Onze camper, daar waren we de afgelopen maanden druk mee. Wat is het leuk om zomaar even lekker op pad te kunnen naar familie of vrienden of om te genieten van een weids uitzicht. Wat we verder deden? Ik neem je mee in Flashback Q2!

Camper kopen

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Hier kan ik maar 1 antwoord op geven, want dat was de camper die we kochten! Een camper kopen, dat was al jaren onze droom. We waren volop op zoek naar het type wat het beste bij onze wensen past en toen kwam opeens dé camper op ons pad. De indeling is wat ons betreft perfect omdat we een ruime zithoek hebben waar een bed boven hangt wat we voor het slapen gaan naar beneden halen. Overdag veel ruimte en ’s nachts goed slapen. Ideaal! Gelukkig konden we de al gehuurde camper nog annuleren en nu reizen we dus rond met onze eigen camper. Hoe gaaf!

Flashback: welke reisjes heb ik gemaakt?

In april, mei en juni gingen we een aantal weekenden best wat weekenden op pad én we maakten een reis van 3 weken door Noorwegen! Ik neem je mee naar onze avonturen!

Lees ook: paklijst – reizen met een hond

Deventer Holland

Weekend Achterhoek

In april startten we met een weekend weg naar Landel De Vlinderhoeve. Hier genoten we van een ontzettend fijn huisje met een knusse bedstee. Hoewel het een onwijs koud weekend was maakten we een toffe wandeling bij de Lemelerberg- en Archemerberg en we deden een stedentrip Deventer. Ook wandelden we op de Gorsselse heide en hadden chille dagen in ons huisje. Het was echt genieten en fijn om er weer even op uit te zijn.

Weekend Noord – Veluwe

Onze eigen camper hadden we een week toen we het paasweekend besloten te gebruiken voor een eerste campertrip. We zochten naar een fijne plek in de app CamperContact en gingen voor een plekje bij de Campertuin Noord Veluwe. Daar reden we naartoe via Giethoorn, omdat ik daar nog nooit geweest was. Met een fijn lentezonnetje fietsten naar Elburg, wandelden we in de omgeving én bezochten we het prachtige gebied rond Havelte. Daar komen we zeker nog eens terug om er meer te zien!

Schiessentumpel Mullerthal Luxemburg

Weekje België & Luxemburg

De week van Koningsdag besloten we te benutten voor een weekje weg. We startten met een nachtje bij Campererf Biezenhoeve in Lopikerkapel omdat Jan een bijeenkomst had in Utrecht. Vervolgens reden we door naar Mini Camperplaats Bielieje in Oudsbergen in België zodat we konden wandelen bij de duinengordel van De Hoge Kempen. Daarna was Luxemburg met het Mullerthal aan de beurt waar we een prachtige tocht liepen met veel hoogteverschil. De terugweg naar het noorden braken we op met een nachtje bij Minicamping ‘T Olde Baôten en een bezoek aan vrienden in Drenthe.

Franeker Friesland

Weekend Franeker

Slapen in mijn oude woonplaats Franeker, dat had ik lang niet gedaan! We wilden mijn moeder en gehandicapte zus onze camper laten zien en hen uitnodigen om bij ons te komen ‘kamperen’. Wij stonden bij Recreatiepark Bloemketerp en zij liepen zo naar ons toe. Het was heel gezellig en ik maakte van de gelegenheid gebruik om goede foto’s te maken zodat ik mijn artikel over Franeker kon publiceren. Op de terugweg naar huis wandelden we nog even bij Bakkeveen.

Camper Noorwegen

Roadtrip Noorwegen

De boot vanuit Eemshaven bracht ons in 18 uur varen naar Noorwegen. Het prachtland waar we op Oslo na nog niets van gezien hadden. Daar brachten we verandering in met een roadtrip van 3 weken. We genoten volop van ruige fjorden, een prachtige rotskust, kleurrijke stadjes, besneeuwde hoogvlaktes en woeste watervallen. Noorwegen is prachtig en een geweldig land om doorheen te reizen! De eerste artikelen over Noorwegen staan online en er komen nog veel meer artikelen over onze avonturen aan!

Langweer Nederland

Weekend Friesland

Net terug uit Noorwegen besloten we spontaan om van de verjaardag van ons nichtje een kampeerweekend te maken. Zo stonden we met onze camper bij haar naast huis en rolden vanaf het feestje zó de camper in. De volgende dag overnachtten we in Terherne en maakten we een fietstocht vanuit Joure naar Langweer (foto). Voor Jan bekend gebied, voor mij erg leuk om nu ook te verkennen!

