkopjes de stad in. Al schuddend maak je je entree. Het zal wel bij de UNESCO uitstraling horen, net als de pastelkleurige gevels. Het geeft Trinidad een sfeervolle uitstraling. Van de 17e tot de 19e eeuw was de stad een belangrijk centrum voor de handel in suiker en slaven. Dit kan je nog steeds goed zien aan de gebouwen rond Plaza Mayor, die een zekere rijkdom uitstralen. Het authentieke karakter van Trinidad is bewust behouden en in ere hersteld tijdens restauratie. Het geeft de stad een kleurrijk en sfeervol karakter.

Topes de CollantesTorre de Manaca IznagaBezienswaardigheden

 • Iglesia y Convento de San Francisco, het klooster met de typerende klokkentoren
 • Canchánchara, casa de infusiones
 • Plazuela del Jigüe
 • Palacio Brunet
 • Iglesia Parroquial de la Santísma Trinidad
 • Museo de Arquitectura Colonial
 • Casa de Aldenán Ortiz
 • Palacio Cantero

De natuur in

Wij slenteren vooral door de kleurige straatjes van Trinidad, eten voor de verandering bij een heus restaurant en shoppen wat souvenirtjes. We slapen buiten de stad bij Hotel Finca Ma Dolores. Een bijzondere plek waar we vaak geen water hebben, en het ontbijtbuffet vrij karig is. Toch slapen we er prima. Wij zien Trinidad als een prima uitvalsbasis om de natuur in de omgeving te ontdekken. Zo bewonderden we waterval El Nicho, gaan we hiken in Topes de Collantes en nemen we een kijkje bij Torre de Manaca Iznaga. Deze toren speelde een belangrijke rol in de slavenhandel, en geeft nu een geweldig uitzicht over de omgeving. Zowel Trinidad als de mooie omgeving zijn leuk, en zeker een aanrader tijdens je reis door Cuba. Benieuwd naar onze route? Ik maakte een artikel over onze roadtrip Cuba.

Lees meer over Cuba!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ilona 16 februari 2017 at 08:34

  Cuba lijkt mij een compleet andere wereld, stiekem niet te vergelijken met Nederland. Dat beeld bevestig je alleen maar door alle faciliteiten of soms het gebrek daaraan 😉 Doet me ook denken aan Zuid-Afrika hoewel dat natuurlijk ook compleet anders is. Trinidad lijkt me een mooie stad en Cuba een geweldig eiland.

  • Reply Marcella 19 februari 2017 at 13:33

   Cuba is absoluut een totaal andere wereld! Het ontbreken van faciliteiten vond ik regelmatig best vervelend, omdat Cuba niet een erg goedkoop land is om doorheen te reizen. Voor dat geld had ik wel wat meer comfort gewild 😉 Maar het was hoe dan ook een bijzondere ervaring! Wil jij ook door Cuba reizen Ilona?

 • Reply Sabine 16 februari 2017 at 15:27

  Leuk! Komt erg overeen met Colombiaanse dorpjes. Denk iets van Midden- en Zuid-Amerika deze stijl haha. Grappig dat de wegen binnen de steden goed zijn, hier is het vaak andersom. De grote wegen tussen steden zijn goed, maar binnen de stad is het een ramp haha

  • Reply Marcella 19 februari 2017 at 13:39

   Ja, die stijl zal wat overheen komen. Ik herkende trouwens ook wel wat Spaans/Cubaanse invloeden tijdens onze trip in Sevilla & omgeving. Grappig hoe je zoiets toch wat terug ziet.

 • Reply Co 17 februari 2017 at 08:40

  Trinidad 🙂 Ik vond dat echt een van de leukste plekjes op Cuba. Zo relaxed, zo mooi en veel te doen. Ik heb in Topes trouwens exact dezelfde foto gemaakt van die boom, haha!

  • Reply Marcella 19 februari 2017 at 13:40

   Trinidad is echt heel leuk ja! Wat geinig dat jij ook een foto van die boom hebt 😉

 • Reply Joyce rdt 18 februari 2017 at 14:13

  Cuba lijkt me zooo mooi! Liefs.x

  • Reply Marcella 19 februari 2017 at 13:40

   Cuba is echt een bijzonder land. Ga je plannen maken om er rond te reizen Joyce?

 • Reply Trees Rotteveel 18 februari 2017 at 18:48

  Ik hoop Cuba ooit te bezoeken!

  • Reply Marcella 19 februari 2017 at 13:46

   Ik hoop dat je dat gaat doen Trees, het is er zo bijzonder!

  Leave a Reply