Reisplannen

New trip: Zweden!

25 augustus 2017
shutterstock, Orsa Sweden

Ik heb vakantie! Eerst genieten we van een paar dagen thuis, en volgende week is het tijd voor een nieuw avontuur. We reizen naar Zweden voor onze eerste kennismaking met het land. Niet samen dit keer, maar met z’n drietjes!

Zweden, Reisboeken en wegenkaarten

Met z’n drietjes

Vorig jaar maakten Jan en ik een bijzondere reis naar Amerika & Canada. We vlogen samen met zijn ouders naar Toronto, genoten van de Niagara Falls (bekijk ons filmpje!), brachten een bezoek aan familie en reisden honderden kilometers met z’n vieren door Amerika. We zagen de Amish, reden een stukje Route 66, vonden Chicago te gek en hadden een heerlijke dag op Mackinac Island.

Omdat mijn vader 4 jaar geleden onverwachts overleden is, wilde ik met mijn moeder ook zo’n bijzondere reis maken. En dus gaan we volgende week met z’n drietjes naar Zweden!

shutterstock Göteborg

Met de boot naar Zweden

We rijden eerst vanaf Groningen naar Kiel, in het noordelijkste puntje van Duitsland. Hier willen we eerst wat eten in de stad en een Starbucks stedenmok scoren voor Jan’s verzameling (hij heeft er al 76!). Rond 18 uur rijden we de boot op die ons naar Zweden brengt. Over de boottocht doen we een volledige avond en nacht, want de volgende ochtend rond 9 uur komen we aan in Göteborg. Omdat het nog 4 uur rijden is naar ons huisje, gaan we eerst een eindje op pad voordat we een stop maken. We moeten om het grootste meer van Zweden heen rijden – Vänern – dus daar kunnen we misschien wel even pauzeren.

shutterstock Vänern, SwedenRailbiken

Ons Zweedse huisje staat in de regio Dalarna, midden-Zweden, boven Frederiksberg. We slapen 8 nachten in dit huisje. Het is een flink uitgestrekt gebied boordevol mooie natuur. We willen er veel wandelen en volop genieten van de natuur. Maar ook railbiken lijkt ons leuk. Je fietst dan met een speciale fiets over een oud spoor. Klinkt gaaf! Ik vond ook een tof wildpark waar we misschien wel een kijkje nemen. En er zijn leuke kleine stadjes in de buurt. Maar echt veel todo’s vond ik niet, dus we gaan ter plekke lekker op ontdekking. Natuurlijk gaat de e-reader met Kobo Plus abonnement mee. Lekker onbeperkt lezen!

Kijken in Göteborg

Op de terugweg gaan we waarschijnlijk nog even een kijkje nemen in Göteborg. Naar die stad zijn we erg benieuwd, en Jan wil er natuurlijk een Starbucks mok scoren. We gaan ’s avonds weer met de boot terug naar Kiel, en uiteindelijk naar huis. Maar eerst gaan we lekker genieten van Zweden. Ik ben er zó benieuwd naar! Bron foto’s: eigen beheer & Shutterstock

Heb je tips voor de regio Dalarna, omgeving Frederiksberg? Let me know!

Volg onze avonturen in Zweden op Instagram @marcellamolenaar!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply Marcel 25 augustus 2017 at 12:57

  Heerlijk vooruitzicht Marcella! Het zal een bijzondere reis worden, met je moeder. Geniet eerst nog even thuis en daarna van het natuurrijke Zweden. Ik ben heel benieuwd naar je verhalen en foto’s!

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:07

   Het wordt zeker een bijzondere reis Marcel! Morgen nog lekker een dagje vrij, en dan vertrekken we dinsdag. Je kunt zeker volop verhalen en foto’s verwachten. Stay tuned!

 • Reply Gabrielle 25 augustus 2017 at 12:57

  Leuk, alvast veel plezier! En jullie mogen Goteborg zeker niet overslaan😊😉

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:08

   We slaan Göteborg zeker niet over Gabriëlle! Ik ben erg benieuwd naar de stad. Op de terugweg willen we er zeker een tijdje rondkijken!

 • Reply Esther 25 augustus 2017 at 13:26

  Wat een fijn vooruitzicht! En bijzonder dat jullie je moeder meenemen. Zweden lijkt me een prachtig land en ik ben dan ook benieuwd naar je avonturen en foto’s!

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:08

   Heerlijk hé Esther! Het wordt vast een fijne trip!

 • Reply Saskia 25 augustus 2017 at 14:11

  De voorpret is er al!! Veel plezier daar! Zelf ook aan het aftellen naar de vakantie. Wij blijven redelijk kort bij huis dit jaar.

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:08

   Dankjewel Saskia! Geniet jij ook heerlijk van je vakantie lady!

 • Reply Marian Molenaar 25 augustus 2017 at 14:16

  Echt weer leuk omschreven wat jullie plannenzijn. Geniet ervan en zeker voor je moeder een heerlijke ontspannen vakantie toegewenst!Veel plezier namens ons😘

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:16

   We gaan er een mooie reis in Zweden van maken! Leuk, met z’n drietjes mooie plekken ontdekken. Wordt gezellig!

 • Reply Shirley 25 augustus 2017 at 17:05

  Wat een mooie plannen. Superleuk dat jullie dit keer met je moeder gaan. Geniet ervan! En wat heeft Jan veel Starbucks-mokken! Ik ben onder de indruk 😉

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:17

   Leuk hé, mijn moeder reageerde zó enthousiast toen we haar mee vroegen. Superleuk! Jan heeft inderdaad al veeeel mokken. En dan te bedenken dat je ze niet overal kunt kopen. Zo hebben Italië en IJsland geen Starbucks. Maar in Amerika en Canada spaarde het lekker door 😉

 • Reply Sabine 25 augustus 2017 at 18:54

  Wat een fijn vooruitzicht! Heel veel plezier alvast!!

