Wij maken onze droomreis door Australië! Na een lange reis kan ik je de groetjes uit Adelaide doen. Benieuwd naar onze eerste avonturen?

OnderwegWoensdag 26 februari

Omdat we beide nog gewerkt hebben op maandag en dinsdag vertrekken we op woensdag naar Amsterdam om wat rust in te bouwen. ’s Ochtends pakken we onze laatste spullen en maken ons huis op orde voor onze huis-en-kattenoppas. We reizen met de trein naar Amsterdam en slapen een nachtje bij het Volkshotel in Amsterdam. Uiteraard gaan we in de hot tub op het dakterras, we eten een pizza en burger bij restaurant The Commons en kijken een filmpje in onze geweldig grote kamer.

Volkshotel Amsterdam Volkshotel AmsterdamDonderdag 27 februari

Na een prima ontbijt staan we uiteraard veels te vroeg op Schiphol. We leveren onze grote tassen in, gaan door de douane en eten een hapje. Keurig op tijd mogen we het vliegtuig in. De service van Qatar Airways is goed. Ik lees een magazine uit, Jan kijkt series en samen kijken we de nieuwste film van Charlies Angels. Na 5:45 uur komen we aan op Hamad International Airport in Doha, Qatar. We krijgen een stempel en nemen een taxi naar The Curve Hotel. Het is intussen 1 uur ’s nachts lokale tijd, dus we gaan lekker slapen.

Als je met Qatar Airways een stopover in Doha hebt, kan je voor een spotprijs slapen. Wij betaalden €23,- voor een 4-sterren hotel.

The Curve Hotel Doha Souk Doha Qatar Doha QatarVrijdag 28 februari

Ik word wakker om 8 uur en denk dat ik wel heel kort geslapen heb. Maar mijn Fitbit is nog niet gesynchroniseerd, dus het blijkt al 10 uur te zijn (het is 2 uur later dan in Nederland). Tijd voor een ontbijt en een duik in het zwembad op het dakterras van ons hotel. Even lekker opfrissen! Rond de middag nemen we een taxi naar het oudere deel van de stad om souk Waqif te verkennen. Hier blijkt alles dicht, dus we nemen eerst een kijkje bij boulevard Corniche en het Islamitisch museum en genieten van een mooi uitzicht op het moderne deel van de stad. Terug bij de souk is alles wél up and running, dus dat treffen we. Wat een stad vol contrasten! Aan het einde van de middag nemen we weer een taxi naar de luchthaven om weer in het vliegtuig te stappen.

Zaterdag 29 februari

Op zaterdag reizen we in 13 uur van Doha naar Adelaide. Het vliegtuig is enorm leeg, en dus kunnen we switchen naar plekken met extra beenruimte. We kijken 2 films: A star is born & Blinded by the light. Beide aanraders. Ook lees ik mijn boek uit, schrijf in mijn dagboek en dommel een beetje. De rij achter ons is leeg en daar kunnen we even languit liggen. Na 10 vlieguren komen we boven Australisch land en zit ik vastgeplakt aan het raam. Het valt direct op hoe rood het landschap is. Ons vliegtuig heeft 3 camera’s en bij helder weer hebben we een geweldig uitzicht. Om half 5 landen we in Adelaide en om 17 uur lopen we de luchthaven al uit met onze bagage. De taxi zet ons af bij hotel The Chancellor on Currie waar we inchecken. ’s Avonds eten we een broodje bij Subway en vallen we om 21 uur in slaap.

Adelaide Australia Noisy Miner AustraliaZondag 1 maart

Vroeg slapen is vroeg wakker worden. Om 4 uur liggen we al wakker. We rekken het nog een tijdje en om 7:15 uur zitten we aan de pannenkoeken in een restaurant om de hoek. Vervolgens lopen we de doodstille stad door via Victoria Square, een park en de Botanische tuin. We horen papegaaien, zien Australische witte ibissen, noisy miners en roodgrijze kaketoes, horen onbekende vogelgeluiden en spotten kleurrijke duiven. We lopen het park uit langs de universiteit en gaan naar Rundle Mall. Hier is het gezellig met straatmuzikanten. De vermoeidheid slaat toe en we laden ons op door een tijdje te lezen. Na nog een rondje door de stad lopen we naar ons hotel, draaien een wasje en schrijf ik dit verslag. Vanavond gaan we de stad weer even in om wat te eten en dan val ik vast weer op tijd in slaap.

Op naar meer avonturen, want dinsdag verlaten we Adelaide met een camper!

Volg ons op reis!

Nu ben je natuurlijk benieuwd hoe je op de hoogte blijft van onze reis. Ik ben van plan om weekverslagen te blijven maken en te publiceren op zondag. Nieuwe blogs zie je altijd verschijnen op mijn Facebookpagina. Deze weekverslagen zal ik ook als nieuwsbrief versturen aan alle geïnteresseerden, dus meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Tot slot zal je ook op Instagram regelmatig een foto voorbij zien komen én je kunt mij volgen op Polar Steps zodat je ziet waar ik uit hang. Stay tuned, ik vind het erg leuk als je met mij mee reist!

Lees ook:

Volg jij onze avonturen in Australië?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Co

Wat heerlijk dat jullie er eindelijk zijn! Fijn om de reis op te kunnen breken met een nachtje in Doha 🙂 Nu lekker genieten!

Katie

Wat fijn dat jullie avontuur is begonnen! Gelukkig hadden jullie extra ruimte tijdens de vlucht. Dat heeft het hopelijk iets beter gemaakt. Je schrijft trouwens zo leuk. Het is net of je er zelf een beetje bij bent. Veel plezier daar!

Taina

Super leuk! Ben benieuwd naar je volgende verslag 😃.

Yvon

Klinkt als een goed begin van de reis! En dat hotel was echt een heel goede deal!

Betsie

Wat leuk om de reis te volgen. Ik geniet zo mee

Saskia

Leuk leuk!
Ik herken het vroege slapen en weer heel vroeg opstaan vanuit onze reis naar Florida. Ik lag er soms al om 21:00 in, doodmoe. De dag erna gaan de oogjes dan ook heel vroeg open. Geniet van jullie mooie reis. ik geniet ondertussen van al je instagram foto’s en stories

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x