Tuin na de vakantie juni 2022
Bros frisbee
Yucca's in bloei juni 2022

Flashback naar favoriete momenten

  • Lekker vaak afspreken met WandelMaara en haar lieve hondje Maeve. Bros en zij zijn beste vriendinnen!
  • Onze ‘camperuitzet’ maken we steeds meer compleet zodat we nóg fijner op reis gaan! Ook ontwikkelen we intussen een routine om de camper in en uit te pakken. Dat geeft rust omdat we er eigenlijk een tweede huishouden bij gekregen hebben.
  • Genieten van steeds mooier weer, al is het soms heel wisselvallig. Het mooie meer mag van mij wel blijven!
  • Ik organiseerde samen met een collega een teamuitje en dat was ontzettend leuk! Fijn om iedereen ook weer te zien, mag van mij wel zo blijven!
  • Op Polarsteps heb ik meer dan 35 nieuwe volgers. Superleuk! Volg jij mij al?
  • Ik ging een ochtend werken in onze camper samen met Bros, en dat ging goed!
  • Spelen met de frisbee met Bros. Wat is ze daar goed in!
  • De tuin was nogal verwaarloosd toen we thuis kwamen… Het is wel heel effectief om dit aan te pakken, het frist lekker op. Inmiddels staan onze Yucca’s in bloei, echt prachtig!
  • Omdat we wat spullen over hadden van de verbouwing en wat kampeerspullen zijn we intussen best veel kwijt geraakt via Marktplaats. Fijn, dat ruimt lekker op!
Voringsfossen Norway

Wat zijn 5 meest gelezen artikelen van april, mei en juni?

In april, mei en juni werden mijn artikelen weer goed gelezen. Dit is de top 5 met meest gelezen artikelen!

5 – Voringsfossen

Superleuk om direct een artikel over Noorwegen in de top 5 te hebben! De Voringsfossen verrasten mij ontzettend met hun schoonheid. Vanuit twee kanten stromen er imposante watervallen de canyon in en dat is werkelijk een prachtig gezicht. Echt, deze plek moet zeker op je wishlist, het is er zo gaaf!

Pordoi Pass Dolomites Italy

4 – Sevilla versus Valencia

De Spaanse steden Sevilla en Valencia zijn beide absoluut geweldig, maar wat is het verschil? In Sevilla versus Valencia zet ik de steden tegenover elkaar zodat je ze beter leert kennen. Heb je de tijd, bezoek dan beide steden. Elk heeft unieke plekjes die onwijs de moeite waard zijn!

3 – Route Dolomieten

De Dolomieten, een regio om terug te komen. Wij kwamen er tijdens onze camperreis Italië voor de tweede keer en dus paste ik mijn artikel route Dolomieten aan. Dit keer genoten we onder andere van de gaafste zonsondergang bij de Pordoi Pass, we liepen rond Lago di Braies en reden over heel wat gave bergpassen.

Vigeland, Oslo

2 – Brugge versus Gent

Brugge en Gent, twee gave steden die heel verschillend zijn. In Brugge versus Gent lees je over deze steden die je eigenlijk beide een bezoek moet brengen. Zo is Brugge net wat gepolijster en mooier en Gent wat ruiger met een heel fijne sfeer. Lees er alles over in mijn artikel!

1 – Vigeland, het blote beelden park

Een leuke nummer 1 afgelopen maand! In Olso vind je Vigeland, het blote beeldenpark. Ik schreef er een artikel over en dat werd in de afgelopen maanden ontzettend goed gelezen. Leuk, want een bezoek aan Oslo is ook een echte aanrader!

Bros camperhond juni 2022

Hoe is het met Bros?

Op 22 juni vierden we dat Bros alweer 1,5 jaar oud is. Wauww, wat gaat dat snel. Van een puppy is niets meer te herkennen, ze is een prachtige volwassen hond. Aan reizen met de camper is ze inmiddels al flink gewend, daar zijn we zo ontzettend blij mee! Na onze vakantie zijn we gestart met een cursus waarbij we verschillende sporten uitproberen met Bros. Wat we inmiddels gedaan hebben? Doggydance, flyball, behendigheid, hoopers, speuren en Rally-O. Heel verschillend en onwijs leuk om te doen!

Volg de avonturen van Bros op Instagram @Bros.borderaussie!

Triptiek Karin Slaughter

Welke boeken las ik?

