Outdoor Tag-lijstjes

Wandelen-tag

23 augustus 2017
Marcella, Wandeling Radio Kootwijk

Wandelen, dat vind ik heerlijk. Fijn de natuur in en genieten van het buiten zijn. Dus ja, de Wandelen-tag van Vera Wandelt vul ik graag in! Wandel je mee?

Marcella, Drei Zinnen, SüdtirolWaarom wandel je?

Vroeger vond ik wandelen stom. Mijn ouders vonden het heerlijk, en namen ons graag mee op pad. Maar ik vond het steeds minder leuk om te wandelen. Kennelijk leer je wandelen door de jaren heen meer waarderen, ik hoor het wel vaker. Ik vind het nu erg fijn om te wandelen. In de lente en zomer fiets ik graag, maar eigenlijk vind ik wandelen fijner. Het tempo ligt lager waardoor je meer van het landschap om je heen kunt genieten. Foto’s maken gaat dan ook een stuk makkelijker, en dat vind ik erg leuk om te doen. De combinatie veel fietsen en wandelen is nu wat teveel van ’t goeie, maar tijdens onze reizen wandelen we veel, en in het najaar wil ik ook weer vaker wandelen.

Wanneer wandel je?

Ik heb de activity tracker Garmin Vivosmart en probeer elke dag 10.000 stappen te zetten. Omdat ik de hele dag op kantoor zit vind ik dat extra belangrijk. Zitten is het nieuwe roken, dus ik wandel in de pauze, neem de trap en doe zoveel mogelijk loopjes op kantoor. Toch zetten we de meeste stappen tijdens onze stedentrips. De records liggen in Oslo en Vancouver met dik 31.000 stappen op één dag.

Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Hoge Kempen, Belgium

Nationaal Park de Hoge Kempen

Waar wandel je het liefst?

Ik vind het heerlijk om de nationale parken van Nederland te ontdekken. In Nederland zijn 20 nationale parken, en ik heb de helft nu bezocht. Nog 10 te gaan dus! Een deel ervan staat in mijn Wishlist Nederland, dus ik moet maar eens wat tripjes gaan plannen. Ook andere natuurgebieden zijn prachtig. Zo wandel ik graag in Natuurgebied De Onlanden vlakbij Groningen. Zo’n gaaf gebied!

We proberen onze stedentrips te combineren met de natuur. Zo combineerden we Leuven met een bezoek aan Nationaal Park de Hoge Kempen. Maar ook Dublin en Wicklow Mountains zijn prima te combineren. Zo zijn er talloze combinaties mogelijk, en je ziet net even wat meer dan alleen een stad!

Vorig jaar maakten we voor ’t eerst een heuse wandeltrip. We vlogen naar Venetië en verlieten de stad direct. Op naar de Dolomieten! Hier hadden we een schattig huisje waar we 4 nachten sliepen. We liepen elke dag een gave wandeltocht. Zo startten we met het geweldige uitzicht over het dal vanaf Raschötz. Maar niets kon op tegen de wandeling bij de Drei Zinnen. Echt zo gaaf!

Benieuwd naar de Dolomieten? Lees meer over onze route door de Dolomieten!

Wicklow Mountains, Ireland

Wandel je samen of alleen?

Ik wandel wel eens alleen een stukje door het bos achter ons huis, of een rondje door de wijk. Maar een langere wandeling van minstens 5 kilometer maak ik ’t liefst met Jan. Ik vind het gezellig om samen te wandelen en lekker te kletsen over vanalles en nog wat. Tijdens onze vakantie in Zweden wandelen we met z’n drieën omdat mijn moeder met ons mee op reis gaat. Dat wordt vast gezellig!

Wat is voor jou het perfecte wandelweer?

Ik vind wandelen met een graadje of 20 heerlijk. Maar ik heb ook wel eens gewandeld in een regenbuitje, in heel warm weer of juist door de sneeuw. Toch is droog weer met een niet al te hoge temperatuur wel ’t meest aangenaam.

Marcella, Wandeling Radio KootwijkWat neem je mee tijdens jouw wandeling?

Ik neem vaak mijn rugtas mee. Ziet er misschien groot uit, maar hij is heel handzaam. Deze rugtas is voorzien van een frame zodat hij niet tegen mijn rug aan plakt. Met recht mijn favoriete tas! Wat ik dan bij me heb? Drinken en een pakje koekjes of een stuk fruit. En natuurlijk mijn camera. Ik heb het snel warm, dus meestal gaat mijn vest of trui al snel in de tas. Heb ik mijn handen lekker vrij!

Zoek je zelf ook zo’n handige rugtas met frame? Kijk dan even naar Rugtas van Osprey!

Wat is jouw wandeltempo?

