Wist je dat Noord-Ierland in de herfst ontzettend mooi is? Wij vlogen met KLM in november naar Belfast om er mijn verjaardag te vieren. Tijdens onze gave roadtrip Noord-Ierland was het landschap gehuld in prachtige herfstkleuren. Uiteraard brachten we ook een bezoekje aan Belfast. Ik vertel je over de leukste bezienswaardigheden in Belfast!

Titanic Belfast

Titanic Belfast

Het beroemde schip Titanic is gebouwd in Belfast. Een goede reden om tijdens je stedentrip Titanic Belfast te bezoeken! Het is absoluut een prachtige bezoekersattractie waar je in de geschiedenis van Rederij White Star Line en het schip duikt. Je vindt in 9 tentoonstellingen heel gedetailleerd informatie over de bouw van het schip, de dramatische historie en wat er daarna gebeurde. Natuurlijk, ik ken de film, maar ik leerde ontzettend veel bij over de Titanic.

Titanic Belfast is deels interactief wat alle informatie wat luchtiger maakt. Halverwege Titanic Belfast sta je zelfs opeens in de rij voor een heuse attractie! In een wagentje word je door een gebeurtenis heen geloodst. Heel geinig gedaan! De plek met uitzicht op het vertrekpunt van de Titanic vond ik heel indrukwekkend. Je weet tenslotte vanuit de film wat er gebeurt… Je mag ook de SS Nomadic bekijken, dit schip bracht passagiers uit de 1e en 2e klasse van Cherbourg naar de Titanic. Trek voor Titanic Belfast zeker een heel dagdeel uit.

Ook leuk: Titanic Boat Tour

Titanic BelfastMaritieme Mile

Om in het thema te blijven kan je op de ‘Maritime Mile’ op ontdekking gaan. Begin bij The Big Fish, een enorme vis opgebouwd ​​uit keramiek tegeltjes. Je ziet er de geschiedenis van de stad in terug. Stap aan boord van het schip SS Nomadic, bezoek Titanic Belfast, The Great Light, de Titanic Walkway, HMS Caroline en  Thompson Dock. Zo vermaak je je heel wat uurtjes vol intrigerende historie. De Maritime Mile is dé plek om het hart van de stad te leren kennen!

St George's Market Nortern Ireland St George's Market Nortern IrelandSt George’s market

Lekker lunchen doe je bij St George’s Market, één van de oudste markten van Engeland. St George’s Market bevindt zich op de kruising van East Bridge Street en Oxford Street, dicht bij het Centraal Station. Binnen is er een wirwar aan kraampjes met heerlijk eten en drinken. Het is lastig kiezen uit het gevarieerde aanbod, maar het is ook ideaal als je zoals ik graag vegetarisch eet en Jan graag vlees eet. Eten doe je bij een gezamenlijk zitje. Ook een perfecte plek om mensen te kijken. Hou er trouwens rekening mee dat je niet op zaterdag kunt eten bij St George’s Market, er is dan geen eten te vinden in de hal.

Lees ook: Stedentrip Londen – Doen tijdens je eerste bezoek

Peace Walls BelfastPeace walls

De Peace walls van Belfast maakten op mij indruk. Ik had wel eens wat gehoord over de IRA en problemen in Belfast, maar als je bij zo’n 21 kilometer lange muur staat wordt het opeens wel heel concreet wat er zich heeft afgespeeld in die stad… De eerste stukken beton verschenen in 1969, na gewelddadige rellen tussen katholieken en protestanten. De muren waren bedoeld als voorlopige oplossing, maar later verschenen er steeds meer muren en afscheidingshekken. Intussen staan er zo’n veertig stukken muur met een totale lengte van meer dan 21 kilometer. Ze zijn intussen voorzien van graffiti, maar toch blijven ze een grauwe historie vertegenwoordigen en dat voel je. Intussen is besloten dat in 2023 alle muren moeten zijn verdwenen.

BelfastUitzicht vanaf Victoria Square Shopping Centre

Een uitgebreid winkelcentrum kan altijd interessant zijn. Je vindt er winkels die wij niet kennen, en dat maakt het leuk om er een kijkje te nemen. Er is nóg een betere reden om naar Victoria Square Shopping Centre te gaan. Je vindt er een (wiebelende) wenteltrap die je naar de top van het gebouw leidt. Hier heb je een geweldig uitzicht over Belfast. Gratis en voor niets. Echt een absolute aanrader!

North Ireland Coast

Maak een roadtrip!

Wij waren van donderdag t/m dinsdag in Noord-Ierland en besloten onze stedentrip uit te breiden met een roadtrip. We reden een flink eind van de Causeway Coastal Route, zagen de Giant’s Causeway en liepen over de wiebelende Carrick-a-rede hope bridge. Na zoveel prachtige natuur in herfstkleuren was er nog voldoende tijd voor Belfast. Van zo’n geweldig land moet je gewoon volop genieten!

 

Meer over Noord-Ierland!

Zou jij Belfast willen bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen alleen mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

9 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Lizette

Die muur lijkt me heel indrukwekkend! Is dat 21 km achter elkaar of op verschillende plekken? Zou je zonder roadtrip een citytrip naar Belfast aanraden, of beter een combi?

Janet | thatonetime

Wat een toffe plekjes heb je daar zeg. Ik ben nog nooit in Ierland geweest dus daar moet snel eens verandering in komen!

Jenny

Bij Belfast denk ik niet meteen aan moderne architectuur. Die Titanic ziet er echt cool uit.

De muur lijkt me ook heel bijzonder. De onrusten zijn nog zo kort geleden…

Sanne

Belfast lijkt me erg leuk. Goed te combineren met de Giant’s Causeway!

[…] marcellamolenaar.nl […]

9
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x