Over de eerste 9 boeken van dit jaar lees je in mijn Flashback Q1

10Lenoir van Bas Haan – Een boek wat retespannend begon en dat ook gewoon blijft. Rechercheur Jacob Lenoir komt bij bewustzijn met in zijn bebloede hand een pistool. Een stukje verderop ligt zijn dode zwager. Lenoir raakt verstrikt in een web van de oude moordzaak, een dubieuze officier van justitie, een criminele jeugdvriend, oude en nieuwe criminele netwerken, en zijn eigen verleden. Spannend en leest fijn weg!
11Ik moet je iets vertellen van Nicola Moriarty – Dit verhaal is een tikje verwarrend omdat het zich deels in het verleden en in het heden af speelt. Het gaat over een tragisch ongeluk en geheimen die beter verborgen hadden kunnen blijven.
12Meisje van me van Ilse Ruijters – Als Tom en Amber van de succesvolle Mindset Academy naar het ziekenhuis gaan om baby Emma van hun draagmoeder op te halen zijn beide verdwenen. Wat volgt is een hoop emotie en verwikkelingen. Wie weet waar Emma gebleven is?
13De Kooi van Marcel van de Ven – Na het zien van ‘Hunted’ en ‘Hunted into the wild’ (aanraders!) had Jan dit boek van Marcel gelezen. Het geeft je een inkijkje in het leven van een undercoveragent en dat is best interessant!

14Zonnestorm van Åsa Larsson – Dit is boek 1 in de serie over Rebecka Martinsson. De geestelijke Viktor Strandgord wordt vermoed gevonden door zijn zus Sanna. Al snel wordt zij verdacht en dus vraagt ze hulp bij haar oude vriendin Rebecka. Met tegenzin keert Rebecka terug naar de stad waar ze opgegroeid is, met open armen wordt ze niet ontvangen…
15Midzomernacht van Åsa Larsson – Boek 2 met Rebecke Martinsson. Dit keer wordt de feministische predikante Mildred Nilsson dood aangetroffen in de kerk. Rebecka beland door een samenloop van omstandigheden toch weer in haar oude woonplaats. Het politieonderzoek is hopeloos vastgelopen als Rebecka belastend materiaal vindt wat ze aan de politie kan overhandigen. De waarheid blijkt aan de oppervlakte pijnlijk aanwezig.
16Alleen van Tim Voors – Lopend van Mexico naar Canada, dat doet Tim tijdens de Pacific Crest Trail. Hij vertelt op een leuke luchtige manier vol humor over zijn ervaringen. Intrigerend om te lezen!
17Niet alleen van Tim Voors – Al vrij snel na zijn vorige grote wandelavontuur loopt Tim dit keer een immense tocht door Nieuw-Zeeland. Omdat wij ook door dit land reisden herken ik best veel plekken waar hij loopt. Omdat ik dit boek las na deel 1 is het leuk om zijn beide ervaringen te vergelijken.
18Triptiek van Karin Slaugther – Hoewel ik best veel lees was dit mijn allereerste van Karin Slaughter. Aan alles merk je dat die vrouw behoorlijk goed kan schrijven. Al voordat ik op de helft was zat ik te popelen om te lezen hoe dit retespannende verhaal af loopt. Ja, dit boek is echt goed. Ik ga absoluut vaker vaker boeken lezen van Karin Slaughter!

Marcella Voringsfossen Norway

Waar kijk uit naar uit?

Wij blijven lekker reizen met de camper en dus staat onze agenda bomvol weekendjes weg. Zo gaan we sowieso naar Friesland, Drenthe en Noord-Brabant en willen we ook eigenlijk op pad in Duitsland en Overijssel. Plannen genoeg en met de camper zijn we zó weg! Eind augustus hebben we een paar weken vrij en willen we de Elzas en de Vogezen gaan verkennen. Regio’s in Frankrijk die wij niet kennen, dus leuk om daar ook een beeld van te krijgen! Ik wens je een heel fijne zomer, geniet van de fijne lange zomerdagen!

Lees ook: Flashback Q1: ‘Het nieuwe jaar starten in Frankrijk en op naar de lente’

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Aniek

Wat fijn dat de camper zo goed bevalt! Jullie hebben er al veel mooie reizen mee gemaakt zo te lezen. Vooral de roadtrip Noorwegen lijkt me gaaf.

Janet

Wauw, wat zijn jullie vaak weggeweest zeg. Zo leuk. Wat tof ook dat jullie allerlei sporten en activiteiten hebben uitgeprobeerd met Bros, vond ze het wat?

Wanda

Fin dat het reizen met een camper jullie zo goed bevalt en dat ook Bros er lekker van geniet! Zelf ben ik niet zo van het reizen met een camper, omdat ik niet echt een campingmens ben, maar geniet vanaf de zijlijn graag mee met jullie avonturen!

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x