Noord-Amerika Roadtrips

Hoogtepunten van Utah

9 november 2017
Marcella bij de Emerald Pools in Zion National Park in Amerika

Een roadtrip West-Amerika kan ik je zó onwijs aanraden! De natuur is er werkelijk schitterend. In dit artikel deel ik mijn aanraders voor de staat Utah met je. Met de geweldige natuur van Bryce, Zion, Arches én Cedar Breaks!

Bryce Canyon National Park in AmerikaMarcella Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon is opgericht als National Park in 1928 en is beroemd om de unieke geologische rotsformaties. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties langzaam geërodeerd en vormen ze een prachtig kleurrijk landschap.

Roze, wit, oranje én groen

Eén van de meest bezochte Nationaal Parken van Amerika, er komen jaarlijks maar liefst 5 miljoen bezoekers. Met een goede reden uiteraard, want de natuur is er werkelijk schitterend. Dit landschap vol kleurige hoodoos is onwijs intrigerend. Als de zon er op schijnt lijken er nóg meer kleuren te verschijnen. Wit, roze, oranje en groen… zo tof! Wij reden door Bryce Canyon langs verschillende uitzichtpunten en lieten ons verrassen. Ook liepen we de Navajo trail waar we naar beneden liepen zodat we tússen al die hoodoos wandelden. Helaas werd het een wat kortere route omdat er noodweer op komst was… Je kunt er nog veel langere gave hikes maken!

Lees meer over Bryce Canyon National Park

Zion National Park Zion National Park in Amerika

Zion National Park

Ook Zion National Park vind je in Utah. Dit park in 1909 opgericht en is groener met maar liefst 800 soorten planten. Ook zijn er veel diersoorten: 75 zoogdieren, 271 vogels, 32 reptielen en amfibieën. Ook dit park heeft de meest geweldige natuurlijke verschijnselen, zoals de Emerald Pools, Hidden Canyon, Angels Landing (een rotsformatie van 1.753 meter hoogte) en Checkerboard Mesa.

Hiken naar de Emerald Pools

In Zion vind je een drietal Emerald Pools: de lower, middle en higher pools. De Lower Emerald Pool is erg gaaf, omdat je hier onder een waterval door kunt lopen. Ik deed dat ook in IJsland bij de Seljalandsfoss, en dat is een onwijs gave ervaring. Je bent binnen 2 kilometer al bij deze waterval, dus je moet ‘m zeker niet overslaan. Naar de Higher Emerald Pool is het een aardig klim, je loopt vanaf de Middle Emerald Pool 800 meter heen- en weer. Je wordt zeker beloond voor de moeite! Het bergmeertje ligt ingesloten tussen de rode rotsen, een prachtig gezicht.

Lees meer over Zion National Park

Arches National Park in Amerika Arches National Park, AmericaArches National Park

Een door velen vergeten pareltje van Utah! Ik vond het echt zó gaaf in Arches National Park, ik kan een bezoek iedereen aanraden. Arches National Park is een redelijk klein natuurpark bij Moab in het oosten van de Amerikaanse staat Utah. Er zijn meer dan 2000 natuurlijke arches in het park, waaronder de Landscape Arch, Double Arch en Delicate Arch. Waarschijnlijk is deze geweldige natuur zo’n 300 miljoen jaar geleden ontstaan. Helaas worden sommige bogen zo broos dat ze over een tijdje niet meer bestaan. Een deel van de landscape arch is ingestort, en dus mag je er niet meer onderdoor lopen. Voor de delicate arch is het risico op instorten ook groot. Geniet er dus volop van, zolang het nog kan!

Lees meer over Arches National Park

Cedar BreaksMarcella, Cedar Breaks

National Monument Cedar Breaks

Het leuke van roadtrippen is dat je soms onverwachts op de mooiste plekken komt. Zo kwamen wij bij Nationaal Monument Cedar Breaks, wat echt een aanrader bleek. National Monument Cedar Breaks is een natuurlijk amfitheater van zo’n 5 kilometer met een diepte van ruim 600 meter. Het heeft wel wat weg van Bryce Canyon qua kleuren, maar hier ontbreken de hoodoos. Cedar Breaks ligt zo’n 3.000 meter boven zeeniveau en is een wintersportgebied. Ook in de zomer is het er flink fris vanwege de grote hoogte (vandaar die gekke kleding combi). Wij troffen net een fotoshoot met een kersvers bruidspaar. Prachtige locatie!

