Onze camperreis door West-Canada eindigden we met een bezoek aan Vancouver Island. We reden naar de westkust en relaxten in het surfdorp Tofino, genoten van een geweldige zonsondergang en fietsten langs de kust. Vervolgens werd het tijd om naar het zuiden te reizen, maar niet voordat we een deel van de geweldige Wild Pacific Trail bij Ucluelet liepen!

Wild Pacific Trail, Vancouver Island, Canada
Wild Pacific Trail, Vancouver Island

Nét niet in Pacific Rim National Park

Langs de westkust op Vancouver Island vind je Pacific Rim National Park Reserve. Dit bevat drie gebieden: Long Beach, de West Coast Trail en de Broken Group Islands. De grens van deze gebieden is een beetje raar verdeeld, en eigenlijk kwamen wij elke keer nét niet in het National Park. Toch hebben we niet het idee dat we veel missen als we een stukje van de Wild Pacific Trail lopen. Wat is het daar onwijs moooooi! Ik bleef er maar tientallen foto’s maken, tot ik echt eens door moest lopen. We hadden na de trail namelijk nog een flink eind te rijden naar het uiterste zuiden van Vancouver Island.

Wild Pacific Trail, Vancouver Island
Marcella, Vancouver Island
Wild Pacific Trail, Vancouver Island
Wild Pacific Trail Vancouver Island Canada

Een stukje van de Wild Pacific Trail

De Wild Pacific Trail is opgesplitst in twee delen. Zo vind je een lus van 2,6 kilometer rondom de vuurtoren. Een eindje verderop gaat de trail verder, en kan je de laatste 5 kilometer lopen. Het uitleggen is wat lastig, maar op het routekaartje wordt dit duidelijk weergegeven. Echt praktisch vind ik de route niet. Wij rijden naar Ucluelet en parkeren onze camper bij de parkeerplaats Seastar, en lopen vanaf daar naar het eindpunt van de Wild Pacific Trail (én weer terug).

Voor iedereen toegankelijk

We liepen aan de rand van een bos, maar steeds weer is de ruige kustlijn zichtbaar. Helderblauw water met schuimende koppen maakt het een magisch plaatje met een grote aantrekkingskracht. Onderweg vind je een aantal uitzichtpunten zodat je optimaal kunt genieten van dit natuurspektakel. Het pad is goed begaanbaar, we komen mensen van alle leeftijden tegen. Het pad loopt af en toe een stukje omhoog en weer naar beneden. Toch hoef je geen goede conditie te hebben voor deze trail, en je kunt er ook voor kiezen om een kortere afstand te lopen. De route rondom de vuurtoren schijnt ook geweldig te zijn, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor. Meer weten over de Wild Pacific Trail? Kijk dan even op de website of het routekaartje!

Lees ook: 7x Hiken in Canada

Meer Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Wild Pacific Trail, Vancouver Island

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

16 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sabine

Indrukwekkend zo mooi! Wil ik zeker doen als ik ooit op Vancouver Island kom 😀

Karlijn

Schitterend! Lijkt me zeker een must do 🙂

anto

Wat hadden jullie goed weer zeg! Helaas was het bij mij destijds bewolkt, maar dat maakte het ook wel weer super mysterieus. Gave foto’s!

Tjapke | Tjapke Op Reis

Wauw, ziet er echt prachtig uit! 😀 Canada lijkt me echt een fantastische bestemming!

Maudgeniet.nl

Ik was er van overtuigd dat ik helemaal up to date was qua bijlezen op Marcellamolenaar.nl! Maar dat is dus helemaal niet waar, want dit artikel had ik nog helemaal niet gelezen. Het ziet er daar echt prachtig uit – misschien moeten we toch maar eens nadenken over een reis naar Canada..

Wanda

Wow, wat een prachtige foto’s! Ik ben er ooit in 1998 geweest maar toen had ik nog een camera met rolletjes en daarvan is de kwaliteit natuurlijk lang niet zo goed als met een digitale camera. Reden genoeg om nog eens terug te willen!

Stéphanie

Brings back memories 🙂 Ik vond deze wandeling ook erg mooi maar echt “wild” vond ik het niet. Het is eigenlijk niet meer dan een fijne toegankelijke wandeling, wat ook weer zijn charmes heeft natuurlijk. Wij hadden net als jullie ook mooi weer en hebben onwijs genoten van dit stukje natuur.

Stéphanie

Het is zeker niet te vergelijken met andere wandeltochten, zoals die op Corsica bijvoorbeeld. Lone Cone Mountain deed ik op VI, die was pas zwaar. Ik vond het ook apart dat de Wild Pacific Trail uit meerdere delen bestaat. Wij hebben de Lighthouse Loop gedaan en daarna nog een deel van het andere stuk, dat begon zo goed als in de achtertuin van onze B&B. We waren toen net een paar dagen in Canada en ik was zo bang voor beren haha. Dat was natuurlijk helemaal nergens voor nodig.

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x