Ik ben geen snelle wandelaar. Ik denk dat we op zo’n 5 kilometer per uur uit komen. Op vlakke stukken dan. Bij de Drei Zinnen laag het tempo flink lager. Hier klauterden we continue over brokken rots, en dan ben je wat trager. Maar ach, we genoten onderweg optimaal van alle moois om ons heen. Dat is ook wat waard!

Hiking bootsOp welke schoenen wandel je?

Ik loop het liefst op gympen, maar voor een goede wandeling trek ik graag mijn bergschoenen aan. Ik heb sinds een jaar wandelschoenen van Lowa en daar ben ik superblij mee. Ik had jarenlang goedkope bergschoenen, maar die zaten nooit echt lekker. Mijn Lowa’s zijn net pantoffeltjes. Het kost wat meer, maar dan heb je onwijs fijne schoenen die jaren mee gaan. Zeker de moeite waard!

Wat vind je van mijn wandelsokken met Nederlandse vlag?

Wandel je het liefst verhard of onverhard?

Toen we onze wandelingen oprekten van 5 naar 10 kilometer werden we steeds vaker over het asfalt rondom de National Parken gestuurd. De leuke paadjes dwars door de mooie natuur waren kennelijk allemaal te kort. De kunst is dan om zelf een mooie route uit te stippelen zodat je wél op die gave plekken komt. Want dan kom je op de allermooiste plekjes!

Wild Pacific Trail, Vancouver Island, CanadaWanneer is een wandeling voor jou geslaagd?

Als ik geniet van de mooie omgeving die soms nog veel gaver is dan ik verwacht had. Tijdens onze reis door West-Canada was de natuur zo overweldigend dat wandelen er een heus feestje was. Steeds weer verrast worden door de mooiste natuur geeft een kick en maakt je wandeling echt te gek! Daarvoor hoef je zeker niet zo ver van huis hoor, ook in Nederland is er zoveel moois te ontdekken! Keep on walking!

Vul jij de Wandelen-tag van Vera Wandelt ook in?

Meer wandelen!

Wandel jij graag?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Shirley 23 augustus 2017 at 07:53

  Ik ben wandelen steeds meer gaan waarderen. Ik wil wel graag een doel of route hebben, zomaar een rondje door mijn buurt wandelen vind ik dan weer niet leuk.

  • Reply Marcella 24 augustus 2017 at 14:03

   Leuk dat jij wandelen ook steeds meer bent gaan waarderen! Ik vind een rondje wandelen in de buurt wel vaak leuk, maar ik heb dan ook een bos achter huis. En soms wil ik simpelweg gewoon lekker buiten zijn, en hiervoor niet rijden. Maar wandelen in een prachtig natuurgebied, dat is natuurlijk helemaal gaaf!

 • Reply Jenn 23 augustus 2017 at 08:47

  Leuke tag, ik ga hem onthouden!

  • Reply Marcella 24 augustus 2017 at 14:04

   Leuk Jenn! Vul ‘m vooral zelf ook in!

 • Reply Sabine 23 augustus 2017 at 17:04

  Leuk om te lezen! Ik wilde vroeger ook nooit wandelen, vond het maar stom haha. Inmiddels vind ik het helemaal leuk en we doen het dan ook heel graag en veel. Als we lang lopen trek ik ook mijn wandelschoenen aan in de stad, maar ze zijn ook ideaal voor in de bergen of een wandeling met een andere ongelijke ondergrond. Net als jij gaat mijn rugtas ook altijd mee. Heb er net zo één: met een frame aan de achterkant en een regenhoes. Ik weet niet hoe snel we wandelen, denk rond de 7 km per uur. Ligt ook aan het terrein en aan de temperatuur (wandelen met 30 graden gaat nou eenmaal niet zo snel haha :P). Ik wandel ook graag in de stad. Hier in Buenos Aires wandel ik gerust 2 uur (of meer). Heerlijk!

  • Reply Marcella 24 augustus 2017 at 14:08

   Leuk dat jij ook zo wandelen houdt Sabine! Had niet anders verwacht, zie vaak fijne natuurgebieden bij je voorbij komen. Wandelen door de stad vind ik ook fijn. Lekker mooie plekjes ontdekken en plaatjes schieten. Ik hou ervan! Komende week gaan we lekker wandelen in Zweden. Zin in!

 • Reply Saskia 23 augustus 2017 at 20:43

  wat een super leuke tag om te lezen. Wandelen is en blijft fijn.
  Ik ga hem opslaan en misschien wel eens overnemen alleen dan over skaten. Thanks voor de inspiratie 🙂

  • Reply Marcella 24 augustus 2017 at 14:09

   Leuk dat je de tag gaat invullen over skaten! Ik heb zo’n soort tag ook eens ingevuld over fietsen. Kan ik met deze ook doen. Ga ik eens over nadenken 😉

 • Reply Aniek 24 augustus 2017 at 19:20

  De Dolomieten staan bij mij ook nog steeds bovenaan als favoriet wandelgebied! De rest van Zuid-Tirol is ook prachtig om te wandelen, maar de Dolomieten zijn zo indrukwekkend….