Benieuwd naar de route van onze roadtrip West-Amerika?

Nog op mijn Utah wishlist:

 • Canyonlands National Park
 • Capitol Reef National Park
 • Twin Peaks
 • Het zoutmeer bij Salt Lake City

Welke natuur wil jij ’t liefst ontdekken in Utah?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Martin 10 november 2017 at 08:43

  Wat een prachtige natuur. Die arches zien er ook heel bijzonder uit. Is het niet gevaarlijk om er onder door te lopen als sommige zo broos zijn? Aan de andere kant…ze staan er al een tijdje…de kans dat ze net in storten als je er onder door loopt is natuurlijk niet zi groot 😀

  • Reply Marcella 10 november 2017 at 22:39

   Ik herinner me dat we niet overal onderdoor konden lopen. Bij de landscape arch was dit het gevaar op instorten het grootst, en daar mag je dus niet meer dichtbij komen. Wel jammer, maar ja, hoort erbij. Op Malta is vorig jaar ook zo’n boog ingestort.

 • Reply Carolien 10 november 2017 at 19:27

  Oef ik kan niet wachten tot we gaan!! Zo leuk om ook onverwachte plekken tegen te komen. Stiekem hoop ik daar ook op omdat ik bang ben dat de bekendere parken in juli mega druk zijn. Hopelijk valt het niet tegen

  • Reply Marcella 10 november 2017 at 22:40

   Ik denk dat jij het geweldig gaat vinden in Amerika Carolien! Er is zeker kans om onbekende plekken te spotten, ruim er alleen wel genoeg tijd voor in. Ik zag op de kaart van Utah nog talloze plekken waar we naartoe hadden gekund. We reisden destijds een maand, maar zagen in die periode ook erg veel. Dan is helaas niet álles mogelijk. Ach, we komen er gewoon nog eens terug! 🙂

 • Reply Bianca 10 november 2017 at 23:24

  Utah is geweldig! De rode rotsen en prachtige natuur! Er zijn veel plekken die ik nog moet bezoeken. Nationaal Monument Cedar Breaks kende ik nog niet. In 2011 heb ik de westkust bezocht. We zijn naar Bryce en Zion geweest, maar toen hebben we geen lange wandelingen gemaakt. Een goede reden om terug te gaanen de Emerald Pools te bekijken. En in Bryce lijkt het me geweldig om naar beneden te wandelen.

  • Reply Marcella 12 november 2017 at 21:53

   Utah is echt te gek Bianca! Wij waren toevallig in hetzelfde jaar als jullie door het westen aan het reizen. Wij maakten wel een paar wandelingen, maar we zijn inmiddels een stuk actiever. Als we terug gaan, wil ik dus ook nog veel meer hiken! #zinin

 • Reply Elisa 11 november 2017 at 00:33

  Die natuur is echt geweldig! Er is echt nog zoveel wat ik moet bezoeken 😉 Ik wist trouwens niet dat die bogen in Arches al zo oud zijn, bijzonder!

  • Reply Marcella 12 november 2017 at 21:56

   Ja, ook al reizen we veel, er blijft veel te ontdekken! Dat is maar goed ook, anders waren we nu bijna ‘klaar’. Zou jammer zijn! Die bogen in Arches zijn bizar oud hé, erg bijzonder!

 • Reply Sabine 11 november 2017 at 03:19

  Wat bijzonder die natuur daar! Heb er eigenlijk nooit over nagedacht om daar naartoe te gaan, maar misschien moet het toch maar eens op mijn lijst 😀

  • Reply Marcella 12 november 2017 at 21:57

   Ik weet zeker dat de natuurparken in Amerika echt wat voor jou/jullie zijn. Je geniet zo van de natuur, dat moet wel goed komen in Amerika! Zet Yellowstone vooral ook op je wishlist. Zo bijzonder daar!

