Trinidad is een fijne stad, kleurrijke en sfeervolle stad. Een stad die historie ademt, en waar je lekker kunt slenteren door de knusse straatjes. Ik vertel je er meer over!

Trinidad, Cuba
Trinidad, Cuba

De stad Trinidad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Trinidad werd gesticht in 1514 door Diego Velazquez de Cuellar, eerst nog met de naam Villa de la Santisima Trinidad. Het provinciestadje, iets ten noorden van de baai van Ancon aan de Cubaanse zuidkust (provincie Sancti Spíritus), heeft de authenticiteit van de Spaanse 16e eeuw bewaard. Het pittoreske centrum met de kerk van Sint Franciscus, rond de Plaza Mayor, het Palacio Cantero en het Palacio Brunet zijn de hoogtepunten. Bron: Wikipedia

Gezellig toeristisch

Hoewel Trinidad een authentieke stad is en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, vond ik het stadje voor Cubaanse begrippen vrij modern én voorzien van een hoop faciliteiten. Na ons vertrek uit Havana reden wij via de valei van Viñales naar het uiterste westen naar Maria la Gorda voor Nationaal Park Guanahacabibes. In dit hele gebied konden we maar lastig een restaurant vinden, en voor de lunch was dit al helemaal moeilijk. Trinidad vonden we daardoor een verademing met alle faciliteiten. Dat daar toeristen bij horen namen we maar voor lief. Echt toeristisch druk troffen wij het op Cuba niet.

Trinidad, CubaTrinidad, CubaOver de kinderkopjes

Cuba kent slechte wegen, maar binnen de steden is dat vaak juist prima geregeld. Trinidad is een uitzondering, want hier rij je over de kinderkopjes de stad in. Al schuddend maak je je entree. Het zal wel bij de UNESCO uitstraling horen, net als de pastelkleurige gevels. Het geeft Trinidad een sfeervolle uitstraling. Van de 17e tot de 19e eeuw was de stad een belangrijk centrum voor de handel in suiker en slaven. Dit kan je nog steeds goed zien aan de gebouwen rond Plaza Mayor, die een zekere rijkdom uitstralen. Het authentieke karakter van Trinidad is bewust behouden en in ere hersteld tijdens restauratie. Het geeft de stad een kleurrijk en sfeervol karakter.

Topes de CollantesTorre de Manaca IznagaBezienswaardigheden

  • Iglesia y Convento de San Francisco, het klooster met de typerende klokkentoren
  • Canchánchara, casa de infusiones
  • Plazuela del Jigüe
  • Palacio Brunet
  • Iglesia Parroquial de la Santísma Trinidad
  • Museo de Arquitectura Colonial
  • Casa de Aldenán Ortiz
  • Palacio Cantero

De natuur in

Wij slenteren vooral door de kleurige straatjes van Trinidad, eten voor de verandering bij een heus restaurant en shoppen wat souvenirtjes. We slapen buiten de stad bij Hotel Finca Ma Dolores. Een bijzondere plek waar we vaak geen water hebben, en het ontbijtbuffet vrij karig is. Toch slapen we er prima. Wij zien Trinidad als een prima uitvalsbasis om de natuur in de omgeving te ontdekken. Zo bewonderden we waterval El Nicho, gaan we hiken in Topes de Collantes en nemen we een kijkje bij Torre de Manaca Iznaga. Deze toren speelde een belangrijke rol in de slavenhandel, en geeft nu een geweldig uitzicht over de omgeving. Zowel Trinidad als de mooie omgeving zijn leuk, en zeker een aanrader tijdens je reis door Cuba. Benieuwd naar onze route? Ik maakte een artikel over onze roadtrip Cuba.

Lees meer over Cuba!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

10 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ilona

Cuba lijkt mij een compleet andere wereld, stiekem niet te vergelijken met Nederland. Dat beeld bevestig je alleen maar door alle faciliteiten of soms het gebrek daaraan 😉 Doet me ook denken aan Zuid-Afrika hoewel dat natuurlijk ook compleet anders is. Trinidad lijkt me een mooie stad en Cuba een geweldig eiland.

Sabine

Leuk! Komt erg overeen met Colombiaanse dorpjes. Denk iets van Midden- en Zuid-Amerika deze stijl haha. Grappig dat de wegen binnen de steden goed zijn, hier is het vaak andersom. De grote wegen tussen steden zijn goed, maar binnen de stad is het een ramp haha

Co

Trinidad 🙂 Ik vond dat echt een van de leukste plekjes op Cuba. Zo relaxed, zo mooi en veel te doen. Ik heb in Topes trouwens exact dezelfde foto gemaakt van die boom, haha!

Joyce rdt

Cuba lijkt me zooo mooi! Liefs.x

Trees Rotteveel

Ik hoop Cuba ooit te bezoeken!

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x