Noord-Amerika Outdoor

Wild Pacific Trail – Vancouver Island

6 augustus 2016
Wild Pacific Trail, Vancouver Island

Onze camperreis door West-Canada eindigden we met een bezoek aan Vancouver Island. We reden naar de westkust en relaxten in het surfdorp Tofino, genoten van een geweldige zonsondergang en fietsten langs de kust. Vervolgens werd het tijd om naar het zuiden te reizen, maar niet voordat we een deel van de geweldige Wild Pacific Trail bij Ucluelet liepen!

Wild Pacific Trail, Vancouver Island, Canada Wild Pacific Trail, Vancouver Island Marcella, Wild Pacific Trail, Vancouver Island

Nét niet in Pacific Rim National Park

Langs de westkust op Vancouver Island vind je Pacific Rim National Park Reserve. Dit bevat drie gebieden: Long Beach, de West Coast Trail en de Broken Group Islands. De grens van deze gebieden is een beetje raar verdeeld, en eigenlijk kwamen wij elke keer nét niet in het National Park. Toch hebben we niet het idee dat we veel missen als we een stukje van de Wild Pacific Trail lopen. Wat is het daar onwijs moooooi! Ik bleef er maar tientallen foto’s maken, tot ik echt eens door moest lopen. We hadden na de trail namelijk nog een flink eind te rijden naar het uiterste zuiden van Vancouver Island.

Wild Pacific Trail, Vancouver Island Marcella, Vancouver Island Wild Pacific Trail, Vancouver Island Wild Pacific Trail, Vancouver Island Wild Pacific Trail, Vancouver Island

Een stukje van de Wild Pacific Trail

De Wild Pacific Trail is opgesplitst in twee delen. Zo vind je een lus van 2,6 kilometer rondom de vuurtoren. Een eindje verderop gaat de trail verder, en kan je de laatste 5 kilometer lopen. Het uitleggen is wat lastig, maar op het routekaartje wordt dit duidelijk weergegeven. Echt praktisch vind ik de route niet. Wij rijden naar Ucluelet en parkeren onze camper bij de parkeerplaats Seastar, en lopen vanaf daar naar het eindpunt van de Wild Pacific Trail (én weer terug).

Voor iedereen toegankelijk

We lopen aan de rand van een bos, maar steeds weer is de ruige kustlijn zichtbaar. Helderblauw water met schuimende koppen maakt het een magisch plaatje met een grote aantrekkingskracht. Onderweg vind je een aantal uitzichtspunten zodat je optimaal kunt genieten van dit natuurspektakel. Het pad is goed begaanbaar, we komen mensen van alle leeftijden tegen. Het pad loopt af en toe een stukje omhoog en weer naar beneden. Toch hoef je geen goede conditie te hebben voor deze trail, en je kunt er ook voor kiezen om een kortere afstand te lopen. De route rondom de vuurtoren schijnt ook geweldig te zijn, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor.

Meer weten over de Wild Pacific Trail? Kijk dan even op de website of het routekaartje!

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis door West-Canada én we maakten een tof reisfilmpje! Benieuwd geworden? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen Canada! Om inspiratie op te doen is de Capitool Canada perfect!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Wild Pacific Trail, Vancouver Island

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Sabine 6 augustus 2016 at 16:01

  Indrukwekkend zo mooi! Wil ik zeker doen als ik ooit op Vancouver Island kom 😀

  • Reply Marcella 7 augustus 2016 at 16:09

   Dat snap ik zeker Sabine, ik kan het je alleen maar aanraden! 😉

 • Reply Karlijn 6 augustus 2016 at 18:17

  Schitterend! Lijkt me zeker een must do 🙂

  • Reply Marcella 7 augustus 2016 at 16:10

   Dat is het zeker Karlijn! En prima te doen ook, zodat je vooral veel foto’s kunt blijven maken 😉 Wel jammer dat we dat rondje om de vuurtoren hebben gemist!

 • Reply anto 6 augustus 2016 at 21:34

  Wat hadden jullie goed weer zeg! Helaas was het bij mij destijds bewolkt, maar dat maakte het ook wel weer super mysterieus. Gave foto’s!

  • Reply Marcella 7 augustus 2016 at 16:11

   Ik ben gestart met een dik vest, maar die kon al snel uit. Het was echt heerlijk weer! Bewolking maakt het inderdaad mysterieus, ben nu ook wel benieuwd naar jouw foto’s! Ga zo even zoeken op je site 😉

 • Reply Tjapke | Tjapke Op Reis 9 augustus 2016 at 16:23

  Wauw, ziet er echt prachtig uit! 😀 Canada lijkt me echt een fantastische bestemming!

  • Reply Marcella 9 augustus 2016 at 20:29

   Dat is het zeker, ik kan Canada je onwijs aanraden Tjapke! Echt eens een reis plannen daar, en dan met een camper. Zó leuk!

 • Reply Maudgeniet.nl 9 augustus 2016 at 20:37

  Ik was er van overtuigd dat ik helemaal up to date was qua bijlezen op Marcellamolenaar.nl! Maar dat is dus helemaal niet waar, want dit artikel had ik nog helemaal niet gelezen. Het ziet er daar echt prachtig uit – misschien moeten we toch maar eens nadenken over een reis naar Canada..

  • Reply Marcella 9 augustus 2016 at 21:17

   Daar zou ik zéker eens over nadenken Maud. Lekker met z’n drietjes rondreizen met een camper en genieten van de overweldigende natuur. Echt zo’n aanrader joh!

 • Reply Wanda 9 augustus 2016 at 20:39

  Wow, wat een prachtige foto’s! Ik ben er ooit in 1998 geweest maar toen had ik nog een camera met rolletjes en daarvan is de kwaliteit natuurlijk lang niet zo goed als met een digitale camera. Reden genoeg om nog eens terug te willen!

  • Reply Marcella 9 augustus 2016 at 21:19

   Dankjewel Wanda! Je moet echt eens terug naar West-Canada ja! 😉

 • Reply Stéphanie 11 augustus 2016 at 19:24

  Brings back memories 🙂 Ik vond deze wandeling ook erg mooi maar echt “wild” vond ik het niet. Het is eigenlijk niet meer dan een fijne toegankelijke wandeling, wat ook weer zijn charmes heeft natuurlijk. Wij hadden net als jullie ook mooi weer en hebben onwijs genoten van dit stukje natuur.

  • Reply Marcella 11 augustus 2016 at 20:13

   Nee, wild was deze wandeling zeker niet Stéphanie. Zeker niet nadat ik jouw zware tocht op Corsica las. Jeetje…! Maar mooi was deze tocht zeker! Wel gek hé, dat ie uit twee afzonderlijke delen bestaat. Zijn jullie nog wel bij dat rondje om de vuurtoren geweest?

 • Reply Stéphanie 13 augustus 2016 at 16:20

  Het is zeker niet te vergelijken met andere wandeltochten, zoals die op Corsica bijvoorbeeld. Lone Cone Mountain deed ik op VI, die was pas zwaar. Ik vond het ook apart dat de Wild Pacific Trail uit meerdere delen bestaat. Wij hebben de Lighthouse Loop gedaan en daarna nog een deel van het andere stuk, dat begon zo goed als in de achtertuin van onze B&B. We waren toen net een paar dagen in Canada en ik was zo bang voor beren haha. Dat was natuurlijk helemaal nergens voor nodig.

  • Reply Marcella 14 augustus 2016 at 21:39

   Haha, ik was ok regelmatig bang voor beren hoor 😉 Dus dat is zeker herkenbaar!

  Leave a Reply