Na een paar dagen Vancouver reisden we drie weken met een camper door Canada. In dit artikel lees je over onze voorbereidingen roadtrip West Canada.

3 dagen Vancouver

Onze roadtrip West Canada start met een stedentrip in Vancouver. Een stad die al jarenlang op mijn travel wishlist staat. Ik heb veel enthousiaste verhalen over Vancouver gehoord en gelezen, dus dat maakt me onwijs nieuwsgierig. Ik wil graag de leukste spots van Vancouver uitpluizen, fietsen in het grote Stanley Park en Capilano Suspension Bridge Park ziet er ook wel erg gaaf uit (hallo hoogtevrees!). Drie dagen zijn vast te kort.

Vancouver vind ik echt een leuke stad! Ik vertel je er alles over in mijn City Guide Vancouver en lees vooral ook waar je 7x lekker kunt eten!

Camper Cruise Canada

Reizen met een camper

We maakten al eens een roadtrip door Amerika en ook door Nieuw-Zeeland. Deze reizen maakten we met een huurauto en we sliepen in hotels, motels en cabins. In West Canada gaan we rondreizen met een camper. Een nogal lange camper met alles erop en eraan. Met een vast bed zodat we niet alles hoeven om te bouwen voordat we kunnen slapen. Ik ben erg benieuwd hoe reizen met een camper ons gaat bevallen. In elk geval zie ik de mooiste foto’s van campings met uitzicht op de geweldige natuur. Ik wil vast nooit meer slapen in een hotel 😉

Reizen met een camper beviel ons inderdaad zeer goed. We reisden ook door IJsland met een camper en gaan zéker vaker zo op reis!

Bow Lake, Alberta, Canada

De mooiste natuurparken

Na Vancouver hebben we 20 dagen de tijd voor onze roadtrip West Canada. Met de camper natuurlijk! Onze route hebben we nog niet uitgestippeld. We hebben de Capitool van Canada en de ANWB Wereldreisgids Canada West nog niet eens helemaal gelezen. Wel staat vast dat we zoveel mogelijk natuurparken willen ontdekken. Zo willen we graag naar Banff, Jasper en Whistler en natuurlijk de Icefields Parkway rijden. Maar voor de leukste plekjes en de mooiste wandelroutes moeten we nog echt uitzoeken wat we graag willen zien & doen. Ik zag je dat in Canada een boottocht kunnen maken waardoor je vanaf het water beren kunt spotten in hun natuurlijke leefomgeving. Lijkt me onwijs intrigerend! Ook hoop ik veel elanden en andere mooie dieren te zien. Ik hou onwijs van dieren!

Benieuwd wat we gezien & gedaan hebben tijdens onze roadtrip West-Canada? Ik schreef over al onze avonturen, van het fietsen in de Myra Canyon tot het lopen over een gletsjer. Kijk vooral op mijn pagina Canada voor een fikse dosis reisinspiratie!

Marcella Canada

Vancouver Island

Onze roadtrip West Canada eindigt in Vancouver, we maken dus een rondje. Voordat we terug komen in Vancouver gaan we eerst nog naar Vancouver Island. Vancouver Island is het grootste eiland aan de westkust van Noord-Amerika en ligt in de Grote Oceaan. Dit is de perfecte plek om dolfijnen te spotten, maar ook de natuur is er bijzonder mooi. Zo zag ik foto’s van een camping vlakbij een grote waterval. Geweldig! Tofino en Victoria schijnen erg leuke stadjes te zijn, maar ze liggen niet vlakbij elkaar. Vancouver Island is namelijk groter dan heel Nederland. We moeten dus even kijken wat onze prioriteiten zijn op Vancouver Island. Genieten staat voorop!

Op Vancouver Island deden we veel leuks! Zo spotten we veel orca’s en liepen de Wild Pacific Trail.

Camper Cruise Canada

Wat kost een roadtrip West Canada?

Tijdens onze roadtrip hebben we al onze kosten bijgehouden. En dus heb ik voor jou een overzicht gemaakt van al onze kosten. Van vliegtickets tot boodschappen en campings. Een heel compleet plaatje! Benieuwd wat een roadtrip met een camper door West Canada kost?

Filmpje West-Canada!

In ons filmpje West-Canada nemen we je mee op reis! Zo kan je ervaren hoe het is om door het wonderschone Canada te reizen met een camper. Kijk & geniet!

Meer in Canada:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

28 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Stéphanie | Expeditie Aardbol

Ooooh wat een fantastisch vooruitzicht zeg! En bijna al! Ik heb geen tips voor je, maar je gaat het ongetwijfeld fantastisch vinden :)!

karlijntravels

Wat een geweldige reis wordt dit! Ik houd je blog posts vanuit Centraal-Azie in de gaten 🙂

Reismuts

Wauw, een geweldige reis in het vooruitzicht! Lijkt me echt fantastisch zeg!

Sophie

Wat gaaf dat je naar Vancouver en omgeving gaat! In 2009 heb ik er een paar maanden gezeten voor stage en daarna met familie in een camper rondgereisd. In Vancouver kan ik je de volgende dingen aanraden: Stanley park rond fietsen en het Vancouver Aquarium bezoeken, Granville Island met de overdekte markt en galeries, langs Canada Place en door Gastown en Chinatown lopen en Grouse Mountain beklimmen. Op Vancouver Island is Victoria een dorpje waar je je prima kan vermaken voor een dag. De Butchers gardens zijn ook heel mooi. Verder is het leuk om naar de pot holes van… Lees verder »

Bianca

Deze reis lijkt me ZO mooi! Ik ga je op de voet volgen. Benieuwd welke dieren je echt tegen gaat komen!