 • Reply Mrs. T. 25 augustus 2017 at 20:34

  Veel plezier!

  Werkt dat kobo plus abonnement goed?

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:19

   Dankjewel!
   Ja, dat Kobo abonnement werkt echt prima! De allernieuwste boeken zijn niet gratis, en sommige oudere boeken ook niet. Maar er zijn er heel erg veel inbegrepen bij het abonnement! Prima dus!

 • Reply Tessa | Dazzling Travels 25 augustus 2017 at 22:54

  Het lijkt me een hele mooie reis die jullie gaan maken én helemaal super dat jullie je moeder meenemen! Mooi en bijzonder : -) Leuk dat jullie die mokken sparen, wij hebben dat met magneten en nemen er overal één mee vandaag. Veel plezier alvast!

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:21

   Het wordt vast een mooie en bijzondere reis! Vorig jaar leverde de reis met mijn schoonouders ook veel prachtige momenten op. Heel waardevol!
   Magneten sparen is ook een leuke hobby. Neemt wel wat minder ruimte in dan al die mokken 😉

 • Reply Anita 26 augustus 2017 at 10:05

  Gaaf vooruitzicht, Marcella. Ik ben nooit in Zweden geweest, maar het lijkt me prachtig. Zal een bijzondere reis worden met je moeder. Veel plezier!

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:23

   Dankjewel Anita! Zweden is voor ons alle drie ook een nieuw land, dus we zijn erg benieuwd! Je zal mijn foto’s en verhalen wel tegen komen straks!

 • Reply Jessica 26 augustus 2017 at 10:35

  Wat leuk dat je met je mam op pad gaat, jullie gaat het ongetwijfeld heel tof hebben! 🙂 Zweden is ontzettend mooi, al ben ik er alleen nog maar in de winter geweest ;p

  • Reply Marcella 27 augustus 2017 at 21:24

   Ik verheug me echt op een fijne reis met z’n drietjes, erg veel zin in! Ben heel benieuwd naar Zweden!

 • Reply Sanne 27 augustus 2017 at 22:04

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Zweden is echt een geweldig land, je gaat het echt fantastisch vinden. Het fietsen klinkt wel heel leuk.

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 12:44

   Het fietsen was echt heel tof. Binnenkort vertel ik er meer over! 😉

 • Reply Mirre 28 augustus 2017 at 13:12

  Oh, wat heerlijk zeg. Dalarna is een prachtige omgeving waar je echt even helemaal bij kunt komen. Ik vond destijds de Falun kopermijn heel indrukwekkend, die is daar vlakbij. Veel plezier!

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 12:45

   De kopermijn stond op ons lijstje, maar we zijn naar Örebro gegaan ipv naar Falun. Ik heb in Nieuw-Zeeland wel een kopermijn gezien. Heel indrukwekkend!

 • Reply Sanne 28 augustus 2017 at 18:37

  Fijn vooruitzicht ook met je moeder samen! En die Starbucks mokken haha, ik vroeg me al af of iemand die zou verzamelen. Mijn nicht doet dat met HardRock Cafe glazen

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:01

   Ja, wij verzamelen Starbucks mokken dus. Is intussen een grote én erg leuke verzameling geworden! We hebben uit Duitsland en Zweden 4 mokken meegenomen, dus we hebben er nu 80.

 • Reply Kelly 28 augustus 2017 at 20:00

  Heel veel plezier en wat leuk dat je moeder ook meegaat. Ik ga eind september met mijn moeder 3 dagen naar Berlijn. Lekker even een moeder-dochter-weekend. Misschien dat ik ook een abonnement neem bij Kobo wanneer ik naar Nepal ga. Heb ook een e-reader, maar heb er de laatste maanden amper gebruik van gemaakt.

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:02

   Leuk dat je eind september naar Berlijn gaat met je moeder! Zweden met mijn moeder was ook zeker leuk, ze vond het prachtig! Een Kobo abonnement is zeker ideaal. Je kunt niet alle boeken gratis lezen, maar heel veel wel. Dus je vermaakt je nog wel even 😉

 • Reply Carolien 29 augustus 2017 at 16:35

  Wat een fijn vooruitzicht! Ik heb geen tips maar eens je een fijne vakantie. Misschien spot je nog een eland?

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:03

   Jaaa, we hebben 3 elanden gezien op de laatste dag in Zweden! Gave dieren!

 • Reply Tineke koning 1 september 2017 at 10:17

  Wat een schitterende foto met dat licht en de tram! leuk, dat je zo’n geode band met je moeder hebt en ook nog met z’n drieen op vakantie gaat. Zweden lijkt me geweldig! ik kijk zeker uit naar alle tips en foto’s

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:03

   Zweden was zeker mooi, er volgen dus blogs én foto’s! Stay tuned!

 • Reply Martin 1 september 2017 at 17:51

  Wat een leuke trip. Zweden lijkt me heel mooi! Veel plezier.

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:04

   Dankjewel, het was een leuke week in Zweden!

 • Reply Yvonne 2 september 2017 at 13:31

  Jullie zijn er nu zag ik op social media voorbijkomen. Hartstikke leuk! Veel plezier en hopelijk straks net zulke mooie herinneringen als vorig jaar met Jan’s ouders. September is denk ik een mooie maand voor Zweden, met de lager staande zon en de beginnende herfst.

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:04

   We kwamen aan in de zomer in Zweden, en vertrokken met de herfst. Bizar hoe snel dat ging! Het was een fijne week vol mooie herinneringen!

  Leave a Reply