Ik heb vakantie! Eerst genieten we van een paar dagen thuis, en volgende week is het tijd voor een nieuw avontuur. We reizen naar Zweden voor onze eerste kennismaking met het land. Niet samen dit keer, maar met z’n drietjes!

Zweden, Reisboeken en wegenkaarten

Met z’n drietjes

Vorig jaar maakten Jan en ik een bijzondere reis naar Amerika & Canada. We vlogen samen met zijn ouders naar Toronto, genoten van de Niagara Falls (bekijk ons filmpje!), brachten een bezoek aan familie en reisden honderden kilometers met z’n vieren door Amerika. We zagen de Amish, reden een stukje Route 66, vonden Chicago te gek en hadden een heerlijke dag op Mackinac Island.

Omdat mijn vader 4 jaar geleden onverwachts overleden is, wilde ik met mijn moeder ook zo’n bijzondere reis maken. En dus gaan we volgende week met z’n drietjes naar Zweden!

Goteborg Sweden

Met de boot naar Zweden

We rijden eerst vanaf Groningen naar Kiel, in het noordelijkste puntje van Duitsland. Hier willen we eerst wat eten in de stad en een Starbucks stedenmok scoren voor Jan’s verzameling (hij heeft er al 76!). Rond 18 uur rijden we de boot op die ons naar Zweden brengt. Over de boottocht doen we een volledige avond en nacht, want de volgende ochtend rond 9 uur komen we aan in Göteborg. Omdat het nog 4 uur rijden is naar ons huisje, gaan we eerst een eindje op pad voordat we een stop maken. We moeten om het grootste meer van Zweden heen rijden – Vänern – dus daar kunnen we misschien wel even pauzeren.

Railbike, Sweden

Railbiken

Ons Zweedse huisje staat in de regio Dalarna, midden-Zweden, boven Frederiksberg. We slapen 8 nachten in dit huisje. Het is een flink uitgestrekt gebied boordevol mooie natuur. We willen er veel wandelen en volop genieten van de natuur. Maar ook railbiken lijkt ons leuk. Je fietst dan met een speciale fiets over een oud spoor. Klinkt gaaf! Ik vond ook een tof wildpark waar we misschien wel een kijkje nemen. En er zijn leuke kleine stadjes in de buurt. Maar echt veel todo’s vond ik niet, dus we gaan ter plekke lekker op ontdekking. Natuurlijk gaat de e-reader met Kobo Plus abonnement mee. Lekker onbeperkt lezen!

Kijken in Göteborg

Op de terugweg gaan we waarschijnlijk nog even een kijkje nemen in Göteborg. Naar die stad zijn we erg benieuwd, en Jan wil er natuurlijk een Starbucks mok scoren. We gaan ’s avonds weer met de boot terug naar Kiel, en uiteindelijk naar huis. Maar eerst gaan we lekker genieten van Zweden. Ik ben er zó benieuwd naar! 

Heb je tips voor de regio Dalarna, omgeving Frederiksberg? Let me know!

Volg onze avonturen in Zweden op Instagram @marcellamolenaar!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

38 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcel

Heerlijk vooruitzicht Marcella! Het zal een bijzondere reis worden, met je moeder. Geniet eerst nog even thuis en daarna van het natuurrijke Zweden. Ik ben heel benieuwd naar je verhalen en foto’s!

Gabrielle

Leuk, alvast veel plezier! En jullie mogen Goteborg zeker niet overslaan😊😉

Esther

Wat een fijn vooruitzicht! En bijzonder dat jullie je moeder meenemen. Zweden lijkt me een prachtig land en ik ben dan ook benieuwd naar je avonturen en foto’s!

Saskia

De voorpret is er al!! Veel plezier daar! Zelf ook aan het aftellen naar de vakantie. Wij blijven redelijk kort bij huis dit jaar.

Marian Molenaar

Echt weer leuk omschreven wat jullie plannenzijn. Geniet ervan en zeker voor je moeder een heerlijke ontspannen vakantie toegewenst!Veel plezier namens ons😘

Shirley

Wat een mooie plannen. Superleuk dat jullie dit keer met je moeder gaan. Geniet ervan! En wat heeft Jan veel Starbucks-mokken! Ik ben onder de indruk 😉

Sabine

Wat een fijn vooruitzicht! Heel veel plezier alvast!!

Mrs. T.

Veel plezier!

Werkt dat kobo plus abonnement goed?

Tessa | Dazzling Travels

Het lijkt me een hele mooie reis die jullie gaan maken én helemaal super dat jullie je moeder meenemen! Mooi en bijzonder : -) Leuk dat jullie die mokken sparen, wij hebben dat met magneten en nemen er overal één mee vandaag. Veel plezier alvast!

Anita

Gaaf vooruitzicht, Marcella. Ik ben nooit in Zweden geweest, maar het lijkt me prachtig. Zal een bijzondere reis worden met je moeder. Veel plezier!

Jessica

Wat leuk dat je met je mam op pad gaat, jullie gaat het ongetwijfeld heel tof hebben! 🙂 Zweden is ontzettend mooi, al ben ik er alleen nog maar in de winter geweest ;p

Sanne

Wat een heerlijk vooruitzicht! Zweden is echt een geweldig land, je gaat het echt fantastisch vinden. Het fietsen klinkt wel heel leuk.

Mirre

Oh, wat heerlijk zeg. Dalarna is een prachtige omgeving waar je echt even helemaal bij kunt komen. Ik vond destijds de Falun kopermijn heel indrukwekkend, die is daar vlakbij. Veel plezier!

Sanne

Fijn vooruitzicht ook met je moeder samen! En die Starbucks mokken haha, ik vroeg me al af of iemand die zou verzamelen. Mijn nicht doet dat met HardRock Cafe glazen

Kelly

Heel veel plezier en wat leuk dat je moeder ook meegaat. Ik ga eind september met mijn moeder 3 dagen naar Berlijn. Lekker even een moeder-dochter-weekend. Misschien dat ik ook een abonnement neem bij Kobo wanneer ik naar Nepal ga. Heb ook een e-reader, maar heb er de laatste maanden amper gebruik van gemaakt.

Carolien

Wat een fijn vooruitzicht! Ik heb geen tips maar eens je een fijne vakantie. Misschien spot je nog een eland?

Tineke koning

Wat een schitterende foto met dat licht en de tram! leuk, dat je zo’n geode band met je moeder hebt en ook nog met z’n drieen op vakantie gaat. Zweden lijkt me geweldig! ik kijk zeker uit naar alle tips en foto’s

Martin

Wat een leuke trip. Zweden lijkt me heel mooi! Veel plezier.

Yvonne

Jullie zijn er nu zag ik op social media voorbijkomen. Hartstikke leuk! Veel plezier en hopelijk straks net zulke mooie herinneringen als vorig jaar met Jan’s ouders. September is denk ik een mooie maand voor Zweden, met de lager staande zon en de beginnende herfst.

38
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x