Het bulderende geluid van vallend water sluit je oren af. Je ogen maken overuren en genieten volop van het intrigerende uitzicht van 40 meter vallend water. Deze unieke ervaring krijg je bij de Seljalandsfoss. Kijk mee naar deze natuurpracht!

Seljalandsfoss IcelandSeljalandsfoss IcelandIJsland SeljalandsfossSeljalandsfoss Iceland

De Seljalandsfoss is een van de bekendste watervallen van IJsland die op vele foto’s en kalenders wordt afgebeeld. Deze 65 meter hoge waterval in het zuiden van IJsland ligt vlak aan de ringweg. Bovendien ligt hij aan de route naar Þórsmörk én is het mogelijk om op een glibberig pad achter de waterval langs te lopen. Seljalandsfoss is de enige waterval in IJsland die ’s nachts verlicht is. Bron: Wikipedia

Het mooiste uitzicht vanuit de camper

Wij kwamen aan ’t einde van de middag aan bij de Seljalandsfoss. We hadden er een drukke dag op zitten met Geysir en Strokkur en de Gullfoss en we hebben een eindje gereden. De camping bij de Seljalandsfoss heeft nog een plekje vrij met een geweldig zicht op de waterval. We installeren ons, koken ons avondeten en willen de camper eigenlijk niet meer uit. Het is koud, het regent en de camper is warm en aangenaam. Maar het uitzicht lokt, we willen het ontdekken! Dus we kleden ons warm, trekken waterdichte jassen aan en gaan op pad!

Seljalandsfoss Iceland Seljalandsfoss IcelandMarcella, Seljalandsfoss Iceland Seljalandsfoss Iceland

40 meter waterpracht

We zijn onze vermoeidheid al snel vergeten. Wat een natuurpracht! De Seljalandsfoss stroomt vanaf 40 meter naar beneden. Dat is geen uitzonderlijke hoogte, maar de rotsen en het groen vormen een prachtig geheel. Echt een plaatje waar je maar naar blijft kijken. Dus dat deden we. Zie je die ‘punten’ in het water op de foto waar ik op sta? Magisch hé!

Seljalandsfoss Iceland Seljalandsfoss Iceland

Achter de Seljalandsfoss!

Maar het wordt nóg gaver! Je kunt namelijk áchter deze waterval langs lopen! Dat wilden we wel! Je hebt hiervoor twee opties. Links zagen wij een pad vol stenen waar je over heen moest klauteren om achter de waterval te komen. De glibberige stenen vond ik niet heel relaxt. Rechts vind je een trap en modderig pad vanwaar je onder de waterval komt. Nat wordt je, maar dat is ’t helemaal waard. Kijk dat uitzicht nou! Intussen hoor je niets meer want het bulderende water verdooft je oren. Wat een gave ervaring!

Seljalandsfoss Iceland Seljalandsfoss Iceland

In de directe omgeving van de Seljalandsfoss liggen nog een paar watervallen, waarvan de Gljúfrafoss vaak als de mooiste wordt gezien omdat die in een half verscholen kloof valt.

Bonus waterval

Vlakbij de Seljalandsfoss vind je nog een paar watervallen. Er zijn wat kleinere watervallen waar je voor moet klauteren. Zo was er eentje waar je een eind voor naar boven moet klimmen over rotsblokken. Dit hebben wij niet gedaan. Om de Gljúfrafoss in al haar glorie te bewonderen moet je een kloof vol water in. Wij hebben een paar foto’s gemakt bij de ingang van de kloof en baalden dat we er niet zo gemakkelijk dichterbij konden komen. Het beloofde veel goeds!

Meer IJsland!

Ben je benieuwd naar de Seljalandsfoss?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

Seljalandsfoss Iceland

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

19 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sandra

Waaauwie, wst TOF! Dit is zooo mooi. Ik vind het ool echt gaaf dat je er achter kan lopen. Lijkt me inderdaad een bijzondere ervaring. Leuk, dit staat alweer genoteerd hoor, hihi.

Sabine

Wat gaaf! Hier wil ik zeker een keer naartoe! Leuk verhaal en heel mooie foto’s heb je gemaakt!

Daphne | Travelshot.nl

Heel gaaf zeg! Dit zou ik echt niet willen missen als ik een bezoek zou brengen aan IJsland. Mooie foto’s heb je ook gemaakt.

Stéphanie

Ja, erg benieuwd zelfs! Zo gaaf dat je er achterlangs kunt wandelen. De omliggende watervallen zou ik ook graag willen bezoeken, ook al moet je er wat meer moeite voor doen. Ik ben dol op watervallen 🙂

Narelle | wegvanhetnoorden.nl

Wauw, wat een natuurgeweld! Geweldig om te zien en mooie foto’s!

Saskia

wauw! Letterlijk geen woorden voor. Wat heb jij toch prachtige reizen gemaakt en mooie dingen gezien.

Annemarie

Wat gaaf! Die zou ik ook wel een keertje willen zien. En wat een geweldig uitzicht vanuit de camper. 🙂

Kelly

Jaaa…zo gaaf! Ik heb er helaas niet achter langs gelopen want het waaide te hard. Ik zag meerdere mensen drijfnat achter de waterval vandaan komen dus dat heb ik aan me voorbij laten gaan 😉

Gabriëlle

Gaaf! Wij zijn er ook achterlangs gelopen, dat was echt gaaf en heel erg glibberig. Wat een uitzicht vanuit de camper, dat zul je niet vaak tegen komen:)

19
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x