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:02

   Leuk dat de Dolomieten jouw favoriet zijn Aniek! Ik heb nog niet veel wandelingen gemaakt, maar we hebben een goeie bestemming gekozen om mee te starten 😉 Wauw!

 • Reply Carolien 24 augustus 2017 at 19:31

  Leuk dat je de tag ook hebt ingevuld! Moeilijk hé om op een werkdag op kantoor voldoende te wandelen. Vroeger vond ik wandelen ook stom, ik wilde nooit mee en moet je me nu zien.

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:02

   Volgens mij zijn er velen die wandelen stom en suf vonden, maar er nu volop van genieten. Geinige verandering 😉 Hoe los jij dat op, wandelen terwijl je op kantoor zit?

 • Reply Niels 24 augustus 2017 at 21:31

  We gaan ook wel eens wandelen. Niet zo fanatiek. Behalve als we op reis zijn. Dan wandelen we 20.000-30.000 stappen per dag. Heeft waarschijnlijk ook met nieuwe dingen ontdekken. Dan wil je nog wel eens dat beetje echte stappen. Maar als we in Nederland gaan wandelen dan is het meestal de natuur in. Nooit alleen, altijd minstens met zijn tweeën, wel zo gezellig 😉

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:03

   Leuk dat jullie op reis ook zoveel wandelen. Wij zijn dan ook veel fanatieker dan thuis. Komt inderdaad vast door het ontdekken van nieuwe plekken en gave natuur tijdens je reis. Ik vind het echt heerlijk!

 • Reply Co 25 augustus 2017 at 06:39

  Wat een leuke tag! Ik wandel de laatste jaren ook steeds vaker, heerlijke manier om he hoofd leeg te krijgen. Grappig dat jij vroeger ook altijd werd meegesleept door je ouders voor een wandeling, dat deden die van mij ook. En ook ik vond dat destijds vreselijk, haha!

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:04

   Haha, mooi, die herkenning 😉 Ik hoor het heel vaak. Kennelijk is wandelen iets wat je moet leren waarderen 🙂

 • Reply Jenny 25 augustus 2017 at 07:34

  Leuke tag!

  Ik probeer ook altijd zo veel mogelijk de trap te nemen. Vooral op mijn werk loop ik heel veel trappen.

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 20:58

   Ik probeer ook veel de trap te nemen, maar ik werk op de 8e verdieping en dat is best een uitdaging. Ik loop wel elke pauze een half uurtje. Dat is fijn!

 • Reply Wanda 28 augustus 2017 at 18:39

  Leuk om te lezen Marcella! En ja, de Onlanden wil ik ook nog graag ontdekken dit jaar! Lijkt me echt een prachtige gebied om te ontdekken en ook nog eens relatief dichtbij! Ik vond het vroeger ook geen zak aan maar sinds ik de natuur steeds meer ben gaan waarderen, vind ik het wandelen ook een stuk leuker worden. Misschien dat ik de tag ook nog wel overneem!

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:09

   Leuk, neem ‘m vooral over Wanda! Ik heb bij jou in de buurt nog genoeg moois te ontdekken. Je maakt er zulke gave foto’s!

 • Reply Eva 29 augustus 2017 at 11:58

  Lange tijd liep ik elke avond bijna 10 kilometer, heerlijk. Even je hoofd leegmaken, genieten van de omgeving. De laatste tijd komt het er niet zo meer van en eigenlijk mis ik het best. Ter compensatie liep ik afgelopen weekend een heerlijke tocht op de Kalmthoutse Heide, ook heel fijn.

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:09

   Oh, wat fijn om elke avond 10km te lopen! Inderdaad fijn om je hoofd even helemaal leeg te maken. Heerlijk!

 • Reply Augustus was een prachtige wandelmaand – Vera Wandelt 9 september 2017 at 14:43

  […] Marcella Molenaar: Wandelen-tag  […]

 • Reply Wandelen-tag | Mari Wandelt 12 september 2017 at 16:20

  […] Wandelen-tag van Marcella Molenaar. […]

 • Reply Wandelen-Tag   – Vera Wandelt 13 september 2017 at 18:01

  […] Marcella Molenaar: Wandelen-tag  […]

 • Reply Wandelen-tag - Henk-Jan van der Klis 15 november 2017 at 16:56

  […] Wandelen-tag van Marcella Molenaar. […]

 • Leave a Reply