Mandy- All Lovely Things.nl

wat een heerlijk vooruitzicht! Echt een gave reis, ben zo benieuwd hoe je het allemaal gaat ervaren. Geniet van de voorpret!

Stephanie van Drunen

Aah lijkt me zo gaaf om beren en dolfijnen te spotten! Dit wordt vast echt een hele gave reis!

siedsmytravels.nl

Wat een heerlijk vooruitzicht Marcella! Ik kijk nu al uit jaar je posts. Ben zelf ook erg benieuwd naar Canada. Je schijnt bij Vancouver Island naast dolfijnen en walvissen, ook orka’s te kunnen spotten, lijkt me ook erg gaaf! 😀 Zal wel afhankelijk zijn van de tijd van het jaar.

Marije

Er staat je echt een enorm leuke reis te wachten! Zelf ben ik ook twee keer met de camper het westen van Canada gaan verkennen. Op Victoria Island raad ik je ook echt aan om een walvissen tocht gaan maken! Ik heb hier onlangs ook een blogpost over geschreven mocht je geïnteresseerd zijn. Dit was echt een onwijs leuke ervaring. Verder is Victoria een hele leuke stad, heel Engels. Hier vermaak je je echt prima. Duncan is een leuke plaats, dat vol staat met allemaal totumpalen (leuk om te zien). Daarnaast werden wij in het vliegtuig door een Canadees aangesproken,… Lees verder »

Linda | One Day Trip

Wow, echt super vet! Lijkt me helemaal geweldig om met een camper rond te touren, dus ben jaloers! Ik wil je alvast een geweldige tijd toewensen. Ben natuurlijk erg benieuwd naar je verhalen!

maudgeniet

Heerlijk vooruitzicht!

Reismicrobe

Wauw! Dat wordt echt een gave reis. Geniet nog van de voorbereidingen!

Eva - eighty7

Heerlijk gaan genieten, wordt echt een fantastische reis denk ik!

Wanda

Ben zo benieuwd naar je blogs en foto’s van dit prachtige land! Het is voor mij inmiddels zo’n 17 jaar geleden maar het was zeker een land wat ontzettend veel indruk op me heeft gemaakt! Prachtige ongerepte natuur, ontzettend vriendelijke mensen en zoveel te zien dat je niet weet waar je moet beginnen! Banff, vooral ook even naar het kuuroord gaan, heerlijk in oude stijl en een magnifiek uitzicht, Whistler en Jasper zijn ook beide ontzettend mooie parken en dito stadjes. Columbia Icefields, hoe toeristisch het ook mag lijken, zo’n bustocht om hoog is toch wel erg gaaf om te… Lees verder »

Michelle | Travel lifestyle.nl

Ooh heerlijk! En het komt wel heel dichtbij nu. Alvast heel veel plezier, ik ben zo benieuwd!

Sandra

Ik kan je eigenlijk helemaal niet helpen met de route, maar ik vind het wel leuk om te lezen wat jullie plannen zijn. Ik heb ook nog nooit met een camper rondgereisd, dus ik ben heel benieuwd hoe het jullie bevalt. Ik vind campers namelijk wel heel gaaf haha! En leuk dat jullie ook veel informatie uit de Capitool gids halen, dat is ook mijn lievelingsgids! Ik vind de gidsen van Lonely Planet het vaak net niet, ook omdat ik tegenwoodig heel veel op internet kan vinden en dat prettiger vind dan zo’n zwaar boek continu bij mij dragen…

Sabine

Vorig jaar hebben we ook een aantal weken in West Canada rondgereisd met een camper. Wij hadden wel 5 weken, zonder Vancouver en Vancouver Island, dus we hebben lekker rustig kunnen rondrijden. Ik zou zeggen, gewoon genieten van de prachtige natuur en van het kamperen in een camper. Wij hebben bijna altijd in provincial parks overnacht, daar vind je de mooiste kampeergelegenheden. De faciliteiten zijn wat minder, maar in zo een luxe camper heb je toch alles bij.
Geniet van de voorbereidingen!!

Marijke

Oooh zo’n leuke plannen. Wij hebben héél erg ons best gedaan, maar geen elanden gezien. Hopelijk hebben jullie meer geluk! Vancouver Island is ook de moeite en dan zeker het whale watchen! Geweldige ervaring om walvissen te zien zwemmen! die boottocht met beren lijkt me ook wel héél interessant! Misschien is dat iets voor als wij nog eens gaan, moest het bij jullie meevallen 🙂 Ik heb ook al spontaan zin om terug te gaan als ik jullie plannen lees!!

Natasja

Wat een enorm gaaf vooruitzicht en mooie plannen! Helaas geen tips voor je maar ik kijk nu al uit naar je verhalen 🙂

Anita - Reisvlinder.nl

Goed vooruitzicht! Ik ben nog nooit in Canada geweest, dus heb helaas geen tips voor je (maar ben wel benieuwd naar je verhalen). Ook nog nooit met een camper rondgereisd, maar die vrijheid die je dan hebt lijkt me echt geweldig. Veel plezier met de voorpret.

We Are Travellers

Gave route!! Alvast veel plezier :)!

liselore - GRAB YOUR BAGS

Ah, zo’n roadtrip moet iedereen gewoon een keer in zn leven doen. Ik heb hem in ieder geval op mijn verlanglijstje staan! Je bent alleen al geweest, of niet? Ik zie geen data haha, dus ik ga maar weer even rondkijken op je blog. Benieuwd naar je verhalen!

Marrit

Super cool! Wij gaan as zaterdag naar Vancouver. En maken daarna ook een roadtrip an 20dagen met de camper door West Canada! Awesome! Zie al dezelfde planning hahaha maar wij gaan eerst naar Whistler.

28
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x