 • Reply Marcel 11 november 2017 at 09:10

  Prachtige natuur! Wij hebben van dit rijtje alleen Bryce Canyon bezocht en daar was ik behoorlijk van onder de indruk. Arches National Park heeft wel iets weg van Bryce vind ik. Graag zou ik Zion eens willen bezoeken, lijkt me geweldig met de watervallen.

  • Reply Marcella 12 november 2017 at 21:59

   Bryce vond ik ook onwijs tof! Het zorgde ervoor dat ik de Grand Canyon wat kaal vond, omdat daar geen hoodoos zijn. Ik miste ze echt! Zion is een stuk groener, en weer heel anders. Ik denk dat jij de wandeling naar de Emerald Pools ontzettend zal waarderen!

 • Reply Yvonne 11 november 2017 at 09:21

  Kijk! Precies hiervoor zouden we echt wel een keer die kant op willen. De natuur is zo gaaf. Zo te zien heb je nog genoeg te wensen over in Utah, je gaat er dus vast nog eens terug. 🙂

  • Reply Marcella 12 november 2017 at 22:00

   Ik denk dat wij zeker nog eens terug komen in Utah, er is nog veel moois te ontdekken. Wel met een camper dan, maakt de ervaring nóg veel gaver!

 • Reply anto 11 november 2017 at 12:19

  Ik zou graag nog een keer terug gaan om een meerdaagse trektocht in Bryce Canyon NP te doen. Ik had daar maar 24 uur en dat was achteraf te weinig. Capitol Reef staat ook nog op mijn wishlist trouwens!

  • Reply Marcella 12 november 2017 at 22:01

   Wij waren nog niet eens 24 uur in Bryce, dus ik wil ook graag eens terug om er nog veel meer te zien en doen. Een meerdaagse wandeling moet er vast te gek zijn! Capitol Reef lijkt me ook erg tof!

 • Reply Sabrina 12 november 2017 at 18:49

  Mooi hè!! Ik was nog niet in Cedar Break, lijkt me ook super.
  Ben jij niet in Canyonlands geweest toen je bij Arches was? Ik vond dat perfect, ene dag Arches en de andere Canyonlands en dead horse point state park wat daar vlakbij ligt. 2 hele dagen in moab is eigenlijk nog niet genoeg! Capitol reef is ook heel mooi

  • Reply Marcella 12 november 2017 at 22:02

   Cedar Breaks is een leuk onverwachts pareltje. Een leuke onbekende! Nee, wij sloegen Canyonlands over helaas. Jammer achteraf, maar zo hebben we een goede reden om terug te gaan 😉 Dan wil ik Capitol Reef ook graag bewonderen!

 • Reply Janet 12 november 2017 at 20:38

  Ik heb Bryce Canyon en Zion bezocht en ik vond het echt prachtig! De andere parken hebben wij helaas overgeslagen, maar dat is een goede reden om eens terug te gaan 😉 Mooie foto’s!

  • Reply Marcella 12 november 2017 at 22:04

   Leuk dat jij ook in Bryce en Zion bent geweest. 2 absolute hoogtepunten! Wij reisden een maand door West-Amerika, maar ook voor ons is er nog veel te ontdekken. We gaan zeker nog eens terug, liefst met een camper! 🙂

 • Reply Kelly 14 november 2017 at 19:37

  Utah is zo ontzettend mooi! Ik ben in Bryce, Zion en Arches geweest. Bryce en Arches waren toch wel mijn favoriet, maar ik zou ook graag een keer terug naar Zion willen voor Angels Landing 🙂

  • Reply Marcella 15 november 2017 at 19:46

   Oeh ja, Angels Landing is wel ultiem! Ik wil naar alle 3 nog wel eens terug, en wil dan graag de parken bezoeken die we nog niet gezien hebben. Oa Death Valley en Canyonlands. Blijft veel moois te ontdekken!

 • Reply Judith 25 november 2017 at 21:23

  Utah is een heel mooi stukje Amerika. Arches np kende ik niet maar het ziet er prachtig uit. Net als Bryce Canton. Die kleuren!

  • Reply Marcella 27 november 2017 at 20:11

   Prachtig hé, echt heel gave natuur! <3

  Leave a Reply